ΑΝΤ1

Re: Ποιότητα εικόνας ΑΝΤ1

Αυτο που παρατηρησα ηταν:
Οι καρτες ειχαν χαλια αναλυση και λες και ειχαν περασει απο deinterlacing σε interlaced και ξανα και στο τελος εμεναν ψεγαδια απο judder.
Το ιδιο και οι γραμμες του γηπεδου. Ακομα και στασιμη εικονα να ερχοταν οι γραμμες ηταν λες και εβλεπες κακο deinterlacing. Πιθανοτατα αλλη ηταν η αιτια, απλα το deinterlacing το αναφερω σαν παραδειγμα.
Και εικονα θολη. Τα χρωματα - ο φωτισμος δεν μου αρεσαν, δεν ξερω αν οφειλεται στο καναλι ή στο γηπεδο.

Άμεσα να καταγγελθεί η σύμβαση του ΑΝΤ1 και να δωθούν σε άλλο κανάλι τα δικαιώματα.
Στους διαγωνισμούς οι εταιρίες έπρεπε να τα κοιτάνε αυτά γιατί χάνει σε κύρος το προϊόν τους από την άθλια εικόνα τους.

Πραγματικά....νομίζω ότι σήμερα ο ΑΝΤ1 ξεπέρασε κάθε προσδοκία ! Ήταν απλά....αίσχος ! Κι εάν σκεφτεί κανείς ότι είχαμε αρχίσει να τον "κράζουμε" απο προχθές,τότε νομίζω ότι "δε μπορεί....επίτηδες το κάνει για να μας σπάσει τα νεύρα" (όπως είχε πει ο Λαζόπουλος για τη Μιμή Ντενίση ):violent-smiley-030::rifle:

Απάντηση: Ποιότητα εικόνας ΑΝΤ1

Ποιο χαλια η εικονα του κεραια απο τα χαλια της ομαδας μου. Με λιγα λογια εδεσε το γλυκο.

Αυτο που παρατηρησα ηταν:
Οι καρτες ειχαν χαλια αναλυση και λες και ειχαν περασει απο deinterlacing σε interlaced και ξανα και στο τελος εμεναν ψεγαδια απο judder.
Το ιδιο και οι γραμμες του γηπεδου. Ακομα και στασιμη εικονα να ερχοταν οι γραμμες ηταν λες και εβλεπες κακο deinterlacing. Πιθανοτατα αλλη ηταν η αιτια, απλα το deinterlacing το αναφερω σαν παραδειγμα.
Και εικονα θολη. Τα χρωματα - ο φωτισμος δεν μου αρεσαν, δεν ξερω αν οφειλεται στο καναλι ή στο γηπεδο.

Αν δεις τα screenshots στο μήνυμα #760, θα καταλάβεις οτι δεν έφταιγε το γήπεδο αλλα το φίλτρο Laspi Pro που χρησιμοποιεί ο ΑΝΤ1...

Στα κοντινά των παιχτών πριν την έναρξη του αγώνα έβλεπα pixel να χορεύουν στο δέρμα του προσώπου. Posterization* δεν είναι αυτό; Τέτοιο πράγμα δεν είχα δει ούτε στα divx που κατέβαζα πριν 15 χρόνια...

*Color quantization μάλλον...

Last edited:

Καθε ματς και χειροτερα... Θελει πραγματικα μεγαλη προσπαθεια για να καταφερεις να βγαλεις τοσο αισχρη εικονα σε ενα διεθνες αθλητικο γεγονος το 2013.

Επισης ειδικη μνεια πρεπει να γινει σε αυτον που (νομιζει οτι) περιγραφει τα ματς στον Ant1, εχοντας τοση ορεξη και ζωντανια στην περιγραφη οση ειχαμε οταν καναμε γοπινγκ στο στρατο.
Και ειναι παντα ετσι απο την αρχη, οχι μονο οταν στραβωσει το ματσακι. Ξεκιναει ο αγωνας και ασορτι με την Halia Definition εικονα εχεις περιγραφη απο κατατονικο συνταξιουχο υπο την επηρεια ηρεμιστικων.
Τα δε "ποδοσφαιρικα" σχολια του ειναι για να ξεχνας και την μπαλα που ξερεις.

Re: Απάντηση: Ποιότητα εικόνας ΑΝΤ1

Άραγε ποιο crop ανήκει στην εικόνα του ANT1; :Banane0:

View attachment 89112

View attachment 89113
Αυτό θα γίνει quiz στον Τηλεκύβο.

Πάντως είναι ντροπή το δεύτερο κανάλι σε τηλεθέαση και κάποτε πρώτο (εποχές "Λάμψης", "Καλημέρα Ζωή") να παρουσιάζει τέτοια εικόνα σε ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός.

Last edited:

Και τα στιγμιότυπα των χθεσινών αγώνων τα ίδια χάλια έχουν οπότε δεν έχει σχέση αν η μετάδοση είναι ζωντανή ή όχι. Η λάσπη, λάσπη.

