Ανταλλακτικά μαξιλαράκια για τα HD650

panoso

Senior Member
18 April 2011
521
Τα μαξιλαράκια για τα Sennheiser HD 650 μου έχουν φαγωθεί αρκετά και αναρωτιέμαι αν αυτό παίζει ρόλο στην αναπαραγωγή και στον ηχητικό χαρακτήρα τους. Έχει δοκιμάσει κανείς αλλαγή και αν ναι βελτιώνουν τον ήχο τα καινούρια?

Re: Ανταλλακτικά μαξιλαράκια για τα Sennheiser HD 650

Ναι,παιζουν ιδιαιτερα σοβαρο ρολο.Αν εχουν συμπιεστει αρκετα,θα υπαρχει αισθητη αλλαγη στον ηχο.Τα χαμηλα και μεσοχαμηλα θα γινουν καπως πιο χαλαρα και μπερδεμενα,οχι τοσο σφιχτα και περιγραφικα,η μεσαια περιοχη θα γινει πιο προβολικη και θα αλλαξει και η χροια της,και ο αερας προς τις υψηλες θα υποβαθμιστει και αυτος,μειωνοντας και την ατμοσφαιρικη,αερινη αισθηση της ηχητικης σκηνης,θα επηρεαστει και η εικονα.Τουλαχιστον αυτη ειναι η προσωπικη μου αποψη.

Τα μαξιλαρακια απο τα hd600 που εχω ειναι ο λογος για τον οποιο ειχα γραφτει εδω στο avclub,ισως να θυμουνται καποια απο τα παιδια.Τα hd600 παιζει να τα εχω καμια 10αρια χρονια τωρα.Πριν καποια χρονια πηγα να αλλαξω τα μαξιλαρακια,και περιεργως τα καινουρια ηταν λιγοτερο παχια σε σχεση με τα παλια τα οποια ηταν πιο πλουσια και πιο χοντρα.Θα επρεπε να συμβαινει το αντιθετο,αλλα σε εμενα συνεβει αυτο.(μιλαμε παντα για τα σωστα ανταλλακτικα)
Ειχα παει τοτε στου Νακα στην Παιανια και ειχα ελεγξει ολα τα ανταλλακτικα μαξιλαρακια,και περιεργως ηταν ολα καπως κοντυτερα και λιγοτερο παχια σε σχεση με τα μαμα που φορουσαν τα hd600 μου,τα οποια σημειωτεον ειχαν συμπιεστει ελαφρα απο τη χρηση.

Αποτελεσμα στον ηχο που πηρα με τα καινουρια,ηταν αυτο που περιεγραψα παραπανω.Μειωση του αερα και της εικονας στον ηχο,αλλαγη στη χροια των μεσαιων (στα αυτια μου προς το χειροτερο),αλλαγη αισθητη γενικα σε αυτο που μου αρεσε και ειχα συνηθισει.

Κανεις τοτε δε παραδεχτηκε,ουτε στο Νακα εδω,ουτε στη sennheiser που ειχα επικοινωνησει,οτι υπηρξε αλλαγη στα μαξιλαρακια(να τα κανουν πιο κοντα δηλαδη),ουτε στο headfi κανεις τοτε ειχε αναλογο προβλημα.Οποτε υποθετω οτι πιθανως να επεσα σε καποια παρτιδα η οποια για καποιο λογο δεν ειχε το κανονικο παχος.Τελοσπαντων τοτε επλυνα τα παλια μαξιλαρακια τα οποια ξαναγυρισαν σχεδον στην κατασταση που ηταν καινουρια (βασικα σε εμενα δεν ειχαν συμπιεστει τοσο πολυ).

Τελοσπαντων,αφηνοντας τη περιπτωση μου στην ακρη,θα σου ελεγα panoso,αν δεν εχει σχιστει/φαγωθει το υφασμα,και εχουν απλως πιεστει πολυ,να βγαλεις τα παλια μαξιλαρακια προσεκτικα,και να τα πλυνεις με σαπουναδα,συμπιεζοντας τα ομοιομορφα κατα το πλυσιμο ωστε να αποκτησουν οσο το δυνατον το αρχικο τους υψος/παχος.
Επειτα,αφησε τα να στεγνωσουν καλα,και ξαναβαλτα πισω.Οταν τα ξαναβαλεις πισω,δε θα τα πιεσεις απο πανω,γιατι δε μπαινουν ετσι,και θα τα ταλαιπωρησεις.Πρεπει να τα βαλεις πισω πιεζοντας το πλαστικο απο τα πλαινα ωστε να κουμπωσουν,βαζοντας πλαγια τα δαχτυλο σου.

Αν η πιεση που ασκουν τα ακουστικα σου ειναι μεγαλη,τα μαξιλαρακια θα συμπιεζονται πιο γρηγορα.Αυτο που μπορεις να κανεις,ειναι να ελλατωσεις την πιεση που ασκουν.Για να το κανεις αυτο,θελει προσοχη.Δε θα πιασεις και τα δυο ακουστικα μαζι,να ανοιξεις ολη τη στεκα,διοτι μπορει αυτη να σπασει.Αντιθετως,πρεπει να ελλατωσεις την πιεση πιανοντας το ενα ακουστικο καθε φορα,ασκωντας προσεκτικα και ομοιομορφα δυναμη προς τα εξω ωστε να ελλατωθει η πιεση του μεταλλου που κρατα το ακουστικο στη στεκα.Θελει προσοχη,αν δε καταλαβες καλυτερα μη το κανεις και γινει καποια ζημια.
Χρειαζεται επισης προσοχη να χαλαρωσεις και τις δυο πλευρες το ιδιο,και να μη το παρακανεις γιατι θα αλλαξει αισθητα ο ηχος αν η πιεση γινει μικρη.Θελει λιγο πειραματισμο.

Last edited by a moderator:

Ευχαριστώ mstr πολύ κατατοπιστικά όλα αυτά. :2thumb22sup: Θα πάρω στο Νάκα τηλ. να δω τι παίζει και από τιμές.

Και τα δικά μου είναι πατικωμένα... είναι καιρός να τα αλλάξω και εγώ... συμφωνώ με τον Γιάννη απόλυτα σε όσο λέει.

Δεν γνωρίζω για το θέμα ότι τα πιο καινούργια είναι λιγότερο παχιά...

Δεν γνωρίζω για το θέμα ότι τα πιο καινούργια είναι λιγότερο παχιά...

Αυτο Χρηστο ειναι κατι το οποιο δε το εχω ξαναψαξει να πω την αληθεια απο τοτε. Δυο εκδοχες υπαρχουν,ή εγω επεσα στην περιπτωση καποιας παρτιδας διαφορετικης,ή η sennheiser στα πρωτα μοντελα ειχε πιο παχια μαξιλαρακια,και μετεπειτα αλλαξε λιγο τις προδιαγραφες τους με σκοπο να φερει ηθελημενα πιο κοντα τις μοναδες στα αυτια,επειδη αρκετοι διαμαρτυρονταν για πολυ laidback και distant ηχο.Αρα με αυτον τον τροπο και πιο forward εκανε τα ακουστικα,και λιγοτερο της στοιχησε σε υλικα.
Βεβαια αυτα που λεω πιθανοτατα να ειναι και λαθος,και απλα να επεσα στην περιπτωση οπως ειπα και παραπανω.

Πριν λιγες μερες που ακουσα μουσικη ενα βραδακι με τα hd600,παρατηρησα οτι παροτι δεν ειναι σε ασχημη κατασταση (πατικωμενα),θα χρειαστουν ενα πλυσιμο παλι παρολα αυτα.Οταν τα βγαλω λοιπον παλι,θα τα βαλω διπλα διπλα με τα καινουρια που ειχα παρει και θα ανεβασω φωτογραφιες να καταλαβετε τι εννοω.

HF ???? Καλό :-D
Υπάρχει κανένα βίντεο για το πως βγαίνουν τα μαξιλαράκια μη γίνει καμία στραβή ?

HF ???? Καλό :-D
Υπάρχει κανένα βίντεο για το πως βγαίνουν τα μαξιλαράκια μη γίνει καμία στραβή ?

Δεν ειναι δυσκολο,ακομη και'γω που φοβαμαι αρκετα να βαζω χερι γενικως,το εκανα σχετικα ευκολα.

Τα μαξιλαρακια αυτα ειναι στην ουσια καπως σφηνωμενα στα ακουστικα.Περιμετρικα απο κατω τα μαξιλαρακια εχουν ενα πλαστικο,το οποιο στην ουσια σφηνωνει μεσα και σταθεροποιειται κατ'αυτον τον τροπο.Για να τα βγαλεις,πρεπει να τα τραβηξεις απο καποιο σημειο,με λιγη δυναμη,ομαλα,και θα βγουν,δε χρειαζεται ιδιαιτερη τεχνικη.

Για να τα βαλεις πισω,θα τα πιεσεις απο το πλαστικο τους χαμηλα απο την εξωτερικη πλευρα μεχρι να σφηνωσουν γυρω γυρω μεσα στο ακουστικο.

Απλά τα τραβάς προς τα έξω λίγο λίγο γύρω γύρω... είναι σφηνωτά.

Το μαξιλαράκι είναι κολλημένο επάνω σε έναν πλαστικό δακτύλιο που σφηνώνει στο μεταλλικό οβάλ έλασμα.

Η μπουγάδα τελικά είχε αποτέλεσμα. Τα HD650 ζωντάνεψαν, ειδικά στις υψηλές. Έγιναν αρκετά λεπτομερή και ενδιαφέροντα, παραήταν ψόφια και χαλαρά τον τελευταίο καιρό. Δεν έγιναν Denon αλλά η χρήση τους απέκτησε πάλι ενδιαφέρον.