Άνοιξη: Εποχή Ζευγαρώματος DAC με Τransports.

Boogietone

Established Member
28 March 2010
110
ΑΝ και κάναμε επενδύσεις για φέτος (Bryston BDA-1), τί σας γυαλίζει το μάτι αυτή την στιγμή στην αγορά (βάλτε μέσα και τα ψηφιακά καλώδια):

Nά ένα παράδειγμα:

CEC TL0-X ως Transport aaaaanddd:

Oh ! WHAT IS THIS ???

http://www.lampizator.eu/LAMPIZATOR/REFERENCES/SATCH/SATCH-DAC.html

Attachments

• transport_CEC.jpg
    transport_CEC.jpg
    42.8 KB · Views: 36
  • andwow1.jpg
    andwow1.jpg
    121.5 KB · Views: 38
  • andwow2.jpg
    andwow2.jpg
    33.5 KB · Views: 25
Last edited:
Ενα Esoteric SA-60 μεταχειρισμένο από Γερμανία. Kαι 2-3 ακόμα που κάθονται (αγορές ως CDp πριν 5-7 χρόνια).

Απο Dac μου γυαλιζουν μπολικα....

Stylos Had
Emms Labs Dac2
Weiss Medea
DCS Debussy
Prism Orpheus

Απο transport τελειωσαμε με ενα Mac Mini

http://audioniuli.com/precios.php

6.400 euro το ΕΜΜ Labs Dac2

Μάλλον από την λίστα αυτό θα τσίμπαγα έτσι απο περιέργεια, όχι πως μερικά από τα άλλα δεν θα είναι το ίδιο ή και ίσως ανώτερα. Απλά - ας πούμε, στα ψηφιακά χρειάζεται και ενα wide-grand πιασάρικο name ώστε αν παλιώσει να μην το χαρίσεις αλλά να το πουλήσεις. Πχ. στα μικρότερα κυβικά πάντα έχει μεταπωλητικό ενδιαφέρον ένα Βenchmark ή ένα Weiss στην μισή τιμή. Στα μεγάλα, δύσκολα ακόμα και στην μισή τιμή. -Ετσι πιστέυω.

Last edited:
Over the course of this reviewed I was shocked to hear that everything from the make and model of computer, CPU, RAM, hard drive, operating system, music playback program, file format— FLAC, WAC—plus the myriads of system and program settings all affected the sound to some degree. I suspect that storing music files on an external hard drive or on one of the new SSD drives just hitting the market would have exerted their own further variables. If you are coming into this with the belief that bits are bits, prepare for an ice-old shower. Computer audio is just as tweaky and unpredictable as traditional hifi was.

Αυτό τα λέει όλα γιατί είμαι σκεπτικός με τα Macs & τα PCs - καθώς και ένα πείραμα που έκανε πρόσφατα ένας γνωστός.

Εκεί κάπου ήθελα να καταλήξω στο αρχικό post αλλά δεν το τόλμησα ακόμα στο παρόν thread.

Προσωπικά, το μέλλον πιστεύω ότι ανήκει στα music-oriented media players, και όχι σε PC/ Laptop.

Οι αναγνώστες του thread "WDTV Ξανά στο Προσκήνιο" γνωρίζουν περισσότερα για τις απόψεις μου περί transport.

Over the course of this reviewed I was shocked to hear that everything from the make and model of computer, CPU, RAM, hard drive, operating system, music playback program, file format— FLAC, WAC—plus the myriads of system and program settings all affected the sound to some degree. I suspect that storing music files on an external hard drive or on one of the new SSD drives just hitting the market would have exerted their own further variables. If you are coming into this with the belief that bits are bits, prepare for an ice-old shower. Computer audio is just as tweaky and unpredictable as traditional hifi was.

Αυτό τα λέει όλα γιατί είμαι σκεπτικός με τα Macs & τα PCs - καθώς και ένα πείραμα που έκανε πρόσφατα ένας γνωστός.

