Aντικατάσταση κεραίας σε πολυκατοικία.

Jkouli

AVClub Enthusiast
27 November 2007
766
Ειμαι διαχειριστης στην πολυκατοικια που διαμενω στην περιοχη της Καλλιθεας.Η πολυκατοικια ειναι 12ετιας σε σχημα Γ.Καθε σκελος απο το Γ εχει δυο γραμμες που διατρεχουν τους 5οροφους.Συνολο 4 γραμμες.Το θεμα ειναι οτι σε καθε σκελος απο το Γ,η μια γραμμη εχει εικονα απαραδεκτη ακομη και σε καναλια με αποδεδειγμενα καλο σημα και η αλλη ανεκτη.
Το θεμα που προκυπτει ειναι ισως χρηζει αντικατασταση η κεραια,με αλλη καλυτερης ποιοτητας,και αν ειναι εφικτο,να μπει ισως και δορυφορικη που να διαμοιραζει σημα ανευ αποκωδικοποιητη(δλδ να υπαρχει ενας κεντρικος που να μοιραζει σε ολους).Ειναι δυνατο αυτο να γινει?Υπαρχει κανεις που να μπορει να μου προτειενει εστω και με πμ,εναν τεχνικο που θα αναλαβει να δει τι μπορει να γινει?
Ποσο κοστιζει μια κεραια (πχ televes) με ποιοτικα παρελκομενα γενικα?
Επισης η ολη εγκατασταση θα εχει θεμα με τα μελλοντικα ψηφιακα προτυπα?

Αν το θεμα ειναι σε λαθος ενοτητα μπορει να μεταφερθει..

Η εγκατάσταση θέλει έλεγχο. Το πρόβλημα μάλλον δεν οφείλεται στην κεραία, αλλά σε κάποιο σημείο της διαδρομής των καλωδίων.
Οι κλασικές κεραίες λαμβάνουν και τα ψηφιακά σήματα.

Ο διαμοιρασμός δορυφορικών προγραμμάτων είναι σύνθετος και ακριβός.

σε ευχαριστω πολυ...κοστος που εχει μια απλη κεραια κ ενα πιατο αντιστοιχα με διαμοιραστη?
ασχετο,μπορω χρησιμοποιωντας την κεντρικη καλωδιωση να στειλω δορυφορικο σημα μονο σε μενα?Να βαλω το πιατο επανω κ αν δεν συμφωνησουν οι αλλοι να χω μονο εγω?με ποκωδικοποιητη μονο γω?

- Με 200 - 250 στήνεις ένα στοιχειώδες σύστημα.

- Μπορείς με ένα καλώδιο να "κατεβάσεις" επίγειο και δορυφορικό σήμα στο διαμέρισμά σου.

Οτι αφορά τον κεντρικό διαμοιρασμό, θα στο πω απλά.
Για να διανείμεις εικόνα επιλεγμένων καναλιών (όχι όλων εννοείται) θέλεις εγκατάσταση όμοια με αυτή που χρησιμοποιούν τα ξενοδοχεία.

H oποία εγκατάσταση αυτή που χρησιμοποιούν τα ξενοδοχεία δεν είναι φθηνή,και πιάνει και κάποιο χώρο.