άντε πάλι....νέο Legato...

δεν ξέρω αν θα σε διαφωτίσω πρόεδρε, αλλά όσο καιρό του είχα έκείνο το στεητζ με τις λάμπες, εκ των υστέρων συνειδητοποίησα ότι έπαιζε σε βολτάζ.
Πλέον τώρα που το ακούω με το λεγκάτο (και είναι μανίσια ρεύμα) είναι καλύτερο μάλλον, αλλά μιλάμε γιά εντελώς διαφορετική κατάσταση. (το ένα τελεστικός + ηλεκτρολυτικοί, το άλλο λάμπα και mkp)....

μάλλον σε μπέρδεψα...

Καθόλου.

Απ ότι διαβάζω μετράνε 10-12db διαφορά στις παραμορφώσεις σε current mode απο 10Ω και κάτω, και τους έχω φοβηθεί.

Θα του ρίξω φωτιά και θα δω.

1ον:
Κανά καλό πισί θα πάρουμε? :BDGBGDB55::BDGBGDB55:

&

2ον:
Πού είστε?, εννοείς???

:flipout::flipout::flipout:

@Όλα τα προσέχετε!!!

@Μπιλλλ πισί έχω καλό.
PIII 800.
Πετάει!
Τα πιο καινούργια τα σπρώχνω.
Έχει πέσει πείνα λέμε!:bigcry:

@Όλο λέω πως θα έρθω να ακροαστώ αλλά τελευταία δεν φυσάει... πολύ για να κινηθεί τ' αμάξι...

Re: Απάντηση: άντε πάλι....νέο Legato...

Σαν νέος βουβαλοβοσκός να κάνω μια off topic ερώτηση.

Εχει δοκιμάσει κάποιος να παίξει το Buf II σε voltage mode και αν ναι, πόσο χειροτερεύουν τα χαρακτηριστικά του;

Η ερώτηση είναι γιατί δεν έχω χρόνο να φτιάξω το I/V.

108 thd εναντι 120.

το επαιζα σκετο καμποσο καιρο λογω για τον ιδιο λογο.

δεν ειναι οτι δεν ακουγεται αλλα οταν βαλεις και το i/v

γινεται πολυ καλυτερο.

υπερηχα ειπε οτι ειδικα για μας που εχουμε κριση θα βγαλη το σχεδιο

να μετατρεψουμε τα παλια σε απυκνωτα.:flipout:

Απ' ότι είδα πρόκειται για ένα απλό servo που μπορεί να υλοποιηθεί εκτός πλακέτας, η μόνη διαφορά νομίζω θα είναι η έκδοση 3.1 όπου θα υπάρχει επιπλέον buffer για έξοδο σε ακουστικά.
Εναλλακτικά, αυτοί που έχουν αγοράσει την v1 ή v2 απλά θα παραγγείλουν την πλακέτα του v3 ή v3.1 όταν βγει και θα βάλουν που έχουν ήδη προσθέτοντας μόνο τα υλικά του servo (μηδενικά από άποψη κόστους)

Όσον αφορά το legato, σιγά τα ωά, το IVY κατά γενική ομολογία σε κάποια σημεία υπερτερεί του legato (αυτό το λένε και άτομα που έχουν κρατήσει το legato) και το jfet του Borbely είναι κατά πολύ ανώτερο (και πολύ ακριβότερο).
Για τα λεφτά του είναι μια χαρά και προσωπικά θα το ήθελα μόνο σαν προσωρινή λύση μέχρι να τελειώσω το λαμπάτο στάδιο που φτιάχνω.

Α, και όσον αφορά το Buffalo, δεν με έχει ενθουσιάσει όποτε το έχω ακούσει, πρόκειται για ένα no-harm-done dac, ελπίζω να βελτιωθεί η εικόνα που έχω γι' αυτό με τα όποια αναλογικά στάδια δοκιμάσω γιατί αλλιώς ... από εδώ πάν και οι άλλοι...:cool4:

Απάντηση: Re: άντε πάλι....νέο Legato...

Απ' ότι είδα πρόκειται για ένα απλό servo που μπορεί να υλοποιηθεί εκτός πλακέτας, η μόνη διαφορά νομίζω θα είναι η έκδοση 3.1 όπου θα υπάρχει επιπλέον buffer για έξοδο σε ακουστικά.
Εναλλακτικά, αυτοί που έχουν αγοράσει την v1 ή v2 απλά θα παραγγείλουν την πλακέτα του v3 ή v3.1 όταν βγει και θα βάλουν που έχουν ήδη προσθέτοντας μόνο τα υλικά του servo (μηδενικά από άποψη κόστους)

Όσον αφορά το legato, σιγά τα ωά, το IVY κατά γενική ομολογία σε κάποια σημεία υπερτερεί του legato (αυτό το λένε και άτομα που έχουν κρατήσει το legato) και το jfet του Borbely είναι κατά πολύ ανώτερο (και πολύ ακριβότερο).
Για τα λεφτά του είναι μια χαρά και προσωπικά θα το ήθελα μόνο σαν προσωρινή λύση μέχρι να τελειώσω το λαμπάτο στάδιο που φτιάχνω.

