Ανεξηγητο φαινομενο με sub

Re: Απάντηση: Re: Ανεξηγητο φαινομενο με sub

...πήγαινε για την "ανάγκη" του..μάλλον!!! :flipout::flipout:

Κι εγώ υποπτεύομαι ρύθμιση small/large στον ενισχυτή..

Καλοοοοο...... αλλα καμια σχεση!! :flipout:
Απλα βρισκεται ακριβως διπλα με τον χωρο της εισοδου οπου υπαρχει και η συγκεντρωση και πειραματιστικα...χοχοχο.
Παντως μου προκαλεσε πολυ μεγαλη εντυπωση αυτο το φαινομενο...
Γνωριζει κανεις να μου πει στον ONKYO 875 πως δηλωνεις small/large???

Re: Απάντηση: Ανεξηγητο φαινομενο με sub

Για καθε ηχειο που θες ναναι μικρο
Σε καποιο αλλο thread ανεφεραν για το συγκεκριμενο θεμα (προβλημα με τις χαμηλες του sub) να κοβονται 10-15 hz πανω απο το minimum του καθε ηχειου. Ισχυει κατι τετοιο?

Διαβασα παντως οτι και αλλα μελη εχουν προβλημα με το audysey. Χανουν τις χαμηλες. Και μου προκαλει το ερωτημα εαν φταιει ο χρηστης η η τεχνολογια τελικα. Tι σοι αυτοματο σεταρισμα ειναι αυτο απο την στιγμη που πρεπει να το σκαλισεις, σκεφτομαι...

Τα περισσότερα συστήματα ισοστάθμισης κόβουν συνήθως καταρχήν τις χαμηλές.

Ειδικά το Audyssey ''ξεραίνει τραγικά''.

Και ναι, συνήθως θέλουν ''χέρι'' για να στρώσουν.

Από εκεί και πέρα ψάξε τον ενισχυτή σου να βρεις το small / large γιατί αλλιώς παιδεύεσαι χωρίς λόγο.

Καλησπερα σας.
Αφου εχω προχωρησει σε μια ολικη αναβαθμιση ηχου και εικονας εχω κολλησει σε ενα θεμα ζωτικης σημασιας για το homecinema μου. Το προβλημα εχει να κανει με το sub. Εχω ενα sunfire 8 και ενισχυτη onkyo 875. Exω κανει το αυτοματο σεταρισμα με το audysey και μου βγαζει εξοδο εως 80hz. Το sub το εχω ρυθμισει να παιζει bypass. Ολα οκ αλλα συμβαινει το εξης: (ο συνολικος χωρος ειναι μεγαλυτερος απο τον χωρο ακροασης) Δεν ακουω τις χαμηλες συχνοτητες που βγαζει το sub στο σημειο που καθομαι και παρακολουθω τις ταινιες...ενω σε αλλο σημειο του χωρου γινεται σεισμος. Το περιεργο ειναι πως σε οποιο σημειο και να τοποθετησω το sub, συμβαινει το ιδιο πραγμα. Εχω πειραματιστει και με τις εντασεις, μοιρες διασπορας αλλα τιποτα. Υπαρχει καμια προταση για αυτο? (δεν γινεται να καθομαι εκει που γινεται σεισμος..ειναι η εισοδος του σπιτιου...):flipout:
εδω που εισαι ημουνα πριν 5-6 χρονια
λυση Α
παιρνεις και αλλο σαμπ
λυση Β
παιρνεις δυνατοτερο σαμπ
λυση Γ
κανεις ρουμ τριτμεντ
λυση Δ
αγοραζεις κανονικο audyssey
λυση Ε
κανεις ολα τα παραπανω
λυση ΣΤ
καθεσαι στα αβγα σου και αραζεις

Εδώ ο φίλος δεν έχει καταφέρει να κάνει ακόμα τις βασικές ρυθμίσεις και του προτείνεις να αγοράσει Audyssey κλπ;

Φρονώ ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στις συμβουλές και να ξεκινάμε από τα βασικά.

Με αυτό τον τρόπο βοηθάμε πραγματικά (και σε γνωστικό αλλά και σε οικονομικό επίπεδο).

πριν και μετα το Δ ( οντισι) εχει και πιο προσιτες λυσεις-bye-
δεν διαλεγουμε παντα το Δ
εχει και κουρτινα 1
και κουτι
και κουρτινα 2

Αν ειχα να επιλεξω φιλε argi θα εκανα ολα οσα μου ειπες. Αυτο ειναι βεβαιο. Αλλα πρεπει να περασω καποια σταδια εως εκει. Θελω να δω μεχρι που φτανει το subaki μεχρι στιγμης και να παρω μια ξεκαθαρη αποφαση οτι δεν μου φτανει. Εφοσον το αποφασισω το επομενο βημα ειναι..περνω ακομα ενα και μεγαλυτερο. Argi δεν εχεις και εσυ onkyo? Εχει ρυθμιση small η large?

Η πιο προσιτή σου λύση (εκτός του eq που έχει ήδη κάνει) είναι νέο sub.

Αν αυτό σου φαίνεται λογικό (σε σχέση πχ με τον ρυθμίσει τα ηχεία small-large) παω πασο.

Απάντηση: Re: Ανεξηγητο φαινομενο με sub

Αν ειχα να επιλεξω φιλε argi θα εκανα ολα οσα μου ειπες. Αυτο ειναι βεβαιο. Αλλα πρεπει να περασω καποια σταδια εως εκει. Θελω να δω μεχρι που φτανει το subaki μεχρι στιγμης και να παρω μια ξεκαθαρη αποφαση οτι δεν μου φτανει. Εφοσον το αποφασισω το επομενο βημα ειναι..περνω ακομα ενα και μεγαλυτερο. Argi δεν εχεις και εσυ onkyo? Εχει ρυθμιση small η large?
μικρα μιας και εχω μικρα ηχεια
συνηθως ενα αδυναμο σαμπ και ενας προβληματικος χωρος εχει σαν αποτελεσμα να μην εχεις αρκετο μπασο

Re: Απάντηση: Re: Ανεξηγητο φαινομενο με sub

μικρα μιας και εχω μικρα ηχεια
συνηθως ενα αδυναμο σαμπ και ενας προβληματικος χωρος εχει σαν αποτελεσμα να μην εχεις αρκετο μπασο
Συμφωνω. Αλλα η ρυθμιση large/small που ειναι στον onkyo και εχω φαει τα μενου του?

μια καλή ιδεα θα ήταν να αφήσεις μόνο το sub συνδεμένο στον ενισχυτή να παίζει...

μετα τσίτωσε το volume του και βάλε μια ταινία με καλό χαμηλό να δεις κατά πόσο μπορεί να κουνήσει τον χώρο σου προσέχοντας πάντα να μην κλιπαρει.

Εαν και μόνο του το sub αποδειχθεί αδύναμο πας για μεγαλύτερο. Εαν όχι, τότε είναι θέμα ρυθμίσεων.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ανεξηγητο φαινομενο με sub

Συμφωνω. Αλλα η ρυθμιση large/small που ειναι στον onkyo και εχω φαει τα μενου του?
πανα δω και ερχομαι

2,2 speakers configuration 80 hz ????????
Δηλαδη δεν εχει ορισμο large/small.
Μονο αν ορισεις να κοβει στους 80 εννοεις. ε?