Ανεμιστηρες ψυξης στην Kuro 5090H

pz107

New member
8 March 2008
76
Εχω ανοικτη την 5090H εδω και κανα μισαωρο. Brand new, την παρελαβα πριν λιγο. Βλεπω απλο τηλεοπτικο σημα. Δεν εχει ζεστη στο δωματιο και η τηλεοραση ειναι απλα χλιαρη στο πισω μερος. Οι ανεμιστηρες ΔΕΝ γυριζουν, κανενας απο τους 4. Ερωτηση, ανοιγουν οταν χρειαζεται ή επρεπε να γυριζουν απο την πρωτη στιγμη που ξεκιναει η τηλεοραση ακομα και οταν ειναι κρυα?
Λετε να ξεφυγε κανα βυσματακι στην κατασκευη στην δικια μου!!??

Βλεπω 3 καλωδιακια αρα εχει RPM sensing οποτε μπορει να ειναι variable speed etc etc. αλλα απο την αλλη σκεφτομαι μηπως υπαρχει προβλημα.

Κuro owners please respond!

Εχω ανοικτη την 5090H εδω και κανα μισαωρο. Brand new, την παρελαβα πριν λιγο. Βλεπω απλο τηλεοπτικο σημα. Δεν εχει ζεστη στο δωματιο και η τηλεοραση ειναι απλα χλιαρη στο πισω μερος. Οι ανεμιστηρες ΔΕΝ γυριζουν, κανενας απο τους 4. Ερωτηση, ανοιγουν οταν χρειαζεται ή επρεπε να γυριζουν απο την πρωτη στιγμη που ξεκιναει η τηλεοραση ακομα και οταν ειναι κρυα?
Λετε να ξεφυγε κανα βυσματακι στην κατασκευη στην δικια μου!!??

Βλεπω 3 καλωδιακια αρα εχει RPM sensing οποτε μπορει να ειναι variable speed etc etc. αλλα απο την αλλη σκεφτομαι μηπως υπαρχει προβλημα.

Κuro owners please respond!

1 μηνα τωρα που την εχω,δεν εχουν παρει ποτε μπρος....
προφανως δουλευουν με αισθητηρα θερμοκρασια και ανοιγουν σε ακραιες καταστασεις.

OK thanks Δημητρη. Στην Panasonic PZ80 γυριζαν απο την αρχη ακομα και με εντελως κρυα τηλεοραση και γιαυτο μου μπηκαν ιδεες...

OK thanks Δημητρη. Στην Panasonic PZ80 γυριζαν απο την αρχη ακομα και με εντελως κρυα τηλεοραση και γιαυτο μου μπηκαν ιδεες...

αλλος τροπος λειτουργιας.
δεν νομιζω να υπαρχει καποιος απο εδω με 5090,που να τους εχει δει να δουλευουν ποτε.
το καλοκαιρι ισως παρουν μπρος...-bye-

Last edited:

Mπα ουτε ανεμιστηρες ανοιγαν ουτε phosphor trails ειχε ουτε τιποτα...αυτα ειναι στην φαντασια μερικων...-bye-

Ποιος είπε ότι δεν ανοίγουν οι ανεμιστήρες στην ΡΖ80;;;...οι κάτοχοι στο forum μας λέγαν ότι δεν βουίζαν, όχι ότι δεν δουλεύαν...ας μας πει ο Παύλος αν βούιζαν.

Ή ότι δεν υπάρχουν phosphor trails;;

Ο Παύλος έβλεπε phosphor trails και στην ΡΧ80 και στην ΡΖ80 και είναι γνωστό ότι εξαρτάται από τα μάτια του καθενός....

.... και απ' ότι βλέπω πάλι σε plasma πήγε ο άνθρωπος, δεν πήρε LCD, δεν τον φόβισαν ούτε τα phosphor trails, ούτε η κατανάλωση, ούτε το Burn in, ούτε οι ανεμιστήρες, απλά πήγε στη κορυφή, η οποία δεν δέχεται αμφισβήτηση.

Re: Απάντηση: Ανεμιστηρες ψυξης στην Kuro 5090H

.... και απ' ότι βλέπω πάλι σε plasma πήγε ο άνθρωπος, δεν πήρε LCD, δεν τον φόβισαν ούτε τα phosphor trails, ούτε η κατανάλωση, ούτε το Burn in, ούτε οι ανεμιστήρες, απλά πήγε στη κορυφή, η οποία δεν δέχεται αμφισβήτηση.

http://avclub.gr/forum/showpost.php?p=814765&postcount=38

Ειμαι ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ sensitive στα phosphor trails. (Επισης βλεπω εντονα και flickering σε μερικες plasma) Εκατσα αρκετες ωρες μπροστα στην Ρio για να ειμαι σιγουρος πριν την αγορασω. Δεν εχει καμια σχεση με Panasonic. Ειναι ορατα αλλα σε πολυ πολυ mild βαθμο. Ακομα και στο sin city δεν με ενοχλουσαν. Τα εβλεπα ομως , εστω και ελαφρα.

Καλορίζικη και απο μένα.

Σε μένα παίδες μετά από 3 ώρες λειτουργίας η πάνω πλευρά της τηλεόρασης ήταν τόσο ζεστή που το χέρι μετά βίας άντεχε να το ακουμπάς και όμως τα ανεμιστηράκια δεν δούλευαν!!! Πότε δηλαδή είναι ρυθμισμένα να πάρουν μπρος.... σε meltdown?

Ύποπτο αυτό....Για να μην μπορείς να ακουμπήσεις λογικά θα έπρεπε να λειτουργήσουν. Μήπως να κάνεις μια ερώτηση στο σέρβις;

μετά από 3 ώρες λειτουργίας η πάνω πλευρά της τηλεόρασης ήταν τόσο ζεστή που το χέρι μετά βίας άντεχε να το ακουμπάς ...

Μήπως την έχεις μέσα σε έπιπλο; Μήπως υπάρχει κάποιο ράφι από πάνω σε κοντινή απόσταση και δεν επιτυγχάνεται ικανοποιητική απαγωγή της θερμότητας; Είναι μεν ζεστή η όπισθεν άνω επιφάνεια της TV, αλλά σε λογικά πλαίσια....

Καλορίζικη κι από μένα Παύλο
thanks παιδια!

Είναι μεν ζεστή η όπισθεν άνω επιφάνεια της TV, αλλά σε λογικά πλαίσια.

και εμενα σε πολυ λογικα πλαισια θα ελεγα. εχω συναντησει και LCD τηλεοραση που στο πισω μερος ηταν πιο ζεστη απο την kuro.

ουτε στου φιλου μου δουλευουν τα φανς, σημερα νωριτερα το ειδα. ειχατε δικιο χεχε!