ΑΝΤ1

Απάντηση: Ποιότητα εικόνας ΑΝΤ1

Είναι τελείως διαφορετικό το τι κάνεις εσύ στην τηλεόραση σου, από το τι κάνουν οι σταθμοί. Το Master συνήθως τσεκάρει μια φορά το σήμα (και αν) με μπάρες που στέλνουν πριν την παραγωγή και μετά απλά "τρέχει " Εχε στο μυαλό σου ότι αν το εισερχόμενο, που είναι δύσκολο, έρθει χάλια, δεν μπορεί να διορθωθεί.

Re: Ποιότητα εικόνας ΑΝΤ1

Οκ ας πούμε ότι δέχομαι την απάντησή σου, συζητώντας όμως με τον κολλητό μου πριν λίγο, μου είπε ότι είδε το ίδιο ματς στον ΟΤΕ TV, εκεί η εικόνα ήταν η μέρα με τη νύχτα όπως μου είπε, δηλαδή να υποθέσω ότι στον ΟΤΕ έδωσαν την εικόνα σούπερ και στον ΑΝΤ1 χάλια; Δεν σου φαίνεται λίγο παράλογο αυτό το σενάριο; Ας μας πει κι άλλος που να χει παράλληλα ΟΤΕ και το είδε εκεί, την σύγκριση της εικόνας μεταξύ των δύο καναλιών μπας και βγάλουμε συμπέρασμα.

Είπα εγώ ότι το εισερχόμενο ήταν χάλια; Εγώ απλά είπα ποια είναι η συνήθης τακτική που ακολουθείται στα master των σταθμών. Δεν υπάρχει βάρδια ρύθμισης εισερχομένων. Τώρα αν εσύ θες ή όχι να δεχτείς αυτό που σου λέω, είναι άλλη ιστορία. Δεν ξέρω με τι ασχολείσαι και πόσο είσαι μέσα στα πράγματα. Εγώ πάντως ασχολούμαι.

Mα πιο πάνω μου είπες "έχε υπόψιν σου ότι αν το εισερχόμενο έρθει χάλια δεν διορθώνεται". Εγώ δεν ασχολούμαι κι ούτε ξέρω τι ακριβώς εσύ κάνεις, δεν τα βάζω μαζί σου προς Θεού και μην αρπάζεσαι, όμως οι απαντήσεις σου δεν με ικανοποιούν, δεν δικαιολογούν το χάλια της εικόνας του συγκεκριμένου σταθμού. Πως γίνεται κι υπάρχει νήμα μόνο για τον ΑΝΤ1 κι όχι για άλλο κανάλι; Κάτι πρέπει να φταίει στο τεχνικό τμήμα, ακόμα και στο στούντιο τα πρόσωπά τους δείχνουν κίτρινα. Δεν είναι θέμα να δεχτώ αυτά που μου λες εσύ, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα.

Κώστα ο Νίκος γνωρίζει περισσότερο απ όλους μας τα περί μεταδόσεων. Πολλά από αυτά που γράφει σίγουρα σε κάποιους από εμάς μοιάζουν ακατανόητα, είναι όμως η πραγματικότητα, και προσπαθεί να γίνει όσο πιο σαφείς μπορεί.

Το νήμα για τον Ant1 ανοίχτηκε για την απίστευτη εικόνα που μας προσφέρει..

Δεν αρπαχτηκα, μάλιστα απολογούμαι αν διαβάστηκαν έτσι τα γραφόμενα μου. Δεν παίρνω το μέρος του ΑΝΤ1, ούτε δικαιολογώ την ποιότητα εικόνας. Από ήθελα να διευκρινίσω, ότι δεν έχει να κάνει με τις "βαρδιες", αλλού είναι το πρόβλημα και να ξέρεις ότι ξέρουν ότι υπάρχει πρόβλημα. Το όλο θέμα είναι η διαχείριση των εισερχόμενων σημάτων, εκεί είναι το πρόβλημα. Σε όλα τα live, υπάρχει το ίδιο θέμα. Σε ταινίες, διαφημίσεις κλπ όπου παίζουν servers ή digibeta, δεν παρατηρουνται τέτοια προβλήματα. Ουσιαστικά, συμφωνούμε, απλά προσπαθώ να σου εξηγήσω το πως δουλεύουν τα πράγματα.

Εγώ πάντως αρνούμαι να δω αυτά τα χάλια. Αφού δεν επεμβαίνει κάποια αρχή να απαγορέψει στον συγκεκριμένο σταθμό να δείχνει γεγονότα τέτοιας σημασίας στην ελεεινή αυτή ποιότητα, λυπάμαι. Θα αρκεστώ στην είδηση που θα λέει το αποτέλεσμα του αγώνα.

Αυτό βλέπω κι εγώ, δεν διαφωνούμε απλά ένα είναι σίγουρο. Ολοι οι σταθμοί έχουν να διαχειριστούν την εικόνα που θα πλασάρουν στο κοινό, ο ΑΝΤ1 το κάνει χειρότερα απ όλους.
Νίκο δεν αμφισβήτησα τις γνώσεις του φίλου, όμως στην αρχή διαισθάνθηκα μια υπεράσπιση προς τον ΑΝΤ1 και δεν κρύβω ότι σκέφτηκα ότι εργάζεται στον συγκεκριμένο τομέα. Αφού λέτε ότι το ξέρουν γιατί δεν κάνουν κάτι; Μην τρελαθούμε, είμαστε στο έτος 2014 το πως δουλεύουν τα πράγματα ποσώς μ ενδιαφέρει, μ ενδιαφέρει ότι στο λογαριασμό του ρεύματος πληρώνω γι αυτό το έκτρωμα κι έχω μια λογική απαίτηση, νομίζω συμφωνείτε έτσι δεν είναι; Τώρα θα μου πείτε μόνο αυτό είναι; Σίγουρα υπάρχουν πολύ σοβαρότερα πράγματα που απασχολούν γενικά το έθνος μας, όμως ένα ένα ν αρχίσουμε απ τα πιο ασήμαντα θα φτάσουμε και στα σημαντικά.

παντος εγώ που ειμαι ο πλεον ασχετος σε ρυθμισεις κλπ, στην μπαρα που λεει το αποτελεσμα, δεξια που λεει κατι λεκτικα, απο τα συμφραζόμενα τα βγαζω. λεει basketball world cup. απο κατω πρεπει να λεει group και κατι αλλο ...

και οτανβαζει καποιος καλαθι η φαουλ κλπ, μια extra μπαρα που βαζουν, απλα ενα συμπλεγμα απο ασπρα γραμματα που δεν καταλαβανω

Last edited:

Ας πάρουν το stream που βλέπω τώρα στο XBMC και ας το μεταδώσουν αυτούσιο. Μπορεί να μην έχει μεγαλύτερη ανάλυση αλλα έχει λαμπερά χρώματα και το κείμενο διαβάζεται μια χαρά. Η εικόνα του ΑΝΤ1 είναι μόνο για να διαβάζεται η πινακίδα έξω απο το δημαρχείο Κωλοκοτρονιτσίου...

Πλάκα-πλάκα, πως δέχονται τα συνδρομητικά να διαφημίζονται στο κανάλι; Θα νομίζει ο υποψήφιος πελάτης οτι και το συνδρομητικό τόσο χάλι είναι βλέποντας στιγμιότυπα αγώνων στη διαφήμιση.

Ακομα κι ο ΣΚΑΙ που εδειξε στιγμιοτυπα η εικονα τους ηταν μακραν καλυτερη και πιο ξεκουραστη!!!! Παραλογο τοσο που δεν πιστευω οτι συμβαινει. Καλα στον ΑΝΤ1 δεν το βλεπουν; Δεν μπορουν να το διορθωσουν; Πραγματικα δεν καταλαβαινω.

Ακομα κι ο ΣΚΑΙ που εδειξε στιγμιοτυπα η εικονα τους ηταν μακραν καλυτερη και πιο ξεκουραστη!!!! Παραλογο τοσο που δεν πιστευω οτι συμβαινει. Καλα στον ΑΝΤ1 δεν το βλεπουν; Δεν μπορουν να το διορθωσουν; Πραγματικα δεν καταλαβαινω.

σε κάποιο προηγούμενο ποστ διάβασα οτι πέρυσι βγήκε πρώτος σε τηλεθέαση οπότε γιατί να κάνουν κάτι?

Απάντηση: Re: Ποιότητα εικόνας ΑΝΤ1

σε κάποιο προηγούμενο ποστ διάβασα οτι πέρυσι βγήκε πρώτος σε τηλεθέαση οπότε γιατί να κάνουν κάτι?

O ANT1 πρωτος...Σε τι; παντως στο δελτιο ειδησεων δε νομιζω! Πιθανως κατι ριαλιτυ σόου που δειχνει. Ο ΑΝΤ1 ειναι η ΑΠΟΛΥΤΗ ξεφτιλα της Ελληνικης Τηλεορασης: γιατι ενω εχει τα (οικονομικα) μεσα) μας γραφει ολους κανονικα θεωρωντας πως και χαρη μας κανει το οτι υπαρχει! Γεικα οι τηλεοπτικοι σταθμοι ετσι οπως υπαρχουν σημερα ειναι οχι απλα για τα μπαζα μα για...αποτεφρωση!
Θελω να μαθω ΠΟΙΟΣ πληρωνει τα εξοδα μεταδοσης ψηφιακου σηματος του νεκρου ALTER - γιατι, δεν μπορει, απο καπου πληρωνονται αυτα!

Πονεσανε τα ματια μου παιδια!!!πραγματικα δεν εχω ξαναδει πιο αθλιο σημα και εικονα πουθενα αλλου.

Δυστυχώς ο ΑΝΤ1 δείχνει μόνο τον όμιλο μας. Γίνονται πολλά παιχνίδια κάθε μέρα, και εμείς τα χάνουμε, χάνοντας έτσι και την εικόνα απόδοσης των ομάδων. Δεν μπορείς να παρακολουθήσεις ένα τουρνουά έτσι. Χάνεις την εικόνα των ομάδων. Τέτοιες διοργανώσεις μόνο τα κρατικά μπορούν να τις καλύψουν. Μπορούν να δώσουν ένα κανάλι αποκλειστικά για την διοργάνωση.

Δεν καταλαβαίνω τι σχέση έχει το μήνυμα με το θέμα αλλά τη διοργάνωση καλύπτει πλήρως ο ote tv.

Μην αρχίσουμε τώρα εδώ την συζήτηση για το ποιος το δείχνει και ποιος θα έπρεπε να το δείχνει.

Κώστα κάλλιστα μπορούμε να κάνουμε ένα θέμα να το συζητησουμε γιατί τώρα θα το βλέπανε όλοι και σε HD και όχι μονο όσοι έχουμε ΟΤΕ.