ανοιγμα mkv αρχείων στα vista

Re: Απάντηση: ανοιγμα mkv αρχείων στα vista

Αχά. Ένα ένα μας τα λες. Φορτώνει το ffdshow αλλά δεν κρατάει τις ρυθμίσεις? Το βλέπεις στο task bar? Αν είναι έτσι βγάλτο και ξαναβάλτο. Μου το έκανε και μένα μερικές φορές στα XP. Με βγάλε-βάλε δούλεψε.

Το έκανα και το ξανάκανα... τώρα μου κάνει άλλα κόλπα... μου κολάνε τα VMC με το που πάω να κάνω ffdshow to TV/DVD από το plugin...

Μου φαίνεται ότι θα (ξανα)κάνω ένα clean installation των Vista και θα το παλέψω από την αρχή... εκτός κι αν υπάρχει καμιά άλλη ιδέα...

Να σου πω την αλήθεια δεν έχω δοκιμάσει καθόλου το TV/DVD γιατί δεν με ενδιαφέρει. Δεν νομίζω να σε σώσει το φορμάτ. Κάτι κάπου κάνεις λάθος. To ffdshow το ρύθμισες όπως λεει ο οδηγός του λινκ? Είναι διαφορετικές οι ρυθμίσεις από τους οδηγούς εδώ στο φόρουμ.
Δεν ξέρω τι άλλο να σκεφτώ.

Με mpclassic παίζεις κανονικά τα mkv και με το ffdshow να φορτώνει κανονικά?

Αχα... για δοκίμασέ το...
θα κάνω λίγο debugging πριν παώ σε format... βρήκα κάτι utilities για να βλέπω τί τρέχει και θα το ψάξω...

nektar, έκανα αρκετή πρόοδο... δεν έχω καταφέρει ακόμα την TV και το DVD μέσα από VMC αλλά με τα mkv πλέον κανένα πρόβλημα...
Για τα τελευταία ήθελα να σε ρωτήσω. Το decoding του ήχου το κάνει το ffdshow έτσι δεν είναι?
Επίσης, ο ήχος δεν είναι πολυκάναλος, σωστά???

Απάντηση: Re: ανοιγμα mkv αρχείων στα vista

nektar, έκανα αρκετή πρόοδο... δεν έχω καταφέρει ακόμα την TV και το DVD μέσα από VMC αλλά με τα mkv πλέον κανένα πρόβλημα...
Για τα τελευταία ήθελα να σε ρωτήσω. Το decoding του ήχου το κάνει το ffdshow έτσι δεν είναι?
Επίσης, ο ήχος δεν είναι πολυκάναλος, σωστά???

Εγώ χρησιμοποιώ το AC3filter
Ο ήχος φυσικά και θα πρέπει να ειναι πολυκάναλος!

σιγά μην έπαιζαν όλα...
πρόβλημα με τον ήχο λοιπόν...
Για δώσε φώτα για το AC3filter... δηλαδή δε χρησιμοποιείς το ffdshow audio decoder???
Που του ορίζεις να πηγαίνει και να χρησιμοποιεί το AC3filter???

σιγά μην έπαιζαν όλα...
πρόβλημα με τον ήχο λοιπόν...
Για δώσε φώτα για το AC3filter... δηλαδή δε χρησιμοποιείς το ffdshow audio decoder???
Που του ορίζεις να πηγαίνει και να χρησιμοποιεί το AC3filter???

Λοιπόν. Για να μην μπερδεύομαι ούτε εγώ ούτε εσύ, μιλάμε για το vmc ή για τον mplayer?

Στον Mplayer απλά προσθέτεις το φίλτρο. Για να βγαίνει και στα vmc (αν θυμάμαι καλά) ορίζεις στο AC3filter να δουλεύει πάντα σε όλες τις εφαρμογές. Αλλά επιφυλάσσομαι να απαντήσω σίγουρα όταν πάω σπίτι.

κι εγώ έχω δει αρκετά προβλήματα με το ffdshow audio decoder. Κάποια έχουν διορθωθεί σε νεότερες εκδόσεις...
nektar μιλάμε πάντα για τα vmc... οπότε όταν γυρίσεις σπίτι πες μου τι έκανες για να ορίσεις το vmc...
thanx και πάλι...

Λοιπόν. Μια χαρά φορτώνει το AC3filter με vmc.

Στο configuration του AC3Filter, στην καρτέλα System να έχεις τσεκαρισμένο το "Prefer AC3 filter".
Επίσης στο interface options τσεκάρισε το "Show tray icon" για να είσαι σίγουρος ότι φορτώνει το AC3filter όταν βλέπεις ταινία :antlers:

Επίσης βεβαιώσου ότι έχεις ρυθμίσει σωστά τον ήχο. Π.χ. εγώ δεν χρησιμοποιώ spdif (λόγο αναλογικού σήματος) και στο output format έχω As Is (no change) και από κάτω PCM 24bit.

Για δες και πες μου.... -bye-

θα το τσεκαρώ... thanx nektar
το μόνο που με βάζει σε σκέψεις είναι ότι εγώ χρησιμοποιώ spdif και φοβάμαι ότι αυτό μπορεί να περιπλέξει λίγο τα πράγματα...

θα το τσεκαρώ... thanx nektar
το μόνο που με βάζει σε σκέψεις είναι ότι εγώ χρησιμοποιώ spdif και φοβάμαι ότι αυτό μπορεί να περιπλέξει λίγο τα πράγματα...

Μπα δεν νομίζω. Θα επιλέξεις spdif στο AC3filter Και θα είσαι οκ.

Πάντως χάνεις που δεν έχεις αναλογικό σήμα.... -bye-

:worshippy::worshippy::worshippy::worshippy:
όλα παίζουν άψογα... μου άνοιξες τα μάτια... αυτό το AC3Filter είναι φανταστικό εργαλειάκι!!!

Αλλά την τελευταία κουβέντα τί την ήθελες??? Γιατί χάνω που δεν έχω αναλογικό σήμα??? Είναι τόσο μεγάλη η διαφορά???
Μου ανάβεις φωτιές!!!

δηλαδή να κάνει την αποκωδικοποίηση το AC3Filter αντί του yamaha και να χρησιμοποιώ τον Yamaha σαν τελικό???
Τα καταφέρνει αλήθεια καλύτερα το AC3Filter??? Είναι η διαφορά σημαντική???

δηλαδή να κάνει την αποκωδικοποίηση το AC3Filter αντί του yamaha και να χρησιμοποιώ τον Yamaha σαν τελικό???
Τα καταφέρνει αλήθεια καλύτερα το AC3Filter??? Είναι η διαφορά σημαντική???

Καταρχήν με spdif δεν θα ακούσεις ποτέ τα νέα φορμάτς εκτός αν ο ενισχυτής τα υποστηρίζει. Με αναλογική σύνδεση θα τα ακούσεις και ας μην έχεις ενισχυτή που τα υποστηρίζει!
Και δεύτερον η spdif "αντέχει" περιορισμένο bitrate στον ήχο!
Επομένως ναι! Η διαφορά είναι σημαντική!

Αυτο ισχύει για τα νέα φορμα που χρησιμοποιούν πολύ μεγάλο bitrate... Μέχρι τα 1500 που φτάνουν τα DD, DTS δεν υπάρχει πρόβλημα με το SPDIF...

Σωστός ο Στράτος, αλλά εμένα στα αυτιά μου ακόμα και το DTS ακούγεται καλύτερα από την αναλογική.

Last edited:
κάποια πρόταση για καλώδια και αντάπτορες???
Τα φτηνιάρικα που κάνουν split την 3,5mm έξοδο του htpc σε 2 rca κάνουν??