Άνοιγμα οθόνης στα sms

makfil

Supreme Member
12 September 2010
4,125
Φιλοθέη/Γλυφάδα
Πήρα ένα δίκαρτο που φοράει την 4.2.2 και έχω πρόβλημα με το ότι δεν ανοίγει η οθόνη όταν έρχεται sms, όπως γίνεται σε άλλα κινητά android. Στις ρυθμίσεις μηνυμάτων έχω τσεκαρισμένες τις ειδοποιήσεις και την αναδυόμενη ειδοποίηση (και τη δόνηση) αλλά δεν γίνεται αυτό που θέλω, δηλαδή να ανοίγει η οθόνη ώστε να μπορώ να διαβάσω το μήνυμα. Χτυπάει ο ήχος αλλά η οθόνη παραμένει κλειστή (μαύρη) και πρέπει να την ανοίξω με το on/Off για να διαβάσω το μήνυμα και είναι αρκετά εκνευριστικό, κυρίως, όταν περιμένεις τον κωδικό ασφαλείας που στέλνουν οι τράπεζες για να μπεις στο ebanking τους. Με το προηγούμενο κινητό (iphone 3GS) είχα συνηθίσει αυτή την ευκολία και δεν την έχω με το νέο.

Υπάρχει κάποια άλλη ρύθμιση ή πρέπει να βάλω κάποια εφαρμογή και αν ΝΑΙ, ποια;

Μέχρι πριν λίγες μέρες η εφαρμογή λειτουργούσε άψογα αλλά όταν έλαβα μήνυμα από την Wind για προσφορά δεν ήξερα σε ποιο από τις δύο f2g sim προοριζόταν η προσφορά.
Έψαξα αρκετά τις ρυθμίσεις αλλά το handcent SMS δεν δείχνει στο παράθυρο του μηνύματος τον αριθμό ή έστω μια ένδειξη (ακόμη και χρωματική) για να καταλάβεις σε ποια από τις δύο sim απευθύνεται το μήνυμα.

Βρήκα το Go sms Pro και το δοκίμασα και, ενώ δείχνει τη sim προορισμού του μηνύματος, δεν ανοίγει την οθόνη (!!!) και πρέπει να ανοίξεις το τηλέφωνο για να διαβάσεις το μήνυμα (πολύ ενοχλητικό όταν περιμένεις τον κωδικό του ebanking που στέλνουν μερικές τράπεζες).

Υπάρχει κάποια άλλη εφαρμογή που να κάνει αυτά τα δύο, να ανοίγει την οθόνη και να δείχνει τη sim προορισμού του μηνύματος;

Βαλε το SMS wake up pro σε συνδυασμό με το go sms
Το κανει αυτο που θες.

Ευχαριστώ για την πληροφορία.

Έβαλα την εφαρμογή και πράγματι ανοίγει την οθόνη αλλά και πάλι πρέπει να σύρω το εικονίδιο του go sms στο κεντρικό σημείο για να ανοίξει και να διαβάσω το μήνυμα ή τον κωδικό. Δηλαδή δεν υπάρχει η ευκολία του Handcet sms, το οποίο ανοίγει μεν την οθόνη και εμφανίζει πλαίσιο στο οποίο μπορείς να διαβάζεις το μήνυμα, αλλά, δυστυχώς, δεν δείχνει τη sim προορισμού που μ' ενδιαφέρει.

Αν εγκαταστησεις το widget πάντα το βλέπεις.
Τωρα αν δείχνει δύο σιμ.....

Τελικά, πέτυχα αυτό που ήθελα με παλαιότερη έκδοση (5.27) του go sms.

Ανοίγει την οθόνη και εμφανίζει στο μήνυμα, εκτός από το κείμενο, και τον αριθμό 1 ή 2 της sim στην οποία απευθύνεται το μήνυμα.

Ευχαριστώ και πάλι για τη βοήθεια.