Android bugs & problems

Ενδιαφέρον. Δεν το ήξερα. Ευχαριστώ. Μένει μόνο για 1-2 δευτερόλεπτα, αλλά αν προσέχω θα το προλάβω. Πρέπει να περιμένω την επόμενη εγκατάσταση εφαρμογής ή αναβάθμισης.

Μία ερώτηση μόνο ακόμα, αν ξέρετε. Τώρα η μόνη παρενέργεια που έχω, είναι ότι μετά από κάθε σάρωση πολυμέσων μετά από εκκίνηση ή αποσύνδεση από υπολογιστή, είναι ότι το See PU μου δείχνει 100% δραστηριότητα επεξεργαστή. Και δεν σταματάει μέχρι (από ότι βρήκα) να σταματήσω με task manager την εφαρμογή Συλλογή της Cooliris που είναι η στάνταρ εφαρμογή προβολής εικόνων του κινητού. Εγώ δεν την χρησιμοποιώ γιατί έχω την QuickPick. Τα υπόλοιπα είναι πια φυσιολογικά. Ξέρετε γιατί το κάνει αυτό η Συλλογή; Είναι κουσούρι της εφαρμογής, ή κάτι γίνεται μόνο σε εμένα;
 
Δοκίμασες να "παγώσεις" την Συλλογή με το Titanium Backup? Χρειάζεσαι την paid version αλλά αξίζει λύνεις πολλά θέματα χωρίς να κινδυνεύεις απεγκαθιστώντας εφαρμογές συστήματος.
 
Ευχαριστώ για την απάντηση. Το σκέφτηκα να την παγώσω. Δεν έχω απεγκαταστήσει τίποτα. Χρησιμοποιώ το App Quarantine που έχω αναφέρει παλιότερα, είναι δωρεάν, και κάνει καλή δουλειά, χωρίς να έχει αναφερθεί κανένα σοβαρό πρόβλημα, εκτός αν κάνεις κανένα λάθος και παγώσεις κάτι χρήσιμο.
Τότε δεν είχα κάνει την μεταφορά των εφαρμογών πίσω στο τηλέφωνο, η κάρτα φαινόταν γεμάτη, και δυσκολευόταν να ολοκληρωθεί η σάρωση πολυμέσων. Έκανα το πάγωμα και της Συλλογής, και το πράγμα έγινε χειρότερο. Είδα και έπαθα να ολοκληρωθεί η σάρωση για να ξεκινήσει να δουλεύει το τηλέφωνο για να ξεπαγώσω πάλι την Συλλογή.
Τώρα έχω μεταφέρει αρκετές εφαρμογές στο τηλέφωνο και δεν φαίνεται τόσο γεμάτη η κάρτα. Ξεπάγωσα και κάποιες εφαρμογές συστήματος που θεώρησα ύποπτες, μήπως το είχα παρακάνει, και εκτός από την Συλλογή δεν έχω άλλο πρόβλημα. Σκέφτομαι πάντως να την ξαναπαγώσω, από περιέργεια, τώρα που ανάσανε λίγο το σύστημα και δουλεύει καλύτερα. Λογικά δεν θα κολλήσει πάλι, και θέλω να δω τι θα κάνει, και αν θα σταματήσει η ένδειξη της full δραστηριότητας του επεξεργαστή.
 
Κ στο gnexus μου ξεκίνησε να εμφανίσει μνμ 2, κάτι mb internal storage left, ενώ έχω πολύ ελεύθερο χώρο..
Καμία λύση;
Νομίζω μετά από αναβάθμιση εφαρμογών...
Χρησιμοποιώ es explorer. Επίσης δεν είναι root...
 
Last edited:
Χρησιμοποιώ es explorer. Επίσης δεν είναι root...

νομίζω εκεί είναι κάποιες λύσεις.
Εγκατεστημένο το έχω, λίγο χρησιμοποιείται.
Επίσης δεν είναι root.

πάντως πιό ενοχλητικό είναι το πρώτο μνμ.
παγώνει για 1-2 δλ και μετά βγαίνει.
Και δεν καταλαβαίνω γιατί δεν έχει αντιμετωπιστεί διεθνώς.
 
Σε gnex , χρησιμοποιώ και εγώ es file explorer (πρέπει να ήταν το πρώτο που εγκατέστησα)
Δεν έχω το ίδιο πρόβλημα - Πιθανά κάτι άλλο άρα, κάποια άλλη εφαρμογή – ή κάτι μη ντετερμινιστικό.

