Ανταλλακτικά αυτοκινήτου - Ιμιτασιόν ή όχι ?

Re: Απάντηση: Ανταλλακτικά αυτοκινήτου - Ιμιτασιόν ή όχι ?

toyota φίλε...τόσα χρόνια μόνο λάδια και φίλτρα άλλαζες...ε, πλήρωσε και κάτι!

χαχαχαχα

-bye-

κοψε κατι.. αλλο η corolla του '94 και αλλο τα vti.. μην αρχισω να γραφω γιατι θα γινει χαμος εδω.. :laugh:
στο θεμα φαναριων παντως, ο Βλασιδης εχει δικιο. το βαταζ της λαμπας θελει προσοχη για να μην εχεις προβλημα. οχι ο καθρεπτης στον φανο

Re: Απάντηση: Ανταλλακτικά αυτοκινήτου - Ιμιτασιόν ή όχι ?

Προσπαθώ αλλά δεν βρίσκω κάτι... Τουλάχιστον αν ήξερα ποιά εταιρία κατασκευάζει φανάρια για το Avensis, θα κοίταζα προς τα εκεί... ΠΧ, ήξερα οτι τα αμορισερ της Corolla ήταν τα Καγιάμπα τα κόκκινα (αλλά επάνω έγραφαν Toyota και είχαν διπλό κόστος). Οταν τα άλλαξα κάποτε, έβαλα τα Kαγιάμπα και όλα ΟΚ. Θεωρητικά πάντα, η Kαγιάμπα ή η Μπιλστάιν βγάζουν "ιμιτασιόν" αμορτισέρ για όλες τις εταιρίες - και φυσικά δεν μπορεί να πει κανεις τα Μπιλστάιν μαιμουδιές...
Αυτό που διάβασα σε πολλά σχετικά σάιτς, είναι οτι βάση κανονισμών, κάποια ιμιτασιόν απαγορεύεται να είναι ίδιο με το γνήσιο και πρέπει να έχει κάποιες ατέλειες. Μου φαίνεται πολύ παράξενο, αλλά λένε οτι δεν πρέπει να έχει την "ποιότητα" του γνήσιου γι'αυτό και είτε θα έχει κάποια ατέλεια στην εφαρμογή, είτε στην ποιότητα του πλαστικού, κλπ... Δεν ξέρω αν αληθεύει αυτό. Πάντως τα φανάρια δεν είναι όπως τα αμορτισέρ - πρέπει να είναι πανομοιότυπα με τα γνήσια, ενώ τα αμορτισέρ μπορούν να έχουν διαφορές αρκεί ο κατασκευαστής να τα περιλαμβάνει στον πίνακα συμβατότητάς του (όπως πχ τα ελαστικά και τις διαστάσεις τους)...

ο κανονισμος αφορουσε τμηματα αμαξωματος. φτερα, καπο, πορτες, τετοια πραγματα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ανταλλακτικά αυτοκινήτου - Ιμιτασιόν ή όχι ?

Οταν πριν καμια 15+ χρονια αλλαξα τα γνησια φαναρια ενος ford focus με κινεζοφαναρα που ειχαν xenon projectors (για να μην τυφλωνω με τα xenon που προσθεσα) αυτα δεν ειχαν μοτερακι και δεν το γνωριζα.

Ομως το μοτερακι απο τα γνησια φαναρια μπορουσε να αφαιρεθει και υστερα να κουμπωσει στην υποδοχη για μοτερ που ειχαν τα κινεζικα.
Πραγμα και που εκανα. Ας το εχουν υποψιν οσοι αλλαζουν φαναρια. (δεν ξερω βεβαια αν απο ολα τα φαναρια αφαιρειται το μοτερακι κι αν υπαρχει υποδοχη σε ολα οσα δεν εχουν μοτερ.)

δυστυχως δεν γινεται σε ολα τα αυτοκινητα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ανταλλακτικά αυτοκινήτου - Ιμιτασιόν ή όχι ?

