Anthem MRX-500 (Εντυπώσεις - Ερωτήσεις - Reviews...)

Anthem MRX-500 & Focal 714V-700CC - Πρώτες εντυπώσεις...

Καταρχήν Καλησπέρα και καλή χρονιά!

Κάτοχος των παραπάνω εδώ και λίγες μέρες και είπα να μοιραστώ μαζί σας τις πρώτες μου εντυπώσεις μου πό τα παραπάνω καλούδια.
Το budget μου για ενισχυτή το είχα θέσει στο χιλιάρικό και φυσικά δεν έπιανα ούτε κατά διάνοια τον συγκεκριμένο και κοίταγα προς NAD 747, 748 ή Cambridge Audio Azur 650r. O τελευταίος μετά λύπης μου αλλά και μεγάλης μου ανακούφισης απορρίφθηκε όταν μετά από χαοτική αναζήτηση σε forums του εξωτερικού ανακάλυψα πως δεν περνάει ήχο μέσα από HDMI ούτε για αστείο. Έτσι τέλειωσε άδοξα η σκέψη για την αγορά ίσως του πιο δυνατού και ποιοτικού A/V που έχει βγεί ποτέ σε αυτά τα λεφτά . ίδια τύχη δυστυχώς και για τον 640r eξαιτίας του ίδιου αξεπέραστου για μένα εμποδίου. βλέπετε η κύρια πηγή του a/v είναι ένα "matchbox" μόνο με hdmi έξοδο για υψηλή ευκρίνια.Για καλή μου τύχη έπεσε στα χέρια μου λίγο πριν καταλήξω στον NAD, αγγελία για σφραγισμένο "MRX" και φυσικά τον τσίμπισα (τιμή καινούριου~1500Ε...) .
Ο ενισχυτής κάνει όσα υπόσχεται και σου δίνει από την αρχή να καταλάβεις για ποιο λόγο σου ζηταέι να βάλεις βαθιά το χέρι στην τσέπη. Η αλήθεια είναι ότι ελάχιστοι Α/V στην αγορά σου δίνουν το πολυπόθητο "All channels driven" με σεβαστά Wpc και ήταν και ένας από τους λόγους που είχα επικεντρώσει την αναζήτηση μου σε premium μαρκες. Ο άλλος ήταν η ακρόαση μουσικής χωρίς την ανάγκη τελικού.
American muscle λοιπόν και αφού έχει επέλθει η ευλογη περίοδος των 48 ωρών στρωσίματος των ηχείων με κλασικό ελληνικό ραδιάκι, ξεκινά η κανονική ακρόαση με ελληνικά και ξένα ροκ cdάκια για να δούμε πως τα πάει το μηχανάκι. Έμεινα έκπληκτος από τη δύναμη και του ενισχυτή που
προσφέρει απλόχερα είτε πρόκειται για κάποιο rock κομμάτι με πολλά μπάσα είτε κάποιου πιο μελωδικού.Ξέχασα να αναφέρω πως για την αναπαραγωγή των cd αναλαμβάνει κάποιο παλαιότερο cd player της Technics .
Αριστες οι εντυπώσεις και από την αναπαραγωγή των ταινιών, αφού ο πάνθηρας γεμίζει άνετα το περίπου 15-16 τετραγωνικών δωμάτιο μου ακόμα και με μόνο 3 ηχεία ακόμα.Υποστηρίζει ποικίλλα φορμά ήχου, συμπεριλαμβανομένων των νεότερων "true hd" και " dts hd master audio", τα οποία βέβαια θα τα απολαύσω μόλις αποκτηθούν και τα περιφερειακα ηχεία.
Μεσα στις ευχάριστες εκπλήξεις του ενισχυτή είναι και το interνετικό ραδιόφωνο το οποίο σου προσφέρει πρακτικά άπειρες επιλογές σταθμών από όλο το κόσμο. Δυστυχώς ενώ το streaming παραμένει σταθερό χωρίς προβλήματα , πολλές φορές ο ενισχυτής παγώνει κατά την διαδικασία επιλογής σταθμού θυμίζοντας λίγο Windows. Πρόβλημα το οποίο δεν λύθηκε ούτε με το update. Anyway...
Δεν θα αναφερθώ σε τεχνικά χαρακτηριστικά αφού μπορεί κανείς εύκολα να τα βρει στο net.
A, σημαντικό το ότι ο ενισχυτής δεν προσφέρει είσοδο 5.1 ή 7.1 σε περίπτωση που κάποιος θέλει να συνδέσει "dvd audio" ή "SACD".
Στα ηχεία τώρα, τα οποία επίσης μου έχουν αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις με την καθαρότητα και την μελωδικότητα τους. Στέκονται επάξια με διάφορες ταινίες που δοκίμασα καθώς και στην ακρόαση μουσικής. Λίγο ενοχλητικό μπορεί να φανεί σε μερικούς το λιγο ενισχυμένο μπάσο που διαθέτουν το οποίο λύνεται βέβαια μέσα από τις πάμπολες ρυθμίσεις του ενισχυτή, οποίος σημειωτέον έχει 2 modes ακρόασης, αναλόγως αν πρόκειται για ακρόαση μουσικής ή θέαση ταινίας. Ρυθμίζεις δλδ. διαφορετικά τα χαρακτηριστικά του ήχου για κάθε mode και όταν επιλέξεις μία πηγή Α για ακρόαση μουσικής για παράδειγμα, ενεργοποιούνται και οι ανάλογες ρυθμίσεις.Τα ηχεία είναι 2.5 δρόμων, 130W του δαπέδου και 150 το κεντρικό το οποίο κατεβαίνει μέχρι τα 61Ηz.
Στα 52Ηz τα επιδαπέδια τα οποία και έχουν οριστεί σαν large για να αναλάβουν και το έργο του sub το οποίο δεν υπάρχει ακόμα.Εργο το οποίο καταφέρνουν εξαιρετικά ομολογουμένως, βάζοντας με σε σκέψεις για την μελλοντική απόκτηση sub, με βάση τις δικές μου ανάγκες. Τα εν λόγω ηχεία στηρίζονται σε κώνους που παρέχει ο κατασκευαστής για την απορρόφηση κραδασμών.και για την καλύτερη στήριξη τους.Είναι γύρω στα 90cm και στέκονται πολύ ωραία στον χώρο.
Αυτά σε γενικές γραμμές. Θα επανέλθω όταν εχω και τα πίσω ηχεία και θα έχει τρέξει και το ARC που θεωρείται far above σε οτιδήποτε έχει βγει μέχρι τώρα σε room correction. Stay tuned!

