μισο λεπτο να ξεκαθαρισουμε 2 πραγματα...
ο internal video player του xbmc μια χαρα ειναι...
εκει που υστερουμε ειναι στη δυνατοτητα του hardware να κανει decode την πληροφορια σωστα...
και αυτο οφειλεται στον κλειστο κωδικα του εκαστοτε μηχανηματος...παει καλα μεχρι εδω;
για να ερθει λοιπον το hardware accelaration θα πρεπει ειτε να ανεβουν πολυ οι δυνατοτητες απο τα stiskακια και τα set top boxes (το οποιο δε θα γινει σαφως) ειτε με καποιο τροπο να μπορεσει ο εσωτερικος player του xbmc να εχει προσβαση στον κωδικα και στα libraries του εκαστοτε μηχανακιου...σωστα και εδω;
αυτο προφανως δε θελουν ακομα οι εταιριες να συμβει η καθεμια για δικους του λογους...εμπορικους προφανως...
αλλος τροπος ειναι το reverse engineering αλλα και αυτο εχει τα αναποδα του...
οπως και να εχει παντως τα τζιμανια βρηκαν ενα τροπο να παιζει το xbmc καλωντας ενα εξωτερικο Player...εκει by default οριζεται να ερχεται ο mxplayer και να αποκωδικοποιει αντι τον εσωτερικο player και αυτος ο ορισμος γινεται σε ενα xml αρχειο στην εγκατασταση του xbmc...παει καλα μεχρι εδω;
στο αρχειο λοιπον που το οριζει παλι αυτο να συμβαινει αναφερει ξεκαθαρα οτι στα smb shares ο mxplayer δε μπορει να λειτουργησει...αρα ψιλομουφα για την ωρα...
εαν ο BSplayer μπορει να το κανει αυτο ειναι η λυση μας και γι αυτο ρωτησα...
nomedor μεσω του ES File Explorer μπορεις να δεις τα κοινοχρηστα αρχεια και να τα παιξεις με τον MXplayer...το κανω ηδη αυτο...
μακαρι να ειχα τις γνωσεις να το πειραξω και να ξερω τι κανω για να δοκιμασω και με αλλο player...
γιατι παιδευομαι 3 μερες τωρα και τζιφος...εαν γνωριζει καποιος να οριζει definitions και μπορει να βοηθησει ας βγει μπροστα...
αυτο που μου στριφογυριζει απο χτες στο μυαλο ειναι το εξης...αυτη την custom build του xbmc να μπορουσαμε να της δωσουμε ως definition να ανοιγει τον ενσωματωμενο player του καθε μηχανηματος...
μαλλον γι αυτο θα χρειαζεται root και σιγουρα παιζει και ενδεχομενο να brickαρει το μηχανημα...αυτη την περιοδο (γιατι κατα τη γνωμη μου αργει ακομα το HA για τα android ,τουλαχιστον οσο αφορα το συνολο των Soc που παιζουν εκει εξω) νομιζω οτι ειναι η πιο ενδεδειγμενη λυση...
το ξερω οτι εχω δικιο (μη βαρατε δεν ειμαι υπεροπτης) αλλα δεν εχω τις γνωσεις να το πραγματοποιησω...
σα σκεψη ελπιζω να μη σας μπουρδουκλωσα...προσπαθησα να ειμαι οσο πιο απλος γινεται...(γι αυτο συνηθως ειμαι λακωνικος,γιατι οταν παιρνω φορα...)
Χαρη και Nomedor σας ευχαριστω για τις απαντησεις σας...