Α, και όσον αφορά το Buffalo, δεν με έχει ενθουσιάσει όποτε το έχω ακούσει, πρόκειται για ένα no-harm-done dac, ελπίζω να βελτιωθεί η εικόνα που έχω γι' αυτό με τα όποια αναλογικά στάδια δοκιμάσω γιατί αλλιώς ... από εδώ πάν και οι άλλοι...:cool4:

Την τελευταια παραγραφο θα την στειλω στον Αχλαδακια και να δεις τι ...ωραιο βουβαλι θα παραλαβεις[αν θα το παραλαβεις]

Κοίτα εγώ βουβάλι έχω...:rolleyes: με κοιτά και το κοιτώ, δεν υπάρχει όμως feeling, οπότε ούτε κρύο ούτε ζέστη.
Το αναλογικό στάδιο οποιουδήποτε μηχανήματος για μένα έχει την κύρια σημασία και το legato ποτέ δεν μου γέμισε το μάτι. Μην αναφέρω τώρα το opa που έχει στην single end έδοδο... καλά από πότε αποκτήσαμε όλοι balanced μηχανήματα ;

Ο Δημήτρης ίσως έχει καλύτερη άποψή από τους περισσότερους, εντός και εκτός αυτού του φόρουμ, αφού έχει δοκιμάσει counterpoint, legato και λάμπα
Ας μας πει αυτός αναλυτικά τις απόψεις του

Η μόνη προσεγμένη υλοποίηση (του Borbely) πάντως είναι πολύ καλύτερη από ότι έχουν σχεδιάσει εδώ και τρία χρόνια στην Twisted Pear.
Και η λάμπα του Δημήτρη (υλοποίηση του Thorsten με CCS στην τροφοδοσία), είναι καλή και φτηνή λύση αλλά όχι η βέλτιστη για λάμπα οπότε έχει ψωμί η υπόθεση όσον αφορά το αναλογικό στάδιο

Απλώς οι αχλαδάκιδες φοβούνται το κόστος, ποιος άλλωστε ο λόγος να βάλουν ηλεκτρολυτικούς στο σήμα :eek: ; Βιάζονταν ; Δεν ξέρανε ; Δεν τους ένοιαζε ;

η αξία του βουβαλιού είναι το ίδιο το βουβάλι.
Τα άλλα είναι ντεσού.

Το έχω ακούσει σκέτο, με κάουντερ, με λεγάτο και με λαμπα.
Τα καλύτερα είναι τα δυό τελευταία.
Το πρώτο απορρίπτεται λόγω αδυναμίας να σπρώξει σε χαμηλές εντάσεις μετά τα μεσάνυχτα, το δεύτερο είχε γρέζι.
Πιστεύω ότι κάτι ανάμεσα στα δυό τελευταία ίσως είναι η λύση για μένα γιατί δεν με βλέπω γιά εξωτικά πράγματα, Σάλα κλπ.

Το θέμα των ηλεκτρολυτικών και μένα με έχει ξενίσει, οι ίδιοι λένε ότι τους άφησαν τελικά διότι "άκουσαν" ουσιαστικά καμιά διαφορά.
Αυτό το "άκουσαν"...με φοβίζει.

εχω ακοκτηση ολες τις εκδοσεις του βουβαλιου.

εχω φτιαξη και ενα με borbely.

το borbely ηταν το καλυτερο απο ολα σε se ενω

το legato σε balanced.

το borbely μπορει να γινη και balanced και πιστευω

θα ξεπεραση το legato αλλα το κοστος του ειναι

απαγορευτικο.

στη εκδοση που εφτιαξα θα φταση 700 ευρω.

η αξία του βουβαλιού είναι το ίδιο το βουβάλι.
Τα άλλα είναι ντεσού.

Εγώ θα έλεγα ότι το ζουμί είναι τελικά στο τσιπάκι :-)
Ακόμα δεν έχουμε καταφέρει να το εκμεταλλευτούμε όσο πάει.

Ρε backousis που πως και πότε ; Απ' ότι ξέρω πριν κλείσει ο Borbely πουλούσε έτοιμες τις πλακέτες. Το σχηματικό που είχε στο site δεν είχε τις τιμές των υλικών. Ενδιαφερόμουν πάντα για ένα στάδιο σε κλάση Α, απλώς δεν είχα το σχηματικό και η τιμή του έτοιμου ήταν μεγάλη.

Πάντως, αν θέλεις στείλε πμ ή ανάφερε εδώ πιο αναλυτικά τις εντυπώσεις σου (η ανάκριση άρχισε, θέλεις νεράκι ;:bobby:)

Καλά αυτοί της TP αν δεν μπόρεσαν να ακούσουν τους ηλεκτρολυτικούς, τι θέλαν και το είπανε, αυτό μόνο σε μικρό παιδάκι το λένε. Και αν δεν τους ακούσανε τι το θέλανε το servo; Μας δουλεύουν μου φαίνεται...

