Αντικαπνιστική εκστρατεία !!

Αφού αρχίσαμε τα μακάβρια ,έχετε δεί ήπαρ απο κίρρωση ήπατος αλκοολικού??
Εχετε δεί δαρμένες γυναίκες αλκοολικών συζύγων??Εχτε δεί delirium tremens??Εχετε δεί ανθρώπους,μιά χαρά κατά τα άλλα ,να γελοιοποιούνται όταν έχουν πιεί??Εχετε δει αλκοολικές ψυχώσεις??
Εχετε δεί πόση αντιπαραγωγική συμπεριφορά υπάρχει απο μόνιμους και σταθερούς πότες??Πόσες απουσίες απο την εργασία??
Ισως πρέπει να αλλάξει λιγάκι η αντίληψη τού τί σημαίνει κατάχρηση αλκοοόλ γιατί ορισμένοι έχουν την εντύπωση ότι αυτοί που κάνουν κατάχρηση και έχουν εξάρτηση απο το αλκοόλ συμπεριφέρονται σαν την περσόνα τού μακαρίτη Ορέστη Μακρή.
Εντελως λάθος.Αληθεια γιατί κανείς δεν ασχολείται με την δραματική αύξηση τής καταχρήσεως αλκοόλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό πλήν ορισμένων μονον επιστημονικών ομάδων??
Tα κοινωνικά και όχι μόνον προβλήματα που δημιουργούνται απο το αλκοόλ είναι υπερπολλαπλάσια τού καπνίσματος..
Η ιστορία με το κάπνισμα είναι εντελώς υποκριτική.Καλά κάνει όποιος δεν καπνιζει αλλά εδώ πρόκειται για κυνήγι μαγισσών.

Mήπως έχετε δεί πνέυμονες μη καπνιστών απο την μόλυνση τού περιβάλλοντος ή εργατών που εισπνέουν χρώματα στην δουλειά τους,ή πυριτιο ??
Εχετε δεί πνευμονικές ινώσεις μη καπνιστών λόγω δυσμενών συνθηκών εργασίας??
Εχετε δεί καρκίνους απο το εμπλουτισμένο ουράνιο που έχει γεμίσει την Βαλκανική Χερσόνησο??
Ας μήν αναφέρω το τί γίνεται με την κοκαϊνη και την ηρωίνη.
Οι άνθρωποι ρίχνουν στάχτη στα μάτια τού κόσμου και τον χωρίζουν σε καπνιστές -μη καπνιστές αλλά ταυτοχρόνως εφαρμόζουν εγκληματική πολιτική σε πολλές άλλες περιπτώσεις.
Στην Αγγλία υπάρχουν επίορκοι γιατροί που αρνούνται με εντολή των Ασφαλιστικών Εταιρειών να περιθάλψουν καπνιστές .Η απόλυτη ξεφτίλα τού ιατρικού επαγγέλματος...

Σπύρο, το είχα αναφέρει και παλιότερα για το αλκοόλ, αλλά δεν είναι της μόδας. Τώρα τί πουλάει? Η αντικαπνιστική εκστρατεία. Ε, με αυτό ασχολούμαστε.
Όσο για το παράδειγμα του Βλάση, με την λογική σου να πας το παιδί σου σε νεκροτομείο να δει έναν νεκρό από ατύχημα και μετά να μου πεις αν οδηγήσει αμάξι ή έστω αν πάρει λεωφορείο.

Οχι ρε σύ.Προτιμώ να το πάω να δεί τον βάζελο που παίζει χάλια,για να μήν μου αλλαξοπιστήσει...!!!!!!!
Πέρα απο την πλάκα αυτές οι μέθοδοι ´αποστροφής´ασφαλώς και δέν βοηθούν ...

Tα κοινωνικά και όχι μόνον προβλήματα που δημιουργούνται απο το αλκοόλ είναι υπερπολλαπλάσια τού καπνίσματος..
Η ιστορία με το κάπνισμα είναι εντελώς υποκριτική. Καλά κάνει όποιος δεν καπνιζει αλλά εδώ πρόκειται για κυνήγι μαγισσών.