Με πήρε φίλος μου τηλέφωνο χτες να με ρωτήσει αν είμαι σπίτι να του πω πως δείχνει ο ΑΝΤ1 γιατί νόμισε ότι κάτι έπαθε η tv του, κεραία κλπ.

Απαράδεκτο.-

Εκτός από τον ίδιο τον Αντ1 (που προφανώς δεν απάντησε), έστειλα όπως αναφέρθηκε παραπάνω και στην Team, αλλά και στο ΕΣΡ, το οποίο (προς έκπληξή μου), προώθησε το email μου, υπό μορφή καταγγελίας στον Antenna, ζητώντας τους απάντηση (το διαβιβαστικό υπογράφει ο Πρόεδρος του ΕΣΡ και απευθύνεται προς τον νόμιμο εκπρόσωπο του καναλιού).

Απάντηση: Re: Ποιότητα εικόνας ΑΝΤ1

Εκτός από τον ίδιο τον Αντ1 (που προφανώς δεν απάντησε), έστειλα όπως αναφέρθηκε παραπάνω και στην Team, αλλά και στο ΕΣΡ, το οποίο (προς έκπληξή μου), προώθησε το email μου, υπό μορφή καταγγελίας στον Antenna, ζητώντας τους απάντηση (το διαβιβαστικό υπογράφει ο Πρόεδρος του ΕΣΡ και απευθύνεται προς τον νόμιμο εκπρόσωπο του καναλιού).

Ας κοιτάξει να κάνει καμιά αυτονόητη κίνηση το ΕΣΡ μπας και δείξει ότι έχει κοινή λογική και υπευθυνότητα,γιατί μετά από κάποιες αποφάσεις του περί απαγόρευσης εικόνων εξαθλίωσης κλπ,πολύ αμφιβάλλουμε...

Θα πάει και αυτό όπου πήγαν τα πρόστιμα του Τηλεκύβου. Το κανάλι έχει ξεφύγει και δεν υπολογίζει τους τηλεθεατές του. Αυτοί φταίνε που δεν του γυρνάνε την πλάτη.

Ρε παιδιά...μόλις έβλεπα ζωντανά τις δηλώσεις Στουρνάρα από το Μέγαρο Μαξίμου. Η εικόνα του ΑΝΤ1 ήταν επιπέδου 240p στο Youtube και κάτω !!! Ούτε όταν πρωτοάνοιξαν τα τοπικά ιδιωτικά κανάλια το '90 ! Καλά....τί έχουν πάθει ??? Πως αντέχουν οι κάμερες απο το 1990 και δεν έχουν καεί ???:nounder::grinning-smiley-043

Πολλά εξηγούνται...

Για όσους δεν το πήραν χαμπάρι, στη Eurovision θα πάει ο Αγάθωνας με κάτι χοροπηδηχτούς. Αυτό το σετάκι λοιπόν την προηγούμενη Τρίτη είχε παίξει το τραγούδι live στο Ρ.Αρβύλα.

Πως ξεκίνησε η εκπομπή τους σήμερα; Δείχνοντας αυτή την εμφάνιση απο το Youtube! Ούτε καν απο το WebTV του ANT1. Αυτό είναι λοιπόν, βρήκαμε τη λύση: πρέπει να τους πούμε οτι η μέγιστη ποιότητα στο YouTube δεν είναι το 360p! Ίσως έτσι καταλάβουν οτι αυτό που μας δείχνουν τόσο καιρό δεν είναι η τελευταία λέξη στην ποιότητα εικόνας....

Re: Απάντηση: Ποιότητα εικόνας ΑΝΤ1

Αυτό θα γίνει quiz στον Τηλεκύβο.

Πάντως είναι ντροπή το δεύτερο κανάλι σε τηλεθέαση και κάποτε πρώτο (εποχές "Λάμψης", "Καλημέρα Ζωή") να παρουσιάζει τέτοια εικόνα σε ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός.

Με απασχολουσε αυτο που εγραψες και τελικα θα την κανω την ερωτηση.
Αυτο το συμπερασμα, οτι ειναι το δευτερο σε τηλεθεαση, πως το εβγαλες;
Το ακουσες καπου; Και ποιοι το λενε; Εγιναν εκλογες και πηρε την δευτερη θεση σε ψηφους; Ή απλα καποιοι λενε οτι αυτο ειναι πρωτο, το αλλο δευτερο και οτι αλλο θελουν;

Οσο για το μεγαλο αθλητικο γεγονος μην τα μεγαλοποιεις. Ενας αγωνας ειναι. Δεν το παρακολουθουν οι γυναικες, οι μη ποδοσφαιροφιλοι αντρες, οι ηλικιωμενοι, οι οπαδοι αλλων ομαδων, τα παιδια, κτλ.
Απλα εχει στοχευμενη διαφημιση. Το ξερουν οι διαφημιστες αυτο. Εκει μπορεις να πλασαρεις ανετα καποια προϊοντα οπως μπυρες και πιτσες. Ενω σε ενα κατοσταρι κολυμβησης θα ηταν ανοητο να το κανεις.
Αλλωστε κανενα (ιδιωτικο πιο πολυ) καναλι δεν ενδιαφερεται για τιποτα αλλο απο το τι θα εισπραξει απο διαφημισεις, εκτος των αλλων λογων υπαρξης που εχει το καναλι.
Απλα οι μπυρες μπορουν να πληρωνουν καλυτερα απο αλλα προβαλλομενα προϊοντα, ειδικα οταν ξερουν οτι ο οπαδος - τηλεθεατης ειναι καθηλωμενος, απορροφημενος και ανοικτος σε οτιδηποτε πλην της ομαδας του.

