Αντικατάσταση 2κάναλου από καλό 5κάναλο?

Γίνεται αυτό το πράγμα? Κοίτα τι μαθαίνει κανείς!
Ακόμα κι έτσι όμως δεν υποβαθμίζεται πολύ η ποιότητα ήχου περνώντας από 2 διαδοχικά volume control;

Ναι υποβαθμίζεται. Γι αυτό σάς πρότεινα την λύση του Accuphase E213 όπου στην περίπτωση του home cinema ο προ μαζί με το ρυθμιστικό της έντασης τίθονται εκτός. Ετσι γλυτώνουμε ένα στάδιο που ουσιαστικά δεν χρειάζεται σε αυτή την λειτουργία, και επιπλέον έχουμε ρύθμιση μόνο με το volume του AV έτσι ώστε να μην χρειάζεται να μαρκάρουμε την θέση του ποτενσιόμετρου του ολοκληρωμένου προκειμένου να μην έχουμε ανισοσταθμίες μεταξύ κυρίων και κεντρικού-surround.

θεωρητικα οσο πιο πολλα εμποδια εχει το σημα τοσο πιο πολυ υποβαθμιζεται
Το θεμα ειναι ποσο ακουστη μπορει να ειναι μια υποβαθμιση?
Δυσκολα μπορει (και λογικο ειναι) καποιος να "μετρησει" με αριθμο ,μια πτωση στην ποιοτητα
Στην προκειμενη περιπτωση μιλαμε οχι για δικαναλο σημα που το προφυλασσουμε σαν κορη οφθαλμου ,αλλα για πολυκαναλο που ετσι κι'αλλιως δεν εχει και την καλυτερη ποιοτητα in the first place
Το ιδανικοτερο σε εφαρμογες με 2καναλο και 5καναλο ηχο ειναι η υπαρξη ενος bypass pro οπου το 2καναλο σημα απο τον 5καναλο διερχεται ως pass through μεσα απο τον 2καναλο προ και δεν χρειαζεται ρυθμιση της εντασης του

Φίλε kohmst ουσιαστικά προτείνεις η προενίσχυση ακόμα και του "δικάναλου" σήματος να γίνεται στον πολυκάναλο και ο δικάναλος να λειτουργήσει μόνο ως τελικός, κάτι που δεν είναι επιθυμητό γιατί λογικά θα έχει ακόμα χειρότερη ποιότητα.

Φίλε dixie λογικά οι περισσότερη πολυκάναλοι θα έχουν λειτουργία pass-through αλλά τι γίνεται όταν έχεις main ηχεία που παραείναι ευγενικά για σινεμά? Μήπως η ευκολία συγκερασμού των 2 συστημάτος δημιουργήσει μεγάλες ανομοιογένειες όταν τα main L-R είναι διαφορετικής μάρκας από Front και surround?
(υπόψη ότι η σειρά της QLN -122- που ήδη κατέχω έχει καταργηθεί και δεν μπορώ να βρω αντίστοιχα ηχεία)

Δεν είναι πιο σωστό να είναι πλήρως διαχωρισμένα τα δύο συστήματα όταν έχεις διαφορετικά ηχεία?

