Αντικατάσταση front ηχείων

levouazie

New member
19 July 2011
24
Καλησπέρα, θα ήθελα τις γνώσεις σας σε ένα θεματάκι που με απασχολεί. Έχω εδώ και κάμποσα χρόνια τα SONY PASCAL SA-VE705 και ενισχυτή τον ΥΑΜΑΗΑ RX-V459 θα ήθελα να αντικαταστήσω τα 2 front με δύο κολώνες για να έχω καλύτερο ήχο και ικανοποιητική ένταση σε μουσική. Τι μου προτείνετε γύρω στα 600 ευρω; και τι θα πρέπει να προσέξω γενικότερα λόγω του ότι η χρήση δεν είναι αμιγώς για μουσική αλλα και για home cinema, αλλάζει κάτι ή τα πάντα όλα? (που δεν νομιζω).

ευχαριστώ προκαταβολικά :2thumb22sup:

Καταρχας θα πρεπει σιγουρα μαζι με τα front να αντικαταστησεις και το κεντρικο και να ειναι ιδιας μαρκας και σειρας με τα μπροστινα σου. Προτασεις θα σου δωσουν οι πιο ''ειδικοι'' του forum.

Κοίτα και προς Crystal Audio μεριά.

Τα είδα, να σου πω μου γυάλισαν τα TX-T2SE-BL αλλά δεν ξέρω αν είναι γιαυτό που τα θέλω, προφανώς και είναι αλλα θα ήθελα να το ακούσω και απο κάποιον που ξέρει 2 πράγματα παραπάνω. Το κεντρικό το αλλάζω και αυτο; εννοώ άμεσα θα υπάρχει θέμα στη συνεργασία ή στην πορεία που έτσι και αλλιώς θα το αλλάξω. πρέπει τα ηχεία που θα κοιτάω να έχουν κάποια ιδιάιτερα στοιχεία;

Τα είδα, να σου πω μου γυάλισαν τα TX-T2SE-BL αλλά δεν ξέρω αν είναι γιαυτό που τα θέλω, προφανώς και είναι αλλα θα ήθελα να το ακούσω και απο κάποιον που ξέρει 2 πράγματα παραπάνω. Το κεντρικό το αλλάζω και αυτο; εννοώ άμεσα θα υπάρχει θέμα στη συνεργασία ή στην πορεία που έτσι και αλλιώς θα το αλλάξω. πρέπει τα ηχεία που θα κοιτάω να έχουν κάποια ιδιάιτερα στοιχεία;
Τα crystal ειναι πολυ καλα για τη χρηση που τα θες αλλα ειναι πολυ πιθανο να εχεις θεμα με την αντισταση τους. Πεφτουν αρκετα χαμηλα και μπορει να μη τα σηκωνει ο ενισχυτης σου. Κανε τους ενα τηλ. να σου πουν και οι ιδιοι αλλα και για να κλεισεις ραντεβου να τα ακουσεις.
Καλο θα ηταν αν μπορεις να παρεις μαζι και το κεντρικο καθως το δεσιμο της μπροστινης τριαδας ειναι το σημαντικοτερο στο ολο στησιμο.
Επισης να προτιμησεις ηχεια με υψηλη ευαισθησια (88db και ανω) για να τα οδηγησει πιο ευκολα ο σχετικα μικρος ενισχυτης σου. Δες και τα roister emphasis 25. Για τα χρηματα τους ειναι πολυ καλα.