Re: Anthem MRX-500 & Focal 714V-700CC:Πρώτες εντυπώσεις

Καλως ηρθες στο φορουμ κατ' αρχας.

Τι ηταν αυτο που σε εκανε να κοιτας για Cambridge Audio / Anthem, και οχι τα κλασσικα δοκιμασμενα pioneer / denon / yamaha ?

Σπαρτιακτικος ενισχυτης , αλλα φημολογειται με καθαρο ηχο και καλο τροφοδοτικο.
Καλοριζικα!

Tα βασικά στοιχεία που με οδήγησαν στην συγκεκριμένη αγορα ήταν η πραγματική ισχύς του μηχανήματος (5*75W ALL CHANNELS DRIVEN), το συστημα ισοστάθμισης της Anthem που από συγκριτικα´που έχω διαβάσει κάνει πολυ καλή καλή δουλειά στον χώρο, η ποιότητα κατασκευής, τα 3 χρόνια εγγύησης, η ποιότητα στον ήχο που τον κάνει κατάλληλο και για απόλαυση μουσικής πέρα των ταινιών, τα reviews στο Internet και τέλος η φήμη της εταιρίας.
Aν επέλεγα από τις κλασικές εταιρίες που μου αναφέρεις θα έπαιρνα marantz για την ποιότητα στον ήχο.
Δεν θα επαιρνα ποτέ Pioneer για να ακούσω μουσική(πολύ crystal clear).Για Denon με αποθάρυνε το Audigy ενώ για YAMAHA απλά μου τι σπάει που αναφέρουν την ισχύ οδηγώντας μόνο ένα κανάλι.
Πρέπει να είναι η μόνη εταιρία που το κάνει και το βρίσκω αρκετά παραπλανητικό.
Για το Cambridge που με ρώτησες θα το έπαιρνα για το τοροειδές τροφοδοτικό του.
Αυτά.

