Αντικατάσταση DENON 1909 που κάηκε...

KalamarGiannis

AVClub Enthusiast
9 November 2006
1,252
ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ
Γεια σας...δυστυχώς εκτός προγράμματος το σύστημα που έφτιαξα Χριστούγεννα του 08
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/36259-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ-ΑΠΟΔΟΤΙΚΗ-ΛΥΣΗ-ΠΑΚΕΤΟΥ-5-1/page7
χρειάζεται αναβάθμιση...

Λόγω καψίματος του ενισχυτή DENON 1909 κι ενός φτηνού dvd amstrad χρειάζομαι φτηνό ενισχυτή και φτηνό player...
To σύστημα παίζει σε sony 46W4000 με laptop SONY vaio (i5 /ATI 5450) δύο ετών μέσω HDMI. Xρήση θέαση ταινιών mkv σε HD με DTS ή DTS-MA.
Hχεία TANNOY REVOLUTION:
Τα μπροστά DC4T, το κεντρικό DC4C και το subwoofer τους 1001. Τα 2 πίσω είναι φτηνά no name (Νansin) από σετάκι PC και κάποτε θα αναβαθμιστούν...

Τώρα λοιπόν και λόγω κρίσης ψάχνω πλέον φτηνότερο ενισχυτή από τα 500ευρώ που έδωσα τέλη 2008 σε Γερμανικό site... επίσης θα ήθελα όσο πιο κοντινή απόδοση στον 1909 που είχα από τον οποίο ηχητικά δεν υπήρχε παράπονο, και οποσδήποτε να ταιριάζει με τα ηχεία revolution.
Συμπαθώ denon, pioneer, yamaha άντε και harman Kardon.
Ερωτήματα:
1.ποιο μοντέλο radioAVR ως 300 ευρώ (που οδηγεί κατάλληλα τα συγκεκριμένα ηχεία; )
2. απο που το παίρνουμε
3. ποιο dvd / blu-ray player προτείνετε από τα φθηνότερα που υπάρχουν;
Ευχαριστώ για κάθε συνδρομή...

ο στὀχος είναι να βλέπουμε αξιοπρεπώς ταινιούλες σε λογικές εντάσεις

Last edited:
Έχοντας ζήσει αρκετό καιρό με τα dc2, η άποψη μου είναι πως θέλουν γλυκοηχο ενισχυτή. Marantz η Denon. Και δυστυχώς θες ισχύ και ρεύματα. Πολλά ρεύματα άρα και χρήματα. Η δες κάτι σε μτχ...

Τα 90 watt ανά κανάλι που είχε ο 1909 φτάνουν;; ρωτάω γιατί είχε από την αρχή ένα πρόβλημα έσβηνε μερικές φορές και το έκανε τρεις τέσσερις φορές συνεχόμενα μέχρι να παίξει μια ταινία... κάποιο κύκλωμα ασφαλείας ίσως;; η οδήγηση των ηχείων να έφταιγε;

από τους καινούριους denon βλέπω ton 1713 στα 400ευρώ με 80w ανά κανάλι... αρκεί;;
O Pioneer 422 130Watt κάνει ως ρεύματα;; κι ας είναι ηχητικά υποδεέστερος για ταινίες...

και μια ακόμη ερώτηση: η usb που έχουν τώρα οι ενισχυτές μπορεί από στικάκι να παίξει ματρόσκα χωρίς να χρειαστεί να συνδέσω το pc στην HDMI;

Last edited:
Χωρίς να θέλω να σε βγάλω από τον προϋπολογισμό σου, πρέπει να σου πω ότι τα είχα με ένα marantz sr 7400 για αρκετά χρόνια. Όταν προσεθεσα ένα δικαναλο για τα μπροστινά (αλλά 500VA τροφοδοσίας δηλ.) άρχισα να ακούω ατάκα... Από τους avr ότι και να βάλεις πάνω λίγο θα τους πέσει. Όπως και σε πολλά πολλά ηχεία που δήθεν οδηγούνται από πολυκαναλους. Γνώμη μου είναι πως αξίζει να δώσεις λεφτά για κάποιον με preout ώστε μελλοντικά να βάλεις δικαναλο με ht passthrough η τελικό για να τα χαρείς. Και έχουν να δώσουν πολύ ωραίο παραμύθι.

