Ανήθικη κι αντισυνταγματική...Ημαρτον...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ανήθικη κι αντισυνταγματική...Ημαρτον...

Αυτό δεν σημαίνει "περιουσία μου"? Ό,τι θέλω την κάνω. Και την καίω αμαλάχει.

Αν δείς δυο βήματα παραπέρα θα καταλάβεις ότι ανοίγεται μια τεράστια πόρτα ιδιοκτησίας ξένου, μη φιλικού κράτους, στη Θράκη με αυτό ακριβώς το τρόπο... Τις "επιχορηγήσεις" οι μουσουλμάνοι ήδη τις έχουν.

Το θέμα είναι να μην έχει δικαίωμα το μόρφωμα εκκλησία να έχει περιουσία και όχι τι θα κάνουν τα λεφτά τους οι πιστοί...

:ernaehrung004:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ανήθικη κι αντισυνταγματική...Ημαρτον...

Αν δείς δυο βήματα παραπέρα θα καταλάβεις ότι ανοίγεται μια τεράστια πόρτα ιδιοκτησίας ξένου, μη φιλικού κράτους, στη Θράκη με αυτό ακριβώς το τρόπο... Τις "επιχορηγήσεις" οι μουσουλμάνοι ήδη τις έχουν.

Το θέμα είναι να μην έχει δικαίωμα το μόρφωμα εκκλησία να έχει περιουσία και όχι τι θα κάνουν τα λεφτά τους οι πιστοί...

Υπάρχουν περιορισμοί στη μεταβίβαση ακινήτων, και φυσικά υπάρχει και ο φόρος κληρονομιών/δωρέων για αυτά. Πάντως ο νομικός λόγος για όλα όσα λες, είναι ίδιος. Ό,τι είναι περιουσία μου, κατ' αρχήν το διαθέτω όπως θέλω.

Στις δημοκρατίες έχουμε το δικαίωμα να πιστεύουμε σ´άλλη θρησκεία ή να μην πιστεύουμε τίποτα.Δεν είναι δυνατόν να υποχρεώνουν έστω κι έναν που δεν το επιθυμεί να συμμετέχει στην μισθοδοσία των ιερέων ενός δόγματος.

Μόνο που στη δική σου Δημοκρατία απαγορεύεις και καθαιρείς κάθε έννοια λατρείας και πίστεως,τόσα ποστ τώρα.

Τέτοια εμπάθεια για κατάλυση και καθαίρεση ,σχεδόν απαγόρευση της Εκκλησίας ούτε επί Σταλινισμού !!!

Ξυπνήστε και κοιτάξτε ποιοί μας διαχειρίζονται,ποιοί φ'αγανε το Δημόσιο χρήμα,ποιοί μας φορέσαν τα νέα μέτρα (και πόσα ακόμα) και μετά ξεσκίστε την Εκκλησία που είναι υπεύθυνη για όλα τα δεινά του τόπου..

Απάντηση: Re: Ανήθικη κι αντισυνταγματική...Ημαρτον...

Μπορείτε να μου λύσετε μια απορία....

Άντε και γίνεται δήμευση της Εκκλησιαστικής περιουσίας...ποιος θα την διαχειριστεί??

Αν είναι να την διαχειριστούν οι ίδιοι που "διαχειρίστηκαν" τα μεγάλα και μικρά Ολυμπιακά έργα και ακίνητα τότε να λείπει το βύσσινο.....

Φίλε Σπύρο αυτό είναι επιχείρημα του ιερατείου και μάλιστα πολύ φθηνό.
Αν το πιστεύουν να τα δώσουν στις τράπεζες που θα τα αυγατήσουν καλύτερα. Τι να λέμε τώρα....
Παπάς-θεολόγος-νομικός-οικονομολόγος... :SFGSFGSF:

Ειναι εντυπωσιακο το τι μπορει κανεις να διαβασει σημερα στο ιντερνετ παντως...

Να φορολογηθει η περιουσια της εκκλησιας λεει....

_ Περιουσια που ανηκει σε διαφορα Πατριαρχεια. (??)
_ Περιουσια που ανηκει σε μοναστηρια (???)
_ Περιουσια της "Εκκλησιας της Ελλαδος" (???)

Για ποιο απο τα παραπανω μιλανε ????

To 96% της περιουσιας της τελευταιας (αυτης δλδ που το κρατος πληρωνει τους παπαδες) εχει παραχωρηθει εδω και αρκετα χρονια (δεν θυμαμαι ποσα ακριβως) στο ελληνικο δημοσιο.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ανήθικη κι αντισυντ

Την ΚΔ δεν την εχω διαβασει, αλλα πολυ φοβαμαι οτι ουτε οσοι "τρεχουν" γονατιστοι στην Τηνο, την εχουν διαβασει.

Λάθος φοβάσαι..
Αλλά η άγνοια είναι ο καλύτερος σύμμαχος του φόβου και της εμπάθειας.

Και καλά θα κάνεις να διαβάσεις την ιστορία και την προσφορά του Ιδρύματος της Τήνου,απ την Επανάσταση μέχρι και σήμερα.

Τσουβάλιασμα σε όλα λόγω 'αγνοιας δεν στέκει ρε παιδιά..

Μόνο που στη δική σου Δημοκρατία απαγορεύεις και καθαιρείς κάθε έννοια λατρείας και πίστεως,τόσα ποστ τώρα.

Τέτοια εμπάθεια για κατάλυση και καθαίρεση ,σχεδόν απαγόρευση της Εκκλησίας ούτε επί Σταλινισμού !!!

Ξυπνήστε και κοιτάξτε ποιοί μας διαχειρίζονται,ποιοί φ'αγανε το Δημόσιο χρήμα,ποιοί μας φορέσαν τα νέα μέτρα (και πόσα ακόμα) και μετά ξεσκίστε την Εκκλησία που είναι υπεύθυνη για όλα τα δεινά του τόπου..

Αποκλειστικής και καταναγκαστικής επί πληρωμή ναί...

Πάντως είσαι στις κακές σου πάλι:music-smiley-005:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ανήθικη κι αντισυνταγματική...Ημα

Υπάρχουν περιορισμοί στη μεταβίβαση ακινήτων, και φυσικά υπάρχει και ο φόρος κληρονομιών/δωρέων για αυτά. Πάντως ο νομικός λόγος για όλα όσα λες, είναι ίδιος. Ό,τι είναι περιουσία μου, κατ' αρχήν το διαθέτω όπως θέλω.

Η διαφωνία μου δεν είναι για το δικαίωμα διαχείρησης ή κληροδότησης της περιουσίας μας, αλλά το αν το μόρφωμα νομικό πρόσωπο εκκλησία
α) δικαιούτε στην αποδοχή και διαχείρηση χρήματος
β) μπορεί να ονομάζεται νομικό πρόσωπο, γενικώς.

Απάντηση: Re: Ανήθικη κι αντισυνταγματική...Ημαρτον...

Φίλε Σπύρο αυτό είναι επιχείρημα του ιερατείου και μάλιστα πολύ φθηνό.
Αν το πιστεύουν να τα δώσουν στις τράπεζες που θα τα αυγατήσουν καλύτερα. Τι να λέμε τώρα....
Παπάς-θεολόγος-νομικός-οικονομολόγος... :SFGSFGSF:

Εχεις χιούμορ τελικά..:ernaehrung004:

Οπως λέμε "Φιλανθρωπικά Ιδρύματα"...:ears:

To 96% της περιουσιας της τελευταιας (αυτης δλδ που το κρατος πληρωνει τους παπαδες) εχει παραχωρηθει εδω και αρκετα χρονια (δεν θυμαμαι ποσα ακριβως) στο ελληνικο δημοσιο.

Καμιά πηγή για το τελευταίο?
Γιατί απίθανο μου ακούγεται. Δεν μπορεί τόση περιουσία της Εκκλησίας της Ελλάδος και των Ιερών Ναών που βλέπω τριγύρω, να ανήκει στο εναπομείναν 4%!

Αποκλειστικής και καταναγκαστικής επί πληρωμή ναί...

Πάντως είσαι στις κακές σου πάλι:music-smiley-005:

Δεν είμαι στις κακές μου βρε.:2thumb22sup:

Απλά δεν καταλαβαίνω -ΕΓΩ-το ξαφνικό μένος προς την εκκλησία,όταν ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ μας καταλήστρεψαν κα μας ζητούν και τα ρέστα παγωτά..

But that's just me..:ears:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ανήθικη κι αντισυνταγματική..

Η διαφωνία μου δεν είναι για το δικαίωμα διαχείρησης ή κληροδότησης της περιουσίας μας, αλλά το αν το μόρφωμα νομικό πρόσωπο εκκλησία
α) δικαιούτε στην αποδοχή και διαχείρηση χρήματος
β) μπορεί να ονομάζεται νομικό πρόσωπο, γενικώς.

Θα αστειεύεσαι. Εδώ είναι νομικά πρόσωπα οι ...ΠΑΕ :Banane0:

Δεν έχω πηγή αλλά το έχω συζητήσει με παπά (δεν αποτελεί τεκμήριο αλλά τον συγκεκριμένο τον πιστεύω)
Το 96% έχει παραχωρηθεί και από το 4% τις εκατό έχει δικαίωμα εκμετάλευσης μόνο του 1%.
(Ο πάπάς μου είπε φαντάσου πόσα έχουμε...)

Δεν είμαι στις κακές μου βρε.:2thumb22sup:

Απλά δεν καταλαβαίνω -ΕΓΩ-το ξαφνικό μένος προς την εκκλησία,όταν ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ μας καταλήστρεψαν κα μας ζητούν και τα ρέστα παγωτά..

But that's just me..:ears:

Αφού το ξέρεις...ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ τους βαράμε σ' άλλα θέματα.Τα 50000 πόστς κοντεύει ένα απ' αυτά.Μην είσαι άδικος...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ανήθικη κι αντισυντ

Άρα συμφωνούμε...

Και κανένα μένος για την εκκλησία. Μένος για το παράλογο και τον μεσαίωνα που μας έχουν ρίξει (προσωπικά) έχω...

Re: Απάντηση: Ανήθικη κι αντισυνταγματική...Ημαρτον...

Δεν έχω πηγή αλλά το έχω συζητήσει με παπά (δεν αποτελεί τεκμήριο αλλά τον συγκεκριμένο τον πιστεύω)
Το 96% έχει παραχωρηθεί και από το 4% τις εκατό έχει δικαίωμα εκμετάλευσης μόνο του 1%.
(Ο πάπάς μου είπε φαντάσου πόσα έχουμε...)

Καθίστε βρε παιδιά, στο τέλος θα βγουν με περισσότερα δικαιώματα και από τον Σουλτάνο :Banane0:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ανήθικη κι αντισυνταγματική..

Σε αυτές να δεις τι έχουν χαριστεί, φαίνεται αυτές επιτελούν φιλανθρωπικό έργο...

http://www.sday.gr/page.ashx?pid=2&aid=6619&autid=2

http://www.sday.gr/page.ashx?pid=2&aid=6683&autid=2

Καμιά πηγή για το τελευταίο?
Γιατί απίθανο μου ακούγεται. Δεν μπορεί τόση περιουσία της Εκκλησίας της Ελλάδος και των Ιερών Ναών που βλέπω τριγύρω, να ανήκει στο εναπομείναν 4%!

Ποια πηγη εχεις που να λεει οτι ειναι της Εκκλησιας της Ελλαδος (και να ειναι ?)

;-)

Σε αυτές να δεις τι έχουν χαριστεί, φαίνεται αυτές επιτελούν φιλανθρωπικό έργο...

http://www.sday.gr/page.ashx?pid=2&aid=6619&autid=2

http://www.sday.gr/page.ashx?pid=2&aid=6683&autid=2

Όταν μιλάω για ταυτότητα του νομικού λόγου παραπάνω... Αμ τα κανάλια? Η Ακρόπολις Χρηματιστηριακή; Τα δικά τους τα χαρισμένα, πού πήγαν;

Εντάξει η φορολόγηση της εκκλησίας, αλλά να γίνει γενικότερο συμμάζεμα. Όχι επειδή το ράσο και το άμφιο πλησιάζουν περισσότερο στο πάτωμα, να τα ρουφήξει η σκούπα πρώτα.