...στο θεμα φαναριων παντως, ο Βλασιδης εχει δικιο. το βαταζ της λαμπας θελει προσοχη για να μην εχεις προβλημα. οχι ο καθρεπτης στον φανο

Το πρόβλημα των σύγχρονων σφραγισμένων φαναριών σε όλα τα αυτοκίνητα είναι προφανές. Αν βάλεις δυνατότερη λάμπα αλογόνου, αργά ή γρήγορα την πάτησες. Τα φανάρια είναι σφραγισμένα και πλαστικά. Η επιπλέον θερμότητα δεν προλαβαίνει να απομακρυνθεί και με τον χρόνο λειώνει η βάση της λάμπας.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ανταλλακτικά αυτοκινήτου - Ιμιτασιόν ή όχι ?

Το πρόβλημα των σύγχρονων σφραγισμένων φαναριών σε όλα τα αυτοκίνητα είναι προφανές. Αν βάλεις δυνατότερη λάμπα αλογόνου, αργά ή γρήγορα την πάτησες. Τα φανάρια είναι σφραγισμένα και πλαστικά. Η επιπλέον θερμότητα δεν προλαβαίνει να απομακρυνθεί και με τον χρόνο λειώνει η βάση της λάμπας.

πολύ σωστά υπάρχουν όμως λάμπες με το ίδιο βατάζ και με μεγαλύτερη αποδοτικότητα. Επίσης τα led φώτα μειώνουν καταπληκτικά τη θερμοκρασία εντός των φαναριών.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ανταλλακτικά αυτοκινήτου - Ιμιτασιόν ή όχι ?

πολύ σωστά υπάρχουν όμως λάμπες με το ίδιο βατάζ και με μεγαλύτερη αποδοτικότητα. Επίσης τα led φώτα μειώνουν καταπληκτικά τη θερμοκρασία εντός των φαναριών.

... αρκεί να παίρνει led φώτα το φανάρι...

πχ, κοιτάζοντας για ιμιτασιόν φανάρι, βρίσκω
αυτά που παίρνουν τις κλασσικές H7/H1 λάμπες αλογόνου,
αυτά που παίρνουν W5W, WY21W, H7/ H1 λάμπες
κι αυτά που παίρνουν W5W, PY21W, H7/ H1 λάμπες.

Δεν ξέρω όμως αν αξίξει να πάρω κάποια απο αυτά που παίρνουν επιπλέον διαφορετικές λάμπες... ακόμα ψάχνω και διαβάζω...

Είδα επίσης οτι υπάρχουν και φανάρια που το εσωτερικό τους είναι σκούρο κι όχι "ασπρο" έτσι να "σπάει" την μεγάλη ασπρίλα του φαναριού την ημέρα...

Παιδιά το site που προτείνετε antallaktikaonline.gr παίζει το ίδιο και με πολλά άλλα ονόματα, έχει πολύ καλές τιμές για κραχτες αλλά σου στέλνουν άλλη άγνωστη μάρκα αντί αυτού που παρηγγειλες την οποία έχουν στο site με μεγάλη τιμή και σου λένε σου στείλαμε καλύτερο, και λόγω εξωτερικού μεγάλη ταλαιπωρία οι επιστροφές. Ψαχτειτε.

Last edited by a moderator:
Απάντηση: Re: Ανταλλακτικά αυτοκινήτου - Ιμιτασιόν ή όχι ?

Παιδιά το site που προτείνετε antallaktikaonline.gr παίζει το ίδιο και με πολλά άλλα ονόματα, έχει πολύ καλές τιμές για κραχτες αλλά σου στέλνουν άλλη άγνωστη μάρκα αντί αυτού που παρηγγειλες την οποία έχουν στο site με μεγάλη τιμή και σου λένε σου στείλαμε καλύτερο, και λόγω εξωτερικού μεγάλη ταλαιπωρία οι επιστροφές. Ψαχτειτε.

