Αντικατάταση τηλεόρασης 55" από Κωτσόβολο

Και για όσους λέτε όλες οι oled είναι ίδιες μάλλον πρέπει να δείτε από κοντά και εάν είναι δυνατόν δίπλα δίπλα(για όσους δεν πολυκατάλαβαινουν) για να δείτε διάφορες, από μικρές έως τεράστιες(και να παίξετε με ίδιες ρυθμίσεις). Π.χ lg cx με lg c1 βάζω για παράδειγμα ίδια εταιρία 2020 με 2021 μοντέλο. Οι διαφορές είναι πολύ μεγάλες. Δηλαδή είναι σαν να συγκρίνεις μια 2021 άλλης εταιρίας με πάνελ 2020 lg με μια της lg 2021 μοντέλο.
Όταν πληρώνεις τόσα χρήματα καλό είναι να το ψάχνεις όσο δεν παίρνει και να μην παίρνεις βιαστικές αποφάσεις. Εγώ πριν από κάθε αγορά μπορεί να το ψάχνω μέχρι και 6 μήνες και να διαβάζω σε ελληνικά και ξένα φορα εκατοντάδες ώρες και αν είναι δυνατόν τα μοντέλα που σε ενδιαφέρουν πρέπει να τα δεις από κοντά, όλων των εταιριών.
Η πρώτη μου τηλεόραση ήταν samsung,η δεύτερη Phillips, η τρίτη panasonic και τώρα lg. Δεν είχα ποτέ κόλλημα με την εταιρία. Πάντα το εψαχνα και αυτή που θα θεωρούσα καλύτερη αυτή θα έπαιρνα ανεξαρτήτου εταιρίας.

Αυτό ξέρω και εγώ. Το έχω διαβάσει και σε ξένα φορα. Ότι δηλαδή η lg δεν δίνει ποτέ τα νέα oled panel της, σε άλλες εταιρίες(εξαίρεση μάλλον η Sony φέτος).Δεν κοροϊδεύει τις άλλες εταιρίες, ούτε είναι απατεώνες οι της lg. Εν γνώση τους οι άλλες εταιρείες αγοράζουν πάνελ προηγούμενης γενιάς. Και ένας λόγος είναι η τιμή. Δεν μπορεί να βρεις ίδια τιμή oled lg και Phillips και να πιστεύεις ότι φοράνε το ίδιο πάνελ. Πόσο μάλλον εάν η Phillips είναι και φθηνότερη. Κρατάω μόνο μια πισινή για τα πάνελ της Sony, είχα διαβάσει ότι φέτος πήρε το νέο πάνελ της lg.
Πολυ περιεργο.Μπορεις να παραθεσεις καποιο link απο αυτα τα ξενα forums για να το δω σε παρακαλω;
Παντως ,εαν λεει κατι αυτο,η μοναδικη φθηνοτερη oled της phillips σε σχεση με των αλλων εταιριων ειναι αυτή των 55-65 ιντσων στην σειρα 7 .Στις 48 στις 65 και στις 77 ειναι ακριβοτερη απο τον ανταγωνισμο.Θεωρω οτι ο λογος που το κανει ειναι καθαρα στρατηγικός,να βαλει δηλαδη οσο το δυνατον περισσοτερες 55αρες και 65αρες αυτης της σειρας,στα σπιτια των καταναλωτων και οχι γτ πουλάει παλαια panel βαφτιζοντας τα καινουρια.

Η 77 806 που εχω, συμφωνα με τον Vincent teoh ,φοραει evo panel.Αρα συμφωνα με τα γραφομενα σου μπορει και να φοραει περσινο η κ προπερσινο

