Android Phone News

Re: Αναμένεται σύντομα: Xiaomi Poco F2

XIAOMI POCO F2
Compare Xiaomi Poco F1 vs Xiaomi Poco F2


D3tUIsSW4AEm9ud.jpg


Το Poco F1 έχει κάθετη διπλή κάμερα στο κέντρο του άνω μισού του πίσω panel, ενώ το Poco F2 έχει διπλή πίσω κάμερα τοποθετημένη στην πάνω αριστερή γωνία. Όπως και το προηγούμενο μοντέλο, το Poco F2 διαθέτει σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων στο πίσω μέρος.
Δεδομένου ότι το Poco F1 έγινε επίσημο ως το πιο προσιτό smartphone με Snapdragon 845, είναι το Poco F2 να είναι το φθηνότερο κινητό με Snapdragon 855. Ωστόσο, τα πρώτα τηλέφωνα με Snapdragon 855 δεν έχουν βγει ακόμα στην αγορά. Αυτό μεταφέρει την ανακοίνωση του τηλεφώνου στις αρχές του επόμενου καλοκαιριού και όχι μέχρι το Πάσχα που πίστευαν πολλοί.

[Πηγή] https://twitter.com/VenyaGeskin1
 
Last edited by a moderator:
Re: Redmi [Ειδήσεις, Δοκιμές, Νέα μοντέλα, Συγκριτικά]

redmi-k20-pro-696x365.jpg


Redmi K20: Έρχεται 28 Μαΐου με 48MP κάμερα και 960fps slow motion

Τις τελευταίες μέρες έχουμε δει αρκετά leak και φήμες για το Redmi K20. Ωστόσο όλα αυτά θα τελειώσουν σύντομα αφού η συσκευή θα ανακοινωθεί στις 28 Μαΐου.

Σύμφωνα με μία χθεσινή δημοσίευση από ένα στέλεχος της Redmi στο Weibo, το Redmi K20 θα έχει 48MP κάμερα, κάτι που επιβεβαίωσε αργότερα ο ιδρυτής της Xiaomi, Lei Jun, προσθέτοντας ότι ο αισθητήρας της κάμερας θα είναι ο Sony IMX586.

Επιπλέον, ο Γενικός Διευθυντής της εταιρείας, Lu Weibing, δημοσίευσε στο Weibo ένα μικρό teaser βίντεο στο οποίο βλέπουμε τις slow motion δυνατότητες του Redmi K20. Σύμφωνα με το teaser, η κάμερα του δαίμονα είναι σε θέση να καταγράψει μέχρι και 960fps βίντεο, κάτι που δεν μας εντυπωσιάζει ιδιαίτερα, διότι πέραν του high-end αισθητήρα το Redmi K20 θα έχει τον Snapdragon 855.

Κατά τα άλλα, αυτή τη στιγμή γνωρίζουμε ότι το Redmi K20 θα έχει AMOLED οθόνη με Gorilla Glass 6 και in-display αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων. Και κατά πάσα πιθανότητα 4.000 mAh μπαταρία με υποστήριξη γρηγορης φόρτισης στα 27W.

Επιπλέον, φαίνεται ότι το Redmi K20 δεν είναι μία συσκευή, αλλά τουλάχιστον δύο. Η βασική έκδοση και το Redmi K20 Pro. Βέβαια, όλα αυτά θα ξεκαθαρίσουν σε λίγες ημέρες.


Πηγή: https://techblog.gr/mobile/redmi-k20-erchetai-28-ma-oy-48mp-kamera-960fps-slow-motion-vinteo/
 
Sony Mobile: αποχωρεί επίσημα από τις περισσότερες αγορές...https://gr.gizchina.com/2019/05/22/sony-mobile-division-departs-most-markets/

Εχω την εντύπωση οτι αυτο δεν είναι φρέσκο νέο.
Τα ειχα διαβάσει καπου εκει κοντά με τη παρουσίαση του Xperia 1, που ακομα να το δουμε (ελπιζω να το τσιμπησω του χρόνου black friday :p )
Η αναδιάρθρωση καλο υποτίθεται θα κανει στο mobile τμήμα διοτι πλέον η τεχνογνωσία της a (photo) θα μπορεί να περάσει και στα smartphones (πιο πριν υπήρχε εσωτερικός ανταγωνισμός).

Θα ειναι κρίμα να χαθεί και η Sony (μετα τις HTC, LG). Βλεπω να μενουμε με λιγους παικτες και αυτο μονο κακο μπορει να ειναι για τον καταναλωτή.
 
OnePlus: Έρχεται «επίσημα» στην Ελλάδα


Πολύ κοντά στην είσοδό της – έστω και με… σπόντα – φαίνεται πως είναι η OnePlus. Πληροφορίες που κυκλοφόρησαν
σήμερα στην χώρα μας επιβεβαιώνονται και σύντομα θα έχουμε εξελίξεις. Η Κινεζική εταιρεία που έχει εστιάσει ιδιαίτερα
στην διανομή μέσω πωλήσεων από τα ψηφιακά της καταστήματα, διαθέτει κέντρο και στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια,
κάτι που φαίνεται διευκόλυνε την κατάσταση για να αναλάβει κάποιος διανομέας και για τη χώρα μας.​

Οι πληροφορίες λένε ότι η εταιρεία δεν θα έρθει επίσημα, όχι δηλαδή μέσω επίσημης αντιπροσωπείας δηλαδή,
αλλά Έλληνας διανομέας θα ξεκινήσει τη διάθεση των συσκευών της εταιρείας στα ελληνικά καταστήματα.

Η αρχή θα γίνει με το OnePlus 7 και το αμέσως επόμενο διάστημα θα ακολουθήσει το OnePlus 7 Pro αν και με
μερικές καθυστερήσεις. Επίσης δεν είναι γνωστό, ποια καταστήματα θα το διαθέσουν στην Ελλάδα αλλά ούτε και
πότε θα γίνει κάτι τέτοιο.

Να σημειωθεί ότι προς το παρόν δεν υπάρχουν επίσημες πληροφορίες και τις μεταδίδουμε με κάθε επιφύλαξη,
καθώς αναμένουμε νεότερα.


Oneplus-in-Greece.png


[via] . [via]
 
Θα ειναι κρίμα να χαθεί και η Sony (μετα τις HTC, LG). Βλεπω να μενουμε με λιγους παικτες και αυτο μονο κακο μπορει να ειναι για τον καταναλωτή.

Ουσιαστικά η Sony είναι μη ανταγωνιστική εδώ και χρόνια.

Μόνο τυπικά υπάρχει σαν επιλογή.
 
Τα επόμενα Samsung smartphones θα υποστηρίζουν γρήγορη φόρτιση 100W


Η γρήγορη φόρτιση είναι μία λειτουργία που έχει γίνει mainstream στα περισσότερα smartphone. Συναντάται τόσο σε
ναυαρχίδες όσο και σε πιο budget τηλέφωνα. Η OnePlus κυκλοφόρησε με την McLaren Edition του 6T την Warp Chage
τεχνολογία η οποία υποστηρίζει 30W φόρτιση και μέχρι τώρα είναι ίσως η γρηγορότερη.​

Η Samsung θέλοντας να αναβαθμίσει την φόρτιση των επόμενων ναυαρχίδων της ετοίμασε νέα power delivery chips
τα οποία θα υποστηρίζει 100W φόρτιση.

Και τα δύο chip, SE8A και MM101 θα χρησιμοποιηθούν για την φόρτιση των smartphone, των tablet, των laptop
αλλά και των monitor.

Φυσικά, μεγάλη σημασία έχει και η ασφάλεια. Τα νέα chip θα προσφέρουν το USB-PD 3.0 που μπορεί να διαχειριστεί
αποτελεσματικά αυτήν την ταχύτητα φόρτισης και να καθιερώσει την χρήση μόνο πιστοποιημένων προϊόντων στην
περίπτωση του SE8A chip.

Το SE8A βαθμολογείται με EAL5+ Secure Element για επιπλέον προστασία των ευαίσθητων πληροφοριών και του
κλειδιού ασφαλείας. Το MM101 από την άλλη έρχεται με δικό του AES αλγόριθμο κρυπτογράφησης σε συνδυασμό
με ικανότητες ανίχνευσης υγρασίας ώστε να εξασφαλίσει βέλτιστες συνθήκες φόρτισης.

Η Samsung έχει ήδη ξεκινήσει να παράγει μαζικά το SE8A ενώ το MM101 δοκιμάζεται με τους πελάτες της.


Samsung-100-W-Fast-charging.jpg


[via] . [via]
 
πραγματικά χαίρομαι το ταλέντο των ελληνικών site να δημιουργούν fake-news.

η samsung λέει:

"By supporting up to a 100W capacity, compared to the general smartphone charger’s 10W, power chargers with Samsung’s PD controllers can be used for a variety of devices other than smartphones such as tablets, laptops and monitors."

Με λίγα λόγια μιλάει για power delivery controller (PDC), ο οποίος τοποθετείται μέσα σε έναν φορτιστή οπού θα μπορεί να υποστηρίξει ΕΩΣ 100watt φόρτιση με το αντίστοιχο firmware.

-πηγή-


techblog.gr:

"Τα επόμενα Samsung smartphones θα υποστηρίζουν γρήγορη φόρτιση 100W"

:laugh::laugh::laugh:


ps. φυσικά και ΔΕΝ μπορείς να φορτίσεις μια μπαταρία κινητου στα 100watt! τουλάχιστον τις li-ion,li-po.
 
Re: Redmi [Ειδήσεις, Δοκιμές, Νέα μοντέλα, Συγκριτικά]

Redmi-K20-Pro.jpg


Redmi K20 Pro | Επίσημη η flagship killer της Xiaomi

Η Xiaomi αποκάλυψε το Redmi K20 Pro ή το “Flagship Killer 2.0” όπως το ονομάζει η ίδια. Το τηλέφωνο διαθέτει μία Super AMOLED bezeless οθόνη 6.39 ιντσών με full HD+ ανάλυση και αναλογία 19.5:9, η οποία δε φέρει κάποιο notch και είναι όλο οθόνη. Η εμπρόσθια κάμερα των 20MP κρύβεται στο πάνω μέρος της συσκευής και ανοίγει όταν θέλετε να βγάλετε κάποια selfie.

Εσωτερικά βρίσκουμε τον Snapdragon 855 με 6/8GB RAM και 64/128/256GB αποθηκευτικού χώρου. Η μπαταρία είναι χωρητικότητας 4.000mAh με fast charge 27W, φορτίζοντας πλήρως σε 74 λεπτά.

Η τριπλέτα καμερών αποτελείται από 48MP κύριο φακό με f/1.8, έναν ultra-wide 13MP με f/2.4 και έναν telephoto 8MP με 2x οπτικό zoom και f/2.4. Στο video έχουμε δυνατότητα καταγραφής 4K στα 30 ή 60fps, ενώ σε full HD ανάλυση έχουμε και slow motion 960fps.

Το τηλέφωνο θα έρθει σε τέσσερις διαφορετικές εκδόσεις RAM και αποθηκευτικού χώρου ξεκινώντας από τα 323 και φτάνοντας τα 388. Πρόκειται φυσικά για τιμές της κινεζικής αγοράς όπου και κυκλοφορεί στις 1 Ιουνίου και θα πρέπει να περιμένουμε για να δούμε πότε θα διατεθεί στην Ευρωπαϊκή. Υπάρχει επίσης μία ακόμα έκδοση με την ονομασία Avengers Edition για την οποία δεν ανακοινώθηκε τιμή.