Καλησπερα
καταρχιν να σου πω οτι αν τα main σου στεκονται καλα στην μουσικη ,που ειναι παντα πιο απαιτητικη, θα σταθουν και χωρις προβλημα σε home cinema
Ειδικα αν προσθεσεις και ενα sub μελλοντικα...
Τωρα το κεντρικο καλο θα ηταν να ειναι της ιδιας εταιριας (οχι απαραιτητα της ιδιας σειρας η μοντελου, απλα της ιδιας εταιριας) με τα main για να ταιριαζουν ηχητικα. Οσο πιο κοντα τοσο το καλυτερο ,δεν υπαρχει απολυτος κανονας. Για τα πισω δεν ισχυει ευτυχως το ιδιο, η ισχυει σε πολυ μικρο βαθμο
Το καλυτερο ειναι και τα 5 να ειναι ιδια αλλα αυτο για οσους εχουν την αναλογη οικονομικη ανεση...
Υπαρχουν ηχεια που ειναι μετρια σε ποιοτητα και προκαλουν εντυπωσιασμο σε HT ,τονιζοντας τις χαμηλες ομως σεδικαναλη ακροαση δεν ειναι το ιδιο...
Ετσι οποιο ηχειο μπορει να αναπαραγει σωστα ηχους το κανει οτι και αν το ταισεις (μουσικη ,cinema κλπ)
Μπορεις να διαχωρισεις τα δυο στστηματα αλλα αυτο εχει και ενα κοστος,και οικονομικο και αισθητικο
Στο συστημα που στηνω και ολοκληρωνω σιγα σιγα τα επελεξα μαζι ,δικαναλο ,πολυκαναλο χωρις καμμια εκπτωση στον δικαναλο ηχο
Τελος να σου πω οτι το σημα pass through περναει μεσα απο τον δικαναλο οχι τον πολυκαναλο και δυστυχως υπαρχουν πολυ λιγοι προ με bypass λειτουργια, μετρημενοι στα δαχτυλα.
Ελπιζω να βοηθησα

Καλώς. Όντως το τελευταίο post ξεκαθάρισε αρκετά τα πράγματα.
Χθες που συζητούσα με ένα φιλαράκι εκτός club μου πρότεινε τη λύση ενός switch, ενός διακόπτη δηλαδή που δέχεται 2 ζεύγη καλωδίων από διαφορετικούς ενισχυτές και από τον οποίο φεύγει μόνο ένα ζεύγος προς τα main ηχεία, έτσι μπορείς να έχεις και πεντακάναλο και δικάναλο πάνω σε αυτά. Βολικότατη λύση και αυτή.
Ευχαριστώ πάντως για την όλη ανταπόκριση στους προβληματισμούς μου.

Απάντηση: Re: Αντικατάσταση 2κάναλου από καλό 5κάναλο?

Φίλε kohmst ουσιαστικά προτείνεις η προενίσχυση ακόμα και του "δικάναλου" σήματος να γίνεται στον πολυκάναλο και ο δικάναλος να λειτουργήσει μόνο ως τελικός, κάτι που δεν είναι επιθυμητό γιατί λογικά θα έχει ακόμα χειρότερη ποιότητα.

Οχι βέβαια! Προφανώς δεν κατάλαβες. Ελεγα ακριβώς το αντίθετο. Για ξαναδιάβασε πιο προσεχτικά το post μου...

Re: Απάντηση: Αντικατάσταση 2κάναλου από καλό 5κάναλο?

... ο προ μαζί με το ρυθμιστικό της έντασης τίθονται εκτός... και επιπλέον έχουμε ρύθμιση μόνο με το volume του AV
Το ξαναδιάβασα αλλά πάλι καταλαβαίνω ότι τη ρύθμιση της ένστασης γίνεται από τον AV! Sorry αλλά ντεν καταλαβαίνει...

Φίλε vago,
Απο όλα τα προηγούμενα κρατώ τα εξής :
Την άποψη του dixie = κανεις πολυκαναλος δεν μπορει να συγκριθει με δικαναλο ιδιας περιπου αξιας
Συμπληρώνω στην άποψη του dixie οτι το κεντρικο καλο θα ηταν να ειναι της ιδιας εταιριας αλλά και της ίδιας Σειράς. Εγώ εχω μπροστινά τα Ν805. Όταν έβαλα ένα ηχείο άλλης εταιρείας απλά έχασα τους διαλόγους (δεν ήξερα απο πού έρχονται). Έβαλα μπροστινό το ΗΤΜ7 γιατί έχει τουλάχιστον το ίδιο twiter με τα 805. Αν μπορούσα θα έβαζα κεντρικό της ίδιας σειράς αλλά δεν δίνω λεφτά για κεντρικό. Γιαυτό πρόσεξε : ή το σωστό κεντρικό ή τίποτα.
Διαφωνώ με την πρόταση του dixie με τα δύο volume control. Θα σε μπερδέψει ή μπορεί να κάνεις κάποιο λάθος.
Είμαι πιο κοντά στην άποψη του kmhst. Στην ουσία προτείνει να ακολουθήσεις τη διαδρομή : πηγή δικάναλου (CD, πικαπ κ.λ.π) - Προενίσχυση Ολοκληρωμένου (Accuphase) - Ενίσχυση Ολοκληρωμένου (Accuphase) - ηχεία.
Ενώ για το πολυκάναλο θα ακολουθήσεις τη διαδρομή : πηγή πολυκάναλου (DVD, HTPC) - Προενίσχυση AV (όποιον διαλέξεις αρκεί να έχει pre-out) - Ενίσχυση Ολοκληρωμένου (Accuphase) - ηχεία.
To θέμα όμως είναι τι θα κάνεις τον δικάναλο που έχεις.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αντικατάσταση 2κάναλου από καλό 5κάναλο?