Supersonic, τελικά δε θα το πάρεις απόφαση να το κάνεις reset από όσο καταλαβαίνω … άρα θα περιμένεις και εάν …
 
reset δεν κάνω.
Αν είναι θα κάνω root.
Αλλά και πάλι...για πείτε,
αν θέλουμε να κάνουμε root πού βρίσκουμε ασφαλείς οδηγίες και πως σώζουμε (έστω εν μέρει) ό,τι έχουμε μέσα μιά και δεν τρέχουν τα τιτάνια?
 
Λοιπόν διαβάζοντας το μήνυμα να αναφέρω ότι μου έβγαλε και εμένα τις τελευταίες μέρες το μήνυμα με internal storage 1.65MB και στο κινητό (Samsung S3 root) και στο Nexus 10 (επίσης root).
Το καλό είναι ότι είναι fake μιάς κι εγκαθιστούνται κανονικά εφαρμογές και υλικό (φωτογραφίες, βίντεο κλπ).

Φοβάμαι ότι κάτι έχουμε "τσιμπήσει" από κάποιο πρόγραμμα.

Αντε να βρεις τι φταίει.....αν δεν το χουν βρει οι ξένοι τόσο καιρό χαιρέτα μας τον πλάτανο....
 
Δεν ξέρω σν ηταν σύμπτωση αλλα πηγα απόψε να κατεβάσω το φατσομπούκι και με το που ξεκίνησε και έκανε άμεσα ενημέρωση το Chrome και κάτι αλλες εφαρμογές που ειχα να ασχοληθώ μηνες. Στο διάστημα αυτό έβγαλε το πρώτο σφαλμα 4 φορές σε 5 λεπτά.
Τα ξήλωσα ολα.
Σίγουρα σχετίζεται με τις ενημερώσεις. .. και το μάρκετ
 
Λοιπον παρατηρώ οτι το μήνυμα βγαίνει όταν κανει κατέβασμα και εγκατάσταση εφαρμογών απο το market και δεν συμβαινει σε ολες τις εφαρμογες. Αλλά ξαναλεω οτι τουλαχιστον προς το παρόν οι εφαρμογές μπαίνουν κανονικά.
 
Λοιπον παρατηρώ οτι το μήνυμα βγαίνει όταν κανει κατέβασμα και εγκατάσταση εφαρμογών απο το market και δεν συμβαινει σε ολες τις εφαρμογες. Αλλά ξαναλεω οτι τουλαχιστον προς το παρόν οι εφαρμογές μπαίνουν κανονικά.

Όντως... κυρίως όταν κάνει update σε εμένα κ όχι σε όλες τις εφαρμογές.. Τελευταία φορά το παρατήρησα στο tapatalk..
 
Εγώ είχα το πρόβλημα που έβλεπε γεμάτη την κάρτα και αργούσε πολύ (ή κόλλαγε) η σάρωση πολυμέσων και δεν ξεκινούσε το τηλέφωνο. Μετακίνησα αρκετές εφαρμογές από την κάρτα πάλι στο τηλέφωνο, και το 1,47 MB έγινε 257 (αν θυμάμαι καλά) MB, και το πράγμα ξεκόλλησε. Εγκατέστησα μία εφαρμογή, έγιναν αρκετές ενημερώσεις, και χθες πήγα να εγκαταστήσω δεύτερη εφαρμογή (τον Puffin Browser που μαζί με τον Firefox και την προηγούμενη έκδοση του Skyfire είναι οι μόνοι browser που κάνουν απευθείας προβολή flash περιεχομένου σε κινητά που δεν έχουν υποστήριξη flash), αλλά μου έβγαλε μήνυμα ότι δεν υπάρχει χώρος. Υπέθεσα ότι εννοεί στην κάρτα, και μετακίνησα μερικές ακόμα εφαρμογές. Έτσι έγινε τελικά η εγκατάσταση. Και ο Puffin αστέρι στα flash. Που πήγαν όμως τα 257 ελεύθερα MB; Και τι θα γίνει όταν αφαιρέσω όλες τις εφαρμογές από την κάρτα; Δεν θα με αφήσει να κάνω άλλη εγκατάσταση; Μπλέξαμε με αυτό το πράγμα. Δεν έχω τον es, τον έχω πια αφαιρέσει. Το παράθυρο με το 1,57 MB δεν ξέρω ποια εφαρμογή την έβγαζε. Υποπτεύομαι το clean master, γιατί κάθε μέρα τελευταία μου έβγαζε μήνυμα της λειτουργίας επισκόπησης εφαρμογών, για να αφαιρέσω εφαρμογές για οικονομία χώρου. Μέχρι που σταμάτησα την επισκόπηση εφαρμογών και την ενημέρωση. Αλλά τελικά το σύστημα όντως βλέπει ανεπάρκεια χώρου. Αλλά χώρος υπάρχει. Έχω κάνει και επανειλημμένα έλεγχο για υιούς, και με το avast που χρησιμοποιώ, και με το zoner που εγκατέστησα μόνο για να κάνω έναν έλεγχο και το ξανααφαίρεσα. Αλλά δεν βρήκαν τίποτα. Δύο ενημερώσεις που έγιναν σήμερα, έγιναν κανονικά.
 
