Android Media Player

καλησπερα φιλοι μου,

ηθελα να κανω μια απλη για σας πιστευω ερωτηση..

οταν συνδεω tablet η' κινητο με τον δικαναλο ενισχυτη-ηχεια μου, παιζει σε χαμηλη ενταση κ νομιζω οχι τοσο καλα οσο επαιζε οταν το συνεδεα με τον σταθερο μου υπολογιστη κ τη φθηνη εξωτερικη καρτα ηχου του..

θελω να παρω ενα android media player θα ειμαι κομπλε στο θεμα αυτο(pc δεν υπαρχει πλεον..) ? εχετε καποια φθηνη αξιολογη προταση στο ειδος αυτο?

με ενδιαφερει κ να συνδεεται με ποντικι για να σερφαρω ανετα οπως κ με hdmi στη tv για ποιοτητα εικονας..

ευχαριστω πολυ

Τα προβληματα που υπαρχουν στα android media players ειναι για το βιντεο. Και βασικα δεν ειναι προβληματα αλλα ζητηματα που υπαρχουν γιατι ακομα το android στα video ειναι καινουργιο φρουτο. Αν το θες για μουσικη παρε αυτο
http://www.ebay.com/itm/Dual-Core-A...732&pid=100033&prg=1011&rk=1&sd=111077400627&
που ειναι και φτηνο και τρεχει και το xbmc οποτε εχεις και εξωφυλλα/στιχους/gapless playback και πολλους αλλους music players με πολυ καλη ποιοτητα ηχου και ψηφιακη εξοδο...

αλλα μην περιμενεις Ελληνικα μενου η υποστηριξη Ελληνικων στο πληκτρολογιο υποστηριζει ομως Εληνικους υποτιτλους
γιατι να μην εχει ελληνικα? android εχει και οτι ελληνικα εχει το android εχει και αυτο. Δεν νομιζω να εχεις προβλημα...

Last edited:
Τα προβληματα που υπαρχουν στα android media players ειναι για το βιντεο. Και βασικα δεν ειναι προβληματα αλλα ζητηματα που υπαρχουν γιατι ακομα το android στα video ειναι καινουργιο φρουτο. Αν το θες για μουσικη παρε αυτο
http://www.ebay.com/itm/Dual-Core-A...θμίσεις στο λειτουργικό (official & custom)!!

Last edited:
Γιατι να πας σε rockchip λυση που ειναι πιο "κλειστη" σε θεματα software? Για ποιο ακριβα μηχανακια (απο 60-90ευρα) θα πηγαινα σε amlogic. Αυτο γιατι ειναι πιο ανοιχτα στα sdk. Επισης η pivos που την εχει το xbmc σπονσορα amlogic εχει οποτε αν καποτε υπαρξει μια αξιοπιστη λυση για android θεωρω οτι απο εκει θα ερθει. Το minix εχει μεχρι στιγμης ολα τα προβληματα που εχουν προαναφερθει στις προηγουμενες σελιδες...

γεια σε όλους. έχω το minix neo5 αγορασμένο πριν κανα δυο μήνες και προσπάθησα να δω μια ταινία 1080p αλλά δεν...
διάβασα στο μήνυμα του ARMITATZ
3. το τελευταιο firmware εχει 720π
4. Για να εχεις 1080π θελεις καποιο custom firmware...
Εννοείς ότι παίρνει πατσάρισμα όπως ένας ας πούμε δορυφορικός δέκτης με ανεπίσημο firmware και μπορεί να κάνει και άλλα πράγματα εκτός του επίσημου;
αν ναι, είναι εύκολο να περαστεί και τι κερδίζω; αξίζει τον κόπο;

Γιατι να πας σε rockchip λυση που ειναι πιο "κλειστη" σε θεματα software? Για ποιο ακριβα μηχανακια (απο 60-90ευρα) θα πηγαινα σε amlogic. Αυτο γιατι ειναι πιο ανοιχτα στα sdk. Επισης η pivos που την εχει το xbmc σπονσορα amlogic εχει οποτε αν καποτε υπαρξει μια αξιοπιστη λυση για android θεωρω οτι απο εκει θα ερθει. Το minix εχει μεχρι στιγμης ολα τα προβληματα που εχουν προαναφερθει στις προηγουμενες σελιδες...