Το ξαναδιάβασα αλλά πάλι καταλαβαίνω ότι τη ρύθμιση της ένστασης γίνεται από τον AV! Sorry αλλά ντεν καταλαβαίνει...

Επειδή βαρέθηκες να διαβάσεις ολόκληρο το post σού το κάνω copy paste εδώ:

"Τα κύρια ηχεία μόνιμα συνδεδεμένα στον E-213 ο οποίος χρησιμοποιείται για δικάναλη ακρόαση μουσικής με σβυστό τον AV.

Η έξοδος pre-out των δύο κύριων ηχείων του AV μπαίνει σαν είσοδος στους τελικούς του Accuphase. Ετσι όταν θέλεις να γυρίσεις σε home cinema χωρίς να συνδέεις ή να ξεσυνδέεις κανένα απολύτως καλώδιο απλώς πατάς το ειδικό κουμπάκι στην πρόσοψη του Ε213 όπου παρακάμπτει τον προενισχυτή του και δίνει σήμα στους τελικούς του από τον AV. Ετσι έχεις τον AV για προενισχυτή, κεντρικό και surround, και χρησιμοποιείς τους τελικούς του Ε213 για τα κύρια. Η ένταση ρυθμίζεται από τον AV αφού το ρυθμιστικό του Ε213 έχει βγει εκτός μαζί με τον προενισχυτή του.
Οταν θες να ξαναγυρίσεις σε δικάναλο απλώς σβύνεις τον AV και πατάς το κουμπάκι που ενεργοποιεί τον προ του Ε213. Τόσο απλά!"

Τι άλλο πιο απλό και με χρωματάκια να πω;

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αντικατάσταση 2κάναλου από καλό 5κάναλο?

Τι άλλο πιο απλό και με χρωματάκια να πω;
ΟΚ, νομίζω πως τώρα το 'χω :slapface:
Μην ταράζεσαι φίλε komhst, δεν βαρέθηκα να διαβάσω το post σου, απλά δεν το κατάλαβα, υπάρχουν και νουμπάδες σε αυτόν τον κόσμο :damnyou:

Ευχαριστώ πάντως :grinning-smiley-043

Τελικά τα καταστήματα για ανταλλαγή θέλουν τον NAD σχεδόν στο 1/3 της αρχικής τιμής παρότι είναι σε άριστη κατάσταση, κάτι που δε με συμφέρει, οπότε μάλλον πάω για Pioneer και να κρατήσω τα χρήματα για ένα καλύτερο δικάναλο σύστημα αργότερα.
Όσο για τον υπάρχοντα ενισχυτή θα με υπηρετήσει κι άλλο και μετά προτιμώ να τον κάνω δώρο παρά να τον "σκοτώσω"...

Ω ναι ,καλυτερα να δινεις κατι δωρο παρα να τον σκοτωνεις
Ειμαι σιγουρος οτι υπαρχει λυση αλλα δεν μπορεις να την δεις για χ λογους και θα σου ελεγα να επιμεινεις ,μην εγκαταλειπεις
Θελει υπομονη και διαβασμα ,ολο και κατι θα βρεθει δεν ειναι στο χερι του!
Στα λεω για να τα ακουω και εγω
Παντως οπου μπορω ειμαι προθυμος να βοηθησω