Αντικατάσταση Epson TW5000 με καινούργιο προβολέα

Peter Helmis

New member
28 June 2006
91
Αγαπητοί,

Μετά από 4 χρόνια, ο προβολέας μου, άρχισε να βγάζει ροζ και πράσινες μπάρες στο πάνω και κάτω μέρος της οθόνης. Η απόπειρα επισκευής απέτυχε, και είμαι σε αναζήτηση καινούργιου προβολέα. Δεν θα ήθελα να δώσω πάνω απο 1000 Ευρώ και έχώ σημαντικούς περιορισμούς στον χώρο, με την έννοια ότι χρειάζομαι ο προβολέας να είναι long throw (2/1 τουλάχιστον) και να έχει πιθανότατα lens shift. H οθόνη είναι 92", και η απόσταση περίπου 5 μέτρα, σε τραπεζάκι. Μιλάμε για σαλόνι, οπότε το να είναι φωτεινό το μηχάνημα είναι προσόν. Από την έρευνα που έκανα, φαίνεται ότι οι μικροί DLP δεν βολεύουν, αφού δεν έχουν τον απαραίτητο φακό. Το ιδανικότερο μοντέλο θα ήταν ένας TW3600, αλλά δεν βλέπω να κυκλοφορεί πλέον στην Ευρώπη, ενώ μεταχειρισμένο μηχάνημα είμαι διστακτικός να πάρω λόγω πιθανών προβλημάτων.

Καμία ιδέα;

Ευχαριστώ πολύ

Πέτρος

Σε καινούργιο δεν θα βρεις κάτι δυστυχώς.
Στα 1700+ θα βρεις μετακίνηση φακού.
Οι dlp ειναι συνήθως και short throw.

Σε καινούργιο δεν θα βρεις κάτι δυστυχώς.
Στα 1700+ θα βρεις μετακίνηση φακού.
Οι dlp ειναι συνήθως και short throw.

Εχει κανείς ιδέα πότε θα έρθει στην Ελλάδα ο Benq 1300; Εχει σχετικά Long Throw και μπορεί να μου κάνει...

θα σου κάνει και ο tw7200 και έχει και lens shift αλλά δε νομίζω να τον έχει δει ακόμα άνθρωπος να ξέρουμε πως παίζει για τα όχι και λίγα λεφτά που ζητάει.

Είχα το ίδιο ακριβώς πρόβλημα σε Epson TW3500. Μη βιαστείς να τον αλλάξεις, ΔΙΟΡΘΩΝΕΤΑΙ!

Ουσιαστικά το πρόβλημα οφείλεται σε μετακίνηση του φακού που πολώνει το φως, λόγω των μεγάλων διακυμάνσεων θερμοκρασίας. Το μόνο που χρειάζεται είναι ένα σπρώξιμο προς τα κάτω, εγώ το έκανα και οι γραμμές εξαφανίστηκαν. Το δύσκολο είναι να αποκτήσεις πρόσβαση στο οπτικό μέρος του προβολέα, θα πρέπει να τον ανοίξεις (προφανώς), να αφαιρέσεις τη μία ή τις δύο (ανάλογα το μοντέλο) πλακέτες και την ίριδα. Τότε θα δεις δύο φακούς, έναν ακριβώς μπροστά από τη λάμπα και έναν αμέσως μετά. Σπρώξε και τους δύο προς τα κάτω με αρκετή δύναμη (αν έχουν μετακινηθεί πολύ θα ακούσεις κι ένα κλικ όταν θα ξανακουμπώσουν).

Δες εδώ:
http://www.avsforum.com/t/1458911/epson-8100-replaced-bulb-and-now-pink-blue-bands