Αγαπητέ ,το χρησιμοποιώ εδω και μερικά χρόνια και ποτέ δεν είχα το παραμικρό πρόβλημα .Συσκευασίες σφραγισμένες με ακριβώς ότι παρήγγειλα .
Καλό θα είναι να προσέχεις τις εκφράσεις σου όταν κατηγορείς δημόσια εταιρίες ,τουλάχιστον από δω μέσα .

εγω να πω την αληθεια, αγοραζω ανταλλακτικα με τις "ακριες" που εχω σε μαγαζια. επειδη εδω και χρονια ποτέ "γνησια", θελω να το βλεπω και να το αξιολογω επι τοπου.
ειτε ψαλιδι, ειτε ακρομπαρο, ειτε συνεμπλοκ, ακομα και ενα απλο τοπ μαουντ, πρεπει να το πιασω "στο χερι" και να το δω "live" για να το περασω πανω.
απο internet, μονο τα ηλεκτρονικα...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ανταλλακτικά αυτοκινήτου - Ιμιτασιόν ή όχι ?

Αγαπητέ, δε τα λέω εγώ, για αυτό είπα ψαχτειτε, ορίστε:

https://www.insomnia.gr/forums/topic/628807-antallaktikaonlinegr-γνώμες/

Δε το κάνουν σε όλους αλλά πολλοί έχουν μπλέξει.

Το ότι βρέθηκαν μερικοί πελάτες να έχουν δικαιολογημένα ή όχι παράπονα δεν σου δίνει το δικαίωμα να τους χαρακτηρίζεις απατεώνες.
Κατανοητό ;

Δε χρησιμοποίησα αυτή τη λέξη. Και όταν παραγγέλνεις το Α και έρχεται το Β χαμηλοτερης ποιοτητας και διχως συννενόηση, κομπίνα είναι. Διαφωνείς? Και στο κάτω κάτω γνώμη μου είναι, πες και συ τη δική σου να πάμε παρακάτω. Τι εννοείς δεν έχω το δικαίωμα?

Δε χρησιμοποίησα αυτή τη λέξη. Και όταν παραγγέλνεις το Α και έρχεται το Β χαμηλοτερης ποιοτητας και διχως συννενόηση, κομπίνα είναι. Διαφωνείς? Και στο κάτω κάτω γνώμη μου είναι, πες και συ τη δική σου να πάμε παρακάτω. Τι εννοείς δεν έχω το δικαίωμα?

Ελληνικά γράφω και σου έγινε υπόδειξη για τους χαρακτηρισμούς σου .
Δικαίωμα σου είναι να μην ψωνίζεις ,δικαίωμα σου είναι να ασκείς κριτική ,αλλά το να χαρακτηρίζεις απατεώνες και κομπιναδόρους χωρίς να παραθέτεις επώνυμα τα στοιχεία που το αποδεικνύουν ,δεν είναι επιτρεπτό από δω μέσα .
Και η συζήτηση επ αυτού τελειώνει εδώ .

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ανταλλακτικά αυτοκινήτου - Ιμιτασιόν ή όχι ?

Αγαπητέ, δε τα λέω εγώ, για αυτό είπα ψαχτειτε, ορίστε:

https://www.insomnia.gr/forums/topic/628807-antallaktikaonlinegr-γνώμες/

Δε το κάνουν σε όλους αλλά πολλοί έχουν μπλέξει.
Εχω διαβάσει και εγώ τα αρνητικά feedback για το συγκεκριμένο όπως και για τα αδερφάκια του.
Φυσικά όταν είναι σε θέση να σου στείλουν αυτό που παραγγέλνεις όλα καλά.
Όταν ομως δεν έχουν ακριβώς αυτό που πουλάνε σου στέλνουν ότι να ναι , εαν δεν το έχουν , το μπλέξιμο γίνεται ακόμα μεγαλύτερο.
Όντως θέλει προσοχή.

εγω να πω την αληθεια, αγοραζω ανταλλακτικα με τις "ακριες" που εχω σε μαγαζια. επειδη εδω και χρονια ποτέ "γνησια", θελω να το βλεπω και να το αξιολογω επι τοπου.
ειτε ψαλιδι, ειτε ακρομπαρο, ειτε συνεμπλοκ, ακομα και ενα απλο τοπ μαουντ, πρεπει να το πιασω "στο χερι" και να το δω "live" για να το περασω πανω.
απο internet, μονο τα ηλεκτρονικα...

Δεν έχουν όλοι τις γνώσεις να αξιολογήσουν ανταλλακτικά αυτοκινήτων.

Δεν έχουν όλοι τις γνώσεις να αξιολογήσουν ανταλλακτικά αυτοκινήτων.

ναι σωστα. αλλά πραγματικα ειναι κριμα να αγοραζουμε κατι πολυ ακριβοτερα απο την τιμη που θα'πρεπε.
πχ στο suzuki που εχω απο το '98, για να αλλαξεις μπιλιοφορο, πρεπει να αγορασεις ολο το σετ.. δλδ πληρες ημιαξονιο!!
πόσο;; 300 ευρω..
ενας μπιλιοφορος lobro (Ν1 δλδ) κοστιζει 40..!!

Δυο φορες αλλαξα μπιλιοφορο βαζοντας χαμηλου κοστους και αντεξαν 4,000 χλμ ο καθενας.

Η διαφορα ηταν τεραστια....360 ο γνησιος και ο λομπρο 60 ευρω.

Ο μηχανικος μου ειπε οτι στα περισσοτερα αυτοκινητα δεν εχουν θεμα αλλα στα πολλα αλογα 200+ υπαρχει θεμα.

επειδη απο τα 200.000χμ περιπου που εχει ηδη το αυτοκινητο τα περισσοτερα τα εχει κανει (και συνεχιζει να τα κανει η τεως συζυγος), οι μαμισιοι αντεξαν 4 χρονια αν θυμαμαι καλα.
οι λομπρο που τους αντικατεστησαν ειναι ακομα πανω. πριν 1 ή 2 χρονια ακουσα καποιον να "διαμαρτυρεται".. εβγαλα τροχο, απασφαλισα την φουσκα, καθαρισα τον μπιλιοφορο και τον γρασαρισα εκ νεου. απο τοτε δεν τον ξανακουσα, ουτε η τ. συζυγος μου´χει πει κατι.
βεβαια οπως ειπες στα πολλα αλογα υπαρχει θεμα και οι λομπρο δεν κανουν.. οκ.. μηπως καποια αλλη εταιρια εχει κατι καταλληλο; η 555 ας πουμε; (απο αυτην περνω ακρομπαρα και ημιμπαρα. δεν ξερω αν βγαζει μπιλιοφορους)

Να ενημερώσω οτι ακόμα δεν έχω καταλήξει μεταξύ γνήσιου ή ιμιτασιόν φαναριού. Το γνήσιο κοστίζει τριπλάσια τιμή. Το ιμιτασιόν το φοβάμαι... Και απο παντού παίρνω την γνώμη οτι αν πρέπει να αλλάξω το ένα, καλό είναι να αλλάξω και το άλλο, για να μην φαίνεται σαν καραγκιόζης το αυτοκίνητο και γιατί αν με "κρέμασε" το ένα φανάρι, τότε πιθανότατα θα είναι στα τελευταία του και το άλλο... Δηλαδή μιλάμε για 600 Ε απέναντι σε 200 Ε...
Ακόμα ψάχνω να βρω ποιές εταιρίες βγάζουν φανάρια για το Avensis, ποιές φέρνουν στην Ελλάδα και ποιές είναι "πιο καλές απο τις άλλες"...