Αντικατάσταση χαλαμένης - προβληματικής με νέα 55"

jhatzi

New member
31 May 2012
11
Καλησπέρα στο forum.

Πέρσι τον Απρίλιο πήρα την LG 55lw980S το τότε τοπ μοντέλο της LG. Μέχρι εκείνο το σημείο δεν είχει κυκλοφορήσει η αντίστοιχη από την καινούρια σειρά LM960V και μόλις είχαν φτάσει οι υπόλοιπες LM.
Η συγκεκριμένη επισκευάστηκε πριν από ένα μήνα περίπου και έγινε αλλαγή panel, λόγω ενός γκρίζου στίγματος - σκιάς που φαινόταν στους ανοιχτούς χρωματισμούς και περισσότερο στο ποδόσφαιρο (αν και δεν βλέπω σχεδόν καθόλου ποδόσφαιρο, το πρόσεξα όταν είδα σε hd τον τελικό του champions league). Μετά την επισκευή και λίγες μέρες μετά πρόσεξα πολύ έντονο φαινόμενο vertical banding, το οποίο ήταν άμεσα διακριτό ακόμη και στο xmb menu του PS3. Αφού έγινε ξανά παραλαβή από το service και μετά από αίτημα δικό μου, εγκρίθηκε η αντικατάστασή της από την LG. Και εδώ ξεκινάνε τα ερωτήματα.

Από την LG μου δίνουν χωρίς άλλη δική μου επιβάρυνση την 55LA790V, διαφορετικά μου πιστώνουν όσα χρήματα είχα δώσει για την LW980S στο Πλαίσιο απ' όπου την είχα πάρει, ώστε από εκεί να πάρω ότι θέλω (όχι κατ´ανάγκη LG) και να καλύψω εγώ την όποια πρόσθετη διαφορά. Μου είπαν επίσης ότι στην παρούσα φάση αυτοί (οι της LG) δεν έχουν μοντέλο αντίστοιχο της τεχνολογίας της παλιάς (Nano Full LED) και ότι δεν θα ξαναφέρουν τη σειρά 9. Αυτό που δεν θυμάμαι είναι αν μου έλεγε για την LM960V ή ακόμη και για την καινούρια LA960V.

Στο Πλαίσιο που πήγα και έριξα μια γρήγορη ματιά, είδα ότι έχουν μία μόνο LM960V, εκθεσιακή. Ο πωλητής, γνωρίζοντας ότι είχα την LW980S παλαιότερα μου είπε εν ολίγοις "μην αντικαταστήσεις τη σειρά 9 με μια 7" και μου πρότεινε την εκθεσιακή ή σαν άλλη λύση την Panasonic TX-L55DT60.

Ποια είναι η δική σας γνώμη;

Υπάρχουν ουσιαστικές διαφορές ανάμεσα στις σειρές LM και LA της LG, δηλαδή όσον αφορά την εικόνα ή περιορίζονται μόνο στα "καλούδια" (πιο ωραίο τηλεκοντρόλ που του μιλάς και σου απαντάει ότι είσαι πολύ ωραίος κτλ); Θα άξιζε να τους πιέσω/ρωτήσω στην LG αν θα έχουν την LA960V διαθέσιμη ή να πάρω την εκθεσιακή LM960V του Πλαισίου (ή να περιμένω πότε θα φέρουν αυτοί την LΑ960V);

Αξίζει η τεχνολογία Full LED της 960 έναντι της 790 που μου δίνει τζάμπα η LG και των 200 μονάδων παραπάνω στον δείκτη MCI (1000 και 800 αντίστοιχα); Να πω ότι πέρσι όταν ήμουν ανάμεσα στην 980S και την LW650S μπορούσα να καταλάβω τη διαφορά στο 3D (λόγω του passive και τη μείωση της κάθετης ανάλυσης στα 540p). Η 980 ήταν πολύ καλύτερη, πλησιάζοντας την εικόνα active 3d, σε σημείο που η διαφορά πολλές φορές να μην είναι αντιληπτή, κάτι που το διαπίστωσα και με τη δικιά μου όταν έβλεπα ταινίες στο σπίτι.

Αξίζει η Panasonic ως εναλλακτική; (δεδομένο είναι ότι δεν θέλω active 3d).

Last edited:
Η 980 ήταν πολύ καλύτερη, πλησιάζοντας την εικόνα active 3d, σε σημείο που η διαφορά πολλές φορές να μην είναι αντιληπτή, κάτι που το διαπίστωσα και με τη δικιά μου όταν έβλεπα ταινίες στο σπίτι.

Όλες οι passive 3D βασίζονται σε ακριβώς την ίδια αρχή λειτουργίας (πολωτικό φίλτρο FPR) , αυτό που λες δεν ισχύει.

Επί του ερωτήματος το λογικό είναι αφού είχες αγοράσει σειρά 9 (αν και τα nano LED επί της ουσίας δεν προσφέρουν και πολλά πράγματα) να σου δώσουν την LA960 και όχι κάποια μικρότερη ή εκθεσιακή.

Όλες οι passive 3D βασίζονται σε ακριβώς την ίδια αρχή λειτουργίας (πολωτικό φίλτρο FPR) , αυτό που λες δεν ισχύει.

Και όμως υπήρχε διαφορά. Ίσως λόγω του μεγαλύτερου MCI ή των full LED ή της καλύτερης απόδοσης χρωμάτων ή δεν ξέρω τι άλλο. Θυμάμαι ακριβώς και τι έδειχνε σαν demo όταν το πρόσεξα (transformers) και ενώ όλη την προηγούμενη ώρα πήγαινα μια από active και μια από passive 3d και καταλάβαινα το pixelιασμα στις κάθετες γραμμές (προσπαθώντας να δω κατά πόσο με ενοχλεί ή όχι), μόλις κοίταξα αυτή είπα "όπα εδώ η διαφορά δεν είναι τόσο αντιληπτή.

Η LG δεν μου δίνει εκθεσιακή αλλά καινούρια. Σαν δεύτερη επιλογή μου πιστώνει τα χρήματα στο Πλαίσιο στο οποίο η μοναδική 960 που υπάρχει είναι εκθεσιακή (επομένως αν την πάρω είναι δική μου επιλογή).

Όσον αφορά τις σειρές LM και LA υπάρχει τελικά κάποια ουσιαστική διαφορά;

Παραμένει και η εκκρεμότητα για το αν η υπάλληλος από την LG που μου είπε ότι δεν υπάρχει και δεν θα ξαναέρθει η σειρά 9 αν εννούσε την LM ή την LA.

Γεια χαρά φίλε jhatzi ... όταν λες ότι έβλεπες σκιές εννοείς κάτι σαν!

1) κάνε κλικ εδώ.....
2) ............
3) ............
4) ............ (Κάπως έτσι έπαιζε τους αγώνες?)

Βασικά νομίζω πως είναι γενικό πρόβλημα των Led αυτό που περιγράφεις και νομίζω πως δύσκολα θα βρεις μια με τέλειο αποτέλεσμα! Άλλες θα έχουν περισσότερο και άλλες λιγότερο! Μπορεί η 55LA790V να είναι χειρότερη!! Μετά που θα πάω σπίτι θα δω και με την δικιά μου την LG τι παίζει γιατί δεν έχω προσέξει κάτι! Γι' αυτό και σου έβαλα τις επιλογές για να δω σε τι περίπου κατάσταση ήταν η δικιά σου!!
Μπράβο πάντως στην LG που δίνει σημασία στους πελάτες της!!

Όσον αφορά τις σειρές LM και LA υπάρχει τελικά κάποια ουσιαστική διαφορά;

Διαφορές "ημέρα με νύχτα" όχι , σίγουρα όμως θα σου έλεγα μεταξύ των δύο να προτιμήσεις την σειρά LA αν σε ενδιαφέρουν λειτουργίες του smart tv.

John_hasio η κατάσταση ήταν περίπου ίδια με τις δύο πρώτες εικόνες. Απλά δεν το είχα παρατηρήσει τόσο έντονο πριν την αλλαγή του panel. Εφόσον είναι γενικότερο πρόβλημα με τις LED είναι δυνατόν να μην το ήξεραν οι τεχνικοί; Δεν μου είπαν τίποτε όταν το είδαν. Πιθανόν να έπεσα σε περίπτωση προβληματικού panel μετά την αλλαγή.

Yperion οι λειτουργίες της Smart Tv δεν με ενδιέφεραν μέχρι τώρα γιατί η lw δεν δεχόταν keyboard και ήταν απίστευτα βαρετό να πληκτρολογείς με το τηλεκοντρόλ για να δεις έστω και ένα βιντεάκι στο youtube (χώρια του ότι ήταν και αρκετά αργή). Δεν θα παίξει όμως αυτό σηματνικό ρόλο στην επιλογή. Με ενδιαφέρει πρωτίστως η ποιότητα εικόνας.

Αυτό που σκοπεύω να κάνω σε πρώτη φάση είναι να ρωτήσω την LG αν εννούσε ότι δεν θα ξαναέρθει η LM σειρά της 960 και αν θα φέρουν την LA ώστε να τους πιέσω να μου δώσουν αυτή (έστω και με κάποια δική μου επιβάρυνση). Απλά δεν ξέρω τι θα κάνω στην περίπτωση που μου πουν είτε ότι δεν έχουν είτε ότι δεν μου τη δίνουν. Έχω και τον "περιορισμό" ότι μπορώ να ψωνίσω μόνο από το Πλαίσιο.

Απάντηση: Re: Αντικατάσταση χαλαμένης - προβληματικής με νέα 55"

John_hasio η κατάσταση ήταν περίπου ίδια με τις δύο πρώτες εικόνες. Απλά δεν το είχα παρατηρήσει τόσο έντονο πριν την αλλαγή του panel. Εφόσον είναι γενικότερο πρόβλημα με τις LED είναι δυνατόν να μην το ήξεραν οι τεχνικοί; Δεν μου είπαν τίποτε όταν το είδαν. Πιθανόν να έπεσα σε περίπτωση προβληματικού panel μετά την αλλαγή.

...και όμως φίλε, είναι γενικό το θέμα και το έχουν σχεδόν όλες οι τηλεοράσεις LED! Απλά όπως σου είπα, σε άλλες λιγότερο σε άλλες περισσότερο ... και σε λίγες κ@λόφαρδες :p καθόλου, η έστω τόσο λίγο που δεν φαίνεται!! Αν googlaρεις για "banding" περιπτώσεις θα χαθείς! Κοίτα για παράδειγμα το επόμενο βίντεο και δες και τις απαντήσεις από κάτω! Έτσι όπως μου το περιγράφεις πάντως το πρόβλημα, πιστεύω είναι σαν και αυτό στο βίντεο! Εννοείτε και γω θα την γύρναγα στην θέση σου ... δεν το συζητώ!! Αλλά το θέμα είναι πως σε τόσο μεγάλες τηλεοράσεις και τέτοιας τεχνολογίας , είναι σχεδόν σίγουρο πως θα πέσεις σε Banding, Dirty screen effect, Clouding, Flashlighting, bleeding .....!!! Δυστυχώς!!! :-(
Όσο για το δίλημά σου, εγώ νομίζω πως θα έπαιρνα την 55LA790V !!!

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Last edited: