άντε πάλι....νέο Legato...

Καλημερα παιδες.Το Buffalo με το αναλογικο του Borbeli που αναφερε ο Γιωργος ειναι αυτο που εφτιαξε για λογαριασμο μου.Απο οτι μου ειπε το συγκριναν κατω στην Κρητη με αλλα βουβαλια,οποταν ο Γιωρογος πιστευω ειναι ο καταλληλοτερος να πει σε σχεση με τα υπολοιπα I/V που κυκλοφορουν για το II.
Οσο αφορα το τις δοκιμες κατω στο νησι,το βρηκα καλυτερο απο αρκετα dac του εμποριου,δεν μιλω για κινεζικα κιτ,και δεν προκειτai να πω ποια λογω δεοντολογιας.Παντως ειναι τζαμι για τα 99% των συστηματων.
Δυστυχως δεν υπαρχουν αλλες υλοποιησεις με buffalo 2 για να συγκρινουμε τα αναλογικα τους.
Ειστε λιγο μακρυα να σας το δανεισω οσο θελετε,μιας και δεν το χρησιμοποιω καθολου.Απλα τρωει σκονη.

Αμα το εχεις βαρεθει Σταυρο , πουλα τα σωθικα του σε εμενα !!!!!
ή στειλτο να το ακουσω :drummer:

Re: Απάντηση: άντε πάλι....νέο Legato...

Καλημερα παιδες.Το Buffalo με το αναλογικο του Borbeli που αναφερε ο Γιωργος ειναι αυτο που εφτιαξε για λογαριασμο μου.Απο οτι μου ειπε το συγκριναν κατω στην Κρητη με αλλα βουβαλια,οποταν ο Γιωρογος πιστευω ειναι ο καταλληλοτερος να πει σε σχεση με τα υπολοιπα I/V που κυκλοφορουν για το II.
Οσο αφορα το τις δοκιμες κατω στο νησι,το βρηκα καλυτερο απο αρκετα dac του εμποριου,δεν μιλω για κινεζικα κιτ,και δεν προκειτai να πω ποια λογω δεοντολογιας.Παντως ειναι τζαμι για τα 99% των συστηματων.
Δυστυχως δεν υπαρχουν αλλες υλοποιησεις με buffalo 2 για να συγκρινουμε τα αναλογικα τους.
Ειστε λιγο μακρυα να σας το δανεισω οσο θελετε,μιας και δεν το χρησιμοποιω καθολου.Απλα τρωει σκονη.

το legato δεν υπηρχε τοτε και οι συγκρισεις μου ειναι απο μνημης.

οτι ειχε κυκλοφορηση μεχρι εκεινη τη στιγμη το πατησε με ανεση.

Γεια σου Γιωργο.Αν θελεις πες εντυπωσεις σε σχεση με τα υπολοιπα βουβαλια,αφου εισαι ο καταλληλοτερος,μιας και ειχατε πολλα να συγκρινετε.

Επισης,αν θελεις δωσε λεπτομερειες για την υλοποιηση του i/v γιατι εγω δεν ασχοληθηκα και σιγουρα πολλοι θα ρωτανε.

Βασικα το πηρα για να εχω μια αναφορα των κορυφαιων dac του εμποριου.Δεν περιμενα κατι αλλο στη συγκριση να σου πω την αληθεια :)

Γεια σου Γιωργο.Αν θελεις πες εντυπωσεις σε σχεση με τα υπολοιπα βουβαλια,αφου εισαι ο καταλληλοτερος,μιας και ειχατε πολλα να συγκρινετε.

Επισης,αν θελεις δωσε λεπτομερειες για την υλοποιηση του i/v γιατι εγω δεν ασχοληθηκα και σιγουρα πολλοι θα ρωτανε.