Σοβαρολογείς;
Σίγουρα υπάρχουν ένα σωρό προβλήματα και επιβαρυντικοί παράγοντες για την υγεία μας (και καμπάνιες γίνονται επίσης, απλά στην Ελλάδα αργήσανε) αλλά το λάθος δεν είναι ότι περιορίζεται το κάπνισμα σήμερα. Το λάθος είναι ότι στο παρελθόν εταιρίες, κυβερνήσεις, επιστήμονες κλπ. αφήσανε να επεκταθεί μία τόσο βλαβερή συνήθεια.

Αλλά εμείς δεν έχουμε να ανησυχούμε για την επέκταση της. Οι καπνοβιομηχανίες τα μαζεύουν σιγά-σιγά και πάνε σε νέες αγορές. έχουν να κάνουν χρυσές δουλειές σε Αφρική και ειδικά Ασία. Το ίδιο κι ογκολόγοι.

Προσοχή το video αυτό είναι σκληρό και παρακαλώ να μην το δει κανένα παιδί χωρίς την συγκατάθεση των γονιών του.
Ο λόγος που το ανεβάζω είναι για να δούμε όλοι μας τα αποτελέσματα
Όταν οδηγούμε υπό την επήρεια αλκοόλ και τι μπορούμε να προκαλέσουμε..

Re: Απάντηση: Αντικαπνιστική εκστρατεία !!

Αφού αρχίσαμε τα μακάβρια ,έχετε δεί ήπαρ απο κίρρωση ήπατος αλκοολικού??

ΝΑΙ

Εχετε δεί δαρμένες γυναίκες αλκοολικών συζύγων??Εχτε δεί delirium tremens??Εχετε δεί ανθρώπους,μιά χαρά κατά τα άλλα ,να γελοιοποιούνται όταν έχουν πιεί??Εχετε δει αλκοολικές ψυχώσεις??
Εχετε δεί πόση αντιπαραγωγική συμπεριφορά υπάρχει απο μόνιμους και σταθερούς πότες??Πόσες απουσίες απο την εργασία??

ΝΑΙ

Ισως πρέπει να αλλάξει λιγάκι η αντίληψη τού τί σημαίνει κατάχρηση αλκοοόλ γιατί ορισμένοι έχουν την εντύπωση ότι αυτοί που κάνουν κατάχρηση και έχουν εξάρτηση απο το αλκοόλ συμπεριφέρονται σαν την περσόνα τού μακαρίτη Ορέστη Μακρή.
Εντελως λάθος.Αληθεια γιατί κανείς δεν ασχολείται με την δραματική αύξηση τής καταχρήσεως αλκοόλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό πλήν ορισμένων μονον επιστημονικών ομάδων??

ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΑΙΟ!

Η ιστορία με το κάπνισμα είναι εντελώς υποκριτική.Καλά κάνει όποιος δεν καπνιζει αλλά εδώ πρόκειται για κυνήγι μαγισσών.

...

Σοβαρολογείς;
Σίγουρα υπάρχουν ένα σωρό προβλήματα και επιβαρυντικοί παράγοντες για την υγεία μας (και καμπάνιες γίνονται επίσης, απλά στην Ελλάδα αργήσανε) αλλά το λάθος δεν είναι ότι περιορίζεται το κάπνισμα σήμερα. Το λάθος είναι ότι στο παρελθόν εταιρίες, κυβερνήσεις, επιστήμονες κλπ. αφήσανε να επεκταθεί μία τόσο βλαβερή συνήθεια.

Αλλά εμείς δεν έχουμε να ανησυχούμε για την επέκταση της. Οι καπνοβιομηχανίες τα μαζεύουν σιγά-σιγά και πάνε σε νέες αγορές. έχουν να κάνουν χρυσές δουλειές σε Αφρική και ειδικά Ασία. Το ίδιο κι ογκολόγοι.