Redmi K20 Pro | Επίσημη η flagship killer της Xiaomi ...https://unboxholics.com/news/tech/63776-redmi-k20-pro-episimi-i-flagship-killer-tis-xiaomi
 
Η OPPO κατάφερε να κρύψει την εμπρόσθια κάμερα κάτω από την οθόνη
Η επόμενη μεγάλη καινοτομία που περιμένουμε να δούμε στα smartphones δεν είναι άλλη από την τοποθέτηση της εμπρόσθιας κάμερας μέσα από την οθόνη, έτσι ώστε να φτάσουμε οριστικά στο πραγματικό all-screen smartphone χωρίς notch, χωρίς οπές, χωρίς συρόμενους και pop-up μηχανισμούς, και χωρίς περιστρεφόμενα camera modules.

Στο παρελθόν έχουμε δει πατέντες των κορυφαίων εταιρειών τεχνολογίας για μια τέτοια λύση, αλλά η μεγάλη είδηση έρχεται από την κινέζικη OPPO, μέλος του ομίλου BBK που έχει κάτω από την ομπρέλλα της τις Vivo και OnePlus.

Η OPPO μας δείχνει για πρώτη φορά την τεχνολογία της μέσα από ένα video που δημοσίευσε στο Twitter. Όπως θα δείτε, η εμπρόσθια κάμερα είναι κρυμμένη κάτω από την οθόνη και αντιλαμβάνεσαι τη θέση της όταν εμφανίζεται ένα μικρό φωτεινό δαχτυλίδι στο επάνω μέρος της.

Για την ώρα δεν υπάρχει κάποια ανάλυση της τεχνολογίας, ούτε χρονοδιάγραμμα για την εφαρμογή της, αλλά δεν παύει να είναι μια απόδειξη πως προχωράμε σε μια τέτοια λύση για τα μελλοντικά all-screen smartphones.

https://www.techgear.gr/oppo-under-display-selfie-camera-demo-160770/
 
Re: Απάντηση: Android Phone News

Η OPPO κατάφερε να κρύψει την εμπρόσθια κάμερα κάτω από την οθόνη
Η επόμενη μεγάλη καινοτομία που περιμένουμε να δούμε στα smartphones δεν είναι άλλη από την τοποθέτηση της εμπρόσθιας κάμερας μέσα από την οθόνη, έτσι ώστε να φτάσουμε οριστικά στο πραγματικό all-screen smartphone χωρίς notch, χωρίς οπές, χωρίς συρόμενους και pop-up μηχανισμούς, και χωρίς περιστρεφόμενα camera modules.

Στο παρελθόν έχουμε δει πατέντες των κορυφαίων εταιρειών τεχνολογίας για μια τέτοια λύση, αλλά η μεγάλη είδηση έρχεται από την κινέζικη OPPO, μέλος του ομίλου BBK που έχει κάτω από την ομπρέλλα της τις Vivo και OnePlus.

Η OPPO μας δείχνει για πρώτη φορά την τεχνολογία της μέσα από ένα video που δημοσίευσε στο Twitter. Όπως θα δείτε, η εμπρόσθια κάμερα είναι κρυμμένη κάτω από την οθόνη και αντιλαμβάνεσαι τη θέση της όταν εμφανίζεται ένα μικρό φωτεινό δαχτυλίδι στο επάνω μέρος της.

Για την ώρα δεν υπάρχει κάποια ανάλυση της τεχνολογίας, ούτε χρονοδιάγραμμα για την εφαρμογή της, αλλά δεν παύει να είναι μια απόδειξη πως προχωράμε σε μια τέτοια λύση για τα μελλοντικά all-screen smartphones.

https://www.techgear.gr/oppo-under-display-selfie-camera-demo-160770/

Προοδεύουμε σωστά...