Android Media Player

Διάβασα ότι ο Tegra 3 του Ouya έχει διπλάσια δύναμη από τον Amlogix MX.. (διπύρηνοι και οι δύο)

Αν αληθεύει το Ouya εκτός από παιχνιδομηχανή έχει τα φόντα να γίνει το καλύτερο Android Media Player (με XBMC φυσικά)..

Ρε παίδες άσχετο. Μόλις μου ρθε το mk808B. Σχεδόν όλα τα apps έχουν ένα μενού για settings (π.χ στο galaxy s 3 μπαίνεις πατώντας το κουμπί αριστερά του home button). Πήγα να μπω στο es file explorer και υπέθεσα πως αυτό το κουμπί είναι αυτο με το διπλο παράθυρο.. Τι γίνεται εδώ? Πως μπαίνουμε στα settings?

Ρε παίδες άσχετο. Μόλις μου ρθε το mk808B. Σχεδόν όλα τα apps έχουν ένα μενού για settings (π.χ στο galaxy s 3 μπαίνεις πατώντας το κουμπί αριστερά του home button). Πήγα να μπω στο es file explorer και υπέθεσα πως αυτό το κουμπί είναι αυτο με το διπλο παράθυρο.. Τι γίνεται εδώ? Πως μπαίνουμε στα settings?
πάνω δεξιά 3 τελίτσες

Αυτό που λες είναι για να μπεις στα apps. Δεν λέω αυτό. Βασικά το βρήκα..Δεν το έβλεπα ,ζήτω η στραβομάρα! :( Και για όσους έχουν πρόβλημα να το δούν, ανοίγοντας πχ τον es file explorer ή όποιο app έχει settings menu, στην κάτω μπάρα και δεξιά από το volum up σχηματίζονται 3 τελίτσες (αν είσαι υποψιασμένος μόνο τις βλέπεις). Τις πατάτε και ..voila! Πάτε settings menu. Ελπίζω να βοήθησα και άλλους..

Στο προκείμενο τωρα. Μου ήρθε το μηχανημα μετά από ταλαιπωρία 1 μήνα (είχε πάει Αυστραλία από λάθος όχι του gb τελικά , αλλά από λάθος των Σιγκαπουριανών post). Τεσπα. Από το λίγο που έπαιξα μαζί του, είναι μια χαρά. Ότι του έβαλα πάνω δούλεψε με την μια!

Από ένα noname wirelless mouse, φτηνό usb2ethernet adapter (το μπλε το κινέζικο ΥΓ: Το χρησιμοποιώ στον κάτω όροφο σε συνδυασμό με tp link powerline adapters. Οπότε έτσι και αλλιώς έχω όριο τα 6 Mbps στο ιντερνετ, παρόλο που πληρώνω 24 άρα..αλλά αυτό είναι άλλο θέμα. Συνεπώς ο φθηνός μπλε αντάπτορας δούλεψε με την μια - κάποιοι μάλιστα λένε πως φτάνει μέχρι 6-7 Mbps οπότε δεν μπόρεσα να ελέγξω την πλήρη ταχύτητά του - , usb sticks (τα είδε όλα - δεν έβαλα όμως σκληρό δίσκο), έως και ένα logitech gamepad (έπαιξα και game κανονικά στο gba emulator του Robert Broglia)!! Επίσης mx player, internet flash sites έπαιξαν κανονικά..

Έπεται και συνέχεια βέβαια διότι όλο και κάτι αρνητικό (ή κάτι δεν θα παίζει)..

Ξέχασα το youtube app να δω:(

Σημερα μου ηρθε το mk808.
Απο εξωτερικο δισκο 1ΤΒ και usb flash παιζει απροβληματιστα τα παντα με τον ηδη εγκατεστημενο player του.Με τους υποτιτλους εχω θεμα ομως.Αλλους τους παιζει και αλλους οχι.Φταιει κατι στην κωδικοποιηση των υποτιτλων?