Φυσικά και σοβαρολογώ απολύτως.Εάν θεωρείτε ότι το κάπνισμα είναι υπεύθυνο για τα δεινά τού κόσμου πάω πασσο.
Και φυσικά σοβαρολογώ όταν γράφω ότι το κυνήγι μαγισσών κατά τών καπνιστών οφείλεται στίς απαιτήσεις τών Ασφαλιστικών Εταιρειών.
Αλλοιμονο ο Δυτικός κόσμος βρήκε νόημα ύπαρξης με την επίθεση εναντίον τού καπνίσματος και μάλιστα με απαγορεύσεις ακραίου τύπου.Εδώ υστερικές Αμερικανίδες μαμάδες και πολυεθνικές εταιρείες υποβάλλουν σε τέστ ούρων, μήπως βρούν υπολείμματα νικοτίνης , νταντάδες και εργαζομένους.Αστειότητες.
Οι ογκολόγοι θα συνεχίσουν να κάνουν χρυσες δουλειές και στον ανεπτυγμένο Δυτικό κόσμο,διότι υπάρχουν πολλοί άλλοι επιβαρυντικοί παράγοντες,πέραν τού καπνίσματος.Οπως επίσης έχουν σίγουρη πελατεία με το 1/3 που ζεί κάτω απο το όριο φτώχειας,ακόμα και στην Γαλλία σύμφωνα με νεότερες ερευνες.
Α,και τώρα που κυνηγηθηκε το κάπνισμα αρχίζει να διευρύνεται η παιδική παχυσαρκία.....
Η για παράδειγμα τα 45 εκατ.Αμερικανών πολιτών που είναι ανασφάλιστοι...
Δεν με αφορούν οι politically correct αφορισμοί τού Δυτικού κόσμου...

Last edited:
Φασιστικά μέτρα?

Ό,τι και να κάνει κανείς σε ζώα που επιμένουν να καπνίζουν ανερυθρίαστα ακόμη και μέσα σε ανελκυστήρα ("α! ήμουν μόνος! δεν περίμενα να μπει άλλος!") λίγο θα είναι. Δικαίωμα-δικαίωμα, αλλά ως εδώ. Δεν θα μιλούσα έτσι εάν έβλεπα έστω τον στοιχειώδη σεβασμό στον άλλο, όχι από τον καθένα, αλλά έστω από την πλειοψηφία.
Μα πόσο αναίσθητος μπορεί να είναι κάποιος, για να μην αντιληφθεί ότι ακόμη και αυτοί που δεν του λένε τίποτα, είναι λόγω ευγένειας; ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΕΙΡΑΖΕΙ!

Δεν πιστεύω ότι υπάρχει σοβαρό περιθώριο για αγωγή σε έναν 40χρονο. Τα μέτρα όντως φαίνονται υπερβολικώς αυστηρά για μία φιλελεύθερη κοινωνία... μακάρι να υπήρχε μία έστω στοιχειώδης κατανόηση του άλλου, δεν λέω γενικώς, αλλά στους περιορισμένους χώρους βρε αδερφέ, που δεν έχω άλλη εναλλακτική από το είτε να βγω είτε να δοκιμάσω να σου σπάσω το κεφάλι. Μου είναι αδιανόητο στον ανελκυστήρα, 2 κυβικά μέτρα αέρα όλα κι όλα, να τα γεμίζει ο άλλος με τον καπνό του. Την τελευταία φορά δεν άντεξα, την είπα σε κάποιον. Και δεν είναι στον χαρακτήρα μου να κάνω παρατηρήσεις σε κυρίους 60 ετών.

Και πολύ καλά έκανες!
Εδώ εγώ που καπνίζω, δεν έχω τολμήσει να ανάψω τσιγάρο σε ασανσέρ.

Καπνιστές είμαστε, όχι γάιδαροι...