Κοίτα..σαν τεχνικά χαρακτηριστικά τα λινκς που δωσα είναι καλύτερα ασυζητητί. Σαν software όμως χωλένουν, εκεί θα συμφωνησω λόγω της πιο "κλειστής" πλατφόρμας του rockchip. Δεν τα έχω τεστάρει ταυτόχρονα για να ξέρω που και ποιο κερδίζει, οπότε δεν μπορώ να πω.. Εσείς μιλάτε για audio, video και απότι κατάλαβα θέλετε να το μηχάνημα να κάνει "εξεζητημένα" πράγματα (spdif optical, να παίζει όλα τα videos flawlessly κλπ). Δεν διαφωνώ απλά ακόμα είναι νωρίς πιστεύω για όλα αυτά. Σε 1-2 χρονάκια θα χουν βγει μηχανήματα που θα σκοτώνουν πιστεύω..

Εξάλλου το ξαναλέω. Εγώ μιλάω για ένα ALL AROUND μηχάνημα , σχετικά φτηνό, με καλά technical specs (άρα οκ από θέμα hardware) και το μόνο που τους λείπει είναι ο χρόνος (λόγω προβλημάτων νεότητας) και η όρεξη των devs (software), το οποίο όμως είναι κάτι το οποίο δύσκολα ή εύκολα γίνεται ;)

senos: Απότι ξέρω ακόμα δεν έχει βγει official firmware για το μηχάνημά σου που να υποστηρίζει 1080p. Σαν custom λύση ομως ο φίλος Bob έκανε το θαύμα του . Δες εδώ:

http://blog.geekbuying.com/index.php/2013/04/06/minix-neo-x5-finless-custom-rom-1-2/#.Ucw62di0ei4

Αν το βιάζεσαι αξίζει ναι, γιατί κερδίζεις πολλά πράγματα που δεν μπορώ να τα αναλύσω εδώ (δες το λινκ). Αν δεν βιάζεσαι περίμενε την official rom που θα βγει σε κάποιο καιρό..

Last edited:
να υποθέσω ότι official firmware και custom λύση περνιώνται στην ουσία με φορμάτ και χάνονται τα πάντα ή το official firmware μπορεί να περαστεί με update μέσω του μηχανήματος μέσω internet;
[senos: Απότι ξέρω ακόμα δεν έχει βγει official firmware για το μηχάνημά σου που να υποστηρίζει 1080p. Σαν custom λύση ομως ο φίλος Bob έκανε το θαύμα του . Δες εδώ:

http://blog.geekbuying.com/index.php/2013/04/06/minix-neo-x5-finless-custom-rom-1-2/#.Ucw62di0ei4

Αν το βιάζεσαι αξίζει ναι, γιατί κερδίζεις πολλά πράγματα που δεν μπορώ να τα αναλύσω εδώ (δες το λινκ). Αν δεν βιάζεσαι περίμενε την official rom που θα βγει σε κάποιο καιρό..

[/QUOTE]

Σχετικά με το minix.
Το να περασεις ενα custom firmware δεν ειναι δυσκολο. Εξαρταται απο το πόσο εχεις "κλιση" σε τέτοια ζητηματα. Η δυσκολια του ειναι στο να ακολουθησεις μερικες οδηγιες σωστα. Αν εχεις κανει αναβαθμιση firmware για οποιαδηποτε συσκευη (Motherboard, κινητο, φωτ. μηχανη κλπ) δεν θα εχεις προβλημα. Αν οχι δεν ειναι γενικα δυσκολο, θελει μονο λιγη προσοχη. Το custom για το minix το ειχα περασει για ενα φιλο και μια χαρα επαιζε στα 1080p. Χανονται ολες οι ρυθμισεις οποτε ή παρε κανα backup ή απο την αρχη. Δεν εχω παρει backup σε android ποτε και δεν ξερω πως γινεται αλλα και αυτο ποσο δυσκολο να ειναι... Με το custom παντως ο mx player μια χαρα επαιζε αν εξαιρεσεις τα 24fps και το οτι δεν δουλευε το πολυφωνικο στην hdmi. Εγω τα θεωρω απαραιτητα αλλα αλλους δεν τους πειραζει...
Σχετικα με τα μηχανακια γενικως:
Δεν θεωρω το να παιζει μουσικη εξεζητημενο,ουτε και το να παιζει τα βιντεο χωρις προβληματα ειναι καμια τρελη απαιτηση. Μαλλον για στανταρ το ζηταω (μπορει να ειμαι απαιτητικος). Κατα τα αλλα τα μηχανακια ειναι σε πολυ καλο επιπεδο. Αν το καλοσκεφτεις με ενα 50ρικο, δηλαδη οσο κανει ενα μεσαιο ρουτερ, εχεις android με παιχνιδια και smart tv, torrent κατεβαστηρι, media player και αμα σου αρεσει περνας και ενα Linux και εχεις ενα κεντρικο μηχανιμα για file server, backup server, "OtiGoustaro" Server και δε συμμαζευεται.Εγω το θελω κυριως για media player και αυτο γιατι βαριεμαι να αντιγραφω στικακια για τη τηλεοραση. Οποτε το να μη παιζει καλα τα βιντεο ειναι deal breaker που λενε και οι φιλοι μας οι αμερικανοι :). Αν καποιος θελει καποιο τετοιο μηχανακι για ολες τις αλλες χρησεις τοτε ειναι ηδη καλυμενος...

