Ανομοιομορφία σε DLP ?

Στα γράμματα παραπάνω βλέπω και ένα ελαφρό πρασινάκι πέραν του μωβ...
Αν και δεν έχω σχέση με προβολείς, για κλασσική περίπτωση χρωματικών εκτροπών φακού μου κάνουν. Ειδικώς το παραπάνω φαινόμενο (γιατί υπάρχουν και άλλα είδη χρωματικών εκτροπών) καλείται purple fringing και παρατηρείται σε περιοχές έντονου κόντραστ, ιδίως στα άκρα του κάδρου.
Πρακτικώς είναι αδύνατο να αποφευχθούν εντελώς, το θέμα είναι ο βαθμός στον οποίο παρουσιάζονται. Αλήθεια, τους φακούς που φορούν οι προβολείς, ποιοί τους κατασκευάζουν?

Είναι αλήθεια οτι οι εκτροπές αυτές αυξομειώνονται ανάλογα με το Ζούμ στο οποίο δουλεύει ο φακος.??

Στην φωτογραφική μου (fuji 6500) πάντως εχω διαπιστώσει οτι το "purple fringing" είναι πιό έντονο στην ευρυγώνια θέση (28mm) απο ότι στις μεσαίες (50-100μμ).

Μήπως Κώστα άλλαξες και απόσταση-μέγεθος κάδρου και άρα και το Ζούμ.

σίγουρα το φαινόμενο μεταβάλλεται όσο αλλάζει το εστιακό μήκος ενός φακού ζουμ, αλλά όχι με γραμμικό τρόπο. Συνήθως είναι εντονότερο στις πιο ευρυγώνιες θέσεις του φακού, αλλά ούτε και αυτό είναι απόλυτο. Αυτά βέβαια ισχύουν γενικώς για φακούς, όχι ειδικώς για προβολείς.

Oσο το προβλημα αυτο δεν φενετε απο κοντα ,τοσους ποντους κερδιζετε στην εικονα σας.....δεν εχει σημασια που δεν το βλεπετε απο μακρια....
Με λιγα λογια .....οσο ποιο καλη συγκλιση των τριων χρωματων εχουμε τοσο ανεβαινει το κοντραστ.....+ καλυτερη ευκρινεια + καλυτερα χρωματα(φυσικα)+ ξεκουραστη εικονα....

Τελικά υπάρχει πρόβλημα.
Τον κατέβασα , τον άλλαξα πολλές θέσεις , τον έπαιξα με DVD , με BR , με HTPC , με κλειστή ίριδα , με ανοιχτή αλλά τίποτα . Το ίδιο πρόβλημα που όπως φαίνεται δεν έχει να κάνει με ρυθμίσεις αλλά με προβληματικό φακό που μάλλον προϋπήρχε αλλά δεν το είχα παρατηρήσει . Όπως βέβαια είπα και παραπάνω σε θέαση ταινίας δεν γίνεται αντιληπτό αλλά ούτε και σε καρτέλες με σταυρούς κα τετράγωνα αν κάθεσαι σε απόσταση πάνω από 1 μέτρο . Ρε μπας και αν ρίξω καμία σφαλιάρα στο φακό να έρθει στα ίσα του?
Τι ήθελα και το παρατήρησα . Τώρα κάθομαι στα καρφιά . Γ@μώ την αρρώστια μας γ@μώ .

Re: Απάντηση: Ανομοιομορφία σε DLP ?

Τελικά υπάρχει πρόβλημα.
Τον κατέβασα , τον άλλαξα πολλές θέσεις , τον έπαιξα με DVD , με BR , με HTPC , με κλειστή ίριδα , με ανοιχτή αλλά τίποτα . Το ίδιο πρόβλημα που όπως φαίνεται δεν έχει να κάνει με ρυθμίσεις αλλά με προβληματικό φακό που μάλλον προϋπήρχε αλλά δεν το είχα παρατηρήσει . Όπως βέβαια είπα και παραπάνω σε θέαση ταινίας δεν γίνεται αντιληπτό αλλά ούτε και σε καρτέλες με σταυρούς κα τετράγωνα αν κάθεσαι σε απόσταση πάνω από 1 μέτρο . Ρε μπας και αν ρίξω καμία σφαλιάρα στο φακό να έρθει στα ίσα του?
Τι ήθελα και το παρατήρησα . Τώρα κάθομαι στα καρφιά . Γ@μώ την αρρώστια μας γ@μώ .

Ρε Κώστα αφού το φαινόμενο δεν είναι αισθητό πέραν του μέτρου, γιατί παιδεύεις τον εαυτό σου?

Διέγραψέ το, μην ασχολείσαι και δες καμιά ταινία...:D

Κωστή ταινίες βλέπω κάθε βράδυ αλλά είναι μνα μην σου μπει η ιδέα . Πού ξέρεις μπορεί να είναι και μια καλή δικαιολογία για να πείσω τον εαυτό μου πώς ήρθε η ώρα για 1080p:flipout:

Κωστή ταινίες βλέπω κάθε βράδυ αλλά είναι μνα μην σου μπει η ιδέα . Πού ξέρεις μπορεί να είναι και μια καλή δικαιολογία για να πείσω τον εαυτό μου πώς ήρθε η ώρα για 1080p:flipout:

Γιατί, στα 1080p δεν υπάρχει φακός; -bye-