Βασικα το πηρα για να εχω μια αναφορα των κορυφαιων dac του εμποριου.Δεν περιμενα κατι αλλο στη συγκριση να σου πω την αληθεια :)

you made my day....:bigcry:-bye-

Σε ένα DAC για μένα μισή δουλειά είναι ο μετατροπέας και άλλη μισή το αναλογικό στάδιο.
Και φυσικά ένας πυκνωτής στο σήμα είναι ένας πυκνωτής στο σήμα (στην DIY γράφω, επεξηγήσεις είναι αχρείαστες)

Πολύ σωστά κάνανε και φτιάξανε την καινούργια την έκδοση 3 του Legato.
Μπορεί φυσικά κάποιος να έχει κατασταλάξει στο υπόλοιπο σύστημά του και να "παίζει" με τους πυκνωτές στην έξοδο, εγώ όμως θα προτιμούσα εφόσον θα έχω το αποτέλεμα που θέλω με πηγή-οδήγηση-ηχεία να κάνω το τελευταίο fine tuning με καλώδια.

Βαγγέλη, στην εποχή μας εγώ προσωπικά έχω ξεχάσει τον χώρο, έχουμε αυτόν που έχουμε, τέρμα. Όποιος έχει λεφτά να αλλάξει χώρο για να πάρει ότι καλύτερο μπορούν να του δώσουν τα μηχανήματα που έχει, καλώς να το κάνει, αλλά είναι ελάχιστοι οι τυχεροί αυτοί.

Απάντηση: Re: άντε πάλι....νέο Legato...

...
Πολύ σωστά κάνανε και φτιάξανε την καινούργια την έκδοση 3 του Legato.
Μπορεί φυσικά κάποιος να έχει κατασταλάξει στο υπόλοιπο σύστημά του και να "παίζει" με τους πυκνωτές στην έξοδο, εγώ ...

Επίσης, ο brian λέει:
We are also using new 2-ohm FETs
:HTEHETH63:

Άμα είναι "2-ohm FETs" τότε πάω πάσσο :popcorn: Αν ενσωματώσουν το κύκλωμα bal->se από το ventus που είναι discrete, εμένα προσωπικά θα έλεγε περισσότερα.
Τέλος πάντων, άσε είναι καλά και ας βγάζουν όσες αναβαθμίσεις θέλουν, απλώς παρατηρώ πως μπαλώνουν πράγματα και μάλιστα κατόπιν υπόδειξη της diy κοινότητας. Εν ολίγοις εμείς θα τα βγάλουμε τα κάστανα από τη φωτιά, nothing new really.

Thanks για τα σχόλια περί αναλογικών σταδίων.

σταυρο εχω γραψη ηδη μια περιγραφη παραπανω .

οσο για λεπτομερειες η μετατροπη ι/v γινεται με αντισταση μετα ακολουθουν δυο σταδια σε ταξη Α με jfet και mosfet.

επισης δεν υπαρχουν πυκνωτες στην πορεια του σηματος και το dc offset

ρυθμιζεται με servo.

για οποιαδηποτε ερωτηση μπορω να απαντησω στη διαθεση σας.

υ.γ.ξερει κανενας να φτιαξη πλακετα απο το σχηματικο;

υ.γ.ξερει κανενας να φτιαξη πλακετα απο το σχηματικο;

Στις καλές μου, ναι. Ποιά έκδοση του αναλογικού σταδιού του Borbely είναι ; Από μνήμης αυτή που χρησιμοποιούναι για το Buffalo είναι η 325.

... απλώς παρατηρώ πως μπαλώνουν πράγματα και μάλιστα κατόπιν υπόδειξη της diy κοινότητας. Εν ολίγοις εμείς θα τα βγάλουμε τα κάστανα από τη φωτιά, nothing new really.
...

Και 'μένα έτσι μου μυρίζει, μπορεί να ΠΑΙΖΕΙ(!) το BufII, αλλά:
Θα βρείς πολύ λίγα forums που να μήν έχουν από πίσω τους κάποιο μαγαζάκι :smash:

Και τα ηχεία, ενισχυτικά, υλικό, καλώδια, στήριξη, παροχή, ψυχική και σωματική υγεία, το κεφάλι μας το ίδιο. Σαν σύνολο.
Αλλά εδώ μιλάμε για το αναλογικό στάδιο ενός dac αν δεν κάνω λάθος.

Συγνώμη δηλαδής, αλλά να γυρνάμε την παρατήρηση απ το μικροσκόπιο στο τηλεσκόπιο συνεχώς, κάτι αρχίζει να μου κάνει.

Είναι γιατί το μάτι μας έχει παρακολλήσει στο μικροσκόπιο πρόεδρε. Εξάλλου ο καθένας την άποψή του λέει...