Άντε πάλι τα ίδια.... Plasma ή LCD;

Όχι, αλλά από πάνω θα έχω ηλεκτρική οθόνη για τον προβολέα....
Μη μου αρπάξει καμιά φωτιά.....
icon10.gif
(Κι είναι και πλαστικές οι ρημάδες...)

Κατω απο την οθονη πρεπει να εχεις καμμια 2500 βατακια χαλαρα απολα τα τσουτσουματζαλα, το αν θα εχει αλλα 100 απο την διαφορα της lcd με τη πλασμα θα κολλησουμε ??????? ( και δεν βαζω και το καλοριφερ στην ακρη, ο ζεστος αερας ξερεις δεν παει καρφι ισα πανω στο πλατος του σωματος του καλοριφερ....).

Ασε που τα 100 βατ διαφορα που σχολιαζουμε , εστω και αν ειναι ολη καθαρη θερμικη ισχυ, στα 1,80 με 2,00 μετρα που θα ειναι η οθονη θα ειναι 2βατ, αλλα λεμε τωρα :flipout:.

Εκτος βεβαια , αν θελεις να παιζει και η τηλεοραση και το πανι να ειναι κατω...............

Παντως, χωρις πλακιτσα, αυτο που ρωταει ο Μπαμπης , υπολογιζεται. Αλλα θα πρεπει να εχουμε ολα τα στοιχεια για το βαθμο αποδοσης των πανελ, τη θερμικη ισχυ τους και πολλα αλλα.......δηλαδη σωθηκες.......

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Άντε πάλι τα ίδια.... Plasma ή LCD;

Μπαμπη αν θελεις τηλεοραση στις 42" τοτε εφοσον το οικονομικο δεν ειναι προβλημα (οπως συμβαινει στην περιπτωση σου) η Pioneer 428XD ειναι μονοδρομος.

LCD δεν σου προτεινω γιατι ξερω οτι δεν σου αρεσουν αν και τα τελευταια μοντελακια ειναι μουρλια.:flipout:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Άντε πάλι τα ίδια.... Plasma ή LCD;

Μπαμπη αν θελεις τηλεοραση στις 42" τοτε εφοσον το οικονομικο δεν ειναι προβλημα (οπως συμβαινει στην περιπτωση σου) η Pioneer 428XD ειναι μονοδρομος.

LCD δεν σου προτεινω γιατι ξερω οτι δεν σου αρεσουν αν και τα τελευταια μοντελακια ειναι μουρλια.:flipout:

Γιάννη, ένα από τα ερωτήματα που κάνω είναι κι αυτό. Μήπως οι καινούριες LCD έχουν πλησιάσει επικίνδυνα κι αξίζει κάποιος να το ξανακοιτάξει το θέμα;
Είπαμε, δεν μου αρέσουν οι LCD αλλά αν μου πείτε οτι οι καινούριες είναι αρκετά βελτιωμένες να πάω να τις δώ. Δεν αποκλείω τίποτε. Μόνο τα μουλάρια δεν αλλάζουν άποψη.

Όσο γαι το οικονομικό μάλλον παρεξήγησες... Είπα οτι δεν με απασχολούν τα 10 και τα 20 Euro το δίμηνο, όχι οτι δεν με απασχολεί γενικώς....

Θανάσης είπα, όχι Ωνάσης...
icon10.gif

Μπαμπη, καλο θα ηταν να πας να δεις απο κοντα καποια καλα μοντελα LCD που βγηκαν τωρα τελευταια, οπως Samsung M86 series, Philips 9732, Sony D3500 και X3500 series.

Μπαμπη, καλο θα ηταν να πας να δεις απο κοντα καποια καλα μοντελα LCD που βγηκαν τωρα τελευταια, οπως Samsung M86 series, Philips 9732, Sony D3500 και X3500 series.

Αυτό θα κάνω... Θα πάω να ρίξω μια ματιά πρίν αποφασίσω οριστικά....
Ήθελα ν´ακούσω και τη γνώμη σας για το θέμα της θερμότητας στις plasma, αν δηλαδή είναι πρόβλημα και πόσο.
Βεβαίως, στην τελική επιλοηή, θα παίξει ρόλο και η εμφάνιση της συσκευής, λογικό είναι. Η Pioneer μου αρέσει πάρα πολύ.

(Για Philips, αν και έχουν καλή εικόνα, λίγο χλωμό το βλέπω.... Έχω ψυχολογικό...
icon12.gif
)

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Άντε πάλι τα ίδια.... Plasma ή LCD;

Όσο γαι το οικονομικό μάλλον παρεξήγησες... Είπα οτι δεν με απασχολούν τα 10 και τα 20 Euro το δίμηνο, όχι οτι δεν με απασχολεί γενικώς....

