Android (Pixel 9) ή iOS (iPhone 15 ή 16) ;;;;

DomieMic65

Supreme Member
10 July 2006
9,731
Αθήνα
Καλή χρονιά σε όλους!

Μετά από πολλαααα χρόνια χρήστης Android λέω μπας και δοκιμάσω να πάω σε iOS.
Είμαι σίγουρος πως πολλά πράγματα θα με ξενερώνουν ή και θα με εκνευρίσουν αλλά μια δοκιμή θα δείξει τι και πως… λέω γω τώρα!
Αυτή τη στιγμή (5 χρόνια) έχω ένα παμπάλαιο Xiaomi που κρατάει εντυπωσιακά καλά για την ηλικία του και τα λεφτά του. (9Τ pro) Αλλά είναι ώρα να αλλάξω .. σίγουρα δεν θέλω πάλι Xiaomi. Εκτός από Pixel ίσως εδινα μια ευκαιρία σε Samsung ή One plus
Στα προ μοντέλα δεν έχω δυνατότητα να πάω.
Για πείτε καμία άποψη… (εκτός από το άσε μας ρε μάστορα με τα φιλοσοφικά σου ερωτήματα Χαχαχ)

17 June 2006
25,117
Αθήνα
Συγνώμη αλλά τώρα μας μπέρδεψες. Θες να πας σε iOS αλλά θέλεις να δώσεις ευκαιρία και σε Samsung/One plus; 🤪
Τι σίγουρο είναι ότι μετά από 5 χρόνια θα δεις σημαντικές διαφορές αν πας σε ναυαρχίδες. Δεν μας λες βέβαια και πόσα θες να διαθέσεις.

• Like
Reactions: DomieMic65

DomieMic65

Supreme Member
10 July 2006
9,731
Αθήνα
Συγνώμη αλλά τώρα μας μπέρδεψες. Θες να πας σε iOS αλλά θέλεις να δώσεις ευκαιρία και σε Samsung/One plus; 🤪
Τι σίγουρο είναι ότι μετά από 5 χρόνια θα δεις σημαντικές διαφορές αν πας σε ναυαρχίδες. Δεν μας λες βέβαια και πόσα θες να διαθέσεις.
είπα ότι αν τελικά δεν κάνω την μετάβαση ίσως θα έδινα μια ευκαιρία μόνο σε αυτές τις δύο εταιρείες... όχι Xiaomi κλπ!

θέλω να διαθέσω μέχρι τα απλά μοντέλα όχι τα προ

DomieMic65

Supreme Member
10 July 2006
9,731
Αθήνα
Αν πας σε iphone πρέπει να πας all the way Apple, αλλιώς μείνε εκεί που είσαι (android).

Δηλ. Να πας σε apple οικοσύστημα...apple watch, apple airpods , ipad για tablet κλπ.
Αλλιως δεν έχει νόημα
εγώ είμαι το τελείως αντίθετο από αυτό που λες.. χαχα

έχω ενα προϊστορικό Mac mini (late 2009) που καμία φορά χρησιμοποιείται σαν media player και μόνο και το άτιμο αντέχει ακόμα..

έχω ένα windows laptop (επίσης προϊστορικό) που κατά κύριο λόγο τρέχει Linux Mint και αν χρειαστεί κάνω boot σε Win..

και τα δύο τα πιο πάνω με ssd κ upgraded RAM.

και ένα ipad του 2017...
και ένα Garmin ρολόι

κοινώς πρέπει κανονικά να ανανεώσω όλον τον "στόλο" αλλά το κινητό είναι η πρώτη προτεραιότητα νομίζω.

ilias

Supreme Member
18 June 2006
9,325
Bratislava
Εγω καταλαβαινω οτι θες απλως μια αλλαγη... καλο ειναι αυτο, οποτε πανε σε απλ να χεις να ασχολεισαι.... :cool:

• Like
17 June 2006
25,117
Αθήνα
είπα ότι αν τελικά δεν κάνω την μετάβαση ίσως θα έδινα μια ευκαιρία μόνο σε αυτές τις δύο εταιρείες... όχι Xiaomi κλπ!