Δυστυχώς είσαι, νομίζω, μειοψηφία. Η προσωπική μου στατιστική μου λέει ότι όντως ελάχιστοι έχουν το θράσος να ανεβούν σε θάλαμο στον οποίο υπάρχουν ήδη άλλα πρόσωπα ενώ κρατούν τσιγάρο. Όμως μου λέει ότι πάρα πολλοί θα εισέλθουν στον θάλαμο με αναμμένο τσιγάρο, εάν τον βρουν άδειο (με αποτέλεσμα να μείνει ο καπνός για κανένα 5λεπτο και η οσμή του για παραπάνω), εκ των οποίων σχεδόν κανείς δεν θα δοκιμάσει να βγει εάν σε κάποιον παρακάτω όροφο σταματήσει ο ανελκυστήρας για να παραλάβει κάποιον, παρά θα το κρατήσουν (η συντριπτική πλειοψηφία) αναμμένο, με σκυμένο το κεφάλι προς τα κάτω. Τώρα σε τα μας....

βρε κοκαρ γιαυτο δεν ηπιες μπυριτσα παγωμένη? που σου πρόσφερα ? :ADFADF1:

Όταν οδηγό βρε bill δεν πίνω τίποτα.
Τώρα για το πάρτη των γενεθλίων θα έρθω με τον
Κουμπάρο μου ο οποίος δεν πίνει οπότε εγώ θα του δώσω να καταλάβει..

μόλις μόνταρα ενα θεματάκι, με αποδέκτη το υπουργείο υγείας
με συνοδεία βότκας !!! hahahahahahaha :food-smiley-005: κκαι κάμποσα τσιγάρα!!:flipout: :flipout: μπας μην γίνει καμια στραβή και μου φύγουν οι σεκάνς!!!:flipout: :flipout: -bye-

Last edited:
Η αντικαπνιστική εκστρατεία στο εξωτερικό έχει πάρει διαστάσεις καταστολής τόσο μεγάλες που ακόμα κι εγώ που είμαι φανατικός αντικαπνιστής ντρέπομαι τόσο που σκοπεύω να αρχίσω το κάπνισμα από αντίδραση σε αυτό τον φασισμό. Έχει μεγαλύτερη σημασία να βοηθήσεις τον άλλο να το κόψει, παρά να του το επιβάλλεις. Κι εμένα με ενοχλεί το κάπνισμα, κι εγώ δεν θέλω την κάπνα του διπλανού μου, αλλά δεν θα γίνω και δικτάτορας για αυτό...

φασισμός κατά των καπνιστών ε? η σημερινη κατάσταση που βιώνει ο μη καπνιστής τι είναι, δεν ειναι φασισμός ? 1000 φορές να επιβληθεί με το ζόρι το οξυγόνο παρά ο καρκίνος.

Και πολύ καλά έκανες!
Εδώ εγώ που καπνίζω, δεν έχω τολμήσει να ανάψω τσιγάρο σε ασανσέρ.

Καπνιστές είμαστε, όχι γάιδαροι...

Γάιδαροι ε.. είπα να μην γραψω καθόλου στο thread αλλά δεν αντέχω αν δεν τα πω. Κατ αρχήν θελω να εξηγηθώ για τα δυο quotes που κανω, και απευθύνομαι και στους δυο φίλους, ΔΕΝ είναι σε προσωπικό επίπεδο η απάντηση μου, απλά χρησιμοποιώ τα λόγια σας ως ερέθισμα για να απαντήσω γενικά.

Λοιπον μερικοί καπνιστές είναι σκουπίδια. Είμαι πολύ προσεκτικός, είπα μερικοί, και είπα σκουπίδια. Δεν είπα γάιδαροι, γιατι ετσι θα έβριζα τα γαιδούρια. Και τεκμηριώνω:

Εχω χάσει δυο δικους μου ανθρώπους από καρκίνο του πνεύμονα, η μητέρα μου έχει χρόνιο ασθμα κι εγώ επασχα από ασθματική βροχίδιτα. Να συνεχίσω..