Last edited:
Οι εφαρμογές που μεταφέρονται στην κάρτα τοποθετούνται στον φάκελο .android_secure. Αυτός ο φάκελος στους file manager του κινητού φαίνεται άδειος. Σε υπολογιστή φαίνεται τι αρχεία έχει, και σε εμένα αυτή τη στιγμή έχει 57 αρχεία με συνολικά 565 MB, ενώ έχω μόνο καμιά δεκαριά εφαρμογές αφήσει στην κάρτα. Τα αρχεία είναι .asec και είναι από 2 έως 46 MB. Το κακό είναι ότι υπάρχουν διάφορα άχρηστα αρχεία. Βλέπω πχ ένα αρχείο με όνομα com.dolphin.browser.engine-1.asec, που παραπέμπει στον dolphin browser. Αλλά έχω απεγκαταστήσει τον dolphin browser εδώ και μήνες γιατί ξεκινούσε μόνος του και μου έτρωγε μνήμη. Κάνω πότε πότε εκκαθάριση των άχρηστων αρχείων με το clean master και πάντα διαγράφει αρκετή σαβούρα. Αλλά φαίνεται αυτά τα αρχεία δεν τα πειράζει. Δεν ξέρω αν αυτό βοηθάει στο να φαίνεται γεμάτη η κάρτα. Ακόμα και αν διαγράψεις μία εφαρμογή μπορεί να μην φαίνεται αφού μένουν αρχεία πίσω. Αν και στον υπολογιστή φαίνεται ότι υπάρχουν άλλα 5,5 ελεύθερα GB.
Ξέρετε πως καθαρίζει αυτός ο φάκελος; Υπάρχει καμία ειδική εφαρμογή; Σκέφτομαι να μεταφέρω όλες τις εφαρμογές στο τηλέφωνο και να διαγράψω όλα τα αρχεία που θα μείνουν εκεί.
 
σήμερα πάντως σε μεταφορά αρχείων με wifi σκάλωσε και έβγαλε μήνυμα να καθαρίσω μνήμη....
δεν πάμε καλά....(επάνω το cool tool έδειχνε ότι έχω 80 ελεύθερα....)
 