Σπαρτιακτικος ενισχυτης , αλλα φημολογειται με καθαρο ηχο και καλο τροφοδοτικο.
Καλοριζικα!

Ακριβώς, έδωσα βάρος στον ήχο και όχι στα χαρακτηριστικά.
Οχι πως χωλένει ιδιαίτερα αλλά ναι δεν είναι ONKYO...
Σ'ευχαριστώ!

Καλοριζικο το σετ φιλε και καλα ταξιδια ευχομαι, μουσικα και κινηματογραφικα.

Βρισκομαι σε ελαφρα ανιστροφη τροχεια απο την δικη σου. Μετα απο αποφαση αναβαθμισης, αγορασα τον Yamaha RX-V671 μετα απο καλα λογια που διαβασα, πιστευωντας οτι θα με καλυψει ακουστικα και θελοντας να συμαζεψω ολες τις συσκευες επανω του. Σε αναζητιση ομως ενος καλου στερεοφωνικου ζευγους η μοιρα με εφερε μπροστα σε 2 πανεμορφα 726V στα οποια δεν μπορεσα να αντισταθω και αυτη τη στιγμη στολιζουν το σαλονι μου. Το προβλημα μου ειναι οτι ο Yamy ξεσκεπαστηκε απο την πρωτη στιγμη και παρα τις εντημες προσπαθειες του δεν μπορει να τα οδηγησει ποιοτικα και το χειροτερο, δεν εχει και pre-out οπως ο 771 πραγμα που με προβληματιζει αφανταστα γιατι μου ειναι λιγο δυσκολο να χασω τις ψηφιακες του ευκολιες τωρα που καλοεμαθα... Ετσι χωρις να εχω καταλαβει καν πως εγινε αυτο εχω βρεθει να χαζευω ξανα ενισχυτικα, αναμεσα τους και τις πολυ ενδιαφερουσες προτασεις σου...

Re: Anthem MRX-500 & Focal 714V-700CC - Πρώτες εντυπώσεις...

Γιατι δεν κοιτας κατι προς τελικο ?

Βρισκομαι σε ελαφρα ανιστροφη τροχεια απο την δικη σου. Μετα απο αποφαση αναβαθμισης, αγορασα τον Yamaha RX-V671 μετα απο καλα λογια που διαβασα, πιστευωντας οτι θα με καλυψει ακουστικα και θελοντας να συμαζεψω ολες τις συσκευες επανω του. Σε αναζητιση ομως ενος καλου στερεοφωνικου ζευγους η μοιρα με εφερε μπροστα σε 2 πανεμορφα 726V στα οποια δεν μπορεσα να αντισταθω και αυτη τη στιγμη στολιζουν το σαλονι μου. Το προβλημα μου ειναι οτι ο Yamy ξεσκεπαστηκε απο την πρωτη στιγμη και παρα τις εντημες προσπαθειες του δεν μπορει να τα οδηγησει ποιοτικα και το χειροτερο, δεν εχει και pre-out οπως ο 771 πραγμα που με προβληματιζει αφανταστα γιατι μου ειναι λιγο δυσκολο να χασω τις ψηφιακες του ευκολιες τωρα που καλοεμαθα... Ετσι χωρις να εχω καταλαβει καν πως εγινε αυτο εχω βρεθει να χαζευω ξανα ενισχυτικα, αναμεσα τους και τις πολυ ενδιαφερουσες προτασεις σου...

Φίλε μου τα ηχεία που πήρες είναι με επιείκια τουλάχιστον δύο κλάσεις επάνω από τον Yamaha....η λύση που ψάχνεις είναι σε ολοκληρωμένο με ht passthrough

Sent from my HTC Sensation Z710e

Γιατι δεν κοιτας κατι προς τελικο ?

..η λύση που ψάχνεις είναι σε ολοκληρωμένο με ht passthrough

Το προβλημα μου ειναι οτι ο Yamy ξεσκεπαστηκε απο την πρωτη στιγμη και παρα τις εντημες προσπαθειες του δεν μπορει να τα οδηγησει ποιοτικα και το χειροτερο, δεν εχει και pre-out ...

.............................

Απάντηση: Anthem MRX-500 & Focal 714V-700CC - Πρώτες εντυπώσεις...

Έλα ντε τα λέω εγώ αλλά δεν με ακούνε....

