αντικαταστάτης του ls4a

neXTgen

AVClub Enthusiast
3 July 2007
764
west coast
...για σοφίτα . δωμάτιο δηλαδή με ξύλινη εμφανή σκεπή, η οποία ανεβαίνει από τα 3 μέτρα (περίπου) ύψος στην πλευρά που θα στηθούν τα ηχεία στα 4 μέτρα (περίπου) ύψος στον απέναντι τοίχο, λίγο μπροστά από αυτόν κάθομαι.

3.5 Χ 3.5 περίπου μέτρα είναι το εμβαδό του δωματίου, χρησιμοποιείται ως γραφείο, και ο υπολογιστής είναι φορτωμένος με χιλιάδες καλούδια (από τον οποίο ακούω) άρα πηγή υπολογιστής (έχω κάρτες firewire, dac τα παντα).

ενισχυτής είναι αυτή τη στιγμή ένας παλιός καλός nad (αλλαγμένα όλα τα εντόσθια και αναβαθμισμένα). τα δε ηχεία θα αντικαταστήσουν ζεύγος παλιού rogers ls4a που έχει φάει τα ψωμιά του και θα πάει στο υπόγειο για άλλη δουλειά.. ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΖΩ οπότε δεν έχει νόημα να μου πείτε να τον φτιάξω κλπ.

θα είναι δεύτερο σύστημα, είμαι λάτρης του παλιού εγγλέζικου ήχου (harbeth shl5 κάτω στο πρώτο σύστημα) και το πρόβλημά μου είναι πως π.χ στα λίτρα του ls4a είναι το spendor 3/1 r2 ΟΜΩΣ το πρόβλημά μου είναι πως ΔΕ ΘΕΛΩ bass reflex. όπως δεν είχε το τότε rogers και όπως δεν έχει το τώρα spendor 3/5 που όμως είναι μικρό για το χώρο όπως κι εμένα μου αρέσει.

γνωρίζετε κάποιο ηχείο που (έστω) να προσεγγίζει το στυλ παιξίματος του ls4a γύρω στα 40cm ύψος και να είναι closed cabinet? κυκλοφορεί κάτι τέτοιο τώρα?

τέλος, έχω στο πίσω μέρος του μυαλού μου κάποια στιγμή να αγοράσω για το εν λόγω σύστημα κι έναν ολοκληρωμένο destiny 2 (όταν βρω τα χρήματα) για να στείλω στο υπόγειο και τον nad... αυτό βέβαια μπορεί να αλλάξει.., αλλά υπάρχει ως σκέψη.

το θέμα μου λοιπόν είναι εγγλέζικο ηχείο, κλειστού τύπου αλλά παλαιά, και ξεκούραστα παιξίματα σε μουσικές κυρίως παλιές (πριν το 75). η τιμή μπορεί να είναι μέχρι ένα χιλιάρικο άντε κάτι ακόμα αν υπάρχει λόγος..

επειδή το ζαλίζω αρκετό καιρό τώρα, δεν το έχω βάλει σοβαρά μπροστά όμως κοιτάω να το τρέξω τώρα, αν δεν βρω λύση εφικτή που να με πείσει, θα μείνω με τα ίδια .. δεύτερο σύστημα είναι είπαμε, κρίση μας έχουν οδηγήσει να έχουμε ....

καλή ανάσταση και ευχαριστώ σας εκ των προτέρων!

neXTgen

...ειναι το πιο κοντινο στις προδιαγραφες που εχεις θεσει, απλα στο βιντεο καπου αναφερει οτι δεν κολακευει κακες ηχογραφησεις. Παντως βρεττανικο ηχο αλλα οχι απο κλειστη καμπινα αλλα απο καμπινα με σχεδιασμο transmission line, θα βρεις στα βασης της PMC.

£ 669 το πρωτο 2Χ η τιμή για το δεύτερο... το eb2 πάντως είναι γαργαλιστικό, έστω και για ένα τεστ 30 ημερών βρε αδερφέ...