Αντικατάταση τηλεόρασης 55" από Κωτσόβολο

Η Philips 754 oled είναι αυτήν που σου δείχνω φωτογραφίες.. Εκτός από την εικόνα θα σε εντυπωσιάσει και το ambilight..
Υγ. Οι φωτογραφίες είναι πιο παλιές τραβηγμένες, απλά έψαξα να βρω στο κινητό να σου ανεβάσω να δεις το ambilight που έχει η Philips .. Εκεί που βλέπεις την φωτογραφία στο κανάλι Open δεν είναι το HD είναι το απλό, έχω αναμμένο και (πολύ φώτο) και πάντα στα κανάλια αντίθεση, φωτεινότητα κτλ τα έχω χαμηλά στο 50%

Last edited:
  • Like
Reactions: enigmatiko40
Τις ειδα. Πολυ ομορφη πραγματικα,αλλα τολμω ν πω πως αυτη η διαχυση φωτος δε θα με βολευε στη θεαση. Δ ξερω αν δινει παραπσνω πλεονεκτημα στη θεαση αλλα...δε νομιζω πως θα μου αρεσε. Νταξ μπορει ν λεω κ βλακειες κ να μαι οντως ασχετος,απλα συτο που βλεπω λεω...

Τις ειδα. Πολυ ομορφη πραγματικα,αλλα τολμω ν πω πως αυτη η διαχυση φωτος δε θα με βολευε στη θεαση. Δ ξερω αν δινει παραπσνω πλεονεκτημα στη θεαση αλλα...δε νομιζω πως θα μου αρεσε. Νταξ μπορει ν λεω κ βλακειες κ να μαι οντως ασχετος,απλα συτο που βλεπω λεω...
Το απενεργοποιεις πάντως το ambilight αν δεν σου κάνει και εκτός από αυτό έχεις και ρυθμίσεις να το φορείς στα μέτρα σου πιο έντονο, χαλαρό κ.α

Μια φραση μονο: "once you go Ambilight and then never go back"!!
Είχα Phillips με Ampilight. Μια χαρά πήγα μετά σε Panasonic Plasma και τώρα σε Lg oled. Κάθε αναβάθμιση όλο και πιο μεγάλη διαφορά σε ποιότητα εικόνας και τεράστια διαφορά σε ποιότητα θέασης μιας ταινίας ή σειράς. Πότε δεν μου έλειψε το Ampilight. Ίσα ίσα πολύ καλύτερα χωρίς αυτό γιατί έβλεπα την εικόνα μονο και όχι έναν φωτισμό που δεν σε αφήνει να απολαύσεις μια ταινία ή σειρά.Και για oled μόνο LG- Sony, εάν θες και gaming η Lg είναι μονόδρομος. Δική μου άποψη και όχι μόνο αν κρίνεις από τις πωλήσεις της κάθε εταιρείας.

Είχα Phillips με Ampilight. Μια χαρά πήγα μετά σε Panasonic Plasma και τώρα σε Lg oled. Κάθε αναβάθμιση όλο και πιο μεγάλη διαφορά σε ποιότητα εικόνας και τεράστια διαφορά σε ποιότητα θέασης μιας ταινίας ή σειράς. Πότε δεν μου έλειψε το Ampilight. Ίσα ίσα πολύ καλύτερα χωρίς αυτό γιατί έβλεπα την εικόνα μονο και όχι έναν φωτισμό που δεν σε αφήνει να απολαύσεις μια ταινία ή σειρά.Και για oled μόνο LG- Sony, εάν θες και gaming η Lg είναι μονόδρομος. Δική μου άποψη και όχι μόνο αν κρίνεις από τις πωλήσεις της κάθε εταιρείας.
Είχες Phillips φίλε πριν χρόνια όπως το θέτεις(παλιό μοντέλο, παλιά τεχνολογία) .. Εδώ μιλάμε για oled philips με ambilight που το απενεργοποιεις οπότε θέλεις σαν να μην υπάρχει καν σαν future και αν σου κάνει το έχεις ενεργοποιημενο και έχεις διάφορες ρυθμίσεις να το φέρεις στα μέτρα σου...

