Αντικατάσταση Panasonic P50G30 με Panasonic L55ET60

redfire

New member
9 August 2008
8
Παίδες καλησπέρα, θα ήθελα την γνώμη σας σχετικά με το αν αξίζει η αντικατάσταση της 1,5 έτους P50G30 με μια καινούργια L55ΕΤ60. Εχω βρει να πουλήσω την παλιά και να συμπληρώσω 500 για την καινούργια. Η απόσταση ειναι 3 μέτρα και ενδιαφέρομαι για ΟΤΕ tv και ταινίες. Ομως πολλοί μου λένε ότι την ποιότητα και τα χρώματα της παλιάς δεν θα τα έχω με την led. Θα ειναι τόσο μεγάλη η διάφορα τους; Αξίζουν τα 500 οι 5 ιντσες παραπάνω και το passive 3d? Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων ....

Το μεγαλύτερο μέγεθος είναι όντως ένα συν, αλλά όπως και εσύ αναφέρεις η ποιότητα εικόνας στην ET60 είναι πιο κάτω από την G30. Αν δεν έχεις κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα (ανακλάσεις κλπ) με την G30, νομίζω είναι καλύτερα να περιμένεις. Δηλαδή την G30 θα την δώσεις κοντά στο χιλιάρικο ?

Σε φωτεινό χώρο η ET60 θα δείχνει καλύτερα (αν και ανακλάσεις θα έχει) , σε σκοτεινό χώρο χειρότερα (το μαύρο θα είναι σκούρο γκρι).

Γενικά θα έλεγα τα εξής...
+Κερδίζεις 5"
+Κατανάλωση ρεύματος
+Πιο φωτεινή και πιο κατάλληλη για θέαση ημέρα
+Smart TV , 3D , σχεδιασμός
+Γλιτώνεις image retention , posterization , dithering κτλ.

-Πολύ μικρότερη αντίθεση σε σκοτεινό χώρο
-Πολύ χειρότερο μαύρο σε σκοτεινό χώρο
-Μπορεί να μπλέξεις με clouding , banding κτλ.
-Δίνεις 500 ευρώ

Οχι, δεν θα δώσω την G30 ένα χιλιαρικο απλά έχω βρει μια άκρη για την ΕΤ60 σε πολύ χαμηλή τιμή...
Η αλήθεια ειναι ότι βλέπουμε τις περισσότερες ταινίες την ημέρα αφού το βράδυ κοιμούνται τα μικρά! Απλά θεωρούσα ότι αφού βρήκα να δώσω την παλιά θα ήταν μοναδική ευκαιρία να πάω σε 55αρα με κόστος 500 . Αυτό που με κολλάει λίγο ειναι το πολύ clouding και το banding που ανέφερε ο Yperion αλλά και η κατανάλωση αφού τώρα φτάνει στα 300-340watt. Τελικά το δίλημμα παραμένει...

θα προτιμούσατε δηλαδή μια 55st60 από τη 55et60 στα 1500 ...???

(sorry για το off topic.)

Για ποιον χώρο μιλάμε? Φωτεινό ή σκοτεινό?

Αυτό θα καθορίσει κατά 80% την απάντηση. Το υπόλοιπο 20% είναι οι διαφορές πλάσμα vs LCD και τι προτιμάει ο καθένας.

Άλλος ένας wannabe ευτυχής κάτοχος. Την έκλεισα σήμερα, αύριο παραλαμβάνω :D (L55ET60)

Δεν υπάρχει σύγκριση μεταξύ των δύο αυτών τηλεοράσεων. Η μια βγάζει ansi contrast 1000:1 και η άλλη 16000:1. Δεν χρειάζεται να υποθεί κάτι παραπάνω, όλα τα άλλα είναι υποκειμενισμοί του κ@λου και γραφικότητες. Βεβαίως αν την πάρεις την τηλεόραση για να την τοποθετήσεις όχι στο σαλόνι αλλά στο .... αίθριο και να παρακολουθείς την πρωϊνή ζώνη του ant1 και την μεσημβρινή του star, τότε πάρε όποια λάχει με ... κλήρο και όχι μόνο μεταξύ αυτών των δύο.

Από εκεί που βρίσκεις σε πολύ καλή τιμή την ΕΤ δεν παίζει καμία plasma στις 55 ίντσες?

Παίδες καλησπέρα, θα ήθελα την γνώμη σας σχετικά με το αν αξίζει η αντικατάσταση της 1,5 έτους P50G30 με μια καινούργια L55ΕΤ60. Εχω βρει να πουλήσω την παλιά και να συμπληρώσω 500 για την καινούργια. Η απόσταση ειναι 3 μέτρα και ενδιαφέρομαι για ΟΤΕ tv και ταινίες. Ομως πολλοί μου λένε ότι την ποιότητα και τα χρώματα της παλιάς δεν θα τα έχω με την led. Θα ειναι τόσο μεγάλη η διάφορα τους; Αξίζουν τα 500 οι 5 ιντσες παραπάνω και το passive 3d? Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων ....

Σαν να λεμε απο δημαρχος κλητηρας