Ανοδος τιμών

Απάντηση: Ανοδος τιμων

α και κατι ακομα toliskot ο δικος σου ο κλαδος εχει πληγει περισσοτερο απο ολους γιατι σχετιζεται και με την οικοδομη. εχω δικιο; και μια ερωτηση που μπορω να βρω τα νεα μοντελα της sony και τιμες σε Ελλαδα παντα.

Γραφω γιατι μολις τωρα το ακουσα στο ραδιο.ενω οι μισθοι κατεβαινουν σε πολλα ειδη ανεβαινουν οι τιμες(ηλεκτρικα ειπε περιπου 12%) αυτο λεγεται αρνητικος πληθωρισμος.Με τις υγειες μας!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Απάντηση: Re: Ανοδος τιμων

Η αγορα πετρελαιου ειναι σε δολλαριο, αλλα ειναι εντελως διαφορετικοι οι λογοι απο ολα τα υπολοιπα προιοντα.

Η τιμη αγορας/πωλησης των νομισματων ειναι αναλογη μεταξυ τους. Δλδ οσο μεταβαλλεται η τιμη αγορας τους, αντιστοιχως μεταβαλλεται και αυτη της πωλησης. Δεν ειναι ανεξαρτητα.

Ο pioneer Ευρωπης με οτι νομισμα και αν αγοραζει απο τον Ιαπωνα (δολλαρια ή γιεν), δεν συναδει αυξηση της τιμης βαση της ισοτιμιας, αφου απο το ιστορικο των ισοτιμιων που εγραψα παραπανω δεν φαινεται το γιεν να ειναι ακριβοτερο (σε σχεση με το ευρω) τους τελευταιους μηνες.

Τελειωνοντας εδω το o/t, δεν ειναι θεμα ισοτιμιας η αυξηση της τιμης.

Το ευρώ σε σχέση με το δολλάριο;
Εικασίες έκανα,να βρώ μια εξήγηση,βλέποντας ισχυροποίηση του δολλαρίου έναντι του ευρώ.

....βρε παιδιά γιατί το ψάχνεται???

...κάντε την έρευνά σας και αγοράστε όπου είναι φθηνότερα....

δεν ξέρω γιατί ανέβασε την τιμή ο Κοσμάς και ούτε με ενδιαφέρει...απλά πράγματα....

αυτός κοιτά το συμφέρον του και εμείς το δικό μας....

ξαναρωτω λοιπον που μπορω να βρω τα νεα μοντελα της sony σε ελληνικα μαγαζια;

Re: Απάντηση: Ανοδος τιμων

α και κατι ακομα toliskot ο δικος σου ο κλαδος εχει πληγει περισσοτερο απο ολους γιατι σχετιζεται και με την οικοδομη. εχω δικιο;

Δυστυχώς έχεις δίκιο. Να πω όμως ότι το έθεσα ως παράδειγμα για να γίνει κατανοητό ότι οι μεσάζοντες παίζουν τον σημαντικότερο ρόλο στην διαμόρφωση των τιμών. Ίσως κάποιος θεωρήσει το παράδειγμα μου λίγο άστοχο γιατί ηχεία και ενισχυτές μπορείς να παραγγείλεις από το εξωτερικό αλλά πλακάκια είναι λίγο δύσκολο. Σκέψου όμως αυτό. Όταν φέρουμε ένα κοντέινερ πλακάκια από την Ιταλία με τιμή καταλόγου χαμηλότερη λόγο προσφοράς του εργοστασίου, αμέσως η έκπτωση περνάει και στην λιανική τιμή, δηλαδή στην τιμή που αγοράζει ο πελάτης. Φυσικά αυτό συμβαίνει γιατί ο πελάτης σε αυτή την περίπτωση είναι ''δεύτερο χέρι'' μετά από εμάς. Δηλαδή ο καταναλωτής πληρώνει το εμπορικό κέρδος το δικό μας συν το εμπορικό κέρδος του εργοστασίου στην Ιταλία συν το κόστος του προϊόντος συν τα μεταφορικά φυσικά. Αυτό ποτέ δεν το έχω δει να συμβαίνει όταν αγοράσουμε το ίδιο πλακάκι από χονδρέμπορα και δεν το κάνουμε εισαγωγή. Σε αυτή την περίπτωση που εμείς είμαστε πελάτες του χονδρέμπορα δεν έχουμε την περεταίρω έκπτωση που έχει δώσει το εργοστάσιο και φυσικά και εμείς δεν μπορούμε να την μεταφέρουμε στον καταναλωτή. Ο πελάτης που τώρα είναι ''τρίτο χέρι'' επιβαρύνεται επιπλέον το εμπορικό κέρδος του μεσάζοντα και δεν επωφελείται την έκπτωση του εργοστασίου. Γι αυτό βλέπεις μερικές εταιρίες χονδρικής και θεριεύουν ενώ τα μαγαζιά λιανικής που πουλάνε τα προϊόντα τους παραμένουν μαγαζάκια..... κάτι ανάλογο θα συμβαίνει και με τους ενισχυτές.

Γιατι; εξω δεν δουλευει ετσι (οπως το περιγραφει ο Τολης) το συστημα;

το θέμα είναι ότι ως καταναλωτές ψάχνουμε το απολύτως φτηνότερο χωρίς...κριτήρια, αλλά όταν πρέπει να εργαστούμε με χαμηλό μισθό για να παραχθεί αυτό το προϊον μας...ξινίζει.

Καταναλωτική συνείδηση μηδέν.