βλέπω έχεις μιά τάση να επαφίεσαι στο τί λένε οι άλλοι.
Εσύ έκανες το πείραμα?
Θα το κάνεις?
Γιατί εμείς που το κάναμε δεν ξαναγυρνάμε ούτε στα τράνσπορτ μας ούτε στα players μας...

Τs Ts Ts !

Λέτε να μην είχα κάνει διάφορα πειράματα; Το γράφω ξεκάθαρα.
καθώς και ένα πείραμα που έκανε πρόσφατα ένας γνωστός.

Ακούστε και αυτό το ωραίο: ΠΩΣ γίνεται (τόσο καλό transport έχω δηλαδή;) το ίδιο CD σε LAPTOP μετατροπή με EXACT AUDIO COPY σε WAV αλλά και FLAC saved και στον optimized δίσκο, και σε USB strick και όπου θες εσύ με Foobar & Media Monkey να λαμβάνω αισθητά καλύτερη αρμονική ανάπτυξη παίζοντας το στο transport μου μέσω SPDIF παρά από LAPTOP ? Ψάχνομαι να πειραματιστούμε (εγώ και 2-3 φίλοι) σε κάτι το οποίο να αξίζει το κόπο. Μάλλον και εγώ ...music-oriented media players με βλέπω αλλά σε κανα χρόνο να 'κάτσουν' οι τιμές και να στέλνουν σήμα full-correctly σε 192Khz Master tape resolution (άρε LINNάρα!).

Τs Ts Ts !

Λέτε να μην είχα κάνει διάφορα πειράματα; Το γράφω ξεκάθαρα.
καθώς και ένα πείραμα που έκανε πρόσφατα ένας γνωστός.

Ακούστε και αυτό το ωραίο: ΠΩΣ γίνεται (τόσο καλό transport έχω δηλαδή;) το ίδιο CD σε LAPTOP μετατροπή με EXACT AUDIO COPY σε WAV αλλά και FLAC saved και στον optimized δίσκο, και σε USB strick και όπου θες εσύ με Foobar & Media Monkey να λαμβάνω αισθητά καλύτερη αρμονική ανάπτυξη παίζοντας το στο transport μου μέσω SPDIF παρά από LAPTOP ? Ψάχνομαι να πειραματιστούμε (εγώ και 2-3 φίλοι) σε κάτι το οποίο να αξίζει το κόπο. Μάλλον και εγώ ...music-oriented media players με βλέπω αλλά σε κανα χρόνο να 'κάτσουν' οι τιμές και να στέλνουν σήμα full-correctly σε 192Khz Master tape resolution (άρε LINNάρα!).

λέμε...
αφού λες ότι το πείραμα το έκανε ένας γνωστός.
Αρα εσύ δεν έκανες...:grandpa:

Αλλο το media player, άλλο το περιβάλλον ενός laptop / PC.

Ενα τροποποιημένο WDTV (ver. 1) παίζει πολύ καλύτερα από ένα Sony 50 ES (ως transport!!!), με εξαίρεση μία πολυ στενή περιοχή χαμηλών, μεταξύ πρώτης και δεύτερης οκτάβας.

Άντε, να βγουν και αντικραδασμικά για λαπτόπια και high end UTP καλώδια... Εντάξει, καλώδια ethernet έχουν βγει, αλλά δε βλέπω ποικιλία ρε παιδί μου! :p

Άντε, να βγουν και αντικραδασμικά για λαπτόπια και high end UTP καλώδια... Εντάξει, καλώδια ethernet έχουν βγει, αλλά δε βλέπω ποικιλία ρε παιδί μου! :p

Δυστυχως φιλε Κωστα υπαρχουν... USB πολυτελειας... Firewire πολυτελειας... κλπ...

Παντως ενα σωστα στημενο (σε sw και hw) PC αφηνει πισω τα υπολοιπα digital players. (cd, music players κλπ)