Αυτό περί "ολοκληρωμένο με ht passthrough" δεν το κατάλαβα ακριβώς; Τι ακριβώς εννοείς;

Γενικά πραγματικά αυτή τη στιγμή δεν ξέρω πως τα που να κατευθυνθώ αφού από τη μια νοιώθω μια τάση μέσα μου για επιστροφή σε ποιοτικό δικάναλο, από την άλλη ο Yamaha αποτελεί φανταστικό all-in-one εργαλείο. Η εκδοχές δηλαδή τείνουν προς τις εξής επιλογές: α) Πώληση του 671 και αγορά 771+ποιοτικού τελικού β) Αγορά ποιοτικού AV όπως αυτών που προτείνει ο φίλος που ξεκίνησε το thread. Αν και το σύστημα χρησιμοποιείται και για Home Theater νοιώθω την ανάγκη και δίψα μου για ποιοτικό δικάναλο ήχο να διογκώνεται σε σημείο που έχω φτάσει να χαζεύω... ολοκληρωμένους δικάναλους... Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου....

Re: Απάντηση: Anthem MRX-500 & Focal 714V-700CC - Πρώτες εντυπώσεις...

Έλα ντε τα λέω εγώ αλλά δεν με ακούνε....

Αυτό περί "ολοκληρωμένο με ht passthrough" δεν το κατάλαβα ακριβώς; Τι ακριβώς εννοείς;

Γενικά πραγματικά αυτή τη στιγμή δεν ξέρω πως τα που να κατευθυνθώ αφού από τη μια νοιώθω μια τάση μέσα μου για επιστροφή σε ποιοτικό δικάναλο, από την άλλη ο Yamaha αποτελεί φανταστικό all-in-one εργαλείο. Η εκδοχές δηλαδή τείνουν προς τις εξής επιλογές: α) Πώληση του 671 και αγορά 771+ποιοτικού τελικού β) Αγορά ποιοτικού AV όπως αυτών που προτείνει ο φίλος που ξεκίνησε το thread. Αν και το σύστημα χρησιμοποιείται και για Home Theater νοιώθω την ανάγκη και δίψα μου για ποιοτικό δικάναλο ήχο να διογκώνεται σε σημείο που έχω φτάσει να χαζεύω... ολοκληρωμένους δικάναλους... Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου....

Ο ολοκληρωμένος με ht passthrough θα κάνει τις εξής δουλειές : Οταν θα ακούς μουσική, θα αναλάβει εξ ολοκλήρου την οδήγηση των ηχείων. Αν έχει και ενσωματωμενο dac, ακόμα καλύτερα.

Οταν θα βλέπεις ταινίες, τότε μέσω του ht passthrough ( αλλες εταιρείες το έχουν σαν av direct) τότε η προενίσχυση του σήματος θα γίνεται στον a/v και η ενίσχυση και οδήγηση των ηχείων θα γίνεται από τον ολοκληρωμένο.

Για να γίνουν τα παραπάνω θα πρέπει ο a/v να διαθέτει pre-out, αλλά ο Yamaha δεν έχει. Και δεν το πρόσεξα καθόλου όταν το έγραψες στην αρχή....

Ό'τι και να αποφασίσεις, πρόσεχε να ικανοποιεί τις προτεραιότητες σου . Σίγουρα μια λύση "separates"
θα είναι άριστη αν μπορείς να την καλύψεις. Κοίταξε τα μικρά "marantzακια" AV για μένα αν πας σε αυτήν την λύση, αφού σου δίνουν λύσεις με pre-outs από πολύ χαμηλές τιμές. Στην συνέχεια δίνεις το βάρος σου σε εναν καλό δικάναλο τελικό ή πεντακάναλο αν σε παίρνει και πιστευεις ότι τον χρειάζεσαι.Πάντως στους τελικούς η απόφαση είναι πιο εύκολη, αφού αυτό που έχεις να κοιτάξεις κυρίως είναι η ωμή ισχύς..

Με προβληματίζει πολύ το θέμα. Η ευκολότερη λύση θα ήταν ο Yamaha 771 + ελεύθερη επιλογή σε ποιοτικό τελικό (θα ρίξω μια ματιά και σε Marantz μιας και το λες αν και η μέχρι τώρα εμπειρία μου απο τον Yamaha 671 σε ευκολίες είναι άριστη).