Και για όσους λέτε όλες οι oled είναι ίδιες μάλλον πρέπει να δείτε από κοντά και εάν είναι δυνατόν δίπλα δίπλα(για όσους δεν πολυκατάλαβαινουν) για να δείτε διάφορες, από μικρές έως τεράστιες(και να παίξετε με ίδιες ρυθμίσεις). Π.χ lg cx με lg c1 βάζω για παράδειγμα ίδια εταιρία 2020 με 2021 μοντέλο. Οι διαφορές είναι πολύ μεγάλες. Δηλαδή είναι σαν να συγκρίνεις μια 2021 άλλης εταιρίας με πάνελ 2020 lg με μια της lg 2021 μοντέλο.
Όταν πληρώνεις τόσα χρήματα καλό είναι να το ψάχνεις όσο δεν παίρνει και να μην παίρνεις βιαστικές αποφάσεις. Εγώ πριν από κάθε αγορά μπορεί να το ψάχνω μέχρι και 6 μήνες και να διαβάζω σε ελληνικά και ξένα φορα εκατοντάδες ώρες και αν είναι δυνατόν τα μοντέλα που σε ενδιαφέρουν πρέπει να τα δεις από κοντά, όλων των εταιριών.
Η πρώτη μου τηλεόραση ήταν samsung,η δεύτερη Phillips, η τρίτη panasonic και τώρα lg. Δεν είχα ποτέ κόλλημα με την εταιρία. Πάντα το εψαχνα και αυτή που θα θεωρούσα καλύτερη αυτή θα έπαιρνα ανεξαρτήτου εταιρίας.
Ειχα 55 lg oled για 2.5 χρονια 65 phillips oled για 1.5 χρονο και εδω και 2 μηνες 77 phillips oled.Δεν ειμαι ουτε ειδικός ουτε τίποτα.Εχω δει απειρες ταινιες streaming ,βιντεο στο youtube, δισκάκια dvd .Δεν υποστηριζω καμια εταιρία.Δεν διέκρινα εμφανη διαφορα στην ποιότητα της εικόνας πουθενά και ούτε απο πανελ σε πανελ (πανελ του 17 του 19 και του 21.)Λεω αυτο που βλέπουν τα ματια μου.

Last edited by a moderator:
  • Like
Reactions: vagosvts7
Πολυ περιεργο.Μπορεις να παραθεσεις καποιο link απο αυτα τα ξενα forums για να το δω σε παρακαλω;
Παντως ,εαν λεει κατι αυτο,η μοναδικη φθηνοτερη oled της phillips σε σχεση με των αλλων εταιριων ειναι αυτή των 55-65 ιντσων στην σειρα 7 .Στις 48 στις 65 και στις 77 ειναι ακριβοτερη απο τον ανταγωνισμο.Θεωρω οτι ο λογος που το κανει ειναι καθαρα στρατηγικός,να βαλει δηλαδη οσο το δυνατον περισσοτερες 55αρες και 65αρες αυτης της σειρας,στα σπιτια των καταναλωτων και οχι γτ πουλάει παλαια panel βαφτιζοντας τα καινουρια.

Η 77 806 που εχω, συμφωνα με τον Vincent teoh ,φοραει evo panel.Αρα συμφωνα με τα γραφομενα σου μπορει και να φοραει περσινο η κ προπερσινο
Ένα από τα ξένα που σου είπα. https://www.avsforum.com/threads/2021-lg-oled-c1-g1-owners-thread-faq-no-price-talk.3190432/
Εκεί μέσα έχεις άπειρες πληροφορίες. Δεν έχω κρατήσει ακριβή σελίδα. Σταμάτησα να το διαβάζω εδώ και ένα μήνα περίπου.

Ειχα 55 lg oled για 2.5 χρονια 65 phillips oled για 1.5 χρονο και εδω και 2 μηνες 77 phillips oled.Δεν ειμαι ουτε ειδικός ουτε τίποτα.Εχω δει απειρες ταινιες streaming ,βιντεο στο youtube, δισκάκια dvd .Δεν υποστηριζω καμια εταιρία.Δεν διέκρινα εμφανη διαφορα στην ποιότητα της εικόνας πουθενά και ούτε απο πανελ σε πανελ (πανελ του 17 του 19 και του 21.)Λεω αυτο που βλέπουν τα ματια μου.
Φίλε μου, και οι γονείς μου από μια plasma που έχουν στο σαλόνι με την νέα oled που πήρα πριν ένα μήνα δεν βλέπουν διαφορά. Γιατί έδωσες τόσα χρήματα μου λένε. Αυτό σημαίνει ότι είναι ίδιες;

