Android Media Player

Πλεονεκτήματα ενός Android έναντι ενός PC (όσον αφορά το media κομμάτι) δεν υπάρχουν. Μόνο σε θέμα κόστους πλεονεκτούν τα Android γι αυτό τα αγοράζουν μαζικά.

Αν θες να μιλήσουμε για τα πλεονεκτήματα ενός PC, αυτά είναι πολλά.

edit: κάποιος θα μπορούσε να πει ότι πλεονεκτούν μόνο στην αναπαραγωγή 4k σε χαμηλότερο κόστος (άρα ουσιαστικά στο θέμα κόστους εντάσσεται και αυτό) αλλά δεν ξέρω κατά πόσο παίζουν σωστά και σε σωστό refresh rate όλα αυτά τα boxes του 40ευρου (ακόμη και για το ακριβότερο Zidoo X9S διαβάζω θέματα στο forum του Kodi).

Ευχαριστω,

είμαι κατοχος ενός Matricom G-box midnight MX2 with android version 4.2.2 που ειχα παρει πριν 3-4 χρονια αλλα δεν πολύ ασχοληθηκα. Eχω βαλει Kodi αλλα δεν είμαι 100% ικανοποιημένος....

Θελω ένα μηχανημα να κατεβαζω ταινιες και να τις βλεπω στην TV
να εχω μονιμα συνδεδεμενο ένα εξωτερικο USB με media και να είναι share ετσι ώστε ολη η οικογενεια να εχει προσβαση από ολο το εσωτερικο δικτυο
να κανω mirror στην TV τις ταινιες που παιζω στο ipad
και να συνδέεται με Bluetooth στο ενισχυτή μου για να ακουω μουσικη..

Μπορω να διαθεσω μεχρι 150€, Δεν θα με πειραζε να είναι PC ή Android

εχετε κάποιες προτασεις?

Καλησπέρα! Λοιπον, ενδιαφέρομαι για αγορά ενός android media player που θέλω να κάνει τα εξής:
1) διάβασμα στο kodi της sql βιβλιοθήκης που έχω στον nas.
2) να τρέχει καλά το exodus
3) αν ειναι δυνατόν να μπορώ να δω ote tv go

Σε ολο το σπίτι εχω βάλει gigabit Ethernet οπότε δεν εχω θέμα με WiFi κτλ κτλ.

Κόστος max 100 . Περιμένω προτάσεις σας. Ευχαριστώ!

Καλημέρα σε όλους. Βοήθεια Κυριακάτικη!!! Έχω κάνει τις παρακάτω συνδέσεις.
DVB-T με HDMI στην πρώτη θύρα της tv και coaxial στον ενισχυτή.
ANDROID tv με HDMI στην δεύτερη και optical στον ενισχυτή.
Όλα καλά ως εδώ. Όταν θέλω να ακούσω μουσικη από το android και απλά να παίζει η tv , μπαίνει σε pause μόλις γυρίσω από hdmi2 σε hdmi1. Κάποια βοήθεια.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Τελικα έβαλα HDMI AUTO στην TV και έγινε..
Αγόρασα λοιπόν το Venz V10. Mέχρι τώρα πολύ καλό. Γρηγορο και ωραία εικόνα. Καποιος να ξέρει κάτι παραπάνω

Boηθεια παιδια!!!
Εχω το a95x android 5.1 tv nexbox και kodi 16.1 και δεν υπαρχει στο μενου του kodi η επιλογη enable passthrough για να ακουσω dts !!!!
Oποιος μου δωσει λυση κερναω καφεδαρα !!!!!

Boηθεια παιδια!!!
Εχω το a95x android 5.1 tv nexbox και kodi 16.1 και δεν υπαρχει στο μενου του kodi η επιλογη enable passthrough για να ακουσω dts !!!!
Oποιος μου δωσει λυση κερναω καφεδαρα !!!!!

κατω-κατω στο μενου,λεει απλο,για προχωρημενους και για ειδικους.
βαλτο στο προχωρημενους ή ειδικους.
θα πας στην μεση του μενου των ρυθμισεων του ηχου και θα ενεργοποιησεις την αντιστοιχη επιλογη.
αυτοματα απο κατω θα σου ανοιξουν οι επιλογες που θες.