Εδω και και 1.5 χρόνο λοιπόν εχω αλλάξει εργασια. Στο νεο εργασιακό μου χώρο απαγορεύεται ΡΗΤΑ το καπνισμα. Σε όλο το κτίριο υπαρχουν σχετικες ταμπέλες. Ολοι το σεβονται αυτο και καπνιζουν μονο στις σκαλες. Στο δικό μας όροφο όμως, υπαρχουν μερικοι καπνιστες που την εχουν δει παλιοι, ωχαδερφιστές, είρωνες αλλά και διπλωμάτες. Πολλοι απο αυτους ειναι προϊστάμενοι. Καπνιζουν 8 ωρες καθημερινά σε χαμηλοτάβανο χώρο χωρις επαρκή εξαερισμο, και φυσικά η λέξη τεκές είναι πολύ light για να περιγραψει την κατάσταση. Εχω λοιπόν καμια 10ρια μηνες που αρχισαν παλι να με πιανουν δυσπνοιες, και μια φορα εκανα και λιγα ακροαστικά. Συμπτώματα που είχα πανω απο 12 χρόνια να ξαναβιωσω. Για να συνελθω και να παρω κανονικες ανασες μπορει να χρειαστει και μια ωρα αφου φυγω απο την δουλεια. Συνεχως φευγω απο το γραφείο για να μπορω να αναπνεω. Φυσικά εθεσα το θεμα στον προιστάμενό μου που ειναι και απο τις μεγαλες πηγες του κακου, και η απάντηση που πηρα ηταν προς εκπληξή μου πολυ σωστή: Οτι εχω απολυτο δικιο και θα κανει τα αδυνατα δυνατα για να λυθεί το πρόβλημα. Για μια βδομαδα λοιπόν οντως είδα μια φιλοτιμη προσπάθεια, εφευγε συχνα απο το γραφειο και οσο ηταν εκει καπνιζε οσο λιγότερο μπορουσε. Συντομα όμως η κατασταση επανηλθε στα ....φυσιολογικά επίπεδα του τεκέ. Για να καταλάβετε καποια στιγμή που σηκωθηκα μονολογόντας για να ανοιξω το παραθυρο, με ακουσε ο διευθυντης και μου έβαλε χερι γιατι το γραφείο μου βρίσκεται διπλα στον καπνιστή!!!!! Τρελλάθηκα, τό χασα, και του τα έχωσα (και ειναι μη καπνιστής εν τω μεταξύ !!!! ) Δηλαδή έχουμε ξεφύγει τελείως..!!!!

Και αν το παω στην κόντρα, και το χοντρυνω απευθυνόμενος στην διοίκηση, μπορεί και να κερδίσω γιατι αντικειμενικά το δικιο ειναι με το μέρος μου, όταν όμως τα βαζεις σε προσωπικό επιπεδο με τον προισταμενο σου, με αλλους 3 προιστάμενους αλλων τμημάτων, κολλητους τόσα χρόνια, και όταν οι διευθυντές (μη καπνιστές!!) καλύπτουν την κατάσταση (γιατι ενω γνωριζουν το προβλημα υγειας κι αλλων εκει μεσα, οχι μονο το δικο μου, δεν λενε κουβεντα στους αλλους που ειναι με το τσιγάρο στο χερι μπροστά τους) τοτε αργα η γρηγορα την χανεις την δουλειά σου με τον ενα η τον αλλο τρόπο. Δεν μπορεις να συνεργάζεσαι σε αρρωστημενο κλίμα για πολυ καιρό, ποσο μαλλον όταν σε βαλουν και στο ματι οι ανωτεροι. Γι αυτό ο πρωτος τρόπος προσεγγισης που δοκίμασα ήταν του διαλόγου. Αλλά ο διαλογος ειναι ενα δημοκρατικό μεσο, κι εγω την δημοκρατία σε πολλους τομείς την βλεπω μονο στα λόγια.

Αυτό δεν είναι φασισμός? Του καπνιστή εις βάρος του μη καπνιστή, και μάλιστα όταν γνωρίζει οτι ο αλλος δεν τον ενοχλεί ο καπνός ή η μυρωδιά, δεν εχει πρόβλημα εγωισμου ή παραξενιάς, ΑΛΛΑ ΥΓΕΙΑΣ (διαγράφηκε υβριστική έκφραση). ΥΓΕΙΑΣ. Μη μου λετε εμενα για φασισμό, γιατι τον βιωνω απο την αναποδη.

Δεν ξερω τι αλλο επιχείρημα να χρησιμοποιήσω, αφου ειπα στον ανθρωπο καποια στιγμή, ξεροντας ότι εχει μεγαλη αδυναμία στην κόρη του: Σκεψου το παιδί σου με αναπνευστικό, να δυσκολευεται να παρει ανασα, να μην του φτανει το οξυγόνο, και να εχει καποιον ΔΙΠΛΑ του να καπνιζει 2 πακετα μεσα στο 8άωρο καθε μέρα, καθε μέρα καθε μερα. (διαγράφηκε υβριστική έκφραση).. Δεν ιδρωσε κανενα αυτί. Εχεις δίκιο, εχεις δίκιο, ηταν η απάντηση, αλλα το αποτέλεσμα ομως μηδέν.

Ε λοιπόν 1000 φορες προτιμω τον φασισμό της απαγόρευσης του καπνισματος.

Συγνωμη για το υφος και τις βωμολοχίες, αλλά ελεος πια.

Την επόμενη φορα που θα αναψετε τσιγαρο, σκεφτείτε οτι το παιδί σας μπορει να αποκτήσει ανεπανόρθωτο προβλημα υγείας επειδή καποιος αλλος σαν εσας αδιαφορεί. Λεω για το παιδί σας γιατι για τον εαυτό σας δεν νοιαζεστε. Σε καμιά περίπτωση δεν ευχομαι κατι τετοιο, γιατι εγω ξερω πως ειναι να μην σου φτάνει το οξυγόνο. Εσείς ΔΕΝ ξέρετε. Κι ο σπαστικός μη καπνιστής που γκρινιάζει δίπλα σας, σκεφτείτε ότι μπορει να εχει πραγματικό πρόβλημα υγείας και οχι παραξενιά. Προβλημα που μεθαυριο μπορει να ειναι δικό σας.

Χαμένα λόγια βεβαια, η εμπειρία δυστυχως αυτό εχει δείξει. Αυτά.

Last edited by a moderator:
Ποπο ρε γμτ. ένα ολόκληρο τσιγάρο κάπνισα για να καταλάβω τί εννοείς φίλε JohnJohn
c030.gif

Kαι εγώ έχω έναν γείτονα πολύ καλό άνθρωπο.Κάθε πρωί δέρνει το παιδί του και την γυναίκα του για ψύλλου πήδημα ,πετάει τα σκουπίδια απο το μπαλκόνι.βρίζει τούς γείτονες για breakfast,οδηγεί σαν τρελλός ,αλλά είναι πολύ καλός άνθρωπος κατα τα άλλα.
Και πάνω απ´όλα δεν καπνίζει.

Τράβα τους μια ξεγυρισμένη αγωγή στα αστικά δικαστήρια, και μία αναφορά στην επιθεώρηση εργασίας. Δεν ξέρω εάν θα σε κοιτούν με μισό μάτι (το πιθανότερο είναι με φόβο) αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να απολυθείς -τουλάχιστον κάτι τέτοιο κατόπιν της καταγγελίας όχι μόνο θα ήταν παράνομο, αλλά θα τους κόστιζε και τρελλά.

Βέβαια το ότι υπάρχει μηδέν κατανόηση για τον δίπλα μας, δεν είναι γνώρισμα μόνο των μανιωδών καπνιστών. Πρέπει να υπάρχει αστυνόμευση για τις αντικοινωνικές συμπεριφορές γενικώς (πχ ηχορρύπανση με το αυτοκίνητο) γιατί το να αφήνεις τους πολίτες να τα βρουν μόνοι τους, οδηγεί σε έκρυθμες καταστάσεις. Χθες είχα έναν κακόμοιρο που πήγε να κάνει παρατήρηση ο χριστιανός (προτεστάντης :P ) σε παλιόπαιδα που έκαναν φασαρία με τα μηχανάκια 12 τα μεσάνυκτα. Ένας τύπος τον έκανε μπλε μαρέν.

Last edited: