Αντικατάταση τηλεόρασης 55" από Κωτσόβολο

mouris82

New member
29 March 2016
57
Καλη σας μερα! Για αλλη μια φορα θα θελα τη γνωμη σας και τη πολυτιμη βοηθεια σας. Το ' 19 πηρα τη samsung ue55nu8002 και τωρα επςιδη εχει ενα θεμα με το panel αν δε φτιαχνεται θα προχωρησει ο κωτσοβολος σε αντικατασταση. Το συγκεκριμενο μοντελο δεν υπαρχει κ μου ειπαν πως θα παμε στο επομενο με παρεμφερη χαρακτηριστικα. Εγω θελω τωρα δυο πραγματα απο εσας:
Α)ποιο ειναι το επομενο απο αυτη με εξισου καλα χαρακτηριστικα? Γτ σε αυτη κατεληξα απο δικη σας βοηθεια επισης. (Σιγουρα 100 hz και πανω)
Β)εαν υπαρχει περιθωριο να αναβαθμισω το μοντελο βαζοντας μια καποια διαφορα που να παω?
Ευχαριστω κ συγγνωμη για το κατεβατο...περιμενω τις προτασεις σας!!!

Η Q70A είναι το πιο κοντινό από τα 2021 μοντέλα της Samsung. Αν η αντικατάσταση μπορεί να γίνει με τηλεόραση παραπλήσιας αξίας, ίσως η Q80A ή η Sony X90J/X93J στοιχίζει περίπου τα ίδια χρήματα με την τηλεόραση που (μάλλον) θα αντικατασταθεί. Για αναβάθμιση, κάποιαν 65" LCD ή 55" OLED.

Ευχαριστω μιχαλη για την απαντηση. Οσο για q led ,δεν ισχυει αυτο που λενε να δε μπορεις να πας oled μη πας δε q led . Κανω λαθος? Επισης δε με παιρνει για 65 ιντσες. Θα θελα να μεινω στις 55. Υπαρχει αλλη προταση κυριως σε samsung;

Αυριο εχω επικοινωνια με κωτσοβολο. Τελικα, που να καταληξω ? Εχει καποιος να προτεινει κατι? Ειμαι πολυ αγχωμενος ρε παιδια για πιθανη αντικαταδταση γτ δε ξερω αν αυτο που θα μου προτεινουν αυτοι θα ναι αντιστοιχο της δικης μου. Οταν ειχα παει να παρω αυτη,δεν ειχαν ιδεα πχ οι πωλητες για τα πραγματικα hZ. Τωρα θελω να ειμαι ετοιμος για αντιπροταση.

στα ειπε ο μιχαλης πιο πανω samsung Q70A η Q80A αναλογα τι ποσο θα σ καλυψουν...σε τι αποσταση βλεπεις?μηπως σε παιρνει να πας σε QE65Q70A

Στα 2.5 μετρα βλεπω. Απλα αναρωτιομουν αυτο για τις q LeD. Ειναι καλη επιλογη? Δε λενε να μη τις προτιμουμε? Ή ουτε που ισχυει?

Ποιος το λεει;σε αυτα τα λεφτα πιστευω ειναι απο τις top επιλογες!αν διαβασεις κ εδω στο φορουμ θα δεις οτι προτεινοντε απο τους πιο εμπειρους στο αθλημα κ τα δυο μοντελα

Ωραια. Και μια δευτερη ακομα πιο χαζη ερωτηση. Η Q70A γτ ειναι απο 1200 περιπου στα 799 σχεδον παντου? Μου φαινεται μεγαλη η μειωση . Υπαρχει καποιος λογος ? Ακομα κ ο κωτσοβολος που ειναι πιο ακριβος απολους 🤔🤔🤔🤔🤔

Στα 2.5 μετρα βλεπω. Απλα αναρωτιομουν αυτο για τις q LeD. Ειναι καλη επιλογη? Δε λενε να μη τις προτιμουμε? Ή ουτε που ισχυει?
Πολοι μιλάνε αρνητικά για τις qled, ως μια προσπάθεια κακού (αλλά επιτυχημένου) μάρκετινγκ της σαμσουνγκ, να προκαλέσει συνχυση με τις oled, που όμως είναι εντελώς διαφορετικη τεχνολογια. Οι qled είναι απλες led, και όχι oled. Πλην αυτού όμως, οι qled είναι ποιο ποιοτικες απο καθε "απλη led" και 100% πας σε αυτή αν θες σαμσουνγκ. Την καλύτερη εικόνα την έχουν οι oled (έχουν όμως τα δικά τους μειον). Εφόσον δεν πας σε oled οι qled είναι ΑΡΙΣΤΗ επιλογή στις σαμσουνγκ.

