Ανήθικη κι αντισυνταγματική...Ημαρτον...

Επειδή είσαι δύσπιστος δε θα με πιστέψεις αλλά δε πειράζει...

Έχω εικόνες με σπρωξίματα από θεία κοινωνία από την εποχή που πήγαινα κατηχητικό. Γιαγιές αλλά και νεότερες να προσπαθούν να πάρουν καλύτερη "θέση" - προφανώς για να φύγουν νωρίτερα.

Έχω εικόνες από σπρωξίματα να μπούν σε εκκλησία από την κηδεία του Χριστόδουλου πρίν λίγα χρόνια και από άλλα προσκυνήματα λειψάνων.

Έχω εικόνες από σπρωξίματα για να μπούν σε εκκλησία για να δούν τη νύφη!!!

Και άλλα από επιτάφιους, Πάσχα (τόσο εδώ όσο και επαρχία) πολλά, πολλά τι να πρωτοθυμηθώ?

Δεν ξέρω αν έχεις άδικο που είσαι δύσπιστος αλλά δε νομίζω προσωπικά να έχω δώσει δικαίωμα με ψευδείς διαδώσεις. Όποτε οι πηγές μου είναι ασθενείς το αναφέρω. Τα μάτια μου πάντως είναι αδιάψευστα. Χρόνια τώρα 10/10.

Για να μη βγαίνουν λάθος συμπεράσματα μια συνάθροιση πιστών καθώς και τα οφέλη από συντονισμένες ανιδιοτελείς πράξεις προς όφελος των αναξιοπαθούντων με βρίσκει σύμφωνο και τιμώ την ορθόδοξη πίστη γι´αυτό.

Αυτό δε σημαίνει βέβαια ότι ισχύει για όλους...

Με τον Άκη αστειευτήκαμε πρίν τίποτα παραπάνω.

Αν είμασταν πρόσωπο με πρόσωπο προφανώς θα έλεγα κανένα ανέκδοτο.
Το θέμα της εμπλοκής της εκκλησίας με τις επιχειρήσεις μου φέρνει μόνο γέλιο.

Μην πούμε για τις ειρηνικές εκδηλώσεις αγάπης, όταν βγαίνει το φως και πρέπει να το πάρουν πρώτα αυτοί που πιστεύουν περισσότερο και γίνεται της......πόπης, για το τι ξύλο πέφτει....

Μιλάω για τα Ιεροσόλυμα....

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ανήθικη κι αντισυνταγματική...Ημαρτον...

1. οι δάσκαλοι, η μόνη περιουσία που έχουν είναι αυτή που προκύπτει απ'το μισθό τους.
2. η συγκεκριμένη περιουσία και φορολογείται πλήρως και μειώνεται με τα νέα μέτρα.

θεωρώ ότι για τους ως άνω λόγους είναι ατυχής η σύγκριση...

Και ποια ειναι η περιουσια των παπαδων βρε Βαγγελη ??? ( δεν μιλαω για την Εκκλησια, μιλαω για τους παπαδες μονο)
Και δευτερον, και ο παπας φορολογειται, η Εκκλησια οχι.

Re: Απάντηση: Re: Ανήθικη κι αντισυνταγματική...Ημαρτον...

Καλά, τό οτι διαδίδεις ψευδείς ειδήσεις είναι τό λιγότερο...

Τό χειρότερο είναι πού ενώ έχεις "προορατικό χάρισμα", δέν μάς λές τά νούμερα τού λόττο νά κονομήσουμε κι εμείς..:worshippy:

4 8 15 16 23 42

το έκτο μάντεψε το μόνο σου.

Αυτο που είπα πέχτηκε στις ειδήσεις απο τον Χατζηνικολάου μικρέ.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ανήθικη κι αντισυνταγματική...Ημαρτον...

Ποιό είναι το σύστημα κανόνων;
Το αντίθετο λέει το σύνταγμα.Δεν μπορεί κανείς να με προσδιορίσει θρησκευτικά και να με εξαναγκάσει να πληρώνω τους ιερείς ενός δόγματος.

