Android tablet και αποσύνδεση USB stick

• Αγαπητοί φίλοι και φίλες.

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub στη Θεσσαλονίκη για το 2025 την Κυριακή 30 Μαρτίου.

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας γνωρίσουμε από κοντά.

papasdimos

Inactive User
17 April 2012
470
Ερώτηση:
Όταν θέλουμε να βγάλουμε ένα USB στικάκι από ένα android tablet (και είναι ανοιχτό ακόμα), χρειάζεται να κάνουμε "ασφαλή αποσύνδεση"; Υπάρχει αυτή η δυνατότητα γιατί έψαξα μια ώρα και δεν βρήκα κάποιο κουμπί ή κάποιο μενού. (σε android 4.1).

Φρα.Πε.

Supreme Member
17 June 2006
6,450
Ελευσίνα
ασφαλή τι? ουτε στο pc δε κανω. αστοχια στικ 0, τυχερός? ισως αλλα τοσα πολλα στικ τοσες αμετρητες χρήσεις.....

papasdimos

Inactive User
17 April 2012
470
Νομίζω ότι όταν κάνεις ασφαλή αποσύνδεση στο USB στικ, το PC ή Laptop κλείνει ότι αρχείο είναι ανοιχτό και διακόπτει και την τροφοδοσία στο στικάκι.

Δύο φορές την έχω πατήσει, (χωρίς να κάνω ασφαλή αποσύνδεση) και το στικάκι έγινε αδιάβαστο, (πρόβλημα στο FAT32) σε pc με διαφορετικά στικάκια. Δεν συμβαίνει συχνά άλλα όταν συμβεί και έχεις κάποιο σημαντικό αρχείο είναι απελπισία.

Για αυτό έκανα ερώτηση μήπως υπάρχει η ίδια διαδικασία και στο android.

Kostas_Y

AVClub Fanatic
24 December 2009
13,464
North by Northeast
Re: Απάντηση: Android tablet και αποσύνδεση USB stick

ασφαλή τι? ουτε στο pc δε κανω. αστοχια στικ 0, τυχερός? ισως αλλα τοσα πολλα στικ τοσες αμετρητες χρήσεις.....

Μάλλον τυχερός είσαι. Κι εγώ έχω χάσει αρχεία βγάζοντας στικάκι χωρίς να έχω κάνει ασφαλή κατάργηση.

Είναι και λίγο τζόκερ η υπόθεση. Όταν έψαχνα για τηλεόραση είχα μαζί μου στικάκι με ταινίες και ο υπάλληλος στο μαγαζί το τράβηξε την ώρα που έπαιζε ένα αρχείο. Τίποτα δεν έπαθε ούτε το αρχείο, ούτε το στικάκι.
Επειδή όμως δεν τα πάω καλά με τα...τυχερά παιχνίδια, πάντα κάνω ασφαλή κατάργηση.

Φρα.Πε.

Supreme Member
17 June 2006
6,450
Ελευσίνα
Το μονο που προσέχω ειναι να μην διαβαζει η γραφει τπτ στο usb στικακι / σκληρο δισκο οταν το βγαζω, ουτε καν explorer να κοιταει μεσα.
Η διαδικασια της ασφαλης αποσυνδεσες παιζει να ειναι οτι ποιο βαρετο υπαρχει για μενα στα PC.

Υποτιθεται οτι ειναι hot plug αυτες οι συσκευες...

Kostas_Y

AVClub Fanatic
24 December 2009
13,464
North by Northeast
Aν όμως δεν έχει led, πως ξέρεις ότι δεν χρησιμοποιείται; Έχω ένα που το led αναβοσβήνει για 5" μετά ο μήνυμα ασφαλούς κατάργησης.