Εκει που θελω να καταληξω ειναι να μην παιρνεις τις μετροιτης οσα (μας) λενε.

Αν ηταν δευτερο σε τηλεθεαση δεν θα εβγαζε τηλεκυβους και προγραμμα που δεν μπορω να παρακολουθησω στην πλειοψηφια του.
Οποτε καλη ειναι η ποιοτητα εικονας του. Ειναι αναλογη του τηλεκυβου, το ιδιο ενδιαφερον εχει.

Είναι δεύτερος σε τηλεθέαση ο ΑΝΤ1 σύμφωνα με τις μετρήσεις της agb. Επίσης, ο αγώνας κάθε ελληνικής ομάδας με αντίπαλο ευρωπαϊκή, ειδικά στο ποδόσφαιρο, είναι μεγάλο αθλητικό γεγονός που θα τραβήξει πάνω του χιλιάδες βλέμματα.

Η AGB μπορει να λεει οτι θελει. Εγω δεν το παιρνω στα σοβαρα.
Ενας αγωνας ποδοσφαιρου κατα βαση εχει αυτο που ειπα για το καναλι και τους διαφημιστες. Την στοχευμενη διαφημιση. Σαφως και θα παρει περισσοτερα βλεμματα επανω του αφου και μονο ο αριθμος οπαδων ειναι περισσοτερος απο αυτους που θα εβλεπαν μια σειρα σε ολα τα καναλια μαζι.
Αυτη ειναι και η επιτυχια του. Ο καλος αριθμος τηλεθεατων συγκεντρωμενων σε ενα καναλι και η στοχευμενη διαφημιση.
Τωρα αν ο συγκεκριμενος αγωνας ηταν μεγαλο αθλητικο γεγονος δεν θελω να εμπλακω σε αυτο αφου δεν ειμαι οπαδος καμιας ποδοσφαιρικης ομαδος. Με την εννοια οτι το καναλι θα επρεπε να δειξει πολυ μεγαλυτερο ζηλο ως προς την ποιοτητα εικονας, ναι θα συμφωνησω οτι ειναι μεγαλο γεγονος.

Αν είχε αυτή την στιγμή δύναμη το ΕΣΡ θα είχε καταφέρει να κάνει τα κανάλια να σταματήσουν τα τηλεπαιχνίδια τύπου Τηλεκύβος. Ο ΑΝΤ1 έχει φτάσει να το βάζει Σαββατοκύριακα πρωί. Σημάδι ότι δεν δίνει καμία σημασία στο ΕΣΡ. Το ΕΣΡ ρίχνει συνέχεια πρόστιμα, αλλά τα κανάλια πάνε στο ΣτΕ και το πρόστιμο σβήνει. Γιατί η θητεία του ΕΣΡ έχει λήξει εδώ και χρόνια και παίρνει συνεχείς παρατάσεις που δεν κρίνονται νόμιμες. Τώρα γιατί δεν αλλάζει η σύνθεση του ΕΣΡ είναι άλλο θέμα, και έχει σχέση με την πολιτική και ποιους εξυπηρετεί η διατήρηση της συγκεκριμένης σύνθεσης του.

Εκεινο που θα εχει ενδιαφερον παντως, ειναι η απαντηση του αντενα. Μπορει σε εναν απλο ιδιωτη που τους τα χωνει, προφανως να μην απαντανε, αλλα στο ΕΣΡ θα απαντησουν κατι. Θα ενημερωσω σχετικα οταν τη λαβω.

Πολλά εξηγούνται...

Για όσους δεν το πήραν χαμπάρι, στη Eurovision θα πάει ο Αγάθωνας με κάτι χοροπηδηχτούς. Αυτό το σετάκι λοιπόν την προηγούμενη Τρίτη είχε παίξει το τραγούδι live στο Ρ.Αρβύλα.

Πως ξεκίνησε η εκπομπή τους σήμερα; Δείχνοντας αυτή την εμφάνιση απο το Youtube! Ούτε καν απο το WebTV του ANT1. Αυτό είναι λοιπόν, βρήκαμε τη λύση: πρέπει να τους πούμε οτι η μέγιστη ποιότητα στο YouTube δεν είναι το 360p! Ίσως έτσι καταλάβουν οτι αυτό που μας δείχνουν τόσο καιρό δεν είναι η τελευταία λέξη στην ποιότητα εικόνας....
Τώρα μάλιστα ! Ξεκαθάρισαν όλα με μιας στο μυαλό μου !!! Όλα είναι θέμα παραπληροφόρησης....παρανόησης...misσunderstanding που λέμε κι εμείς!
Άμα είναι διαβασμένος ο άνθρωπος...:music-smiley-005::aktion033: