Android Media Player

Πηρα το Minix Neo X6 και του περασα το τελευταιο official firmware.

Οταν βαλω στις ρυθμισεις ηχου του Minix και του XBMC να κανει HDMI Passthrough τον Dolby Digital ηχο, ακουω "λευκο θορυβο" και χρατς χρουτς.
Αν βαλω και στα δυο PCM, ο ηχος ακουγεται κανονικα αλλα φυσικα γινεται mixdown σε stereo.

Τι μπορει να φταιει;

Το έχεις συνδέσει σε κάποιον ενισχυτη; γιατί αν το πηγαίνεις απευθείας στην τηλεόραση είναι λογικό να τα ακούς αυτά, δεν μπορεί η τηλεόραση να επεξεργαστεί το σήμα. Συνήθως pass-through κάνουμε για να στείλουμε το σήμα στον ενισχυτη και να κάνει αυτός την επεξεργασία .

Η τηλεοραση δεχεται κανονικα Dolby Digital απο την HDMI, τοσο απο τον δεκτη της Nova οσο και απο ενα HTPC.

Το δικό μου κάνει τον ίδιο με σένα αλλά εγώ στέλνω το ήχο τον ενισχυτη με οπτική ίνα.

Δηλαδη καταληγουμε οτι το Neo X6 δεν μπορει να δωσει Dolby Digital απο την HDMI; Ωραια...

Το ζητημα δεν ειναι σημαντικο οσο ο ηχος βγαινει απο την τηλεοραση, αλλα σκεφτομουν να παρω ενα HDMI splitter για να δινω ηχο και στον ενισχυτη.

Απ'οτι φαινεται ομως το Android δεν ειναι για τετοια "προχωρημενα" κολπα.

Το Android είναι για τέτοια "προχωρημένα" κόλπα, απλά θέλει σκάλισμα. Δύο κουτιά δοκίμασα, και τα δύο στέλνουν ψηφιακό ήχο στην HDMI.

Τον λευκό θόρυβο που περιγράφεις τον ακούω απο την τηλεόραση όταν στέλνω το ψηφιακό σήμα μέσω οπτικής στον ενισχυτή.

Nα σκαλισω ευχαριστως αρχηγε μου, αλλα που και τι; :)

Στα settings του Minix, οι σχετικες με ηχο επιλογες ειναι ολες και ολες αυτες:

Νο output to USB Audio -> On - Off
Δεν εχει καμια διαφορά στον ηχο απο HDMI, οτι και αν επιλεξω

Dolby Digital Auto Detection -> On - Off
Αν το βαλω στο On, κλειδωνει η παρακατω επιλογη σε PCM

Digital Audio Output -> PCM - HDMI passthrough
Οπως ειπα, αν το βαλω στο PCM εχω κανονικο αλλα downmixed ηχο, αν το βαλω στο passthrough εχω τον λευκο θορυβο

Επισης, ο λευκος θορυβος οταν ειναι επιλεγμενο το HDMI passthrough, βγαινει μονο οταν παιζει βιντεο με AC3 2.0 ή 5.1
Οταν παιζει βιντεο με AAC ηχο (εχω δοκιμασει μονο 2.0 προς το παρον) ο ηχος βγαινει κανονικα και με την επιλογη passthrough.

Φοβαμαι οτι αν το βαλω να παιξει DTS θα ακουσω την Μαρινελλα να τραγουδαει αναποδα...

Minix δεν έχω δουλέψει, στα δικά μου όμως έχω τα παρακάτω:

Dolby Digital Auto Detection: Off
Digital Audio Output: HDMI passthrough

Ίσως υπάρχει πρόβλημα αναγνώρισης του σήματος απο την τηλεόραση.

Το AAC δεν περνάει αυτούσιο, μετατρέπεται σε PCM έτσι κι αλλιώς.

Φίλε μου βάλε το hdmi καλώδιο πρώτα στον ενισχυτη και μετά στην TV . Η τηλεόραση δεν αποκωδικοποιει 5.1 σήμα ούτως ή άλλως τι να το κάνεις από την τηλεόραση στερεοφωνικα ακούς,
Pass-through κάνεις μόνο για να στείλουμε σήμα στο home theater .

Φίλε μου βάλε το hdmi καλώδιο πρώτα στον ενισχυτη και μετά στην TV . Η τηλεόραση δεν αποκωδικοποιει 5.1 σήμα ούτως ή άλλως τι να το κάνεις από την τηλεόραση στερεοφωνικα ακούς,
Pass-through κάνεις μόνο για να στείλουμε σήμα στο home theater .

Οπως ειπα, η τηλεοραση αποκωδικοποιει AC3 5.1 σημα (απ'ευθειας απο δεκτη Nova και απο HTPC μεσω του ενισχυτη) και το κανει φυσικα downmix στα stereo ηχεια της.
Οποτε λογικα με προβληματιζει που δεν μπορει να κανει το ιδιο με το Minix.

Δυστυχως λογω χωροταξιας (και κακης προβλεψης για το μελλον) ειναι αρκετα δυσκολο να περασω και αλλο HDMI καλωδιο, για να ριξω το Minix στον ενισχυτη και να το δοκιμασω αμεσα.
Οποτε πριν μπω στον κοπο να το κανω, θα ηθελα να σιγουρευτω οτι το Minix δεν θα εχει προβληματα με τον ηχο στην HDMI...

Οπως ειπα, η τηλεοραση αποκωδικοποιει AC3 5.1 σημα (απ'ευθειας απο δεκτη Nova και απο HTPC μεσω του ενισχυτη) και το κανει φυσικα downmix στα stereo ηχεια της.
Οποτε λογικα με προβληματιζει που δεν μπορει να κανει το ιδιο με το Minix.

Δυστυχως λογω χωροταξιας (και κακης προβλεψης για το μελλον) ειναι αρκετα δυσκολο να περασω και αλλο HDMI καλωδιο, για να ριξω το Minix στον ενισχυτη και να το δοκιμασω αμεσα.
Οποτε πριν μπω στον κοπο να το κανω, θα ηθελα να σιγουρευτω οτι το Minix δεν θα εχει προβληματα με τον ηχο στην HDMI...
Ποια τηλεόραση έχεις αν επιτρέπεται;

Φαντάζομαι έχεις ενεργοποιήσει τα expert settings στο kodi και την επιλογή ac3 capable receiver ε?

Re: Απάντηση: Android Media Player

To minix neo 6 το έχω στην κατοχή μου 5 ημέρες και αν δεν αντιμετωπιζα ένα προβληματάκι με το wifi θα μπορούσα να πω ότι είναι πολύ καλό. Κάποιες φορές χρειάζεται 3 ακόμα και 4 προσπάθειες για να συνδεθεί στο ίντερνετ. Και όταν δεν τα καταφέρνει τότε συνδέετε μετά από επανεκκίνηση.
Επίσης κάποιες ελάχιστες φορές χάνει πολύ σε ισχύ η σύνδεση του.
Δεν ξέρω αν έχουν και άλλοι το ίδιο πρόβλημα, μπορεί απλά εγώ να έπεσα στην περίπτωση.
Πέρα από αυτό το αρνητικό δεν έχω άλλο, όχι ότι είναι λίγο φυσικά.
Αν κάποιος έχει καμία ιδέα για το τι συμβαίνει θα ήθελα να δω την απάντηση του.
Το αγόρασα από Ελλάδα στα 100 ευρώ γνωρίζοντας ότι από Κίνα θα γλυτωνα τουλάχιστον 20 ευρώ αλλά δεν ήθελα να περιμένω

Φαντάζομαι έχεις ενεργοποιήσει τα expert settings στο kodi και την επιλογή ac3 capable receiver ε?

Ναι...

To minix neo 6 το έχω στην κατοχή μου 5 ημέρες και αν δεν αντιμετωπιζα ένα προβληματάκι με το wifi θα μπορούσα να πω ότι είναι πολύ καλό.

Προσωπικα το εχω στο δικτυο με LAN, οποτε δεν εχω αποψη για την συμπεριφορα του WiFi.

Ομως ακριβως τα ιδια οπως τα περιγραφεις (10 φορες προσπαθεια για να συνδεθει και κατακορυφη πτωση σηματος στα ξαφνικα ενω ειναι διπλα στο router) μου κανει ενα ψευτο-tablet.
Δοκιμασε να αλλαξεις χειροκινητα καναλια στο router, μηπως δεις βελτιωση. Εμενα καλυτερεψε καπως η κατασταση οταν επελεξα καναλι απο το 11 και πανω.

Ναι...

Προσωπικα το εχω στο δικτυο με LAN, οποτε δεν εχω αποψη για την συμπεριφορα του WiFi.

Ομως ακριβως τα ιδια οπως τα περιγραφεις (10 φορες προσπαθεια για να συνδεθει και κατακορυφη πτωση σηματος στα ξαφνικα ενω ειναι διπλα στο router) μου κανει ενα ψευτο-tablet.
Δοκιμασε να αλλαξεις χειροκινητα καναλια στο router, μηπως δεις βελτιωση. Εμενα καλυτερεψε καπως η κατασταση οταν επελεξα καναλι απο το 11 και πανω.

Ειδα οτι εχει "τικαρισμενα" ολα τα καναλια.Ποιο προτεινεις να επιλεξω;

Απάντηση: Re: Android Media Player

Για όποιον ενδιαφέρεται ανέβηκαν τα review για το Ainol Mini PC με Windows 8.1

Ωραίος κ παλι Μάριε...χίλια μπράβο!!!
Αλλα όλα αυτά με το Intel baytrail επεξεργαστή εχουν όλα τις ίδιες δυνατότητες...εχω το pipo x7 και ξέρω
Ιςως να μην αναλώνεσαι άλλο αγοράζοντας τα ίδια ...αρχίζουν κ βγαίνουν ισχυρές υλοποιήσεις όπως το nvidia shield TV...και τα οκταπυρηνα μηχανάκια,όπως αυτά με το νεο τσιπ της rockchip