Ρε backousis που πως και πότε ; Απ' ότι ξέρω πριν κλείσει ο Borbely πουλούσε έτοιμες τις πλακέτες. Το σχηματικό που είχε στο site δεν είχε τις τιμές των υλικών. Ενδιαφερόμουν πάντα για ένα στάδιο σε κλάση Α, απλώς δεν είχα το σχηματικό και η τιμή του έτοιμου ήταν μεγάλη.

Πάντως, αν θέλεις στείλε πμ ή ανάφερε εδώ πιο αναλυτικά τις εντυπώσεις σου (η ανάκριση άρχισε, θέλεις νεράκι ;:bobby:)

Καλά αυτοί της TP αν δεν μπόρεσαν να ακούσουν τους ηλεκτρολυτικούς, τι θέλαν και το είπανε, αυτό μόνο σε μικρό παιδάκι το λένε. Και αν δεν τους ακούσανε τι το θέλανε το servo; Μας δουλεύουν μου φαίνεται...

παει πολυς καιρος.

πρεπει να ηταν αν οχι το πρωτο buffalo ΙΙ ενα απο τα στην ελλαδα.

το legato δεν ειχε βγει ακομα και ο borbely πουλαγε σε κιτ ακομα.

ειχε δυο σταδια εξοδου.

ενα με 200 ευρω και ενα με 340 το οποιο εδινε και με 400 ευρω με

αντιστασεις caddock αντι για dale.

ειχα παρη αυτο με τα 340 μια και μου φανηκε υπερβολικη η διαφορα

για μερικες αντιστασεις.

μου ειχε κανη τρομερη εντυπωση που καταφερνε να εχει μουσικοτητα

χωρις να θυσιαζη στο ελαχιστο τον ελεγχο του χαμηλου.

επισης ειναι και πιο γεματο σε σωματα και μεσοχαμηλο απο των

αχλαδοπαιδιων.

το dac δεν ειναι δικο μου αλλα ειναι μελους του φορουμ.

αν δει το ποστ και θελη ας γραψη δυο λογια.

υ.γ.τα αχλαδοπαιδα οτι βγαζουν παιζη τελεια μεχρι το επομενο μοντελο.

Last edited:

Εγώ θα έλεγα ότι το ζουμί είναι τελικά στο τσιπάκι :-)
Ακόμα δεν έχουμε καταφέρει να το εκμεταλλευτούμε όσο πάει.

Δυστυχώς το σημαντικότερο αλλά και ακριβότερο κομμάτι ενός συστήματος είναι ο χώρος. Αν δεν έχει κανείς τουλάχιστον 30-40 τμ με καλά ηχητικά χαρακτηριστικά, κανένα τσιπάκι δεν θα μπορεσει να εκμεταλλευτεί όσο πάει. Ούτε καν αυτά τα προ 10ετίας - 15ετίας. :bigcry:

Καλημερα παιδες.Το Buffalo με το αναλογικο του Borbeli που αναφερε ο Γιωργος ειναι αυτο που εφτιαξε για λογαριασμο μου.Απο οτι μου ειπε το συγκριναν κατω στην Κρητη με αλλα βουβαλια,οποταν ο Γιωρογος πιστευω ειναι ο καταλληλοτερος να πει σε σχεση με τα υπολοιπα I/V που κυκλοφορουν για το II.
Οσο αφορα το τις δοκιμες κατω στο νησι,το βρηκα καλυτερο απο αρκετα dac του εμποριου,δεν μιλω για κινεζικα κιτ,και δεν προκειτai να πω ποια λογω δεοντολογιας.Παντως ειναι τζαμι για τα 99% των συστηματων.
Δυστυχως δεν υπαρχουν αλλες υλοποιησεις με buffalo 2 για να συγκρινουμε τα αναλογικα τους.
Ειστε λιγο μακρυα να σας το δανεισω οσο θελετε,μιας και δεν το χρησιμοποιω καθολου.Απλα τρωει σκονη.

Δυστυχώς το σημαντικότερο αλλά και ακριβότερο κομμάτι ενός συστήματος είναι ο χώρος.

Και τα ηχεία, ενισχυτικά, υλικό, καλώδια, στήριξη, παροχή, ψυχική και σωματική υγεία, το κεφάλι μας το ίδιο. Σαν σύνολο.
Αλλά εδώ μιλάμε για το αναλογικό στάδιο ενός dac αν δεν κάνω λάθος.

Συγνώμη δηλαδής, αλλά να γυρνάμε την παρατήρηση απ το μικροσκόπιο στο τηλεσκόπιο συνεχώς, κάτι αρχίζει να μου κάνει.

Και τα ηχεία, ενισχυτικά, υλικό, καλώδια, στήριξη, παροχή, ψυχική και σωματική υγεία, το κεφάλι μας το ίδιο. Σαν σύνολο.
Αλλά εδώ μιλάμε για το αναλογικό στάδιο ενός dac αν δεν κάνω λάθος.

Συγνώμη δηλαδής, αλλά να γυρνάμε την παρατήρηση απ το μικροσκόπιο στο τηλεσκόπιο συνεχώς, κάτι αρχίζει να μου κάνει.

Could not agree more