Android Media Player

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Android Media Player

Δεν λέει και πολλά το βιντεο, θα μπορούσε να είναι παρουσίαση μιας οποιασδήποτε συσκευής με Android.

Μοιάζει πολύ με το δικό μου. Με την τελευταία έκδοση XBMC έχει στρώσει και παίζει σχεδόν απροβλημάτιστα αρχεία μέχρι 720p. Μικροπροβλήματα υπάρχουν αλλα τέτοια προβλήματα έχουν και ακριβοτερα μηχανάκια.

Λοιπόν ήρθε χθες. Το βράδυ μου πήρε 3 ώρες να το σετάρω όπως ήθελα, + έβλεπα βίντεο 1080p +youtube. Μπορείς να βάλεις ελληνικά κανάλια μέσα, αυτό δεν το ήξερα.... Έφτιαξα ένα βιντεάκι, ερασιτεχνικό, να το μοντάρω και θα δω εάν θα το κάνω εικόνες + βίντεο ή μόνο βίντεο. Δοκιμή έκανα με το LOTR 1080p 6.1 DTS και έπαιξε άψογα και μέσω της τηλεόρασης και μέσω της οπτικής ίνας. Εγώ πάντως έχω μείνει πολύ ικανοποιημένος. Υποθέτω ψάχνοντάς το και άλλο, θα βρω τι άλλο μπορώ να κάνω, αλλά την βρίσκω μία πολύ καλή επιλογή.

Καλησπέρα σε όλους. Έχω αγοράσει μία τηλεόραση Samsung smarttv 40". Το θέμα είναι πως αν και μου είπαν πως οι τηλεοράσεις αυτές έχουν τον καλύτερο ενσωματωμένο media player , υπάρχουν μερικές ασυμβατότητες με αρχεία video και θέματα με τους ελληνικούς υπότιτλους -συνήθως με το μέγεθος(κωδικοποίηση και σε utf8). Παλαιότερα είχα τον Crystal Audio MediaMatchBox αλλά τον χάρισα(αλήθεια τί έγινε με την εταιρία , δεν βγάζει πλέον media players ?)και πραγματικά έπαιζε τα πάντα και οι υπότιτλοι ρυθμίζονταν πολύ καλά. Αυτό που θέλω να ρωτήσω(κυρίως αν κάποιος είχε χρησιμοποιήσει τον MediaMatchBox) αν υπάρχει android player που να παίζει τα πάντα , να έχει ρυθμίσεις και να χειρίζεται καλά τους ελληνικούς υπότιτλους(ξεχωριστούς) ώστε να συμπληρώσει τις αδυναμίες του player της tv. Δεν με ενδιαφέρουν εξωτικά χαρακτηριστικά , ούτε σύνδεση με internet. Και βέβαια μία λογική τιμή με ανώτατο όριο τα 80 ευρώ. Δεν γνωρίζω αν υπάρχει τέτοια επιλογή , θα ήθελα τα φώτα σας , ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Καλησπέρα σε όλους. Έχω αγοράσει μία τηλεόραση Samsung smarttv 40". Το θέμα είναι πως αν και μου είπαν πως οι τηλεοράσεις αυτές έχουν τον καλύτερο ενσωματωμένο media player , υπάρχουν μερικές ασυμβατότητες με αρχεία video και θέματα με τους ελληνικούς υπότιτλους -συνήθως με το μέγεθος(κωδικοποίηση και σε utf8). Παλαιότερα είχα τον Crystal Audio MediaMatchBox αλλά τον χάρισα(αλήθεια τί έγινε με την εταιρία , δεν βγάζει πλέον media players ?)και πραγματικά έπαιζε τα πάντα και οι υπότιτλοι ρυθμίζονταν πολύ καλά. Αυτό που θέλω να ρωτήσω(κυρίως αν κάποιος είχε χρησιμοποιήσει τον MediaMatchBox) αν υπάρχει android player που να παίζει τα πάντα , να έχει ρυθμίσεις και να χειρίζεται καλά τους ελληνικούς υπότιτλους(ξεχωριστούς) ώστε να συμπληρώσει τις αδυναμίες του player της tv. Δεν με ενδιαφέρουν εξωτικά χαρακτηριστικά , ούτε σύνδεση με internet. Και βέβαια μία λογική τιμή με ανώτατο όριο τα 80 ευρώ. Δεν γνωρίζω αν υπάρχει τέτοια επιλογή , θα ήθελα τα φώτα σας , ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Αυτόν που αναφέρω ακριβώς από πάνω σου, λογικά θα σου κάνει την δουλειά. Κάνει 48 , από εκεί που μου ήρθε και τα παίζει όλα, έχει και internet φυσικά. Περίμενε να φτιάξω την παρουσίαση που είπα και εάν σου κάνει, αποφάσισέ το.

Το android είναι λειτουργικό σύστημα. Αυτά που ρωτάς εξαρτώνται απ'τον player που θα επιλέξεις να χρησιμοποιήσεις.

Χωρίς σύνδεση στο ίντερνετ είναι άχρηστο ένα Android box το kodi πως θα το δουλέψει;;
Είναι σαν να έχεις ταμπλέτα χωρίς καθόλου ίντερνετ.
Στο όριο που έβαλες έχει πολλά μηχανάκια δες λίγο πιο πίσω πρότεινα ένα.

Ευχαριστώ πολύ για τις άμεσες απαντήσεις , είδα αυτά που μου προτείνατε. Το θέμα είναι το εξής : ο χώρος που θα τοποθετηθεί ο player δεν έχει πρόσβαση (προς το παρόν τουλάχιστον)σε internet.Το Kodi (είναι εξέλιξη του XMBC ?) δεν είναι αυτόνομος player; Χρειάζεται σύνδεση;Γιατί αν είναι έτσι , για το φετινό καλοκαίρι δεν μπορεί να υπάρξει σύνδεση. Μήπως λοιπόν λέτε πως πρέπει να πάω σε άλλου είδους player χωρίς λειτουργικό android; Αν ναι , μήπως έχετε κάποια ιδέα που να στραφώ ; Η αλήθεια είναι πως δεν γνωρίζω αρκετά τα των android players παρά το ότι διάβασα μεγάλο μέρος του θέματος. Ευχαριστώ και πάλι παιδιά

Αν το θες για να παίζει ταινίες από σκληρό δίσκο θα κάνεις μια χαρά την δουλειά σου απλά το kodi (Xbmc) δεν θα μπορεί να παίξει τα online Hellenic TV, Genesis κλπ. Καλύτερα να πάρεις Android για να έχεις περισσότερες επιλογές στο μέλλον.

Re: Απάντηση: Re: Android Media Player

Ανεβηκε το review για το MXIV για οποιον ενδιαφερετα

Ευχαριστώ πολύ για τις άμεσες απαντήσεις , είδα αυτά που μου προτείνατε. Το θέμα είναι το εξής : ο χώρος που θα τοποθετηθεί ο player δεν έχει πρόσβαση (προς το παρόν τουλάχιστον)σε internet.Το Kodi (είναι εξέλιξη του XMBC ?) δεν είναι αυτόνομος player; Χρειάζεται σύνδεση;Γιατί αν είναι έτσι , για το φετινό καλοκαίρι δεν μπορεί να υπάρξει σύνδεση. Μήπως λοιπόν λέτε πως πρέπει να πάω σε άλλου είδους player χωρίς λειτουργικό android; Αν ναι , μήπως έχετε κάποια ιδέα που να στραφώ ; Η αλήθεια είναι πως δεν γνωρίζω αρκετά τα των android players παρά το ότι διάβασα μεγάλο μέρος του θέματος. Ευχαριστώ και πάλι παιδιά

Τώρα για το τριήμερο το έφερα στο εξοχικό που δεν έχω internet, για να βλέπει ταινίες ο μικρός. Μια χαρά δούλευε, επαιζε όλες τις ταινίες μια χαρά. Ελπίζω τρίτη-τετάρτη την φτιάξω την παρουσίαση που είπα γιατί την άργησα....

Το XBMC δεν είναι δικτυακός player, είναι διαχειριστής βιβλιοθήκης πολυμέσων. Τα διάφορα (ημί- έως εντελώς παράνομα) πρόσθετα έχουν στρέψει τον κόσμο στις δικτυακές του δυνατότητες, χωρίς αυτό να σημαίνει οτι δεν κάνει άριστη δουλειά στην αναπαραγωγή τοπικών αρχείων.
Χωρίς δίκτυο βέβαια δεν θα μπορεί να κατεβάζει εξώφυλλα και πληροφορίες.

