Αντάπτορας COM?

Dionysis

Established Member
14 September 2006
113
Καλημέρα σε όλους χρόνια πολλά και Χριστός Ανέστη.
Το πρόβλημα μου είναι το εξής η μητρική μου δεν έχει θύρα COM και την χρειάζομαι για να συνδέσω ένα infinity phoenix για να βλεπω νόβα στο PC μου και απο οτι ξέρω πρέπει να είναι συνδεμένο συχρώνως και σε usb και σε com για να δουλέψει. Υπάρχει κάποιος σχετικός αντάπτορας? η υπάρχει άλλος τρόπος?

Ευχαριστώ

Καλημέρα σε όλους χρόνια πολλά και Χριστός Ανέστη.
Το πρόβλημα μου είναι το εξής η μητρική μου δεν έχει θύρα COM και την χρειάζομαι για να συνδέσω ένα infinity phoenix για να βλεπω νόβα στο PC μου και απο οτι ξέρω πρέπει να είναι συνδεμένο συχρώνως και σε usb και σε com για να δουλέψει. Υπάρχει κάποιος σχετικός αντάπτορας? η υπάρχει άλλος τρόπος?

Ευχαριστώ

Υπάρχουν κάρτες PCI που βγάζουν σειριακές, αλλά και USB adapters. Κυκλοφορούν στα γνωστά μαγαζιά.

Σου συνιστώ να βάλεις κάρτα PCI, για λόγους συμβατότητας. Οι USB adapters δεν δουλεύουν πάντα σωστά - είναι θέμα τύχης.

Εγω θα προτεινα να κοιταξεις καλα το board σου , μηπως εχει, αλλα δεν βγαινει "εξω". Δες το μανουαλ !!

Οι usb adapters δουλευουν αναλογα τι ζητας. Αν η εφαρμογη σου ειναι time critical, ειναι καλυτερα να βρεις καποιον που να οριζει και irq στην πορτα. Οχι απλο καλωδιακι.

Το πιο "σοφο" παντως ειναι, αν δεν εχει το board σου να παρεις pci οπως σου ειπε κι ο Δημητρης παραπανω !

Re: Απάντηση: Αντάπτορας COM?

Εγω θα προτεινα να κοιταξεις καλα το board σου , μηπως εχει, αλλα δεν βγαινει "εξω". Δες το μανουαλ !!

Αν έχει και δεν βγαίνει "έξω" σε αυτήν την περίπτωση τι μπορούμε να κάνουμε?

Παιρνεις μια καλωδιοταινιουλα και το βγαζεις. Σιγουρα αν εχεις φιλους που ασχολουνται απο παλια με δαυτα , θα εχουν ...περίσσευμα !!!

Τσέκατα το manual και όντως η μητρική έχει com αλλά δεν βγαίνει έξω. Που θα βρώ το κατάληλο υλικό για να βγάλω την com έξωξέρετε κάποιο λίνκ απο όπου θα αγοράσω?.

Και πάλι ευχαριστώ

Ενα τετοιο πραγματακι θες................

cable_slot_rs232_l.jpg

Αν εχεις τροπο ζητα απο καποιο μαγαζι και το ποιο πιθανο ειναι να το εχουν απο παλια στη "σαβουρα" και να στο δωσουν ετσι.....

-bye-

απο οτι ξέρω πρέπει να είναι συνδεμένο συχρώνως και σε usb και σε com για να δουλέψει
Πoιο infinity έχεις? Το USB Unlimited που έχω δε χρειάζεται να συνδεθεί και σειριακά. Αρκεί η usb σύνδεση και το MDIrdeto plugin.

Πoιο infinity έχεις? Το USB Unlimited που έχω δε χρειάζεται να συνδεθεί και σειριακά. Αρκεί η usb σύνδεση και το MDIrdeto plugin.

Ποιό plugin έχεις που βλέπει usb εγώ μέχρι στιγμής ξέρω το οτι MDIrdetoCAM1.06 συνεργάζεται με com.

Εγώ έχω το infinity phoenix usb αλλα και το cas interface 3 plus
Ok τελος πάντων επειδη δεν είμαι απο Αθήνα είμαι απο πολύ πιο μακριά (Δυτική Μακεδονία) ενα λίνκ για να αγοράσω μέσω internet αυτον τον έρμο τον αντάπτορα.

Ευχαριστώ

Last edited:
Μπορείς να το αγοράσεις κατευθείαν από το infinityusb.com ή από εδώ.

Από το infinityusb.com: "In addition to the direct native support of most Phoenix-based cards in the Infinity USB Unlimited software, the VCP-mode (Virtual COMport) makes it possible to use most of the existing 3rd party software, that currently requires a Phoenix/Smartmouse compatible programmer thru a (serial) COMport."
Οπότε μέσω του VirtualCOM σου δίνει com port για να την βάλεις στο MDIrdeto.

Πάντως πρέπει να σου πω ότι με είχε ταλαιπωρήσει πάρα πολύ η όλη εγκατάσταση, με αποτέλεσμα άλλοτε να βλέπω και άλλοτε όχι. Αλλοι δεν είχαν/έχουν πρόβλημα.