Αντικατάσταση ηχείων Gigiworks.

aragornleg

Established Member
15 April 2008
263
Ελλαδα, Αθηνα
Γεια παιδιά. Είχα στην κατοχή μου τα gigaworks s750. Κατά την διάρκεια της μετακόμισης ή κούτα που είχε τους 5 από τους 7 δορυφόρους χάθηκε (ένας Θεός ξέρει πως). Έτσι μου έμειναν τα 2 ώμος θέλω να έχω ένα 5.1 σύστημα. Έβαλα μια αγγελία ζήτησης άλλα δεν νομίζω να βρω κάτι. Υπάρχουν κάποια 3 ηχεία που να βάλω για τα μπροστά και το κεντρικό ή να "φτιάξω" κάποια. Που να είναι παραπλήσιας ποιότητας με τα προηγούμενα με κόστος γύρω στα 40 ευρώ παραπάνω δεν υπάρχουν δυστυχώς.
Τα ηχεία ήταν αυτά
creative_gigaworks_5.jpg
και έβγαζαν 70w.

Να σε ρωτήσω, θες με 40 να πάρεις 3 ηχεία ή 40 για κάθε ηχείο?

Εντωμεταξύ έχω κεγώ τα s750.
Έχω πάρει τα 2 από τα 7 και τα έχω βάλει σαν περιφερειακά στο σαλόνι στο κεντρικό ηχοσύστημα και τα υπόλοιπα 5 τα έχω στο pc στο δωμάτιο.

Καλύτερα θα έλεγα τότε να μην πάρεις τίποτα γιατί δεν αξίζει. Θα πετάξεις 40 έτσι.

Μείνε όπως είσαι και όταν πάνε τα οικονομικά καλύτερα παίρνεις κάτι που να αξίζει.

Το θέμα είναι ότι δεν μπορώ να δω καθόλου ταινίες τώρα και δεν έχω άλλο σύστημα σπίτι μου.
Μακάρι φίλε μου άλλα δυστυχώς δεν θα πάνε καλύτερα (για μένα τουλάχιστον σίγουρα χειρότερα μπορεί) όποτε αν είναι να μείνω 5 χρονιά χωρίς σύστημα δεν γίνεται. Δεν βγαίνω και καθόλου έξω καθώς λεφτά δεν υπάρχουν οπότε η μόνη διασκέδαση είναι καμιά ταινία και αν δεν έχω και αυτό δεν θα την "βγάλω" με τίποτα.

Το θέμα είναι ότι τελικά (μετά από πολύ ψάξιμο) δεν έχω καν τα δυο μόνο το ένα δηλαδή 1.1 :P.

Θα θελα καλύτερα να έδινα τα χρήματα για να αξιοποιήσω τα s750 όχι να πάρω κάτι καινούργιο ;)

Καλά δεν είπα να καταργήσεις τα s750. Απλά να πάρεις ένα σετ και να το συνδυάσεις με τα s750.

Δηλαδή κρατάς το 1 από τα s750 για κεντρικό και παίρνεις ένα σετ 2.0 για αριστέρα-δεξιά

Σωστό και αυτό ;) όμως τι σετ ? Πόσα watt πρέπει να είναι ? Επίσης κάποια είναι "κλειστά" δεν μπορείς να τα συνδέσεις πάρα μόνο έτσι όπως έρχονται.

Τώρα για το ποιό σετ δεν έχω ιδέα.

Δες 3-4 μοντέλα στα χρήματα που διαθέτεις, διάβασε και κανά review, γιατί χλωμό να μπορείς να τα ακούσεις κάπου, και προχώρα.

Ναι review θα κοιτάξω. Το κυρίως θέμα είναι όμως να βρω κάποια που συνδέονται όπως τα s750 και με τα watt τι παίζει αν πάρω πχ 8 watt τι θα γίνει όταν τα συνδέσω με το s750 που βγάζει 70w.

Καταρχήν πρέπει τα ηχεία που θα βάλεις να είναι στα ίδια ohm.

Για την ισχύ που λες ο ενισχυτής για να βγάλει 70w πρέπει να τον δυναμώσεις πολύ, δε βγάζει 70w κατευθείαν με το που τον ανοίγεις και γενικά καλύτερα να έχεις παραπάνω ισχύ πάρα λιγότερο.

Βέβαια τα ηχεία των 8w δε ξέρω πόσο θα αντέξουν, αλλά μπορείς να μην τα βάλεις πάνω στα s750.
Βάζεις ξεχωριστά στην κάρτα ήχου το center+sub στα s750 και ξεχωριστά το σετ που θα πάρεις στην left-right.

Τώρα πώς θα δέσουν όλα αυτά μαζί είναι άλλο θέμα...

Σωστό και αυτό. Το θέμα είναι κυρίως πως θα δέσουν μαζί.

Ένας φίλος μου που με έβλεπε να ψάχνω μου έδωσε 2 τέτοια http://www.cinenow.co.uk/products/2357-jamo-classic-4 και αυτό http://www.epinions.com/specs/pr-Sp...ond_8_Centre_Center_Channel_Speaker_Diamond_8.
Τώρα έχω κάποιες ερωτήσεις.
Τα jamo αξίζουν σε σχέση με τα ηχεία του s750?
Γίνεται να τα συνδέσω πάνω στο sub του s750 (τουλάχιστον το κεντρικό γιατί έχω έναν παλιό ενισχυτή για stereo και μπορώ να τον χρησιμοποιήσω σε αυτά)?

Δεν ξέρω να σου πω γιατί δεν τα έχω ακούσει, αλλά πιστεύω ότι και τα 2 θα είναι καλύτερα.

Πρόσεχε όμως τις ωμικότητες γιατί βλέπω το ένα είναι 6ohm και το άλλο 4.

Τα s750 απότι θυμάμαι είναι 8ohm οπότε αν τα συνδέσεις στον ενισχυτή των s750 είναι πολύ πιθανό να έχεις πρόβλημα.

Και εγώ πιστεύω είναι αρκετά καλά.

Ναι για αυτό φοβάμαι να τα συνδέσω. Αυτά με τα 4 μπορώ να τα συνδέσω πάνω σε έναν stereo ενισχυτή και να τα βάλω ξεχωριστά. Αλλά τα άλλο δεν μπορώ :S.
Αν υπάρχει κάποιος που να ξέρει κάτι παραπάνω και μπορεί να βοηθήσει πάνω σε αυτό :).