https://www.skroutz.gr/s/27732554/Samsung-Smart-Τηλεόραση-QLED-4K-UHD-QE65Q70A-HDR-65.html?from=catspan

Να επιβεβαιώσω ότι η παραπάνω τηλεόραση είναι πάρα πολύ καλή. Την τοποθετήσαμε δίπλα στο γείτονα. Ωραία χρώματα, μαύρο,γωνίες θέασης, HDMI 2.1 Η μόνη έλλειψη τα φορματ της Dolby. Μια πολύ καλή επιλογή!

Ωραια. Και μια δευτερη ακομα πιο χαζη ερωτηση. Η Q70A γτ ειναι απο 1200 περιπου στα 799 σχεδον παντου? Μου φαινεται μεγαλη η μειωση . Υπαρχει καποιος λογος ? Ακομα κ ο κωτσοβολος που ειναι πιο ακριβος απολους 🤔🤔🤔
Πολοι μιλάνε αρνητικά για τις qled, ως μια προσπάθεια κακού (αλλά επιτυχημένου) μάρκετινγκ της σαμσουνγκ, να προκαλέσει συνχυση με τις oled, που όμως είναι εντελώς διαφορετικη τεχνολογια. Οι qled είναι απλες led, και όχι oled. Πλην αυτού όμως, οι qled είναι ποιο ποιοτικες απο καθε "απλη led" και 100% πας σε αυτή αν θες σαμσουνγκ. Την καλύτερη εικόνα την έχουν οι oled (έχουν όμως τα δικά τους μειον). Εφόσον δεν πας σε oled οι qled είναι ΑΡΙΣΤΗ επιλογή στις σαμσουνγκ.
Mαλιστα. Καταλαβα! Μα ολον αυτο το καιρο πεφτω σε διαφορα/ους που μιλουν σχετικα αρνητικα για τις q. Γι αυτο κ ειχα καποιες"ενστασεις". Αρα εχω δυο καλες επιλογες. Ειτε q70 ειτε q80.
Απλα οπως εγραψα κ παραπανω με προβληματιζει η τοσο μεγαλη εκπτωση της q70. Δε πιστευω να ειναι λογω "σκαρτου" μοντελου κ θελουν να το ξεφορτωθουν???

Ωραια. Και μια δευτερη ακομα πιο χαζη ερωτηση. Η Q70A γτ ειναι απο 1200 περιπου στα 799 σχεδον παντου? Μου φαινεται μεγαλη η μειωση . Υπαρχει καποιος λογος ? Ακομα κ ο κωτσοβολος που ειναι πιο ακριβος απολους 🤔🤔🤔

Mαλιστα. Καταλαβα! Μα ολον αυτο το καιρο πεφτω σε διαφορα/ους που μιλουν σχετικα αρνητικα για τις q. Γι αυτο κ ειχα καποιες"ενστασεις". Αρα εχω δυο καλες επιλογες. Ειτε q70 ειτε q80.
Απλα οπως εγραψα κ παραπανω με προβληματιζει η τοσο μεγαλη εκπτωση της q70. Δε πιστευω να ειναι λογω "σκαρτου" μοντελου κ θελουν να το ξεφορτωθουν???

Η QE55Q70A την εβδομάδα του bf έκανε 749 ,πριν το bf ήταν στα 899,όταν ξεκίνησε να πωλείται τον Μάιο του 2021 η αρχική τιμή ήταν 1299.
Άρα η διαγραφόμενη τιμή είναι εκτός πραγματικότητας όταν η τιμή που έπαιζε τον τελευταίο μήνα ήταν στα 899.
Έτσι εσένα σου φαίνεται τρομερή έκπτωση τιμής από τα 1200 στα 799.

Last edited:
Πολυ ωραια ρε παιδια. Σας ευχαριστω για τις τοσο πολυτιμες πληροφοριες αλλα και για τις επεξηγησεις στις αποριες μου που προφανως μοιαζουν παιδιαστικες.
Ελπιζω να εχω καλη καταλαξη με το κωτσοβολο. Αν εχετε καποια αλλη προταση μη διστασετε. Οταν θα εχω νεοτερα θα ενημερωσω,ετσι για να τσεκαρουν κ καποιοι τη συμπεριφορα της αλυσιδας αν θελουν.

Καλησπερα! Μολις διαβασα το θεμα σου και ηθελα αν μου επιτρεπεις να κανω μια ερωτηση "εκμεταλλευομενος"το post σου. Αυτη που λες η phillips,σε συγκριση με την q70A 55" και q80A τι σου λεει???ισως να να συγκρινω πατατες με ντοματες τωρα,αλλα μου αρεσει που βρηκα μια oled 55" αρα σρ αυτα τα χρηματα.
Γτ αν ειναι να μπορω με σχεδον ιδια λεφτα να παω σε oled,μη παω σε qled.

Δεν συγκρίνονται οι oled με τις led σε εικόνα.. Αν είναι να δώσεις για τηλεόραση 800 plus,
ειναι αμαρτία να μην πάρεις oled tv.. Θα το ξανά πω, η ''χειρότερη oled tv'' έχει ανώτερη εικόνα από την' 'καλύτερη led tv''..

Last edited:
Δεν συγκρίνονται οι oled με τις led σε εικόνα.. Αν είναι να δώσεις για τηλεόραση 800 plus,
ειναι αμαρτία να μην πάρεις oled tv.. Θα το ξανά πω, η ''χειρότερη oled tv'' έχει ανώτερη εικόνα από την' 'καλύτερη led tv''..
Να σε ρωτησω?απο oled αυτες που εινσι μεχρι 1200 αλλα κ 1000 αξιζουν???

Εννοείτε.. Πάρε μια στα 1000 ευρώ 55αρα oled (philips 706) αυτή την στιγμή παίζει σε αυτά τα χρήματα στο κατάστημα που θες και είναι ανώτερη σε εικόνα από τις Samsung Qled που κοιτάς.. Η συγκεκριμένη philips 55oled706 είναι Oled με 120Hz στο πάνελ, με Hdmi 2.1, με Android λογισμικό και έχει ampilight που κάνει την διαφορά για εμένα.. Αν είναι να δώσεις 800 ευρώ για μια qled 55αρα samsung, δώσε κάτι πάρα πάνω και πάρε oled.. Πριν δύο χρόνια ήμουν στο δίλημμα να πάρω samsung qled στα 750-800 ευρώ και μόλις είδα την oled δίπλα δίπλα ήταν στημένες στο μαγαζί αναθεώρησα και έδωσα κάτι παραπάνω και πήρα την philips 754 oled τότε και ακόμα την θαυμάζω.. Την προηγούμενη βδομάδα έδωσα 600 ευρώ και πήρα την tcl 55c725.. Μου εμφάνισε πρόβλημα σε μια θύρα hdmi (πάλι καλά γιατί την επέστρεψα πίσω και λόγω doa πήρα τα χρήματα πίσω) qled η tcl c725 με καλές κριτικές κτλ, για εμένα δεν συγκρίνετε με την philips 754 που έχω σε εικόνα.. Δυστυχώς όποιος μάθει με oled μετά όλες οι άλλες τηλεοράσεις στο μάτι σου κάθονται κάπως.. Λέω μετά δεν γ.... Θα δώσω πάρα πάνω χρήματα και θα ξανά πάρω oled και αυτό έκανα παράγγειλα το Σάββατο την 706 και την περιμένω..
Αλλά ο κάθε άνθρωπος έχει διαφορετικά θέλω και απαιτήσεις από μια τηλεόραση, απλά η γνώμη μου είναι όταν φτάνεις στα 800 ευρώ για μια 55αρα led tv είναι αμαρτία να μην δώσεις αλλά 100 - 200 ή 300 ακόμα για να πάρεις μια oled tv.. Sorry για το κατεβατό παίδες..

• Like
Reactions: spmk
Πολυ χρησιμα ολα αυτα που λες και σε ευχαριστω πολυ που μπηκες στο κοπο να τα γραψεις. Αρα εν κατακλειδι,αναμεσα σε lg oled και philips,καταληγω στ δευτερη? Σε ρωταω, γτ συνηθως ακουμε lg,samsung,sony και καπως φαινετςι μια επιλογη philips.

Πολυ χρησιμα ολα αυτα που λες και σε ευχαριστω πολυ που μπηκες στο κοπο να τα γραψεις. Αρα εν κατακλειδι,αναμεσα σε lg oled και philips,καταληγω στ δευτερη? Σε ρωταω, γτ συνηθως ακουμε lg,samsung,sony και καπως φαινετςι μια επιλογη philips.
παρε την Phillips και μας ευχαριστεις αργοτερα