Αντικατάσταση δέκτη novabox με νεότερο μεταχειρισμένο. Γίνεται;

Choco-λάτας

New member
26 December 2021
75
Καλησπέρα ομάδα!

Γνωστός μου, μου έδωσε έναν NovaBox HD 3001, χωρίς κάρτα, μιας και τον είχε μόνο για να βλέπει τα fta κανάλια. Επειδή έχω τον novabox hd 831, ο οποίος αρχίζει να κολλάει και να κάνει τα δικά του, έλεγα να τον αντικαταστήσω (περιττώ να πω ότι η διαφορά στη ταχύτητα είναι η μέρα με τη νύχτα). Η nova δυστυχώς δίνει το άθλιο κουτάκι, και δε μου έμεινε επιλογή από το να συνδέσω τον μεταχειρισμένο 3001.

Επειδή γνωρίζω πως η κάθε κάρτα είναι "παντρεμένη" με τον δέκτη της, είπα να ρωτήσω τη nova στο live chat, όμως απάντηση δεν έλαβα.

Και γι' αυτό γράφω εδώ, σε άτομα που γνωρίζουν 😉

Γίνεται να "παντρευτεί" η κάρτα μου με τον νέο δέκτη, ή πάει για ανακύκλωση;

Επίσης, οφ τοπικ, αν γίνεται η αντικατάσταση, μπορώ να χρησιμοποιήσω τον 831 για multiview, κι αν ναι, τι χρειάζεται; (Δε βλέπω κάτι χρήσιμο στη σελίδα της nova)

Ευχαριστώ πολύ!

Είχα μια ελπίδα αναβάθμισης 🥲

Αν πάω σε κατάστημα και επιμείνω, θα βγει άκρη ή θα μου δώσουν το κουτάκι (αναφερόμενος στο gsh-2970);

Αυτό που ξέρω σίγουρα είναι πως αν χαλάσει πχ. ο 831 σου δίνουν το ίδιο.

Κανονικά, θα έπρεπε να υπάρχει μια τέτοια επιλογή κατά τη γνώμη μου (αλλαγή εξοπλισμου). Στη τελική, σε δικό τους εξοπλισμό πάω, που φταίω εγώ αν το έχουν αποσύρει και το έχω στα χέρια μου; 😅

Θα τους πάρω αύριο τηλέφωνο για να πάρω απάντηση ως nova.

(Αλλά απ' ότι φαίνεται, στην ανακύκλωση θα καταλήξει)

Δεν γίνεται ούτε τεχνικά
Μιλώ εκ πείρας
Έκανε πολλές προσπάθειες ο τεχνικός ης νόβα να μου βάλει στο σύστημα τον νέο pace 5001 που είχα αποκτήσει πριν αλλάξουν τα συστήματα αλλά δεν τα κατάφερε
Πάντως παράλογο αυτό που κάνανε και χωρίς νοημα

Να θυμίσω ότι αυτό συνέβη ώστε να περιορίσουν το δορυφορικό πακέτο, που τους είναι και ακριβό. Για αυτό και κόψανε πολλά προνόμια που είχε. Το έχουν ακόμα για τις λευκές περιοχές και σαν back up επιλογή για όσους δεν έχουν καλή ταχύτητα ίντερνετ. Από ό,τι διαβάζω και η cosmote θα αρχίσει να κόβει τις νέες δορυφορικές συνδέσεις από φθινόπωρο. Ό,τι κοστίζει κόβεται.

Από εδώ και πέρα μόνο δορυφορικό ΕΟΝ BOX, μέχρι το τέλος του 2025 θα έχουν αντικατασταθεί σε όλους τους δορυφορικούς συνδρομητές όλα τα novabox...

Από εδώ και πέρα μόνο δορυφορικό ΕΟΝ BOX, μέχρι το τέλος του 2025 θα έχουν αντικατασταθεί σε όλους τους δορυφορικούς συνδρομητές όλα τα novabox...
Ξαναγράψτο γιατί μας μπέρδεψες...

Δεν γίνεται ούτε τεχνικά
Μιλώ εκ πείρας
Έκανε πολλές προσπάθειες ο τεχνικός ης νόβα να μου βάλει στο σύστημα τον νέο pace 5001 που είχα αποκτήσει πριν αλλάξουν τα συστήματα αλλά δεν τα κατάφερε
Πάντως παράλογο αυτό που κάνανε και χωρίς νοημα
Γίνεται τεχνικά. Αν ο Pace ήταν ακόμα στο σύστημά τους, δεν είναι δύσκολο να στείλουνε pairing EMM στη κάρτα γι' αυτό το δέκτη. Το πρόβλημα είναι πιο μέσα, χωρίς να θέλω να μπω σε λεπτομέρειες, όλοι οι Pace είναι flagged για απόσυρση με τη παραμικρή ευκαιρία.

Θα αναβαθμιστεί; Θα δώσουν καινούργιο;

Φαντάσου να έχεις πληρώσει 120-250€ για τον novabox+ 4-5 χρόνια πριν και να σου κάνουν αναγκαστική αντικατάσταση με αυτό το πράγμα το οποίο είναι αισθητά υποδεέστερο από όλα τα novabox

Να θυμίσω ότι αυτό συνέβη ώστε να περιορίσουν το δορυφορικό πακέτο, που τους είναι και ακριβό. Για αυτό και κόψανε πολλά προνόμια που είχε. Το έχουν ακόμα για τις λευκές περιοχές και σαν back up επιλογή για όσους δεν έχουν καλή ταχύτητα ίντερνετ. Από ό,τι διαβάζω και η cosmote θα αρχίσει να κόβει τις νέες δορυφορικές συνδέσεις από φθινόπωρο. Ό,τι κοστίζει κόβεται.
Πχ. Το timeshift τι τους κόστιζε; (Ας χωνέψουμε το vod)

Φαντάσου να έχεις πληρώσει 120-250€ για τον novabox+ 4-5 χρόνια πριν και να σου κάνουν αναγκαστική αντικατάσταση με αυτό το πράγμα το οποίο είναι αισθητά υποδεέστερο από όλα τα novabox
φαντασου να εχεις πληρωσει τον 5001 να περιμενεις λιγους μηνες να τον ενεργοποιησεις
και οταν παρεις τηλ. για ενεργοποιηση να σου λενε sorry δεν γινεται πια
μεινε με τον 865

• Sad
Reactions: Choco-λάτας
Ξεχνάμε τους Novabox οριστικά. Πάνε για HEVC πρότυπο εκπομπής με τον νέο δέκτη "CHSAT01", ήδη ξεκίνησε να εφαρμόζεται στην Bulsatcom (που ενσωματώθηκε πρόσφατα στην Vivacom), όπου μπαίνουν καινούργια κανάλια μέσω του δορυφόρου Hellas Sat 39E και λογικά ως το τέλος του 2025, θα μετακομίσουν κι αυτοί στην νέα κοινή πλατφόρμα ΕΟΝ SAT στο σύμπλεγμα δορυφόρων Hot Bird 13E και Eutelsat 16E...

Ξεχνάμε τους Novabox οριστικά. Πάνε για HEVC πρότυπο εκπομπής με τον νέο δέκτη "CHSAT01", ήδη ξεκίνησε να εφαρμόζεται στην Bulsatcom (που ενσωματώθηκε πρόσφατα στην Vivacom), όπου μπαίνουν καινούργια κανάλια μέσω του δορυφόρου Hellas Sat 39E και λογικά ως το τέλος του 2025, θα μετακομίσουν κι αυτοί στην νέα κοινή πλατφόρμα ΕΟΝ SAT στο σύμπλεγμα δορυφόρων Hot Bird 13E και Eutelsat 16E...
Ο CHSAT01 είναι διαθέσιμος από τη nova?

https://nova.gr/eksipiretisi-pelatw...oryforiko-apokwdikopoihth-apo-to-nova-account - φαίνεται πως ήδη τον αναφέρουν

Ελπίζω μόνο να μην είναι πατάτα σαν τον 2970, και κατώτερος από τους pace (μάλλον πολλά ζητάω😅)

O CHSAT01 μάλλον είναι ίδιος με τον 2970, εχει ηδη δημοσιευτει στο AVClub το βλεπεις στο λινκ

Πχ. Το timeshift τι τους κόστιζε; (Ας χωνέψουμε το vod)
Γιατί θέλουν να σπρώξουν κόσμο προς το ιντερνετικό που έχει μικρότερο κόστος λειτουργίας. Είναι απλά μαθηματικά. Για αυτό και έκοψαν αυτές τις λειτουργίες. Όπως και το nova εξοχικό, που δεν είχε πλέον λόγο να υπάρχει. Το θέμα με τους παλιούς αποκωδικοποιητές τύπου Pace είναι απλά θέμα πολιτικής της εταιρείας. Από τη στιγμή που δεν υποστηρίζονται πια, δεν υπάρχει θέμα συζήτησης. Το αν ήταν σωστή ή λάθος είναι άλλο θέμα.

o gsh 2970(nova) με τον (eon sat) ειναι ιδιοι δορυφορικοι δεκτες..καμια διαφορα επειδη τους εχω και τους δυο...απλα ο CHSAT01 ειναι ποιο καινουριος!