ΠαραπληροφορείςΤο ποσοστό του Android συνεχίζει να ανεβαίνει παγκοσμίως , ειδικά στην Ιαπωνία το Android πήγε από το 52.3% που ήταν πέρσι, στο 70.2% ενώ και στις ΗΠΑ απο 56.1% πήγε στο 63.6%...
http://techblog.gr/software/windows-phone-increased-in-europe-9876/
Το ποσοστό του Android συνεχίζει να ανεβαίνει παγκοσμίως , ειδικά στην Ιαπωνία το Android πήγε από το 52.3% που ήταν πέρσι, στο 70.2% ενώ και στις ΗΠΑ απο 56.1% πήγε στο 63.6%...
http://techblog.gr/software/windows-phone-increased-in-europe-9876/
Μια τρύπα στο νερό είναι αυτο το στατιστικό.
Για να δούμε τι πρόσθεσαν στο αποθεματικό τους οι μεγάλες εταιρίες τεχνολογίας για το 2o τρίμηνο του 2014…. κάποιες δεν πρόσθεσαν τίποτα. Eπίσης να ξεκαθαρίσουμε ότι οι περισσότεροι "μεταφραστές ειδήσεων" συγκρίνουν πορτοκάλια με καρέκλες… εκτός του ότι αναφέρουν έσοδα και όχι καθαρά κέρδη συγκρίνουν όλα τα τμήματα μιας εταιρίας με εταιρίες που έχουν μόνο mobile τμήμα. Διάβασα πιο πάνω ότι και καλά η Samsung δεν είναι στο δυνατό της τρίμηνο…. αν δεν είναι τώρα στο δυνατό της τρίμηνο, 3ις μήνες μετά την παρουσίαση του Galaxy S5 (που πουλά λιγότερο και από το S4 που με την σειρά του πούλησε λιγότερο του S3) πότε θα είναι?… ξέρω ξέρω… η ναυαρχίδα και καλά είναι το Note. Η Samsung βρίσκεται σε panic mode… μέχρι και galaxy alpha male με μεταλλοπλαστικό σασί θα παρουσιάσει καλοκαιριάτικα. Δλδ πόσα ακόμα κακόγουστα event (με κλασσική μουσική και χορευτές από τσιρκο medrano) για παρουσίαση ναυαρχίδων τους θα δούμε μέσα σε 1 έτος..? Ούτε οι ίδιοι δεν ξέρουν τι παρουσιάζουν…. η Samsung όχι μόνο σημείωσε την μεγαλύτερη πτώση της στο τμήμα mobile αλλά είναι & το 3ο συνεχόμενο τρίμηνο απωλειών… ας ξεχωρίσουμε τα κέρδη από τα mobile τμήματα των εταιριών από τα πλυντήρια, τους ssd, τις cpu, τις σκούπες, τα air-con κτλ….τέλος δεν ισχύει ότι η Google βγάζει χρήματα από το android… η πλειοψηφία των εσόδων της παραμένουν οι διαφημίσεις.
Διαβάστε συγκεντρωμένα όλα τα αποτελέσματα παρακάτω:
Amazon: Καθαρές ζημιές 126εκ. δολάρια.
http://phx.corporate-ir.net/phoenix.zhtml?c=97664&p=irol-newsArticle&ID=1951180&highlight=
Μicrosoft: Καθαρά κέρδη 4,6 δις δολάρια (το τμήμα mobile είχε πάλι ζημιές…κερδίζει από άδειες, cloud υπηρεσίες azure, επιχειρήσεις με office κτλ). Δυστυχώς δεν αναφέρει έστω αποστολές που έκαναν τα Surface (άκρα του τάφου σιωπή για το S.Pro3) και ούτε καν τα έσοδα του Xbox division…. προφανώς και οι 2 αυτοί τομείς μπαίνουν μέσα σε καθαρά κέρδη.
http://www.microsoft.com/investor/E...s/PressReleaseAndWebcast/FY14/Q4/default.aspx
Facebook: 798εκ καθαρά κέρδη… περίπου το 1/4 των καθαρών κερδών της Google. H μεγαλύτερη αναπτυσσόμενη δύναμη στην διαφήμιση των κινητών. Eίδατε το κολπάκι που κάνει με τις πολλές εφαρμογές….μην εκπλαγείτε αν σε 2 χρόνια φτάσει και ξεπεράσει την Google. Για αρκετούς αναλυτές είναι η νέα Google.
http://investor.fb.com/releasedetail.cfm?ReleaseID=861599
LG: Kαθαρά κέρδη 400εκ δολάρια. Σταγόνα στον ωκεανό… η Facebook κερδίζει περισσότερα από μια εταιρία που πουλά κινητά, ψυγεία, air condition κτλ. Το τμήμα mobile της LG (smartphone/pc/tablet κτλ) που μας ενδιαφέρει, παρουσίασε 83,4 λειτουργικά κέρδη… τα καθαρά κέρδη είναι λιγότερα & μπορεί να μπαίνουν & μέσα.
http://www.lgnewsroom.com/newsroom/contents/64590
Oι φίλοι μας οι κινέζοι δεν ανακοινώνουν τίποτα πέραν της Lenovo η οποία το προηγούμενο τρίμηνο ήταν στα περίπου 160 εκ δολάρια κέρδη. Γιαυτό το τρίμηνο δεν έχω βρεί ακόμα κάτι.
Google: 3,4 δις δολάρια καθαρά κέρδη. Σημαντικά κέρδη αλλά εδώ και πολλά τρίμηνα σε σταθερά επίπεδα. Αν μιλήσουμε για έσοδα τα περίπου 14 δις από τα 16 προέρχονται από διαφημίσεις σε pc/φορητές συσκευές. Με λίγα λόγια παρά τις ακαταμέτρητες εξαγορές και επενδύσεις σχεδόν στα πάντα, η Google εξαρτάται με ποσοστό κοντά στο 90% από τις διαφημίσεις ενώ το Android της αποφέρει ψίχουλα. Από το 2011 το μέσο κόστος ανά κλικ πέφτει σταθερά ενώ στις διαφημίσεις των φορητών συσκευών έχει σταθερό μερίδιο όταν η Facebook παρουσιάζει ανοδικές τάσεις.
https://investor.google.com/earnings/2014/Q2_google_earnings.html
Samsung: 6 δις δολάρια καθαρά κέρδη από κινητά, pc, τηλεοράσεις, air condition, ψυγεία κτλ…. μεγάλη πτώση (31% από το αντίστοιχο περσινό) στο mobile τμήμα που αποφέρει το 53% των συνολικών εσόδων…. από το 60% στον χώρο του android που ήταν πριν 1 με 1.5 χρόνο πλέον εκτιμάται στο 30%. Το mobile της (smartphone/pc/tablet κτλ) είναι στα 3.79 δις δολάρια καθαρά κέρδη. Συνολικά είχε μείωση 8,9% στα καθαρά κέρδη.
http://global.samsungtomorrow.com/?p=39258
Sony: 265 εκ δολάρια καθαρά κέρδη. Το τμήμα mobile ήταν κ πάλι ζημιογόνο με 27 εκ δολάρια λειτουργικές ζημιές. Οι καθαρές ζημιές είναι περισσότερες. Επίσης το οτι πουλάει το ps4 δεν λέει τίποτα. Το τμήμα gaming έκλεισε με λειτουργικές ζημιές των 43 εκ δολαρίων. Τα κέρδη ήρθαν απο άλλους τομείς.
http://www.sony.net/SonyInfo/IR/financial/fr/14q1_sony.pdf
HTC: 76,6 εκ δολάρια καθαρά κέρδη.
http://investors.htc.com/phoenix.zhtml?c=148697&p=irol-newsArticle_Print&ID=1953459&highlight=
Αpple: το μικρό μερίδιο της Apple αποφέρει τα περισσότερα καθαρά κέρδη (7,7 δις δολάρια) από κάθε άλλη εταιρία. Το παραδοσιακά χαμηλό της τρίμηνο… καθαρά κέρδη αυξημένα κατά 12,7%.
http://www.apple.com/pr/library/2014/07/22Apple-Reports-Third-Quarter-Results.html
Πόσο δε νοιάζει τον χρήστη το πόσα κέρδη έβγαλαν οι παραπάνω εταιρείες!!!
Κάποιοι θα αρέσκονται στο ios κάποιοι άλλοι- διαρκώς αυξανόμενοι-στο anroid.
Όσο μερίδιο αγοράς και αν χάσει η Samsung,το σίγουρο είναι ότι δεν πάει στην Apple.
Θα πάει στην Lenovo,θα πάει στην Xiaomi,στην Huawei,στην Oppo,στην Αpple πάντως δεν ξανα-πάει και αυτό αν μη τι άλλο δείχνει ότι ο χρήστης του Anroid δεν είναι κολλημένος με τον κατασκευαστή της συσκευής που χρησιμοποιεί.Θα πάει εκει που του προσφέρουν περισσότερα με λιγότερα χρήματα.
Curious as to how ugly interesting TouchWiz would make Google’s Android L? We now know, thanks to an 8-minute video preview of Android L running on the Galaxy S5, courtesy of SamMobile.
Οταν παίρνω φόρα, φόρα κατηφόρα¦.
Χα, χα, πολύ πλάκα έχει αυτή η φωτογραφία. Αλλά υπάρχει και άλλη μία, που έχει ακόμα περισσότερη πλάκα. Η λεζάντα της: "Το iPhone 6...λυγίζει!"Bendgate’s latest victim: Samsung’s new Galaxy Note 4
![]()
Εμένα δεν με αφορά το θέμα. Το μπάτζετ μου δεν φτάνει μέχρι εκεί. Δεν θα είχα πρόβλημα να ασχοληθώ με ένα iPhone...αν είχε την μισή τιμή. Τώρα είναι τρομερά υπερτιμημένα, και χρησιμοποιούνται καθαρά σαν status symbol.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.