Last edited:
καλησπέρα. μπήκα σε αυτή την ιστοσελίδα http://www.minix.com.hk/Support.htm και βρήκα αυτό το firmware NEO X5 Fifth Firmware Release (0520, version 011) 2013-05-21 το οποίο όταν το κατέβασα γράφει μέσα {1.) Added NFS.ko 2.) Added 1920x1080p-24Hz, 1920x1080p-25Hz, 1920x1080p-30Hz display options 3.) Applied new set of FFMPEG library 4.) Added AC3 audio passthrough by S/PDIF
5.) Added 5.1 channel HDMI PCM multi-channel audio (NOT HDMI passthrough) 6.) Updated libstagefright library 7.) Native Google apps. added back (Calender, Maps...etc) 8.) Support the new RKremote controller app. for Android devices κλπ. αυτό είναι το original και το έφτιαξαν να παίζει 1080 ή όχι;
αν περάσω το custom είδα ότι μέσα έχει boot720_noair.img, boot720air.img, boot1080_noair.img, boot1080air.img, kernel720.img, kernel1080.img, misc.img, recovery.img, system.img. αν ξέρει κάποιος ποιο από όλα πρέπει να περάσω, και τι σημαίνει noair και air;
επίσης αν κάποιος ξέρει να μου πει πως κρατάω backup και αν επαναφέροντας μετά την εγκατάσταση επανέρχονται όλα τα προγράμματα που έχω εγκαταστήσει όπως είναι τώρα.
ευχαριστώ πολύ

Φίλε μου backup για όλες τις android συσκευές,tablets,τηλέφωνα κ.τ.λ μπορείς να πάρεις με τα helium,mybackup pro και από το titanium.τα 2 πρώτα χρησιμοποιώ και δεν έχω κανένα πρόβλημα μετά από αναβάθμιση.

Εγω το θελω κυριως για media player..

Τώρα είπες την σωστή λέξη. Εδώ συμφωνούμε ότι αυτό που θες δεν είναι παράλογο. Σιγά σιγά όμως θα το χουμε και αυτό, είναι θέμα software..

καλησπέρα. μπήκα σε αυτή την ιστοσελίδα http://www.minix.com.hk/Support.htm και βρήκα αυτό το firmware NEO X5 Fifth Firmware Release (0520, version 011) 2013-05-21 το οποίο όταν το κατέβασα γράφει μέσα {1.) Added NFS.ko 2.) Added 1920x1080p-24Hz, 1920x1080p-25Hz, 1920x1080p-30Hz display options 3.) Applied new set of FFMPEG library 4.) Added AC3 audio passthrough by S/PDIF
5.) Added 5.1 channel HDMI PCM multi-channel audio (NOT HDMI passthrough) 6.) Updated libstagefright library 7.) Native Google apps. added back (Calender, Maps...etc) 8.) Support the new RKremote controller app. for Android devices κλπ. αυτό είναι το original και το έφτιαξαν να παίζει 1080 ή όχι;
αν περάσω το custom είδα ότι μέσα έχει boot720_noair.img, boot720air.img, boot1080_noair.img, boot1080air.img, kernel720.img, kernel1080.img, misc.img, recovery.img, system.img. αν ξέρει κάποιος ποιο από όλα πρέπει να περάσω, και τι σημαίνει noair και air;
επίσης αν κάποιος ξέρει να μου πει πως κρατάω backup και αν επαναφέροντας μετά την εγκατάσταση επανέρχονται όλα τα προγράμματα που έχω εγκαταστήσει όπως είναι τώρα.
ευχαριστώ πολύ