Ένα από τα ξένα που σου είπα. https://www.avsforum.com/threads/2021-lg-oled-c1-g1-owners-thread-faq-no-price-talk.3190432/
Εκεί μέσα έχεις άπειρες πληροφορίες. Δεν έχω κρατήσει ακριβή σελίδα. Σταμάτησα να το διαβάζω εδώ και ένα μήνα περίπου.
εδω φιλε μου έχει 721 σελιδες !σε ποια λεει οτι η lg πουλαει στους υπολοιπους παλαιά πανελ και αυτοι τα πουλανε για νεα;και το κυριότερο ποιος το λέει; Κάποιο επισημο στελεχος; η κάποιος user?

Φίλε μου, και οι γονείς μου από μια plasma που έχουν στο σαλόνι με την νέα oled που πήρα πριν ένα μήνα δεν βλέπουν διαφορά. Γιατί έδωσες τόσα χρήματα μου λένε. Αυτό σημαίνει ότι είναι ίδιες;
Και μενα η γυναικα μου οταν ειδε την καινούρια oled το ιδιο μου ειπε.κσι οταν ειδε και την ποιο καινούρια .....μαντεψε....παλι το ιδιο μου είπε 🤣 για μενα ναι oled με oled ειναι σχεδον ιδιες.αλλαξα τηλεοραση λογω ιντσων για κανεναν αλλο λογο.

• Like
Reactions: forisp2009
Πολύ μπέρδεμα, χωρίς λόγο, στο thread...

Πάμε πάλι...
Η Q70A είναι το πιο κοντινό από τα 2021 μοντέλα της Samsung. Αν η αντικατάσταση μπορεί να γίνει με τηλεόραση παραπλήσιας αξίας, ίσως η Q80A ή η Sony X90J/X93J στοιχίζει περίπου τα ίδια χρήματα με την τηλεόραση που (μάλλον) θα αντικατασταθεί. Για αναβάθμιση, κάποιαν 65" LCD ή 55" OLED.
Για να γίνει οποιαδήποτε πρόταση μοντέλου, θα πρέπει να είναι γνωστά κάποια δεδομένα:
(α) Αν το κατάστημα θα δώσει κάποιο πιστωτικό για αγορά καινούργιας τηλεόρασης.
(β) Το ποσό.
Έπειτα, θα εξαρτηθούν οι προτάσεις από τις υφιστάμενες τιμές, στην εν λόγω αλυσίδα.

Περαιτέρω, για τα υπόλοιπα που αναφέρθηκαν έως τώρα: Δεν αποκλείεται να υπάρχουν OLED μοντέλα με panels προηγούμενης χρονιάς, όμως όχι από τις γνωστές και δημοφιλείς εταιρείες του χώρου. Σε κάποιες περιπτώσεις, μπορεί μια τηλεόραση συγκεκριμένου έτους να διαθέτει panel από το επόμενο έτος (κυρίως, για μοντέλα που διαθέτουν panels τα οποία παρήχθησαν στις αρχές μιας χρονιάς). Για το 2021, οι 77" και 83" OLED τηλεοράσεις έχουν τα καινούργια "Evo" panels, ενώ στις υπόλοιπες διαγώνιους, ανάλογα με το μοντέλο, μπορεί να έχουν το εν λόγω panel, το κανονικό ή αυτό με 50 Hz ρυθμό ανανέωσης. Όλα παραγωγής 2021. Πάντως, σίγουρα δεν είναι όλες οι OLED τηλεοράσεις ίδιες μεταξύ τους.

• Like
Reactions: sosimple
Καλά η διαφορά που βλέπει καθένας είναι σχετικη.. Εδω πολλοί βλέπουν lcd σε φως και πιστεύουν οτι ειναι καλύτερη απο oled..

Πολύ μπέρδεμα, χωρίς λόγο, στο thread...

Πάμε πάλι...

Για να γίνει οποιαδήποτε πρόταση μοντέλου, θα πρέπει να είναι γνωστά κάποια δεδομένα: (α) Αν το κατάστημα θα δώσει κάποιο πιστωτικό για αγορά καινούργιας τηλεόρασης. (β) Το ποσό.

Περαιτέρω, για τα υπόλοιπα που αναφέρθηκαν έως τώρα: Δεν αποκλείεται να υπάρχουν OLED μοντέλα με panels προηγούμενης χρονιάς, όμως όχι από τις γνωστές και δημοφιλείς εταιρείες του χώρου. Σε κάποιες περιπτώσεις, μπορεί μια τηλεόραση συγκεκριμένου έτους να διαθέτει panel από το επόμενο έτος (κυρίως, για μοντέλα που διαθέτουν panels τα οποία παρήχθησαν στις αρχές μιας χρονιάς). Για το 2021, οι 77" και 83" OLED τηλεοράσεις έχουν τα καινούργια "Evo" panels, ενώ στις υπόλοιπες διαγώνιους, ανάλογα με το μοντέλο, μπορεί να έχουν το εν λόγω panel, το κανονικό ή αυτό με 50 Hz ρυθμό ανανέωσης. Όλα παραγωγής 2021. Πάντως, σίγουρα δεν είναι όλες οι OLED τηλεοράσεις ίδιες μεταξύ τους.
Οποτε αν κάποιος είναι ανάμεσα σε 2 μοντέλα oled, ανεξάρτητως εταιρείας (ακόμα και της ίδιας) καλο ειναι εκτός και απο τη διαφορά τιμής τους, να κοιτάνε και ποιο πάνελ έχει το καθένα. Αν φυσικά μπορεί να το βρει.

Οποτε αν κάποιος είναι ανάμεσα σε 2 μοντέλα oled, ανεξάρτητως εταιρείας (ακόμα και της ίδιας) καλο ειναι εκτός και απο τη διαφορά τιμής τους, να κοιτάνε και ποιο πάνελ έχει το καθένα. Αν φυσικά μπορεί να το βρει.

Για 2021 μοντέλα, είναι εντάξει για αναζήτηση τηλεόρασης με το πιο κάτω:

Για το 2021, οι 77" και 83" OLED τηλεοράσεις έχουν τα καινούργια "Evo" panels, ενώ στις υπόλοιπες διαγώνιους, ανάλογα με το μοντέλο, μπορεί να έχουν το εν λόγω panel, το κανονικό ή αυτό με 50 Hz ρυθμό ανανέωσης. Όλα παραγωγής 2021.

Επίσης, οι LG G1 και Sony A90J σε όλες τις διαγώνιους έχουν τα καινούργια, πιο αποδοτικά panels.

• Like
Reactions: sosimple
Πάντως, η Philips oled που αναφέρθηκε παραπάνω, δεν ξερω αν εχει μοντελο 2021 και ποιας χρόνιας panel είχε, αλλά με ενα γρήγορο Googlαρισμα, το μοντέλο Philips oled 754 του 2019 είχε panel του 2018.
Στο παραπανω παράδειγμα του φίλου που λεει οτι ηταν η φθηνότερη oled της αγοράς η Philips 754, θα πρέπει να ξέρουμε ποιανης χρόνιας συγκρίνουμε. Γιατι αμα συγκρίνουμε μια Philips του 2019 με panel του 2018 σε σχεση με μια lg του 2021 με panel του 2021 για να καταλήξουμε οτι η Philips ειναι φθηνότερη, έχουμε βγάλει λάθος συμπεράσματα. Η Philips έχει ampilight το οποίο έχει κόστος. Είναι πολύ δύσκολο να βγει στην ίδια τιμή με τηλεόραση lg ΧΩΡΙΣ ampilight με ΙΔΙΑΣ χρόνιας πάνελ, οπότε για να προτιμήσεις τη Philips, θα πρέπει να θες το ampilight. Το έκανα ποιο αναλυτικο αυτό που εχω γράψει απ την 1η στιγμή, γιατί γενικά ισχύει αυτο που έγραψα.

Η εισαγωγικες τιμες δεν εχουν σχεση με αυτες που παγιωνονται συνηθως λιγο μετα την κυκλοφορια μιας τηλεορασης στην αγορα.Απο αυτη την αποψη η 706 εχει εισαγωγικη τιμη 1699 ομως from day one εχει πεσει στα 1099 και ανεβοκατεβαινει στα 999.Πολυ δυσκολα να ξεφυγει απο αυτο το ευρος τιμης.Γι αυτο εγραψα οτι ειναι η φθηνοτερη. στις περισσοτερες περιπτωσεις.μοντελο 21 με πανελ 21.

Last edited:
Κάποια μοντέλα oled των δεύτερο τρίτων σειρών της Philips παλαίοτερα είχαν το παλαιότερο πάνελ, όπως και χαμηλότερο επεξεργαστή σε σχέση με τη σειρά 8-9. Κάτι αντίστοιχο συνέβη και με την lg με το Β8 ή Β9 μοντέλο νομίζω. Γενικότερα η κορυφαίες σειρές όλων των εταιριών έχουν φετινά μοντέλα πάνελ και επεξεργαστών. Μια διαφορά με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό:lg-sony βγάζουν τα νέα μοντέλα τέλος πρώτου εξαμήνου και Philips και Panasonic (νομίζω), το δεύτερο εξάμηνο.!Με προσεχτική χρήση, κάθε oled είναι καλύτερη από οποιαδήποτε lcd.Το ερώτημα είναι , θα αντέξει πάνω από 5 έτη;

Παιδες καλησπερα και χρονια πολλα στα σπιτια μας!!!
Εχω καποιες εξελιξεις που δε με ικανοποιουν σε πρωτη αναγνωση. Με πηραν απο κωτσοβολο και μου κανουν προταση αντικαταστασης με το Ue55au9072. Απο μια ματια που εριξα δε μου αρεσει. Βρηκα αρχικα διαφορα στα hz και στον ηχο. Θελω κ τη δικη σας γνωμη.
Δευτερα θα μιλησω με τα κεντρικα,γτ απο μια πρωτη κουβεντα μου ειπαν στο καταστημα πως αναβαθμιση δε παιζει να γινει και πως μαλλον δε μπορω να παω ουτε σε qled. Παω σε led οπως η προηγουμενη. Θα το πιεσω λιγο το θεμα αν και εχω απογοητευθει πληρως.

Καλη σας μερα! Για αλλη μια φορα θα θελα τη γνωμη σας και τη πολυτιμη βοηθεια σας. Το ' 19 πηρα τη samsung ue55nu8002 και τωρα επςιδη εχει ενα θεμα με το panel αν δε φτιαχνεται θα προχωρησει ο κωτσοβολος σε αντικατασταση. Το συγκεκριμενο μοντελο δεν υπαρχει κ μου ειπαν πως θα παμε στο επομενο με παρεμφερη χαρακτηριστικα.
Εγω θελω τωρα δυο πραγματα απο εσας:
Α)ποιο ειναι το επομενο απο αυτη με εξισου καλα χαρακτηριστικα? Γτ σε αυτη κατεληξα απο δικη σας βοηθεια επισης. (Σιγουρα 100 hz και πανω)
Β)εαν υπαρχει περιθωριο να αναβαθμισω το μοντελο βαζοντας μια καποια διαφορα που να παω?
Ευχαριστω κ συγγνωμη για το κατεβατο...περιμενω τις προτασεις σας!!!
Η Q70A είναι το πιο κοντινό από τα 2021 μοντέλα της Samsung. Αν η αντικατάσταση μπορεί να γίνει με τηλεόραση παραπλήσιας αξίας, ίσως η Q80A ή η Sony X90J/X93J στοιχίζει περίπου τα ίδια χρήματα με την τηλεόραση που (μάλλον) θα αντικατασταθεί. Για αναβάθμιση, κάποιαν 65" LCD ή 55" OLED.

Παιδες καλησπερα και χρονια πολλα στα σπιτια μας!!!
Εχω καποιες εξελιξεις που δε με ικανοποιουν σε πρωτη αναγνωση. Με πηραν απο κωτσοβολο και μου κανουν προταση αντικαταστασης με το Ue55au9072. Απο μια ματια που εριξα δε μου αρεσει. Βρηκα αρχικα διαφορα στα hz και στον ηχο. Θελω κ τη δικη σας γνωμη.
Δευτερα θα μιλησω με τα κεντρικα,γτ απο μια πρωτη κουβεντα μου ειπαν στο καταστημα πως αναβαθμιση δε παιζει να γινει και πως μαλλον δε μπορω να παω ουτε σε qled. Παω σε led οπως η προηγουμενη. Θα το πιεσω λιγο το θεμα αν και εχω απογοητευθει πληρως.

Χρόνια πολλά σε όλους και Καλά Χριστούγεννα!

Όπως είχε αναφέρει και ο Michalis3 η QE55Q70A είναι με VA panel και 120Ηz όπως η UE55NU8002 .
Γνωρίζεις το σκεπτικό που σου προτείναν την UE55AU9072 (VA panel,60Hz ,χαμηλότερης φωτεινότητας);

Χρόνια πολλά σε όλους και Καλά Χριστούγεννα!

Όπως είχε αναφέρει και ο Michalis3 η QE55Q70A είναι με VA panel και 120Ηz όπως η UE55NU8002 .
Γνωρίζεις το σκεπτικό που σου προτείναν την UE55AU9072 (VA panel,60Hz ,χαμηλότερης φωτεινότητας);
Ειλικρινα οχι xavito. Το μονο που μου ειπε το service του κωτσοβολου στο καταστημα που πηγα απο κπντα να ρωτησω τα διαδικαστικα ειναι πως αυτο βλεπουν ως προταση απο το αντιστοιχο κεντρικο τμημα. Εγω εκει θα στηριχτω. Στο οτι ειναι κατωτερη απο αυτη που ηδη εχω. Αρχικα θα κανω αντιπροταση για τη q70A.
Αλλα αν μπυ πουν πως η συμβαση της πενταετους ασφαλειας που ειχα βαλει,δεν αφηνει να πας απο led σε qed ή oled, τι επιλογες εχω σε led;;;;

Η NU8000 ήταν η φθηνότερη επιλογή με 100 Hz ρυθμό ανανέωσης, από τη Samsung, για το 2018. Ακολούθησε η RU8000 το 2019, ενώ υπήρχαν και τις δύο αυτές χρονιές αντίστοιχα "Q" μοντέλα στο lineup της εταιρείας. Πλέον, δεν υπάρχουν λύσεις με 100 Hz που δεν έχουν το "Q" στον κωδικό τους. Επιπλέον, η NU8000 μάλλον αγοράστηκε με περισσότερα χρήματα από όσα στοιχίζει (τουλάχιστον) τις τελευταίες εβδομάδες η Q70A. Η καλύτερη λύση θα είναι να πάρεις πιστωτικό για (ολόκληρη) την αξία της αγοράς και να πας σε πιο ακριβή τηλεόραση, στις αρχές του 2022. Αν αναφέρεις ότι προτίθεσαι να δώσεις περισσότερα χρήματα, για αγορά καινούργιας, ίσως το δεχτούν, εφόσον τελικά δε θα γίνει αντικατάσταση με αντίστοιχο μοντέλο.

Παιδια καλησπερα!ειχα νεα απο κωτσοβολο. Μας ενεκρινε τελικα το αιτημα για τη q70A . Νομιζω οτι ειναι μια καλη επιλογη ετσι? Ευχαριστω πολυ για τις γνωσεις σας κ τις συμβουλες σας. Ελπιζω να ναι καλη η τηλεοραση.

Παιδια καλησπερα!ειχα νεα απο κωτσοβολο. Μας ενεκρινε τελικα το αιτημα για τη q70A . Νομιζω οτι ειναι μια καλη επιλογη ετσι? Ευχαριστω πολυ για τις γνωσεις σας κ τις συμβουλες σας. Ελπιζω να ναι καλη η τηλεοραση.
Είναι 👍

• Like
Reactions: mouris82
Δίκαιη αντικατάσταση. Μια χαρά τηλεόραση, με γεια.

• Like
Reactions: mouris82