θέλω να διαθέσω μέχρι τα απλά μοντέλα όχι τα προ
Απ' ότι καταλαβαίνω περιφέρεσαι γύρω στο 500ρικο σωστά; Αν ναι, εκ των πραγμάτων αν πας σε iphone θα πας σε 13 και πίσω. Δηλαδή πάλι πισωγύρισμα. Τα Samsung οι φθηνές σειρές δεν λένε και τίποτα ιδιαίτερο. Πρέπει να δώσεις πολλά σε Samsung για να είναι κάπως αξιόλογο.
Σε one plus σε βλέπω και όχι σε προ μοντέλο.
Γενικά έτσι όπως έχουν καταλήξει οι φθηνές σειρές ολα στο ίδιο τσουβάλι μπαίνουν. Πρέπει να πας σε 1000ρικο για να πεις ότι έχεις κάποιο ατού, κάποιο ενδιαφέρον χαρακτηριστικό π.χ. κανά καλό επεξεργαστή, καμιά καλή κάμερα κλπ
Καλά pοco, soko,moto κλπ απλά δεν υφίστανται για ΜΕΝΑ.

Edit: μόλις το προσεξα, σε λάθος κατηγορία άνοιξες το θέμα αυτό.

Last edited:
  • Like

DomieMic65

Supreme Member
10 July 2006
9,731
Αθήνα
Απ' ότι καταλαβαίνω περιφέρεσαι γύρω στο 500ρικο σωστά; Αν ναι, εκ των πραγμάτων αν πας σε iphone θα πας σε 13 και πίσω. Δηλαδή πάλι πισωγύρισμα. Τα Samsung οι φθηνές σειρές δεν λένε και τίποτα ιδιαίτερο. Πρέπει να δώσεις πολλά σε Samsung για να είναι κάπως αξιόλογο.
Σε one plus σε βλέπω και όχι σε προ μοντέλο.
Γενικά έτσι όπως έχουν καταλήξει οι φθηνές σειρές ολα στο ίδιο τσουβάλι μπαίνουν. Πρέπει να πας σε 1000ρικο για να πεις ότι έχεις κάποιο ατού, κάποιο ενδιαφέρον χαρακτηριστικό π.χ. κανά καλό επεξεργαστή, καμιά καλή κάμερα κλπ
Καλά pοco, soko,moto κλπ απλά δεν υφίστανται για ΜΕΝΑ.

Edit: μόλις το προσεξα, σε λάθος κατηγορία άνοιξες το θέμα αυτό.
δεν είναι στο 500ρικο ούτε το απλό pixel ούτε το απλό iphone είναι κάπου στα 900+ .. απλά τα προ πάνε σίγουρα πάνω από 1000ρικο.
επίσης υπάρχει η δυνατότητα αγοράς με τιμολόγιο οπότε υπολογίζω να πάει κάπου στα 700+/-

ilias

Supreme Member
18 June 2006
9,325
Bratislava
Παντως για iPhone δεν ειναι εποχη για αγορα, εκτος αν πας για το latest and greatest.

Πριν τα 15ρια ειναι με lightning και οχι με usb-c - πισωγυρισμα- και πριν τα 15 προ δεν θα παρουν την ΑΙ, οποτε μιση δουλεια....

Κανε την καρδια σου πετρα (αφου περνεις και τιμολογιο) και παρε ενα 16προ μαξ να ευχαριστηθεις.... αν και η λογικη λεει περιμενε τα 17ρια που υποσχονται και σχεδιαστικες αλλαγες.

DomieMic65

Supreme Member
10 July 2006
9,731
Αθήνα
δεν νομίζω
Παντως για iPhone δεν ειναι εποχη για αγορα, εκτος αν πας για το latest and greatest.

Πριν τα 15ρια ειναι με lightning και οχι με usb-c - πισωγυρισμα- και πριν τα 15 προ δεν θα παρουν την ΑΙ, οποτε μιση δουλεια....

Κανε την καρδια σου πετρα (αφου περνεις και τιμολογιο) και παρε ενα 16προ μαξ να ευχαριστηθεις.... αν και η λογικη λεει περιμενε τα 17ρια που υποσχονται και σχεδιαστικες αλλαγες.
δεν νομίζω πως θα αντέξει αυτό που έχω για ακόμη ένα 10μηνο