Αντικατασταση σκληρου σε xpenology (synology) με αλλον μικροτερο (οχι RAID)

avpap

Μέλος Σωματείου
30 September 2011
9,993
Αθηνα
Εχω ενα microserver που τρεχει xpenology (DSM 5.1-5022 update 5, dsm date 22/04/2015). Επειδη το συγκεκριμενο εχει σχεδον παροπλιστει (το κραταω μονο για το photo station), θα βγαλω τον σκληρο που υπαρχει μεσα (8tb seagate archive) και να τον αντικαταστησω με καποιον αλλον μικροτερο (π.χ. 2-3τερα). Προφανως, πριν το επιχειρησω θα εχω φροντισω ωστε ο χωρος που χρησιμοποιειται να ειναι λιγος (οχι μεγαλυτερος απο τον "φρεσκο" σκληρο).
Το μονο που εχω βρει που να πλησιαζει σε αυτο που θελω να κανω ειναι αυτο
https://forum.synology.com/enu/viewtopic.php?t=94570
αλλα και αυτο ειναι α) παλιο και β) για αντικατασταση με μεγαλυτερο σκληρο.

Καμμια βοηθεια;
ευχαριστω πολυ

Εχω ενα microserver που τρεχει xpenology (DSM 5.1-5022 update 5, dsm date 22/04/2015). Επειδη το συγκεκριμενο εχει σχεδον παροπλιστει (το κραταω μονο για το photo station), θα βγαλω τον σκληρο που υπαρχει μεσα (8tb seagate archive) και να τον αντικαταστησω με καποιον αλλον μικροτερο (π.χ. 2-3τερα). Προφανως, πριν το επιχειρησω θα εχω φροντισω ωστε ο χωρος που χρησιμοποιειται να ειναι λιγος (οχι μεγαλυτερος απο τον "φρεσκο" σκληρο).
Το μονο που εχω βρει που να πλησιαζει σε αυτο που θελω να κανω ειναι αυτο
https://forum.synology.com/enu/viewtopic.php?t=94570
αλλα και αυτο ειναι α) παλιο και β) για αντικατασταση με μεγαλυτερο σκληρο.

Καμμια βοηθεια;
ευχαριστω πολυ

γιατί δεν προσθέτεις τον νεο σκληρό, αντιγραφείς τα αρχεία που θέλεις και μετά βγάζεις τον παλιό?

και τα packages; θα μεταφερθουν αυτοματα; δηλαδη καταλαβαινει το dsm οτι φευγουν "βασικα" αρχεια και φροντιζει να τα αντιγραψει μονο του στον φρεσκο σκληρο;

μπορείς να κάνεις αντιγραφή το φάκελο @appstore από το υπάρχον volume στο νεο, δεν το έχω δοκιμάσει αλλά το πολύ κάνεις ξανά εγκατάσταση ότι θέλεις και περνάς τα settings από το παλιό @appstore στο νεο, το λειτουργικό θα περάσει αυτόματα στο νεο volume μόλις το δημιουργήσεις

καλη ιδεα και ευχαριστω για το χρονο σου! θα ψαξω λιγο με midnight commander τι αλλο υπαρχει μεσα, αλλα απο οτι θυμασαι εκτος απο το @appstore δεν υπαρχει καποιος αλλος φακελος "συστηματος";

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Το DSM ναι το ξερω οτι μπαινει "αυτοματα" σε καθε σκληρο οταν μπαινει στο nas.

το @appstore βρίσκετε στο φάκελο volume πχ volume1, τα αρχεία συστήματος είναι στο ρουτ του σκληρού

Attachments

• ΓŽΕ‘ΓŽΒ±Γβ€žΓŽΒ±ΓŽΒ³ΓΒΓŽΒ±Γβ€ ΓŽΒ?5.PNG
    ΓŽΕ‘ΓŽΒ±Γβ€žΓŽΒ±ΓŽΒ³ΓΒΓŽΒ±Γβ€ ΓŽΒ?5.PNG
    81.5 KB · Views: 36