Τα αρχεια που χρησημοποιω ειναι του στυλ

Branded.2012.LIMITED.720p.BRRip.x264.AC3-PTpOWeR.avi
Branded.2012.LIMITED.720p.BRRip.x264.AC3-PTpOWeR.srt

Ορισμενους τους εμφανιζει ειτε με κινεζικους χαρακτηρες ειτε καθολου.Υπαρχει αλλος δοκιμασμενος απο καποιον απο εσας media player να βαλω απο Play Store?

1.Επισης δοκιμασα παιχνιδια δρομου(αμαξια) που κατεβασα απο Play Store και παιζει πολυ καλα.Καποια αλλα παλι οχι...πχ αν χρειαζετε να πατας την οθονη με το δαχτυλο σου...Zombies Smash
2.Θελω να πειραξω το Brightness μεσα απο το mk808 και δε το βρισκω ενω λεει οτι μπορεις να το ρυθμισεις το συγκεκριμενο(5 control levels) και δεν υπαρχει η επιλογη εκει που επρεπε να υπαρχει κανονικα.Το εχει το δικο σας?Ειναι αγορασμενο απο geekbuying.com.

Last edited:
Ελυσα και τα 2 προβληματα (ρυθμιση Brightness και υποτιτλοι) με το MXPlayer + Latest MXplayer codec.

Πολυ καλο μηχανηματακι και τρομερα παραμετροποιησιμο!

Αν κάποιος βρει σχετικά φτηνό, usb wireless gamepad ( ή και με bluetooth εφόσον κάποιος έχει το ΜΚ808Β) που να δουλεύει ας μας πει. Σκέφτομαι (αργότερα) να πάρω κάτι τέτοιο

http://dx.com/p/goigame-rechargeabl...k-sixaxis-controller-for-ps3-white-red-112272 (bluetooth gamepad)

αλλά δεν ξέρω αν θα δουλέψει ή όχι..Επίσης γενικά με το bluetooth pairing δεν ξέρω πως γίνεται - από την στιγμή που ζητάει κωδικό..Αν έχει κάποιος κάνει pairing στο μκ808/μκ808Β με bluetooth συσκευή ας μας πει πως γίνεται..

Ξαναποσταρω διοτι το προβλημα με το Brightness παραμενει.νομιζα οτι εβλεπα αλλαγη αλλα τελικα αποδειχθηκε πως οχι.
Δεν εχω βρει κατι να το αλλαζει προς το παρων και ολες τις ταινιες μου τις εμφανιζει σκοτεινες....αν βρει κανεις κατι ας πει παρακαλω!

Ξαναποσταρω διοτι το προβλημα με το Brightness παραμενει.νομιζα οτι εβλεπα αλλαγη αλλα τελικα αποδειχθηκε πως οχι.
Δεν εχω βρει κατι να το αλλαζει προς το παρων και ολες τις ταινιες μου τις εμφανιζει σκοτεινες....αν βρει κανεις κατι ας πει παρακαλω!
.

Καταρχήν αυτό που λες με το brightness δεν νομίζω πως υπάρχει μέσα στο mk808. Τι έκδοση λειτουργικού φορας? Official firmware ή custom? Εγώ στο δικό μου (mk808B με official rom) πχ που χω δεν εχω δει τέτοια παραμετροποίηση στα settings. Ίσως να υπάρχει κάποια custom rom (πχ του Finless Bob) που να το χει, αλλά μάλλον μου φένεται δύσκολο. Δεν μπορείς να κάνεις δουλειά αυξάνοντας το brightness της tv?

Το πρόβλημά σου είναι γενικά στο brightness που βγάζει το στικ ή το brightness όταν παίζεις τις ταινείες σου? Aν είναι το 2ο δοκίμασες κάποιον άλλον video player?

Last edited:
Εχω το Official firmware και εγω και δεν υπαρχει αλλη ενημερωση για να κανω.
Για βαλε να παιζει μια ταινια με το ηδη εγκατεστημενο player που εχει και στις επιλογες πατα help.
Εκει λεει οτι το brightness εχει 5 επιπεδα για να επιλεξεις.Επιλογη που δεν υπαρχει σε εμενα.
Κατεβασα 2-3 αλλα προγραμματακια απο Play Store αλλα και παλι τιποτα.
Εστειλα και email στο site και περιμενω απαντηση.

Δε μπορω να πειραξω το brightness απο την τηλεοραση για αλλο λογο παντος.Αν μπορουσα δε θα με ενοιαζε αν ειχε η οχι!

εχει κάποιος το crypto smartbox 100? αξίζει η αγορά του? έχω δει οτι γενικά παίζουν android media players στο διαδίκτυο αλλά δεν θέλω να μπλέξω με Hong Kong γιατί ακούω διάφροα για προϊόντα που χάνονται, καθυστερούν κτλ. Υπόψιν πως το θέλω για την κρεβατοκάμαρα για να χαζεύω ή να κάνω streaming από το NAS στο σαλόνι καμιά ταινιούλα..

Να σου πω την αλήθεια δεν χρησιμοποίησα τον internal video player για να δω ταινεία. Έκανα κατευθείαν εγκατάσταση τον mx player. Οπότε δεν ξέρω με τον player αυτόν τι γίνεται. Πολύ πιθανό πάντως να γράφουν μπούρδες οι κινέζοι ή απλά ο ιnternal video player που έχεις να είναι obsolete. Και με τον mx player σου κάνει τα ίδια?

εχει κάποιος το crypto smartbox 100? αξίζει η αγορά του? έχω δει οτι γενικά παίζουν android media players στο διαδίκτυο αλλά δεν θέλω να μπλέξω με Hong Kong γιατί ακούω διάφροα για προϊόντα που χάνονται, καθυστερούν κτλ. Υπόψιν πως το θέλω για την κρεβατοκάμαρα για να χαζεύω ή να κάνω streaming από το NAS στο σαλόνι καμιά ταινιούλα..

Για το μηχάνημα αυτό δες εδω

http://www.youtube.com/watch?v=B16ePz50ios

Προσωπικά θεωρώ πως

1) Έχει αργό επεξεργαστή (με ότι αυτό συνεπάγεται)
2) Έχει μικρή μνήμη (με ότι αυτό συνεπάγεται)
3) "Δύσκολα" αναβαθμίζεται

Το καλό είναι πως είναι desktop. Για χάζεμα καλό είναι αλλά για streaming που λές δεν ξέρω τι θα γίνεται από το θέμα του buffering. Yπάρχουν πολλές πιθανότητες πάντως να μην έχεις πρόβλημα (ιδίως αν βάλεις κανά καλό app για το streamάρισμα)

το video το χω δει απλά είναι σαν διαφήμιση, εγώ θέλω να μάθω από κάποιον που το χει τα προβλήματα που έχει ;) είχα σκεφτεί και android stick που ναι μεν ειναι πιο φθηνο αλλά μετά θα χρειαζόμουν usb hub για να συνδέσω πάνω remote control, usb ethernet adapter, και αν τα αγοράσεις όλα αυτά έρχεσαι στην τιμή του crypto. οποτε σκέφτηκα να αγοράσω αυτό να τελειώνω. το streaming θα το κάνω μεσω powerline ethernet, δεν νομίζω να χω πρόβλημα :/

επίσης, νομίζω ότι το usb ethernet adapter έχει limit στην ταχύτητα, διορθώστε με αν κάνω λάθος
επίσης, μαρέσει να στηρίζω "ελληνικά" προϊόντα εφόσον θα κάνει την δουλειά που θέλω, και το βρίσκω σε σχετικά καλή τιμή

Last edited:
το video το χω δει απλά είναι σαν διαφήμιση, εγώ θέλω να μάθω από κάποιον που το χει τα προβλήματα που έχει ;) είχα σκεφτεί και android stick που ναι μεν ειναι πιο φθηνο αλλά μετά θα χρειαζόμουν usb hub για να συνδέσω πάνω remote control, usb ethernet adapter, και αν τα αγοράσεις όλα αυτά έρχεσαι στην τιμή του crypto. οποτε σκέφτηκα να αγοράσω αυτό να τελειώνω. το streaming θα το κάνω μεσω powerline ethernet, δεν νομίζω να χω πρόβλημα :/

επίσης, νομίζω ότι το usb ethernet adapter έχει limit στην ταχύτητα, διορθώστε με αν κάνω λάθος

Δεν διαφωνώ ως προς το ότι θες desktop. Και γω θα περνα κάτι αντίστοιχο αλλά αυτό που θα περνα θα θελα να ταν 2πυρηνο, με 1 Giga κλπ κλπ.

Γνωμη μου: Αφού θα φθάσεις στα 100, μπορείς με 75 ευρώ (τελική τιμή στο σπίτι σου) να πάρεις αυτό

http://www.geekbuying.com/item/NEO-...-TF-Slot-XBMC-3G-Dongle-RJ45-Slot-312604.html

Τουλάχιστον αυτό θα κανα, αλλά όταν το δα είχα ήδη παραγγειλει το mk808B που είναι σε στικ μορφή με κύριο αρνητικό τις λίγες εισόδους και επιτακτική την χρήση usb hub, ethernet adapter κλπ. Ακόμα και ο τύπος που φτιάχνει τις ρομ (o Bob) αυτο το μηχάνημα έχει..;)

Kαι πάλι γνώμη μου, μην θεωρηθεί πως κάνω διαφήμιση..

****Το συγκεκριμένο usb2ethernet που αγόρασα με 2 ευρώ(!!) έχει όντως "οριο" τα 6-7 (κατά την εταιρία 12) Mbits. Δεν είναι κακό όριο, αλλά αν έχεις πχ 24 άρα γραμμή και σου ρχεται κανά 12 ρι σπίτι, θα σε περιορίσει. Υπάρχουν και λύσεις πιο ακριβές βεβαια. Τώρα όσο αναφορά το LAN του ίδιου του μηχανήματος δεν θα χεις πρόβλημα..

Last edited:
μάλλον θα πάω για το crypto γιατί είναι στα ίδια λεφτά, θα το έχω τώρα, δεν θα περιμένω να μου το στείλουν δηλαδή και νομίζω ότι θα κάνει για την δουλειά που το θέλω. θα δείξει στην πορεία! ευχαριστώ!

Να σου πω την αλήθεια δεν χρησιμοποίησα τον internal video player για να δω ταινεία. Έκανα κατευθείαν εγκατάσταση τον mx player. Οπότε δεν ξέρω με τον player αυτόν τι γίνεται. Πολύ πιθανό πάντως να γράφουν μπούρδες οι κινέζοι ή απλά ο ιnternal video player που έχεις να είναι obsolete. Και με τον mx player σου κάνει τα ίδια?

Με το MX Player και με οποιοδηποτε αλλο player η widget η δε ξερω και εγω τι αλλο,δε περνει κανενα πηραγμα η αυξομειωση brightness ,colour....κτλ
Προφανως γιαυτο υπαρχουν οι ρυθμισεις της τηλεορασεις.Ακομα παντος δε μου εχουν απαντησει...2η μερα σημερα...ειδωμεν.

Γεια σας παίδες.
Έχω ψιλοκαταλήξει να πάρω ένα Neo X5. Έχει κανείς τίποτα αρνητικό να πει γι' αυτό, μπας και μου ξέφυγε κάτι;
Επίσης από πού προτείνετε να παραγγείλω; geekbuying ή deal extreme; Το έχω βρει και στο itx.bg που το προτιμώ λόγω απόστασης, αλλά βγαίνει μαζί με τα ταχυδρομικά +35 .