ΑΝΤ1

Απάντηση: Ποιότητα εικόνας ΑΝΤ1

Εγω σας το ξαναλεω. Streamαρουν από internet

Re: Ποιότητα εικόνας ΑΝΤ1

Οι διαφημίσεις στον Ant1 σας φαίνονται καθαρότερες απ' το υπόλοιπο πρόγραμμα, ή είναι ιδέα μου?

Είναι φυσικό να είναι καθαρότερες Γιάννη. Το πρόβλημα εντοπίζεται στην διαχείριση των εισερχόμενων σημάτων. Ίσως και σε κάποιες "κονσέρβες " εκπομπές. Οι διαφημίσεις παίζουν από σερβερ.

Νίκο, δεν έχω τις τεχνικές γνώσεις για να καταλάβω, καθώς βλέπω μόνο το αποτέλεσμα στην οθόνη της TV.
Το μόνο που μπόρεσα να καταλάβω είναι ότι, η "πηγή" φταίει για το τελικό αποτέλεσμα. (Αντίστοιχη με τη σύγκριση ενός DVD μ' ενα Bluray στη TV).
Αν κατάλαβα καλά λοιπόν, τί φταίει? Τα μηχανήματα λήψης εικόνας του Ant1? Κι αν είναι έτσι, πάλι δε πιστεύω ότι ο Ant1 χρησιμοποιεί δικές του κάμερες στο Mundobasket.
Το "διαχείριση εισερχομένων σημάτων" μου ακούγεται σαν, ο σταθμός να έχει για τεχνικό προσωπικό άσχετους ή ατζαμήδες...

Ο κάθε σταθμός, έχει κάποια μηχανήματα, όπου κάνουν λήψη όλων των εισερχόμενων σημάτων, είτε αυτό λέγεται μουντομπάσκετ, είτε παγκόσμιο κύπελλο ποδοσφαίρου, είτε ζωντανό από το σύνταγμα. Αυτά τα μηχανήματα αναλαμβάνουν, να κάνουν όλα αυτά τα εισερχόμενα, "συμβατά " και διαχειρισημα με τον σταθμό. Δεν είναι θέμα ανθρώπων, δυστυχώς είναι θέμα μηχανημάτων και τρόπου λειτουργίας.
Είναι καθαρά τεχνικό το όλο πρόβλημα και είναι δύσκολο να στο εξηγήσω πιο απλά και κατανοητά.

Re: Απάντηση: Ποιότητα εικόνας ΑΝΤ1

Ο κάθε σταθμός, έχει κάποια μηχανήματα, όπου κάνουν λήψη όλων των εισερχόμενων σημάτων, είτε αυτό λέγεται μουντομπάσκετ, είτε παγκόσμιο κύπελλο ποδοσφαίρου, είτε ζωντανό από το σύνταγμα. Αυτά τα μηχανήματα αναλαμβάνουν, να κάνουν όλα αυτά τα εισερχόμενα, "συμβατά " και διαχειρισημα με τον σταθμό. Δεν είναι θέμα ανθρώπων, δυστυχώς είναι θέμα μηχανημάτων και τρόπου λειτουργίας.
Είναι καθαρά τεχνικό το όλο πρόβλημα και είναι δύσκολο να στο εξηγήσω πιο απλά και κατανοητά.

α) Θεωρειτε οτι το κοστος μιας αναβαθμισης των μηχανηματων ειναι απαγορευτικο για τα δεδομενα του ομιλου ΑΝΤ1; Δεν γνωρίζετε φυσικα τα οικονομικά του ΑΝΤ1 αλλά σαν επαγγελματίας έχετε εικόνα του κόστους ενω εγω δεν μπορώ να ξέρω αν μιλάμε για κοστος 10 ή 100 εκ. ευρώ.

β) Yπαρχουν καποια τεχνικα στανταρντς ποιοτητας εικονας απο καποιον Ευρωπαϊκο φορεα (EBU ισως) που πρεπει να πληρουν καναλια εθνικης εμβελειας ή καποιες προδιαγραφές ποιότητας από τις εταιρείες που μεταπωλουν τα δικαιωμάτα μετάδοσης για γεγονότα τέτοιου ενδιαφέροντος και εμπορικότητας;

Α) Το κόστος δεν είναι απαγορευτικό, ούτε για κανάλι τοπικής εμβέλειας.
Β) Δυστυχώς δεν υπάρχει τίποτα και όσο αφορά την EBU, μπορεί να κάνει προτάσεις αλλά μόνο στα μέλη της, αλλά και πάλι μόνο προτάσεις.

Άρα ειναι θέμα πολιτικής?! του καναλιού ή ομιλου. Δεν μπαίνει το χερι στην τσέπη. Αφού το σήμα φτάνει στους δέκτες όλα καλα.

Καλησπερα...Και αφου το κοστος και συμφωνω και εγω με αυτο δεν ειναι αφανταστα υψηλο γιατι συνεχιζει ο πρωτοδευτερος σε τηλεθεαση να μας οδηγει σε οφθαλμιατρο οταν εχει (ελαχιστες φορες ειναι η αληθεια-η σε περιπτωση ζαπινγκ) κατι ενδιαφερον πχ: μια αθλητικη μεταδοση ? οσο θυμαμαι τον εαυτο μου η εικονα του ηταν μακραν χειροτερη απο σκαι-mega-star-alpha ανεκαθεν.

αφου δεν τους ενδιαφερει η ποιοτητα της εικονας τους,τοτε γιατι παιρνουν αθλητικες διοργανωσεις;
Ας δειχνουν μονο τουρκικα.

Re: Απάντηση: Ποιότητα εικόνας ΑΝΤ1

αφου δεν τους ενδιαφερει η ποιοτητα της εικονας τους,τοτε γιατι παιρνουν αθλητικες διοργανωσεις;
Ας δειχνουν μονο τουρκικα.

[FONT=&quot]Τις παίρνουν για τις υψηλές θεαματικότητες που σημειώνουν (κυρίως όταν συμμετέχουν ελληνικές ομάδες), τους φέρνουν και πολλά έσοδα από διαφημίσεις...[/FONT]

Η πλάκα είναι ότι στα τούρκικα έχει καλή εικόνα!

Απάντηση: Re: Ποιότητα εικόνας ΑΝΤ1

Το απογευμα στο ημιχρονο του αγωνα ειδα μια διαφημιση νομιζω κατι σε live.tv. Για streaming προκειται, λετε να παιρνειαπο εκει εικονα;

Re: Απάντηση: Re: Ποιότητα εικόνας ΑΝΤ1

Το απογευμα στο ημιχρονο του αγωνα ειδα μια διαφημιση νομιζω κατι σε live.tv. Για streaming προκειται, λετε να παιρνειαπο εκει εικονα;

Καθόλου απίθανο... αφού είναι τσακάλια σε αυτά.