Για δείξε μας τον "κανόνα" που αναφέρεσαι.

ieronumosgap.jpg

Κατάφωρα αντισυνταγματική αναγκαστική συνεισφορά στην μισθοδοσία ιερέων συγκεκριμένου δόγματος,παρουσία του Ιερώνυμου εκ δεξιών του πρωθυπουργού σε υπουργικό συμβούλιο(!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!), παράνομη κατοχή δημόσιας περιουσίας απο την εκκλησία κατά παραχώρηση των...Οθωμανών,αφορολόγητο κι ασυδοσία των 7000 εκκλησιαστικών ΝΠΔΔ....Κατά τ' άλλα το Ιράν είναι θεοκρατικό κράτος κι εμείς...προηγμένη δημοκρατία!!!!..................

Κατάφωρα αντισυνταγματική αναγκαστική συνεισφορά στην μισθοδοσία ιερέων συγκεκριμένου δόγματος,παρουσία του Ιερώνυμου εκ δεξιών του πρωθυπουργού σε υπουργικό συμβούλιο(!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!), παράνομη κατοχή δημόσιας περιουσίας απο την εκκλησία κατά παραχώρηση των...Οθωμανών,αφορολόγητο κι ασυδοσία των 7000 εκκλησιαστικών ΝΠΔΔ....Κατά τ' άλλα το Ιράν είναι θεοκρατικό κράτος κι εμείς...προηγμένη δημοκρατία!!!!..................

:SFGSFGSF::SFGSFGSF::a0210:

Ποιό είναι το σύστημα κανόνων;
Το αντίθετο λέει το σύνταγμα.Δεν μπορεί κανείς να με προσδιορίσει θρησκευτικά και να με εξαναγκάσει να πληρώνω τους ιερείς ενός δόγματος.

Για δείξε μας τον "κανόνα" που αναφέρεσαι.

Αναφερόμουν στη διατήρηση -κάποιας- περιουσίας, και στη δυνατότητα της εκκλησίας να δέχεται πχ δωρεές. Δεν αναφερόμουν ούτε στα χρυσόβουλα, ούτε στη μισθοδοσία, ούτε στη φορολόγηση, ούτε σε ό,τι επιλέγεις να βάζεις στο ίδιο τσουβάλι. Παρά το ότι όλα αυτά άπτονται της εκκλησίας, πρόκειται στην πραγματικότητα για εντελώς, μα εντελώς όμως, διαφορετικά ζητήματα.

Τάσο ( send ) , όταν ένας γονιός κάνει δωρεά στο παιδί του ενα ακίνητο
νομίζω οτι πληρώνει φόρο ?
Όταν κάνουν δωρεά στην εκκλησία ενα ακίνητο πληρώνουν φόρο ?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ανήθικη κι αντισυνταγματική...Ημαρτον...

Μηπως με την ιδια λογικη, και κατ' αναλογια το ιδιο θα επρεπε να συμβαινει και στους δασκαλους, οι οποιοι και αυτοι αγαπουν την διδασκαλια ?

καμια μα καμια σχεση,αλλο πιστη κι αλλο το ιερο λειτουργημα της διδασκαλιας.
Πως θα μπορουσε ενας δασκαλος,καθηγητης να διδαξει για παραδειγμα 8 ωρες,αν παραλληλα κανει καποιο αλλο βιοποριστικο επαγγελμα?

Αραγε πόσο έχει διαμορφώσει τις συνειδήσεις ουκ ολίγων αυτή η γενικότερη στάση,ο "βίος κι η πολιτεία" της εκκλησίας;

Ενδεικτική η ψηφοφορία απο τα ΝΕΑ(βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη).

in1.gif
ψηφίστεΠόσο θρησκευόμενο χαρακτηρίζετε τον εαυτό σας;
Πολύ268
button.gif
9,32%Αρκετά649
button.gif
22,57%Λίγο756
button.gif
26,29%Καθόλου1154
button.gif
40,13%Δεν ξέρω / Δεν απαντώ49
button.gif
1,7%Σύνολο:2876Η ψηφοφορία αυτή δεν είναι επιστημονική. Αποτυπώνει τις γνώμες εκείνων μόνο των χρηστών που επιλέγουν να ψηφίσουν, και όχι των χρηστών εν γένει ή του κοινού ως συνόλου..................................
Η ψήφος είναι έγκυρη. Ενημέρωση αποτελεσμάτων κάθε πέντε λεπτά.

Καθόλου.
Οι ιντερνετικές δημοσκοπήσεις απέχουν πάρα πολύ απ την πραγματικότητα, στην Ελλάδα φυσικά.