Αντιηλιακές μεμβράνες στο αυτοκίνητο

Να πω και εγώ που έβαλα πέρισυ τα Χριστούγεννα. Για το μπροστά ανεμοθώρακα δεν το συζητάμε είναι παράνομο και μόνο μία μεμβράνη έχει πιστοποίηση για να μπει (σύμφωνα με το Γερμανικό ΚΤΕΟ) και το κόστος της είναι υπέρογκο.
Μεμβράνη στα υπόλοιπα τζάμια χωρίς χρώμα είναι νόμιμη. Εγώ έχω βάλει την πιο ανοικτόχρωμη μετά το λευκό σε όλα τα τζάμια εκτός του μπροστινού. Η θερμομόνωση είναι πολύ καλή. Τη νύχτα σε δρόμο χωρίς φώτα όντως απο τους καθρέπτες έχω ελάχιστη μείωση της ορατότητας λόγω της μαύρης απόχρωσης. Πάντως μικροπαραμορφώσεις υπάρχουν και για αυτό δεν θα έβαζα στο μπροστά (όχι κάτι τρομερό, αλλά το παραμικρό μπορεί να έχει άσχημο αποτέλεσμα). Όμως θα βάλω μια λωρίδα όταν βρω ευκαιρία πάχους 10-15 εκατοστών ψηλά στο μπροστά ανεμοθώρακα.
Όσο για το ΚΤΕΟ στην πιο απαλή απόχρωση είναι και θέμα τύχης μιας και έχω γνωστούς που την έχουν βγάλει καθαρή...

Last edited:
Εδώ και 4-5 χρόνια κυκλοφορώ με Llumar, την πιο ανοικτή παντού εκτός του παρμπρίζζζζ. Κανένα πρόβλημα με ορατότητα, ούτε τη νύχτα. Στο ΚΤΕΟ ούτε καν με ρωτήσανε.

Re: Απάντηση: Αντιηλιακές μεμβράνες στο αυτοκίνητο

Όμως θα βάλω μια λωρίδα όταν βρω ευκαιρία πάχους 10-15 εκατοστών ψηλά στο μπροστά ανεμοθώρακα.
Όσο για το ΚΤΕΟ στην πιο απαλή απόχρωση είναι και θέμα τύχης μιας και έχω γνωστούς που την έχουν βγάλει καθαρή...

την έχω βάλει επίσης και είναι ΜΕΓΑΛΗ υπόθεση....

αυτοί που έχουν εμπειρίες από κτεο γιά ποιά μιλάνε ?

Όταν είχαμε τη μεταχειρισμένη τη Mercedes για ένα διάστημα, ο προηγούμενος ιδιοκτήτης είχε βάλει μεμβράνες στα πλαϊνά και πίσω. Ήταν αρκετά σκούρες και μας έκοψαν στο ΚΤΕΟ.
Με τις συγκεκριμένες είχα πρόβλημα όταν οδηγούσα νύχτα.

Επειδή πολλές φορές περνάμε κι αυτοκίνητα πελατών μας ΚΤΕΟ, τα 4 στα 5 περίπου απ' όσα έχουν μεμβράνες κόβονται. Πάντως οι περισσότεροι που έχω πετύχει με μεμβράνες στα τζάμια είναι τουλάχιστον υπερβολικοί (τζάμια σχεδόν μαύρα).

λοιπόν ουδέποτε βάζουμε μεμβράνη στο μπροστινό τζάμι, χρησιμοποιούμε πάντα μάρκες αξιόπιστες όπως αυτές της 3Μ, δίνετε και εγγύηση για περάσεις ΚΤΕΟ, τώρα εάν σε σταματήσουν στο δρόμο, ισχύει ο νόμος................. του δυνατού.