Είχες Phillips φίλε πριν χρόνια όπως το θέτεις(παλιό μοντέλο, παλιά τεχνολογία) .. Εδώ μιλάμε για oled philips με ambilight που το απενεργοποιεις οπότε θέλεις σαν να μην υπάρχει καν σαν future και αν σου κάνει το έχεις ενεργοποιημενο και έχεις διάφορες ρυθμίσεις να το φέρεις στα μέτρα σου...
Ναι φίλε μου πριν χρόνια είχα. Είχε επιλογή από τότε να το απενεργοποιήσεις οπότε θέλεις και διάφορες ρυθμίσεις να το φέρεις στα μέτρα σου. Η τηλεόραση υπάρχει ακόμα και είναι στο υπνοδωμάτιο των γονιών μου.Ξέρω τι λέω.

Philips oled παίρνεις κυρίως αν θες το ampilight. Αμα δεν το θες, δεν έχεις λόγο να πας εκει και να το πληρώσεις άσκοπα, καθώς η lg βγάζει καλύτερη ποιότητα oled ποιο φθηνά..

• Like
Reactions: forisp2009
Philips oled παίρνεις κυρίως αν θες το ampilight. Αμα δεν το θες, δεν έχεις λόγο να πας εκει και να το πληρώσεις άσκοπα, καθώς η lg βγάζει καλύτερη ποιότητα oled ποιο φθηνά..
Προσωπικη εκτιμηση ,μιας και εχουν περασει 3 oled απο τα χερια μου 1 Lg και 2 Phillips,δεν υπαρχει καλυτερη ποιοτητα oled ουτε υπερ της μιας ουτε υπερ της αλλης.Στα δικα μου ερασιτεχνικα ματια ειναι σχεδον το ιδιο.Τωρα το τι ρολο παιζει το ambilight ο καθενας εχει την γνωμη του.Αυτο το αναφερω για να μην νομιζει κανεις οτι αν παρει Oled της phillips θα εχει υποδυεεστερη εικονα απο μια lg.

Προσωπικη εκτιμηση ,μιας και εχουν περασει 3 oled απο τα χερια μου 1 Lg και 2 Phillips,δεν υπαρχει καλυτερη ποιοτητα oled ουτε υπερ της μιας ουτε υπερ της αλλης.Στα δικα μου ερασιτεχνικα ματια ειναι σχεδον το ιδιο.Τωρα το τι ρολο παιζει το ambilight ο καθενας εχει την γνωμη του.Αυτο το αναφερω για να μην νομιζει κανεις οτι αν παρει Oled της phillips θα εχει υποδυεεστερη εικονα απο μια lg.
Στις oled οι βελτιώσεις στην εικόνα είναι με το σταγονόμετρο οπότε κατα 99% συμφωνώ. Απλά προσθέτουν βελτιώσεις για καλύτερη αντοχή, λιγο αυξημένη φωτεινότητα, τέτοια πράγματα, γι αυτο μιλαγα για καλύτερη ποιότητα, αλλα γενικά αμα δεν εχεις 2 oled οθονες δίπλα δίπλα να ψυριζεις τη διαφορά, ειναι σχεδον ίδιες (ή γίνονται με τις κατάλληλες ρυθμίσεις). Ολα τα panel της lg είναι έτσι και αλλιώς..

• Like
Reactions: tgiamour
Παιδες με πηραν το απογευμα τηλεφωνο και μου ειπαν οτι η τηλεοραση μου παει για αντικατασταση. Να σας πω την αληθεια μου ενιωσα καπως,γτ πραγματικα μου αρεσε αυτη η τηλεοραση. Μου παν να παω στο καταστημα να γινει η ανταλλαγη.
Δυσκολευομαι πολυ να καταληξω ομως. Αν παω σε oLEd Τι πρεπει να προσεξω αραγε? Δεν εχω ψαχτει κθλ. SAMsUNg Ή lG; Και ποια?