κατω-κατω στο μενου,λεει απλο,για προχωρημενους και για ειδικους.
βαλτο στο προχωρημενους ή ειδικους.
θα πας στην μεση του μενου των ρυθμισεων του ηχου και θα ενεργοποιησεις την αντιστοιχη επιλογη.
αυτοματα απο κατω θα σου ανοιξουν οι επιλογες που θες.
ΧΙΛΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ !!!
Για τον καφε οταν ερθω Αθηνα θα σου στειλω μηνυμα :P

Σας εχω νεα ερωτηση ...μαλλον πιο δυσκολη...
Στο a95x android 5.1 tv nexbox δοκιμασα σε στικακι και σε καρτα να αναπαραγω mkv 1080p χ264 και ηχο dts μεσω kodi(16.1) αλλά εχω διακοπες στον ηχο ανα διαστηματα ...
φταιει το boxακι το λειτουργικο ή απλα η καρτα και το στικακι usb ???? :grinning-smiley-043

Σας εχω νεα ερωτηση ...μαλλον πιο δυσκολη...
Στο a95x android 5.1 tv nexbox δοκιμασα σε στικακι και σε καρτα να αναπαραγω mkv 1080p χ264 και ηχο dts μεσω kodi(16.1) αλλά εχω διακοπες στον ηχο ανα διαστηματα ...
φταιει το boxακι το λειτουργικο ή απλα η καρτα και το στικακι usb ???? :grinning-smiley-043

-αρκετα απο αυτα τα android players,εχουν θεματα με τον ηχο απο kodi.
δες εαν εχει αναβαθμιση το συγκεκριμενο μηχανακι-εαν εχει περασε τη.

- δοκιμασε( να παιξεις το αρχειο αυτο,απο το αλλο πλειερ που εχει περασμενο το μηχανακι(θα το αναφερει ως mediacenter ή κατι τετοιο).
-στην χειροτερη των περιπτωσεων,κατεβαζεις απο το playstore το bsplayer που-λογικα-θα στα παιζει ολα.

Καλησπέρα. Το ίδιο είχα με το Venz v10. Το bsplayer είναι πλέον μόνο για android 6!!!! Το mx player pro κάνει τα πάντα. Δοκιμασμένα. Παίξε και λίγο με τις κωδικοποιήσεις HW, HW+ .

-αρκετα απο αυτα τα android players,εχουν θεματα με τον ηχο απο kodi.
δες εαν εχει αναβαθμιση το συγκεκριμενο μηχανακι-εαν εχει περασε τη.

- δοκιμασε( να παιξεις το αρχειο αυτο,απο το αλλο πλειερ που εχει περασμενο το μηχανακι(θα το αναφερει ως mediacenter ή κατι τετοιο).
-στην χειροτερη των περιπτωσεων,κατεβαζεις απο το playstore το bsplayer που-λογικα-θα στα παιζει ολα.
Πως αναβαθμιζω το μηχανακι???
Καλησπέρα. Το ίδιο είχα με το Venz v10. Το bsplayer είναι πλέον μόνο για android 6!!!! Το mx player pro κάνει τα πάντα. Δοκιμασμένα. Παίξε και λίγο με τις κωδικοποιήσεις HW, HW+ .

δοκιμασα τις κωδικοποιησεις χωρις επιτυχια....

καπου στο μενου του εχει εναν διακοπτη update.
εαν δεν σου βγαλει καινουργιο,δοκιμασε το mxplayer και θα εισαι οκ.
δοκιμασα το update αλλα μου βγαζει αδυναμια συνδεσης....
το mx μου βγαζει ''αρχειο ηχου 5.1 δεν υποστηριζετε''......

Ωχχχχ
Note:
DTS/DOLBY Support doesn't meant that you will get true multichannel audio output. In MX Player it will be downsampled to 2.0 (stereo) since Android doesn't support multichannel audio output

Αρα τη πατησα....δεν προκειται να ακουσω dts απο android?
αυτο ισχυει και μεσω kodi????

μεσω kodi αναβει ομως η ενδειξη dts στον ενισχυτη μου.....τι παιζει?????

Είναι παλιό το post, έχουν βελτιωθεί τα πράγματα από τότε...
Άσε που πολλοί box/soc vendors κάνουν τροποποιήσεις στο mediacodec api του android και ενεργοποιούν διάφορα που φυσιολογικά δεν θα λειτουργούσαν.
Αν δουλεύει δουλεύει.

Re: Απάντηση: Android Media Player

Είναι παλιό το post, έχουν βελτιωθεί τα πράγματα από τότε...
Άσε που πολλοί box/soc vendors κάνουν τροποποιήσεις στο mediacodec api του android και ενεργοποιούν διάφορα που φυσιολογικά δεν θα λειτουργούσαν.
Αν δουλεύει δουλεύει.
Μπα τιποτα....αρχισε να εχει ηχο σε παραπανω επιλογες με τους νεους codecs αλλα απο dts τιποτα :(

Ο mx pro παίζει κανονικά ότι δοκίμασα....πληρώνεις λιγα αλλα ησυχάζεις

αν και κοριτσακι τα βρηκα ....εβαλα χθες τους codecs για το dts χωρις αποτελεσμα....σημερα εβαλα το τελευταιο update codecs και παλι τιποτα....