Άνοιξη 2009

Στο σκύλο δοκίμαζα λιγάκι και την απόδοση του Tamron 70-200 με τον τηλεμετατροπέα 1.4x, στα 200mm στο εντελώς ανοικτό (f/2.8, αντίστοιχο, λόγω μετατροπέα, με f/4).
Παρακάτω είναι ένα 100% κροπ, δίχως επεξεργασία (ούτε αποθορυβοποίηση, όπως βλέπετε).

attachment.php

Όχι και άσχημα για ζουμ τηλεφακό με τηλεμετατροπέα και ανοικτό διάφραγμα (και απόσταση 25+ μέτρα), δεν συμφωνείτε;

Τελικά ένα παράπονο έχω από τον φακό, και όχι την εστίαση (το παραπάνω είναι με αυτόματη εστίαση η οποία -παρά τον τηλεμετατροπέα- κλείδωσε γρήγορα): μάζεψε πολύ γρήγορα -σε 5 μόλις μήνες!- αρκετές σκονίτσες πίσω από το πρόσθιο στοιχείο. Αδικαιολόγητα πολλές για καινούργιο φακό. Δεν φαίνονται βέβαια καθόλου στο αποτέλεσμα, καθώς είναι πίσω από το πρόσθιο στοιχείο (ούτε σε πιο κλειστά διαφράγματα) αλλά.... μάλλον θα απευθυνθώ στον αντιπρόσωπο.

Attachments

• Lake-Apr-09_07-detail.jpg
    Lake-Apr-09_07-detail.jpg
    194.2 KB · Views: 137
Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου, Σπήλαιο Γρεβενών (ένα από τα μέρη που πρέπει να επισκεφθείτε) 10 Απριλίου 2009

attachment.php

Attachments

• ASC_2415_1.jpg
    ASC_2415_1.jpg
    129.6 KB · Views: 108
@send

Σταματησε το αυτο το βιολι γιατι ειμαι στο τσακ να κλειδωσω μηχανη και φακους στη ντουλαπα και να το αφησω το αθλημα.-bye-

Αντε εχω και μια απογοητευση γιατι προσπαθω να ξεδιαλεξω απο τις φωτο της Σαντορινης την προηγουμενη εβδομαδα και δε βρισκω τιποτα της προκοπης.
:violent-smiley-030:

Το Πάσχα φέτος το πέρασα στην Πάρο.
Τα ελληνικά νησιά τα έχω συνδυάσει με καλοκαίρι, καυτά μεσημερια με δυνατό ήλιο και παραλίες. Τώρα όμως, την άνοιξη, έχουν ένα εντελώς διαφορετικό χρώμα. Ειδικά τη φετινή άνοιξη, που λόγω των πολλών βροχών του χειμώνα είναι πραγματική άνοιξη μετά από χρόνια.
Πράσινο μέχρι τη θάλασσα, δεν τα χα φανταστεί ποτέ έτσι τα κυκλαδονήσια.

Είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω και την mamiya 645. Tραβηξα fuji slides, provia 100 kai velvia 50. To κακό είναι ότι το σκανάρισμα ακόμα μια φορά ήταν απίστευτα κακό. Οι φωτογραφίες που μου έδωσαν δεν έχουν μαύρο, ακόμα και τα μαύρα περιγράμματα του φιλμ είναι γκρίζα, όχι μαύρα.

Αφού διόρθωσα στο ps μόνο curves (για να αποκτήσουν τους σκούρους τόνους) και οξύτητα (0.6 με 45) ανεβάζω μερικές ανοιξιάτικες.

attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

Πάντως οι μαγεία του θετικού δεν είναι τελικά δυνατόν να αποδωθει ψηφικά.

Attachments

• 000003-1-copy-3.jpg
    000003-1-copy-3.jpg
    181.9 KB · Views: 95
  • 000006-1.jpg
    000006-1.jpg
    187.4 KB · Views: 93
  • 000008-1-copy.jpg
    000008-1-copy.jpg
    168.4 KB · Views: 94
  • 000011-1.jpg
    000011-1.jpg
    190.6 KB · Views: 93
Last edited:
Εθνικός Δρυμός Βάλια Κάλντα, νομός Γρεβενών, ναός Αγίου Νικολάου λίγο έξω από την Αβδέλλα. Στις 10 Απριλίου η άνοιξη είχε κάνει δειλά την εμφάνισή της. Φυσικά τα σπίτια στην Αβδέλλα ήταν ακόμη κλειστά,αλλά στο Περιβόλι και στη Σαμαρίνα είχαν αρχίσει να ξηλώνουν τις λαμαρίνες από τα παράθυρα και να τα ετοιμάζουν για κατοίκηση.

attachment.php

Attachments

• ASC_2463_1.jpg
    ASC_2463_1.jpg
    139.9 KB · Views: 71
Ακόμη και κακοσκαναρισμένο, άλλη αίσθηση τελικά το φιλμ.

Βέβαια, εάν το ζητούμενο είναι η παραπάνω "αίσθηση", γίνεται να φτάσουμε σε αυτή με την επεξεργασία του ψηφιακού. Και πάλι όμως αναλογίζομαι, πως από τη μία έχουμε εικόνα με "άποψη" και από την άλλη το πρωτογενώς επίπεδο/ουδέτερο αποτέλεσμα του αισθητήρα...

κάτι δεν πάει καλά στο λόφο στο βάθος...απλά μου άρεσε ο ουρανός.

Η τελευταία αν είχες πάει πιό χαμηλά και φέρει σε πρώτο πλάνο ένα απο τα δεντράκια (αμπέλια είναι? δεν μπορεσα να διακρίνω...) θα ήταν ίσως καλύτερη. Κάτι σαν αυτήν (ώς οπτική και καδράρισμα) απο τον φωτογράφο Darien Chin

@Hlias
Είναι πολύ ωραίες και φαντάζομαι πώς θα φαίνονται στην προβολή!!!

Με τα σκαναρίσματα σε καταλαβαίνω απόλυτα. Γιαυτό πήρα και το σκάνερ να δοκιμάσω μόνος. Ανοίγω σχετικό νήμα στην επεξεργασία για να συζητήσουμε εκεί τεχνικές και βοήθειες!