Θανάσης είπα, όχι Ωνάσης...
icon10.gif

Toν Μαραντζ τον πηρες ακομη? Τα "κατορθωματα" σου εχουν φτασει μεχρι το subforum των τηλεορασεων...:worshippy:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Άντε πάλι τα ίδια.... Plasma ή LCD;

…βρε συ Θανάσης είπαμε όχι Ωνάσης

Μπάμπη, η D3000 καλή ήταν που την εχω ψαξει… όχι ότι η Panasonic P70 μένει πίσω…κορυφή όμως η 428/4280 …

Toν Μαραντζ τον πηρες ακομη? Τα "κατορθωματα" σου εχουν φτασει μεχρι το subforum των τηλεορασεων...:worshippy:

:flipout: :flipout: :flipout: :flipout: :flipout: :flipout: :flipout:

Re: Απάντηση: Άντε πάλι τα ίδια.... Plasma ή LCD;

Εντάξει καλές είναι αλλα Kuro ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ

καλορίζικη (η Pioneer) :SFGSFGSF::SFGSFGSF: :flipout:

Μπάμπη, με το χέρι στην καρδιά σου λέω ότι σαν το μαύρο της samsung 40m86 δεν υπάρχει άλλο..... όποιος την έχει δει ξέρει.

Αν θες μπορείς να την δεις και να διαπιστώσεις από μόνος σου

Μπάμπη, με το χέρι στην καρδιά σου λέω ότι σαν το μαύρο της samsung 40m86 δεν υπάρχει άλλο..... όποιος την έχει δει ξέρει.

Δεν πιστεύω οτι έχει καλύτερο μαύρο από την Pioneer... Δείτε και κανένα αξιοπιστο review...

Επειδη ακουμε για μαυρο συνεχεια...Παιδια, οταν εννοουμε μαυρο, εννοουμε μαυρο!!!!
Δηλαδη με απολυτο σκοταδι, να αναψεις την τηλεοραση, να προβαλεις μια μαυρη εικονα και να μην φαινεται καν το πανελ της τηλεορασης!!!!! Αυτο ειναι το μαυρο κι απο εκει ξεκιναμε. Οι LCD οπως και να το κανουμε, προς το παρον λογω του backlight και της τεχνολογιας τους, δεν μπορουν ευκολα να το πετυχουν αυτο σε αντιθεση με την τεχνολογια των plasma. Ισως με την ελευση των LED LCD να εχουμε νεα δεδομενα. Ομως μιλαμε παντα για τωρινες καταστασεις.

Re: Απάντηση: Άντε πάλι τα ίδια.... Plasma ή LCD;

Επειδη ακουμε για μαυρο συνεχεια...Παιδια, οταν εννοουμε μαυρο, εννοουμε μαυρο!!!!
Δηλαδη με απολυτο σκοταδι, να αναψεις την τηλεοραση, να προβαλεις μια μαυρη εικονα και να μην φαινεται καν το πανελ της τηλεορασης!!!!! Αυτο ειναι το μαυρο κι απο εκει ξεκιναμε. Οι LCD οπως και να το κανουμε, προς το παρον λογω του backlight και της τεχνολογιας τους, δεν μπορουν ευκολα να το πετυχουν αυτο σε αντιθεση με την τεχνολογια των plasma. Ισως με την ελευση των LED LCD να εχουμε νεα δεδομενα. Ομως μιλαμε παντα για τωρινες καταστασεις.

Εχεις απόλυτο δίκιο.. για αυτό λέω προς το παρόν πλάσμα μέχρι να δούμε τι θα μας πουν οι LED (και όχι μονο στο μαύρο αλλά στην γενική ποιότητα εικόνας και στην κινηση)

δεν χρειάζεται να διαβάσω review, την έχω στην κατοχή μου όπως και καλός μου φίλος έχει κορυφαία Pioneer plasma.

Δες την πρώτα να παίζει (την samsung lcd) και έπειτα πες μου εντυπώσεις. Κάτι μου λέει ότι θα εκπλαγείς ....

Απάντηση: Re: Άντε πάλι τα ίδια.... Plasma ή LCD;

Στέλιο ευχαριστώ... Θα πάω να τη δώ, αν και κάποια από τα ελεττώματα που βλέπω στα reviews (αν όντως ισχύουν), όπως τα χρώματα η κίνηση και οι αντανακλάσεις, είναι σημαντικά.

• Less-defined shadow detail due to skewed gamma tracking
  • Inaccurate colours (saturation is acceptable)
  • Movie Plus introduces unnatural motion, yet is required for 2:3 pulldown
  • Movie Plus not available with Just Scan on (needed for 1:1 mapping)
  • Movie Plus automatically engaged with each change in source/ resolution/ aspect ratio (this issue has been corrected in newer panels loaded with later firmware version)
  • Reflections during dark scenes and if ambient light is not controlled
  • A lot of tweaking needed to get the picture right
  • Slightly sluggish on-screen menu and digital/ analogue channel navigation
  • Off-axis screen unevenness
  • Glossy panel is a fingerprint and dust magnet

Εμενα αυτο που μου κανει εντυπωση Μπαμπη ειναι πως τελικα αποφασισες να παρεις 40-42" κι οχι 50"!!! Μηπως να το ξανασκεφτοσουνα λιγακι μπας και το μετανιωσεις αργοτερα????