Οι εφαρμογές που μεταφέρονται στην κάρτα τοποθετούνται στον φάκελο .android_secure. Αυτός ο φάκελος στους file manager του κινητού φαίνεται άδειος. Σε υπολογιστή φαίνεται τι αρχεία έχει, και σε εμένα αυτή τη στιγμή έχει 57 αρχεία με συνολικά 565 MB, ενώ έχω μόνο καμιά δεκαριά εφαρμογές αφήσει στην κάρτα. Τα αρχεία είναι .asec και είναι από 2 έως 46 MB. Το κακό είναι ότι υπάρχουν διάφορα άχρηστα αρχεία. Βλέπω πχ ένα αρχείο με όνομα com.dolphin.browser.engine-1.asec, που παραπέμπει στον dolphin browser. Αλλά έχω απεγκαταστήσει τον dolphin browser εδώ και μήνες γιατί ξεκινούσε μόνος του και μου έτρωγε μνήμη. Κάνω πότε πότε εκκαθάριση των άχρηστων αρχείων με το clean master και πάντα διαγράφει αρκετή σαβούρα. Αλλά φαίνεται αυτά τα αρχεία δεν τα πειράζει. Δεν ξέρω αν αυτό βοηθάει στο να φαίνεται γεμάτη η κάρτα. Ακόμα και αν διαγράψεις μία εφαρμογή μπορεί να μην φαίνεται αφού μένουν αρχεία πίσω. Αν και στον υπολογιστή φαίνεται ότι υπάρχουν άλλα 5,5 ελεύθερα GB.
Ξέρετε πως καθαρίζει αυτός ο φάκελος; Υπάρχει καμία ειδική εφαρμογή; Σκέφτομαι να μεταφέρω όλες τις εφαρμογές στο τηλέφωνο και να διαγράψω όλα τα αρχεία που θα μείνουν εκεί.
Έκανα την μεταφορά από την κάρτα στο τηλέφωνο. Αλλά δεν χώρεσε όλες τις εφαρμογές. Αναγκάστηκα να διαγράψω τις 4 τελευταίες, να διαγράψω τελείως τον φάκελο .android_secure, και να τις ξαναεγκαταστήσω μετά το τέλος της διαδικασίας. Ξαναπήγα στην κάρτα μερικές από τις εφαρμογές, και ο φάκελος ξαναδημιουργήθηκε και έχει πια τόσα αρχεία όσες εφαρμογές έχω μεταφέρει. Όπως πρέπει δηλαδή να είναι. Άρα είχαν μείνει πολλά σκουπίδια.
Όταν είχα μεταφέρει στο τηλέφωνο όσες εφαρμογές χωρούσε, πήγα στην μνήμη του κινητού που είναι αρκετά αναλυτική, και είδα ότι είχα ακόμα τα 2,1 GB της μνήμης του κινητού, αλλά είχε μειωθεί πάρα πολύ η μνήμη συστήματος της συσκευής.
Συμπέρασμα, τις εφαρμογές δεν τις μετράει στα 2,1GB της μνήμης της συσκευής, αλλά στα 400-500 MB της μνήμης του συστήματος. Μου θύμισε την τακτική που είχαν τα ασιατικά τηλέφωνα πριν αρκετά χρόνια, και πριν το android. Συμβατικά κινητά δηλαδή. Από τα 200 MB που για παράδειγμα είχαν μνήμη, μόνο ένα ποσοστό 10-20% μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τις java εφαρμογές που έπαιρναν τότε τα απλά τηλέφωνα, και ο υπόλοιπος χώρος μπορούσε να χρησιμοποιηθεί μόνο για αρχεία multimedia. Αλλά το γράφανε τουλάχιστον στην μνήμη της συσκευής που ήταν χωρισμένη σε κατηγορίες. Αλλά το βλέπεις μετά την αγορά. Την είχα πατήσει τότε με ένα LG και μετά με ένα Samsung που είχα πάρει, και γιαυτό ακριβώς τον λόγο τα τελευταία 5 χρόνια έπαιρνα μόνο ευρωπαικά NOKIA και Sony Ericsson που δεν είχαν τέτοιον περιορισμό, και μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν όλη την μνήμη για ότι ήθελες.
Δεν μπορώ να το πιστέψω ότι τόσα χρόνια μετά η Samsung (γιατί το android μου είναι Samsung) χρησιμοποιεί ακόμα αυτόν τον γελοίο περιορισμό. Αν κατάλαβα καλά με αφήνει να χρησιμοποιήσω περίπου 500 MB από την μνήμη του κινητού και άλλα τόσα περίπου MB (ή το πολύ 1 GB) από την κάρτα για εφαρμογές. Λογικά μαζί με τα urdates τους. Παρότι ή κάρτα είναι 16 GB.
Γιατί τα κρίσιμα χαρακτηριστικά των τηλεφώνων δεν αναγράφονται; Ότι πχ μόνο ένα μέρος της μνήμης μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εφαρμογές; Γιατί μου λένε 2 GB μνήμη αφού δεν μπορώ να την κάνω ότι θέλω; Γιατί δεν αναφέρεται η μνήμη RAM που δείχνει πόσο ομαλά και γρήγορα θα δουλεύει η συσκευή, αλλά θα πρέπει να να φεύγω από το κατάστημα που ψάχνω πχ για κινητό, να πηγαίνω σπίτι, να ψάχνω στο internet για να βρω πόση μνήμη RAM έχει, και να ξαναπηγαίνω στο κατάστημα αν θέλω να το αγοράσω;
 
Να μη σας βάλω σε μπελάδες αλλά υπάρχουν πολλές custom rom για τα περισσότερα android που κατά το φλασάρισμα σου επιτρέπουν να επιλέξεις να έχεις παραπάνω μνήμη συστήματος. Όπως καταλαβαίνετε είναι από τους βασικούς λόγους που κάνουμε root...
 
Που είναι οι "Εφαρμογές μου" στο play store ΟΕΟ;;;

Το πρωι μου ήρθε μνμ για ενημερωση εφαρμογων.. ήμουν στη δουλεια και δεν την έκανα.. τωρα το απογευμα που μπηκα να τις ενημερωσω δεν υπάρχουν στο μενου... :chinscratch:
 
"Πάτα" στη γωνιά πάνω αριστερά το play store και θα σου ανοίξει η καρτέλα.
Έχει γίνει update στο play και έγινε αυτή η αλλαγή.