θέλω να πω πως κάτι τέτοιο:
http://www.denon.co.uk/uk/product/p...meTheatre&SubId=AVReceivers&ProductId=AVR2313
θα ήταν πολύ πιό σωστό. Σκέψου πόσο πλήρωσες τα ηχεία σου. Καλό είναι και ο ενισχυτής που θα βάλεις να είναι αντίστοιχων δυνατοτήτων. Ένα σπορ αυτοκίνητο για να καταλάβεις τι κάνει θέλει να το δίνεις. Και όταν το δίνεις πίνει βενζίνη. Αλλιώς το πήρες, το βλέπεις κλπ κλπ αλλά δεν το ζεις...
Όσον αφορά τον Pioneer, χωρίς να έχω ακούσει ούτε τα ηχεία σου αλλά ούτε και avr της εταιρίας, καθαρά κρίνοντας από τα δικά μου και από όσα έχω διαβάσει για τους pioneer φοβάμαι μήπως ο συνδυασμός σου βγάλει έντονα και ξερά τα πρίμα. Τα δικά μου τα έχουν τονισμένα και από ότι έχω διαβάσει οι ενισχυτές της εταιρίας αυτής έχουν την τάση να τονίζουν τα πρίμα. Με κάθε επιφύλαξη πάντα.

Last edited:
από τους καινούριους denon βλέπω ton 1713 στα 400ευρώ με 80w ανά κανάλι... αρκεί;;
O Pioneer 422 130Watt κάνει ως ρεύματα;; κι ας είναι ηχητικά υποδεέστερος για ταινίες...

και μια ακόμη ερώτηση: η usb που έχουν τώρα οι ενισχυτές μπορεί από στικάκι να παίξει ματρόσκα χωρίς να χρειαστεί να συνδέσω το pc στην HDMI;

Οι 19xx με τους 17xx έχουν oυσιαστικά τα ίδια τελικά (1713 vs 1912) οπότε σε καμία περίπτωση δεν μιλάμε για upgrade.
O pioneer είναι ακόμα πιο μικρός.

Μatroskes από pc σε στικάρι όχι

Last edited:
Ευχαριστώ πἀρα πολύ για τα φώτα σας....
δεν είμαι για upgrade, και σίγουρα ο 2313 θα ήταν τἐλειος αλλά δε μπορώ να δώσω χιλιάρικο...η ερώτηση είναι ο 1713 με τα 80 watt είναι κάτι πολύ κοντά στον 1909 που εἰχα;;
γιατί τότε είμαι ΟΚ for now...

edit
to link που έδωσες λέει 120W επί 5, και για τον 1912 125 επί 7 ...!

Last edited:
Προφανώς o ένας έιναι 5.1 και ο άλλος 7.1

Από πέρσι πάντως με την προσθήκη των 17xx και των 21xx
έχει αλλάξει λίγο η σειρά της Denon.

Από φετινούς οι παλιοί 19xx ίσως μοιάζουν πιο πολύ με τον 2113.
Έτσι κι αλλιώς στο skroutz η διαφορά του 2113 από τον 1912 είναι γυρω στα 50

κι αυτό όμως απέχει αρκετά από χιλιάρικο...
http://www.skroutz.gr/s/2072063/Denon-AVR-2313.html
Για μένα ο συμβιβασμός είναι μεγάλος. Μάλλον γι αυτό τα έπαιξε ο παλιός. Τα ηχεία κατά πάσα πιθανότητα κατεβαίνουν στα 3 ω. Δεν είναι παίξε γέλασε.

Επειδή δεν το κατέχω το θέμα, απλά πήρα ηχεία που εμφάνιζαν καλά reviews και γνώμες εδώ και εντός του μπάτζετ μου τότε...αν κατεβαίνουν λοιπόν στα 3 ω, μπορώ να κάνω κάτι εγώ ;; να ρυθμίσω να παίζουν στα 6; και τι εννοείς ότι μπορεί να μην έφταιγε κακό ρεύμα και κάηκε ο ενισχυτής;; μετά από λίγες μέρες κάηκε και το dvd που ήταν με scart πάνω στην bravia 46W4000 ... η οποία έβγαλε κάθετη γραμμή (ο τεχνικός της σονυ τηλεφωνικά είπε αυτό είναι συμπτωματικό...).
Γενικά αν πάω για νέο DENON (to WAF να δείτε τι έχει να πει...) από που μπορώ να το βρω φτηνότερα; παίζει Γερμανία όπως παλιά;;

Δεν είναι κάτι που ρυθμίζεται η Ωμικότητα και δεν μπορείς να κάνεις τίποτα παραπάνω από το να πάρεις ένα καλό ενισχυτή :) Δεν ξέρω τι πραγματικά σου δημιούργησε το πρόβλημα στον ενισχυτή αλλά τα κρασαρίσματα που ανέφερες είμαι σχεδόν σίγουρος ότι γίνανε από την ασφάλεια του ενισχυτή που έπεσε για να μην καεί τίποτα. Τα ηχεία της εταιρίας μου αρέσουν. Είναι τραγουδιστά με τα κατάλληλα σύνοδα. Απλώς είναι δύσκολα φορτία και σε αναγκάζουν να εκταμιεύσεις περισσότερα για ενισχυτή. Τώρα για τιμές από denon δε μπορώ να προτείνω κάτι συγκεκριμένο. Κατ αρχάς πέρνα καμία βόλτα από τα mediamarkt σαραφίδηδες κλπ και ρώτα αν υπάρχει κάποιο εκθεσιακό ή στοκαρισμένο σε τιμή προσφοράς σε σειρά 23χχ ή ακόμα καλύτερα σε σειρά 33χχ. Συμφορουμίτης πήρε προ εξαμήνου από mediamarkt Θεσσαλονίκης τον 2311 αν δεν απατώμαι που τότε ήταν ένα μοντέλο πίσω όχι δύο όπως είναι πλέον στα 500 ευρώ. Η εγγύηση στους ενισχυτές στοκ και επίδειξης είναι σε ισχύ συνήθως.

ΚΑταλήγω τελικά λόγω της ανυπέρβλητης παραμέτρου του κόστους σε DENON 1713 κάτω από 400 (εκτός αν βρω 1913 που το αμαζον.δε δεν έχει).
Σε κάθε περίπτωση είναι ισχυρότερος από τον προηγούμενο μου...
γνώμες: αντέχει τα ηχεία; για όλα τα άλλα ποιότητα ήχου κτλ. δεν έχω θέματα...

Τι ρωτάς βρε; Αφού δεν μπορείς να διαθέσεις περισσότερα χρήματα, δεν γίνεται αλλιώς.

Βέβαια τα 87 dB/W/m ευαισθησίας των Revolution δεν είναι και ότι καλύτερο......

Για το θέμα της επισκευής που αρχίζω και σκέφτομαι ως φτηνότερη λύση... μερικά καμένα τρανζίστορ λέτε να κοστίζουν πάνω από 100 να επισκευαστούν;; υπάρχει service denon κάπου στην Κ.Τούμπα που μου είπε ότι πρώτα το κοιτάει και μετά ενημερώνει για το κόστος επισκευής προτού κάνει εργασίες...ἀραγε συμφέρει να το επισκευάσω ή να δώσω περί τα 200 για βασικό καινούριο ενισχυτή με περίπου ίδια watt κι όσο αντέξει κι αυτός;;;

Τι ρωτάς βρε; Αφού δεν μπορείς να διαθέσεις περισσότερα χρήματα, δεν γίνεται αλλιώς.

Βέβαια τα 87 dB/W/m ευαισθησίας των Revolution δεν είναι και ότι καλύτερο......

όμως υπάρχει τρόπος να ξέρουμε αν είναι ΟΚ ή αν είναι ανερπαρκής για τα 87 dB ο 1713 με τα όποια watt σηκώνει?? μην την πατήσω πάλι...

ενημερώνω ότι τελικά στον 1909 μου έγινε επισκευή με κόστος 100 . είχε "καεί ένα κανάλι κι είχε αρπαξει το τροφοδοτικό". Αυτό είναι το μόνο που ρώτησα κι έμαθα.
Ελπίζω ότι δεν έδωσα πολλά για τέτοιου είδους επισκευή..

Ας ελπίσω ότι θα αντέξει μερικά χρονάκια ακόμα ...

ευχαριστώ για τις βοήθειές σας...