Εμενα αυτο που μου κανει εντυπωση Μπαμπη ειναι πως τελικα αποφασισες να παρεις 40-42" κι οχι 50"!!! Μηπως να το ξανασκεφτοσουνα λιγακι μπας και το μετανιωσεις αργοτερα????

Ούτε με σφαίρες..... Από 3.5-4 μέτρα απόσταση που θα βλέπω κι αυτή μεγάλη είναι.
Για τηλεόραση μιλάμε, μην το ξεχνάς. Αν θέλω μεγάλη εικόνα ανοίγω τον προβολέα. Η τηλεόραση, για μένα, δεν είναι υποκατάστατο του προβολέα. Άλλη είναι η δουλειά της και γι' αυτό θα πρέπει να υπάρχει και κάποιο μέτρο, ειδικά όταν μιλάμε για σαλόνια σαν το δικό μου.
Δεν έχω Αμερικάνικα απωθημένα. Δεν είμαι γενικά υπέρ του τεράστιου χωρίς λόγο...

Βεβαίως κάποια στιγμή στο μέλλον θα καταλήξω σε κάποια τηλεόραση πολλών ιντσών αλλά τότε δεν θα υπάρχει λόγος να έχω προβολέα....

Re: Απάντηση: Re: Άντε πάλι τα ίδια.... Plasma ή LCD;

Στέλιο ευχαριστώ... Θα πάω να τη δώ, αν και κάποια από τα ελεττώματα που βλέπω στα reviews (αν όντως ισχύουν), όπως τα χρώματα η κίνηση και οι αντανακλάσεις, είναι σημαντικά.

• Less-defined shadow detail due to skewed gamma tracking
  • Inaccurate colours (saturation is acceptable)
  • Movie Plus introduces unnatural motion, yet is required for 2:3 pulldown
  • Movie Plus not available with Just Scan on (needed for 1:1 mapping)
  • Movie Plus automatically engaged with each change in source/ resolution/ aspect ratio (this issue has been corrected in newer panels loaded with later firmware version)
  • Reflections during dark scenes and if ambient light is not controlled
  • A lot of tweaking needed to get the picture right
  • Slightly sluggish on-screen menu and digital/ analogue channel navigation
  • Off-axis screen unevenness
  • Glossy panel is a fingerprint and dust magnet

Το Movie plus δεν το χρησιμοποιώ έτσι και αλλιώς, ούτε και εσύ καθώς στέλνω progressive 1080p σήμα από Player μου που κάνει upscale τα dvd. Οπότε η επιλογή είναι grayed out.

Από μια entry level ρύθμιση που έχω κάνει, μπορείς όποτε θες να πεταχτείς και να την δεις να παίζει. Πρόβλημα στην κίνηση δεν έχω παρατηρήσει, καθώς και τα χρώματα σε εμένα μοιάζουν ισσοροπημένα και όχι υπερβολικά (άλλωστε στο review που παραθέτεις αναφέρει ότι τα χρώματα είναι ισάξια της sony w2000) If you're willing to accept some minor colour inaccuracies (which are usually difficult to detect anyway compared to more obvious flaws like poor blacks), I can categorically say that so far I haven't seen any other 1080p LCD TVs that can definitely beat a calibrated Samsung off in terms of colour reproduction (I rate the Sony KDL40W2000 to be equal)

Επίσης πρόβλημα με αντανάκλαση δεν έχω παρατηρήσει, αλλά αυτό είναι σχετικό. Αυτό που επιβεβαιώνω είναι ότι μαζεύει σκόνη στο λεπτό και ότι υπάρχουν μικροσπασιματάκια σε DTV.

Δεκτον! :grinning-smiley-043

Κι εγω απο τα 3.2μ θα βλεπω, αλλα δεν μπορω να συμβιβαστω με εικονα κατω των 50". Ειπαμε αυτα ειναι γουστα. Και θα εχω και προβολεα στην αυλη 180 ιντσων, για αγωνες της ομαδας μας (για να βλεπω καλα τις μ....ς της αμυνας μας!!! :flipout: )

Παντως οσο περισσοτερο διαβαζω reviews Μπαμπη, τοσο περισσοτερο καταληγω στην Pioneer. Πως να το κανουμε...ειναι κορυφαια!!! Κι ας μην ξεχναμε οτι παιζει μακραν καλυτερα απο οποιαδηποτε αλλη τηλεοραση τα τηλεοπτικα καναλια (αναλογικα + ψηφιακα), που περισσοτερο αυτα θα βλεπεις.
-bye-

Last edited: