Αντικατάσταση Philips 32PFL5007M/08' από MediaMarkt

giorgostri

New member
16 October 2007
61
Καλημέρα παιδιά,

Την Παρασκευή συνάδελφός μου αγόρασε από MediaMarkt την Philips 32PFL5007M/08 (SmartTV, 400Hz κα) στην τιμή των 365 για χρήση στο υπνοδωμάτιο, για να διαπιστώσει εν τέλει πως δεν διαθέτει υποστήριξη σε ελληνικούς υποτίτλους στα διάφορα format που αναπαράγει (και κατά πως φαίνεται η Philips δεν πρόκειται να υποστηρίξει λίαν συντόμως ούτως ή άλλως).

Ως έχει, το πιθανότερο είναι να την επιστρέψει και να στραφεί σε μια άλλη λύση που τουλάχιστον να μπορεί να δει ελληνικούς υποτίτλους. Προσωπική μου πρόταση ήταν να εγκαταλείψει τα SmartTV χαρακτηριστικά και να στραφεί σε μία επιλογή στα 100Hz που να κάνει downmix το DTS σε stereo, μια και βλέπει ουκ ολίγες ταινίες σε high definition με DTS. Ως έχει και με δεδομένο πως η αλλαγή εκ των πραγμάτων θα γίνει στο MediaMarkt, έχετε κάποια πρόταση στα 32'' που να μην ξεφεύγει ιδιαίτερα από την τιμή αυτή, να έχει ποιοτική εικόνα και να λειτουργεί αψεγάδιαστα ως media player; Να υποθέσω πως πάει σφαίρα προς Samsung;

Οποιαδήποτε καθοδήγηση θα ήταν ευπρόσδεκτη. Ευγνώμων κι εκ μέρους του εκ προοιμίου.

Last edited by a moderator:
Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου, αλλά όπως ανέφερα κι αρχικώς η καινούργια τηλεόραση πρέπει αναγκαστικά να είναι από το MediaMarkt, μια κι από εκεί την αγόρασε ο συνάδελφος τη Philips. Οπότε θα πρέπει να αρκεστούμε σε αυτές που παρέχονται στο συγκεκριμένο κατάστημα.

Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου, αλλά όπως ανέφερα κι αρχικώς η καινούργια τηλεόραση πρέπει αναγκαστικά να είναι από το MediaMarkt, μια κι από εκεί την αγόρασε ο συνάδελφος τη Philips. Οπότε θα πρέπει να αρκεστούμε σε αυτές που παρέχονται στο συγκεκριμένο κατάστημα.

Η πιο καλή λύση θα ήταν αυτή που ανέφερε ο Μάκης παραπάνω. Παρόλα αυτά επειδή πρέπει να είναι απο το Mediamarkt καθώς επίσης να έχει το καλύτερο δυνατόν ενσωματωμένο media player (άρα πάμε σε samsung ούτως ή άλλως) θα πρότεινα την samsung 32eh5000.
Βέβαια είναι 50hz πραγματικά και επίσης δεν έχει 3D αλλά είναι πολύ καλή σε εικόνα (για την κατηγορία και τα λεφτά που ζητά)!

Ευχαριστώ και πάλι παιδιά...φοβάμαι πως μάλλον η συγκεκριμένη είναι μονόδρομος βάσει των υπολοίπων και των αναγκών του. Δεν τον ενδιαφέρουν τα αθλητικά, αλλά κυρίως ταινίες/σειρές και φυσικά τηλεόραση, οπότε υποθέτω πως τα 50Hz δεν θα τον "χαλάσουν" και τόσο. Αν δεν κάνω λάθος από όσα διάβασα, δεν έχει θέμα με το downmix του DTS σε stereo, με την αναπαραγωγή AC3 και τους υπότιτλους σε ελληνικά.

αν του αρέσει σα τηλεόραση, έγινε που έγινε αυτό και τώρα την έχει σπίτι του, γιατί δεν παίρνει ένα οικονομικό media player να μη μπαίνει και σε διαδικασίες αλλαγής/πρηξίματος κλπ?

Μετά και την καθοριστική σας συνεισφορά και την πρόταση του Υπερίωνα, κατέληξε εν τέλει στην αγορά της Samsung UE 32F5000 AWXXH, η οποία αποδεικνύεται σε επίπεδο εικόνας εξαιρετική, από όσο μου διεμήνυσε. 2-3 ακόμα ερωτήματα για όποιον έχει μια εμπειρία από τη συγκεκριμένη, για να μην ανοίγω καινούργιο νήμα αναίτια:

* Γνωρίζετε αν παρέχει τη δυνατότητα εγγραφής εκπομπών; Η Phillips, παρά τα μύρια κουσούρια της, διέθετε τέτοιο feature, το οποίο και βολεύει αρκετά το συνάδελφο. Αν όχι, ποια θεωρείτε τη φθηνότερη (ή προτιμητέα) λύση για την απόκτηση αυτής της πιθανότητας; Κάποιο dvd recorder με εσωτερικό σκληρό δίσκο; Όχι τίποτα άλλο, αλλά τον έχω ικανό να την γυρίσει κι αυτή, μήπως κι υπάρχει άλλο μοντέλο της Samsung που να παρέχει κι αυτή τη δυνατότητα.

* Έχει προσπαθήσει να αναπαράγει αρχεία .mts που τα δημιουργεί μέσω του αποκωδικοποιητή της CrystalAudio από έτερη τηλεόραση, αλλά εις μάτην. Θεωρητικά η τηλεόραση αναπαράγει .mts αρχεία. Έχετε κάποια ιδέα για το τι μπορεί να ευθύνεται;

Και πάλι ευχαριστώ παιδιά για την ευγενική σας συμμετοχή και σχόλια. Πολύ χρήσιμα!

Last edited:
Μπορεί να αγοράσει ένα εξωτερικό δέκτη με δυνατότητα PVR (ξεκινάνε από 30 ευρώ)...

http://www.skroutz.gr/c/968/psifiakoi-dektes.html?from=catspan&keyphrase=pvr+hdmi

Έτσι θα μπορεί υποθέτω να παίζει και τα mts από το usb του δέκτη. Αλλιώς πρέπει να πάει σε κάποιο πρόγραμμα (κυκλοφορούν ελεύθερα για κατέβασμα) mts to avi.

Το τελευταίο δεν το έχω δοκιμάσει (απλά το διάβασα σε άλλο φόρουμ) και το γράφω με επιφύλαξη.

Σ' ευχαριστώ και πάλι Υπερίωνα για την πάντα κατατοπιστική πληροφόρηση. Τον ενημέρωσα ήδη και βρίσκεται σε διαδικασία αναζήτησης του κατάλληλου! Και πάλι ευχαριστώ για τον κόπο και την ενημέρωση. :)