καθώς η lg βγάζει καλύτερη ποιότητα oled ποιο φθηνά

η oled της phillips στις 55 ιντσες ηταν, και ειναι, σε πολλες περιπτωσεις, η φθηνοτερη oled που μπορεις να παρεις.Φετος εφτασε πριν λιγο καιρο και στα 800 κατι ευρω.

η oled της phillips στις 55 ιντσες ηταν, και ειναι, σε πολλες περιπτωσεις, η φθηνοτερη oled που μπορεις να παρεις.Φετος εφτασε πριν λιγο καιρο και στα 800 κατι ευρω.
Αν θυμάμαι καλα, σε προσφορες πουλήθηκε lg 65αρα 800€ φέτος, παλαιότερη φυσικά. Γενικά σε προσφορές βλέπεις οτι θες. Η lg έχει το πλεονέκτημα έναντι όλων διότι αυτη πουλάει τα panel. Αν ήθελε, δεν πούλαγε σε κανέναν και τοτε θα είχε το μονοπώλιο στις oled. Είναι πολύ συνηθισμένο να βλέπεις oled άλλων εταιρειών να έχουν panel προηγούμενης χρονιας για να ανταγωνιστουν οικονομικά τα αντίστοιχα της lg, γιατί τα τελευταία panel κάθε φορά, τα πουλάει ακριβότερα στους υπόλοιπους η lg, σε σχέση με το πραγματικό κόστος της, προκειμένου να έχει πάντα το πλεονέκτημα. Δεν συμβαίνει πάντα αλλά συνήθως ετσι ειναι. Δεν ξέρω για την περίπτωση που συζητάμε αλλα αν δεν ξέρεις τι panel έχει μέσα η Philips σε σχέση με το αντίστοιχης τιμής μοντέλο της lg, δεν μπορείς να μιλάς σίγουρα. Τώρα με δεδομένο οτι όντως σε ποιότητα εικόνας οι διαφορές είναι μικρές ανάμεσα σε οποιαδήποτε τηλεόραση, αν βρεις φθηνότερη Phillips μπορεις ανετα να την προτιμήσεις ειδικά σν δε σε ενδιαφέρει τι panel έχει.

• Like
Reactions: forisp2009
Δεν το εχω υποψην μου αυτο που αναφέρεις δηλαδη να εχει πανελ προηγουμενης χρονιας η οποιαδηποτε εταιρια ,εδω το διαβαζω πρωτη φορά.Αν ισχυει κατι τετοιο μιλαμε για τεραστια απατη απο ολες τις εταιριες.Με αυτην τη λογικη βεβαια μπορει κ η Lg να βαζει panels προηγουμενων ετων στις τηλεορασεις της.
Εκει που θελω να καταληξω, για να μην κουραζουμε το νημα, ειναι οτι η oled της Phillips δεν υστερει σε ποιοτητα εικονας απο την lg και στις περισσοτερες περιπτωσεις ειναι και φθηνοτερη τουλαχιστον οσο αναφορα τις 55 ιντσες.Οποτε για τον φιλο αποτελει μιας πρωτης ταξεως VFM επιλογη.

...Είναι πολύ συνηθισμένο να βλέπεις oled άλλων εταιρειών να έχουν panel προηγούμενης χρονιας για να ανταγωνιστουν οικονομικά τα αντίστοιχα της lg...
Δεν ισχύει αυτό,κάθε χρονιά η κάθε εταιρία έχει τα πάνελ από LG Display της τρέχουσας χρονιάς.

Επίσης όλες οι εταιρίες πχ LG Electronics,Sony,Panasonic,Philips κλπ που βγάζουν τηλεοράσεις OLED προμηθεύονται τα panel από LG Display.

Καλη σας μερα! Ρε παιδια μπηκα να ψαξω για τηλεοραδη oled να καταλαβω κ να διαβαδω καμμια διαφορα να δω τι γινεται γτ ειμαι ασχετος απο τις συγκεκριμενες,και απο samsung βγαζει μονο q led. Δεν υπαρχουν oled samsung;;;
Γενικα να παω σε οποιαδηποτε εχω καταλαβει. Οτι ολες ιδιες ειναι ,σωστα?

Καλη σας μερα! Ρε παιδια μπηκα να ψαξω για τηλεοραδη oled να καταλαβω κ να διαβαδω καμμια διαφορα να δω τι γινεται γτ ειμαι ασχετος απο τις συγκεκριμενες,και απο samsung βγαζει μονο q led. Δεν υπαρχουν oled samsung;;;
Γενικα να παω σε οποιαδηποτε εχω καταλαβει. Οτι ολες ιδιες ειναι ,σωστα?
Η Samsung έβγαλε OLED RGB το 2013 μόνο ,και το 2022 φημολογείται ότι θα έχει OLED από LG Display (White OLED+color filter WRGB) και (QD-OLED ,QD Display,Blue OLED + RG filter) από Samsung Display.
Οι QLED,neo QLED είναι LCD τηλεοράσεις.
Οι τεχνολογίες στις τηλεοράσεις είναι δύο :
οι αυτόφωτες OLED και οι ετερόφωτες LCD όλα τα άλλα είναι marketing.

Η Samsung έβγαλε OLED RGB το 2013 μόνο ,και το 2022 φημολογείται ότι θα έχει OLED από LG Display (White OLED+color filter WRGB) και (QD-OLED ,QD Display,Blue OLED + RG filter) από Samsung Display.
Οι QLED,neo QLED είναι LCD τηλεοράσεις.
Οι τεχνολογίες στις τηλεοράσεις είναι δύο :
οι αυτόφωτες OLED και οι ετερόφωτες LCD όλα τα άλλα είναι marketing.
Σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση xavito. Λεγοντας ολες ειναι ιδιες,εννοουσα τις oled. Δε το διατυπωσα σωστα εχεις δικιο. Εννοω,σε οποια 55αρα oled κ να καταληξω γυρω στα 1000€-1200€,θα ειναι οκ? Το λεω γτ διαβαζω στις παραπανω πληροφοριες που μου λενε τα παιδια πως ολες οι oled ειναι σχεδον ιδιες....

Δεν ισχύει αυτό,κάθε χρονιά η κάθε εταιρία έχει τα πάνελ από LG Display της τρέχουσας χρονιάς.
Ειμουν σχεδόν σίγουρος για το αντίθετο, θυμάμαι συγκεκριμένο παράδειγμα τηλεόρασης που είχε πάνελ περσινό εκτός και κάνω λάθος και ηταν διαφορετικης χρόνιας τηλεοράση τοτε... Είσαι σίγουρος γι αυτό? Ή βγαζει διαφορα πάνελ καθε χρόνο η lg με διαφορετικες προδιαγραφές και διαφορετικο κόστος και είχαν διαφορετικό πάνελ, κατι τετοιο.

Ειμουν σχεδόν σίγουρος για το αντίθετο, θυμάμαι συγκεκριμένο παράδειγμα τηλεόρασης που είχε πάνελ περσινό εκτός και κάνω λάθος και ηταν διαφορετικης χρόνιας τηλεοράση τοτε... Είσαι σίγουρος γι αυτό?
Αυτό ξέρω και εγώ. Το έχω διαβάσει και σε ξένα φορα. Ότι δηλαδή η lg δεν δίνει ποτέ τα νέα oled panel της, σε άλλες εταιρίες(εξαίρεση μάλλον η Sony φέτος).Δεν κοροϊδεύει τις άλλες εταιρίες, ούτε είναι απατεώνες οι της lg. Εν γνώση τους οι άλλες εταιρείες αγοράζουν πάνελ προηγούμενης γενιάς. Και ένας λόγος είναι η τιμή. Δεν μπορεί να βρεις ίδια τιμή oled lg και Phillips και να πιστεύεις ότι φοράνε το ίδιο πάνελ. Πόσο μάλλον εάν η Phillips είναι και φθηνότερη. Κρατάω μόνο μια πισινή για τα πάνελ της Sony, είχα διαβάσει ότι φέτος πήρε το νέο πάνελ της lg.