Senos αυτή είναι η τελευταία έκδοση του λογισμικού με αρκετά καλούδια που συνεχώς προσθέτουν οι devs. Νομίζω στα περισσότερα που θες θα σε καλύψει. Για το πως γίνεται ψάξε να βρεις κανά videaki στο youtube:)

λοιπόν το πέρασμα του νέου λογισμικού έγινε πιο εύκολα κι απ' ότι περίμενα.
στα δύσκολα τώρα. κατέβασα το my backup pro, πήρα ένα μπακάπ πριν, αλλά έλα που το έγραψε στην sd και μετά με την αναβάθμιση διαγράφηκαν όλα και αναγκάστηκα και τα πέρασα πάλι όλα από την αρχή.
Mv_Best πώς το ρυμίζεις να κρατάει αντίγραφα κάπου αλλού; η επιλογή που λέει στο δίκτυο εννοεί σε κάποιο δικό τους σέρβερ;
Αυτή η επιλογή που προστέθηκε με το airplay ή κάπως έτσι τι είναι;
και στις ρυθμίσεις της οθόνης για να παίζει καλύτερα τις ταινίες σε ποια επιλογή είναι καλύτερο να είναι ρυθμισμένο (εννοώ 1920 χ 1080, 1920.χ..., 720 χ ... κλπ.)

γεια χαρά σε όλους

ψάχνω και γω για android player 30-50 ευρώ, θέλω να του βάλω xbmc, δεν έχω απαιτήσεις για 1080p, μέχρι 720p να παίζει ΟΚ μου κάνει.
Τι θα μου προτείνατε;

λοιπόν το πέρασμα του νέου λογισμικού έγινε πιο εύκολα κι απ' ότι περίμενα.
στα δύσκολα τώρα. κατέβασα το my backup pro, πήρα ένα μπακάπ πριν, αλλά έλα που το έγραψε στην sd και μετά με την αναβάθμιση διαγράφηκαν όλα και αναγκάστηκα και τα πέρασα πάλι όλα από την αρχή.
Mv_Best πώς το ρυμίζεις να κρατάει αντίγραφα κάπου αλλού; η επιλογή που λέει στο δίκτυο εννοεί σε κάποιο δικό τους σέρβερ;
Αυτή η επιλογή που προστέθηκε με το airplay ή κάπως έτσι τι είναι;
και στις ρυθμίσεις της οθόνης για να παίζει καλύτερα τις ταινίες σε ποια επιλογή είναι καλύτερο να είναι ρυθμισμένο (εννοώ 1920 χ 1080, 1920.χ..., 720 χ ... κλπ.)
Φιλε μου οταν εισαι μεσα στο προγραμμα πατα τις τελιτσες κατω και θα σου βγαλει επιλογες που απο εκει μπορεις να αλλαξεις την τοποθεσια του μπακαπ.

Για όσους έχουν το 808/808b/MINIX NEO X5/G4 κλπ, ας δουν και μια "υβριδική" ρομ εδώ

http://www.armtvtech.com/armtvtechforum/viewtopic.php?f=111&t=1402
Αυτην εχω βαλει στο minix και το μηχανακι γαζωνει!!!Πολυ καλη rom.

Αυτην εχω βαλει στο minix και το μηχανακι γαζωνει!!!Πολυ καλη rom.

Πες λίγα γι αυτή την ρομ γενικά γιατί μ ενδιαφέρει..από wifi, ethernet κλπ κάποιο πρόβλημα? έχει auto hide bar? δουλεέυει γενικά απροβλημάτιστα? τυχόν προβλήματα-παραλήψεις που μπορεί να υπάρχουν? Γενικά θέλω όσο το δυνατόν μια καλή και STABLE έκδοση..