Το θέμα όμως είναι ότι διαβάζω από πολλούς ότι ακόμα και με την χρήση AV για προ ενισχυτή "χάνεις" στην ποιότητα του ήχου...

Με προβληματίζει πολύ το θέμα. Η ευκολότερη λύση θα ήταν ο Yamaha 771 + ελεύθερη επιλογή σε ποιοτικό τελικό (θα ρίξω μια ματιά και σε Marantz μιας και το λες αν και η μέχρι τώρα εμπειρία μου απο τον Yamaha 671 σε ευκολίες είναι άριστη).

Το θέμα όμως είναι ότι διαβάζω από πολλούς ότι ακόμα και με την χρήση AV για προ ενισχυτή "χάνεις" στην ποιότητα του ήχου...

To είπες μόνος σου στην τελευταία πρόταση. Όσο καλό τελικό και να βάλεις δε θα είναι αρκετό. Και εγώ αρχικά κοιτούσα για τελικό, αλλά δεν είναι τα ρεύματα το μεγαλύτερο πρόβλημα στον "μεταλλικό" ήχο του Pioneer...Αν σου αρέσει τόσο ο Yamaha, πούλα αυτόν που έχεις, πάρε έναν μεγαλύτερο που να βγάζει preout και προσανατολίσου σε ολοκληρωμένο δικάναλο με ht passthough.

Ένα άλλο "πρόβλημα" μου είναι ότι σε μια πρώτη έρευνα αγοράς που έκανα, η ύπαρξη "ht passthough" στους ολοκληρωμένους είναι υπέρ του δέοντος εκτιμημένη στην τιμή. Κοινός αγοράζεις στην ίδια τιμή πολύ καλύτερο "μουσικά" ολοκληρωμένο που δυστυχώς δεν θα διαθέτει την συγκεκριμένη δυνατότητα.

Fucking marketing...

Ο Anthem είναι εξαιρετικό value for money. Προτιμητέος έναντι πολλών άλλων και για μουσική. Συγχαρητήρια για την επιλογή σου και καλές ακροάσεις.

Try before you buy!!!
Αυτά παθαίνει όποιος αγοράζει διαβάζοντας..

Ένα άλλο "πρόβλημα" μου είναι ότι σε μια πρώτη έρευνα αγοράς που έκανα, η ύπαρξη "ht passthough" στους ολοκληρωμένους είναι υπέρ του δέοντος εκτιμημένη στην τιμή. Κοινός αγοράζεις στην ίδια τιμή πολύ καλύτερο "μουσικά" ολοκληρωμένο που δυστυχώς δεν θα διαθέτει την συγκεκριμένη δυνατότητα.

Fucking marketing...

Marketing ή μήπως οι περισσότεροι ολοκληρωμένοι που έχουν ht passthrough είναι πολύ καλοί σαν ενισχυτές overall και ακόμα και να μην είχαν αυτή τη δυνατότητα θα ζητούσαν έτσι και αλλιώς αρκετά χρήματα? Ακόμα και στην περίπτωση που είναι υπερεκτιμημένοι απο πλευράς τιμής και ενδεχομένως να μπορούσαν να είναι φθηνότεροι (αν και δεν είναι δόκιμο να μιλάω γενικά), απο τη στιγμή που σε γλιτώνουν απο επιπλέον έξοδα παντρεύοντας το πολυκάναλο σύστημα με το δικάναλο, για μένα αξίζει και με το παραπάνω για κάποιον που θέλει ποιότητα σε πολυκάναλη αλλά και δικάναλη ακρόαση.

Οι ολοκληρωμένοι με direct δεν είναι καθόλου overpriced .
Ίδια τιμή θα είχαν και χωρίς αυτό , όλο και περισσότεροι κατασκευαστές μπαίνουν στην λίστα.
Απλά επειδή οι AV από μουσική έχουν τελείως τυπική απόδοση είναι πολύ καλή επένδυση +βελτιώνεται ακόμα και η απόδοση στο HT

Νόμιζα οτι ο Denon 2310 είναι πολύ καλός για μουσική αλλά αν τον συγκρίνεις με Cambridge audio, Creek, Naim, Roskan δικάναλους καταλαβαίνεις τι (δεν) ακούς...

Πολύ ενδιαφέρουσα επιλογή ο Anthem , καλορίζικος