Απάντηση: Re: Android Media Player

Για τους υπότιτλους (επιλογές αλλαγής σε μέγεθος - θέση , σωστή εμφάνιση στην οθόνη , κ.λ.π) δίνονται αυτές οι δυνατότητες από το λογισμικό (firmware) των players ; Maddoctor αναμένω παρουσίαση και εντυπώσεις και αν μπορείς να μου πεις τί γίνεται με ταινίες ανάλυσης 1080p. Kostas_Y , αν θυμάμαι καλά είχες ασχοληθεί κι εσύ με τα players της Crystal Audio , συγκριτικά με αυτά , τα android players σε τί επίπεδο βρίσκονται ; Αν έχω καταλάβει καλά , τα παλιά players "έπαιζαν" αρχεία ανάλογα με το hardware (chip) που "φόραγαν" και τη μικρή βοήθεια του firmware ενώ τα νέα players(android players , windows players) είναι super mini pc's που παίζουν αρχεία με χρήση του κατάλληλου λογισμικού; Και μία τελευταία ερώτηση , αν βέβαια γνωρίζει κάποιος: είναι δυνατόν να επέμβεις προγραμματιστικά στα μηχανάκια αυτά (εφόσον τρέχουν λειτουργικό android) και να προσθέσεις ας πούμε codecs, ή να παραμετροποιήσεις τα λογισμικά multimedia players; Ευχαριστώ παιδιά , ευτυχώς που υπάρχει και αυτό το φόρουμ.

Αν έχω καταλάβει καλά , τα παλιά players "έπαιζαν" αρχεία ανάλογα με το hardware (chip) που "φόραγαν" και τη μικρή βοήθεια του firmware ενώ τα νέα players(android players , windows players) είναι super mini pc's που παίζουν αρχεία με χρήση του κατάλληλου λογισμικού; Και μία τελευταία ερώτηση , αν βέβαια γνωρίζει κάποιος: είναι δυνατόν να επέμβεις προγραμματιστικά στα μηχανάκια αυτά (εφόσον τρέχουν λειτουργικό android) και να προσθέσεις ας πούμε codecs, ή να παραμετροποιήσεις τα λογισμικά multimedia players; Ευχαριστώ παιδιά , ευτυχώς που υπάρχει και αυτό το φόρουμ.
Σωστά το έθεσες: πλέον μιλάμε για μίνι υπολογιστές που μπορούν να παραμετροποιηθούν σχεδόν με κάθε τρόπο. Δεν έχεις το λογισμικό αναπαραγωγής του κατασκευαστή μόνο, οι επιλογές είναι πολλές. Θες XBMC; Θες MX ή BS Player; Όλα μπαίνουν σε δευτερόλεπτα.

Αυτό βέβαια είναι και δίκοπο μαχαίρι. Οι ασυμβατότητες και οι προβληματικές υλοποιήσεις δεν είναι ασυνήθιστες, όπως διαπίστωσα τις τελευταίες μέρες με τη δοκιμή ενός ακριβούτσικου μοντέλου.

Αυτό βέβαια είναι και δίκοπο μαχαίρι. Οι ασυμβατότητες και οι προβληματικές υλοποιήσεις δεν είναι ασυνήθιστες, όπως διαπίστωσα τις τελευταίες μέρες με τη δοκιμή ενός ακριβούτσικου μοντέλου.

Α, ναι; Σε ποιό αναφέρεσαι; :rolleyes: :p

Α, ναι; Σε ποιό αναφέρεσαι; :rolleyes: :p

Αυτό που ανέφερες και εσύ πριν λίγο καιρό. ;)
Απαίσιο το μαύρο του, σε αντίθεση με το MXQ που (για τα μισά λεφτά) βγάζει πιο σωστή εικόνα.

Μόλις ανέβασα την παρουσίαση του Android Tv Box που κέρδισα -> UBOX Amlogic S805 1.5GHz Quad Core 1GB RAM 8G ROM 1080P H.265 Hardware Decode WIFI Bluetooth 4.0 DLNA Android 4.4 Smart TV Box

Αλήθεια ξέρει κανείς πως μέσα από το Kodi μπορώ να έχω κάτι τέτοιο !?
MSheet_sheet.jpg

Το είχα στον WD Gen 2 που έχω

Re: Απάντηση: Android Media Player

Αλήθεια ξέρει κανείς πως μέσα από το Kodi μπορώ να έχω κάτι τέτοιο !?

Το είχα στον WD Gen 2 που έχω

Αν εννοείς την διάταξη, αρκεί να βρεις το κατάλληλο skin.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Android Media Player

Αν εννοείς την διάταξη, αρκεί να βρεις το κατάλληλο skin.

Την διάταξη την έχω βρει κάπως σε κάποιο κέλυφος όπως το λέει. Το να μου κατεβάζει το εξώφυλλο και να μου δείχνει τις πληροφορίες δεξιά, πως το κάνω? Ποια πρόσθετα ακριβώς πρέπει να έχω ή τουλάχιστον που να κοιτάξω να δω τι μου χρειάζεται!?

Ευχαριστώ