Αντικραδασμικά

Συγχαρητήρια, συγχαρητηρια Mr Μιχάλης

Νικόλα παρε και φτιάξε μονος σου,
δουλεψαμε με τον πρωην boss μου στο αγωνιστικό του Evo ανθρακονήματα στο ταμπλό, δεν ειναι δυσκολο.
Ο πρωην boss μου ο Σπύρος ειναι αδελφός του Μιλτου του Λογοθέτη της Audio Technologies αλλά εχει LG σπίτι και ακούει μουσική.

Jimazz το ηξερες αυτό?

το οτι ο Σπύρος είναι αδερφός του Μίλτου (το έμαθα από σένα τηλεφωνικώς)

το οτι ακούει από LG το μάθαίνω τώρα ...

το οτι ο Σπύρος ήταν μ@μώ τα άτομα το είχαμε κουβεντάσει, μία "όαση" στην εταιρεία ... (από τους λίγους που μου έδιναν ακριβώς τα στοιχεία που χρειαζόμουνα, στην ώρα τους και που πάντα η κάθε επαγγελματική" κουβέντα μαζί του "άφηνε" κάτι) ....

*πρέπει να τα πούμε και από κοντά ...:a0210:

Re: Απάντηση: Αντικραδασμικά

Το βάρος του τελικού είναι σχετικά μικρό, γύρω στα 12 κιλά. Αν τελικά πάντως δω πρόβλημα, τότε θα αλλάξω κόλλα. :a0210:

Ο τελικός είναι ο Naim Nap 200 και τα αποτελέσματα ήταν πολύ καλά.

Δλδ, καλύτερος έλεγχος στα μεσοχαμηλά, που ήταν κ το ζητούμενο άλλωστε, καθώς, το ράφι που "κάθετε" δεν είναι σχεδιασμένο για τέτοια μηχανήματα, ενώ δεν είναι επίσης και μασίφ ξύλο.

Οπότε, έπρεπε να αποκτήσει κάτι...είτε, άλλο ράφι, είτε άλλη στήριξη.

Έκανα καταρχήν δοκιμή με αυτά που έφτιαξα, κ το αποτέλεσμα πολύ καλό, πιο καλό από το αναμενόμενο.

Φυσικά, οι πειραματισμοί συνεχίζονται. :BDGBDGB53:

Μιχάλη κατ´αρχάς μπράβο για την προσπάθεια νέε μου!
Φελλό υψηλής πυκνότητας μπορείς να βρείς σε φύλλα πάχους 1 εκατοστού
σε μέγεθος 60χ80cm στο Πλαίσιο...
Μια και θα πάς πάρε και ένα χάρακα για πιό ίσιο κόψιμο:flipout:
Επίσης αν δεν χρησιμοποιήσεις βενζινόκολλα για να συνδέσεις λάστιχο
και φελλό, αντί για Logo δοκίμασε εποξική κόλλα δύο στοιχείων.

Και άμα βαρεθείς να φτιάχνεις μόνος σου αντικραδασμικά
πάρε με τηλ να σου δώσω από τη συλλογή μου(!) διάφορα να δοκιμάσεις.:grandpa:

Μια και θα πάς πάρε και ένα χάρακα για πιό ίσιο κόψιμο:flipout:

:flipout:

Και άμα βαρεθείς να φτιάχνεις μόνος σου αντικραδασμικά
πάρε με τηλ να σου δώσω από τη συλλογή μου(!) διάφορα να δοκιμάσεις.:grandpa:

Δεν μου το έλεγες νωρίτερα, να μην κάνω τίποτα... :BDGBGDB55:

Δοκίμασα και εγώ με λάστιχα κάτω από προ, τελικό, cd player, και τους γρανίτες των ηχείων, σε δύο διαφορετικά μεγέθη και ο ήχος άλλαξε αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι έγινε προς το καλύτερο. Σα να χάθηκε λεπτομέρεια ψηλά, πράγμα περίεργο γιατί δεν έχω αντικραδασμικό ρακ. Τα λάστιχα τα προμηθεύτηκα από φίλο που τα έφτιαξε για μένα στη δουλειά του.
sdc10480d.jpg

sdc10479dh.jpg

Νίκο, θέλουν φούρνο με πίεση... Πως να τα φτιάξω?
Δεν θελουν φουρνο μανα μου..ρωτα τον ψαροτουφεκα ειδικο να 'ουμε...εγω εχω πρεσα για carbon αλλα δε ξεκιναω τετοιο project τωρα που να χτυπιεσαι...:flipout::flipout:

Αλλα πραγματικα δε μπορω να καταλαβω τι ρολο θα παιξει ενα carbon αντικραδασμικο..αφου κοκαλα γινονται...:AFADF0:

Αυτό συνήθως κάνει το σκέτο λάστιχο, ειδικά το μαλακό.
Υπάρχουν κάτι διάφανα πολύ μικρά (3-4 mm πάχους) αυτοκόλλητα στοπ για τη μπετούγια της πόρτας στα χρωματοπωλεία σιλικονούχα. Μάλλον θα είναι καλύτερα για κάτω απ' τα ηχεία (προστατεύεις και το πάτωμα)

Δεν θελουν φουρνο μανα μου..ρωτα τον ψαροτουφεκα ειδικο να 'ουμε...εγω εχω πρεσα για carbon αλλα δε ξεκιναω τετοιο project τωρα που να χτυπιεσαι...:flipout::flipout:

Αλλα πραγματικα δε μπορω να καταλαβω τι ρολο θα παιξει ενα carbon αντικραδασμικο..αφου κοκαλα γινονται...:AFADF0:

ΕΙΣΑΙ ΤΡΕΛΟΣ?????????
ΤΑ ΧΕΙΣ ΑΚΟΥΣΕΙ??????????????
ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΠΑΤΑΚΙΑ???????????

Δεν είναι και τόσο μαλακό αυτό το λάστιχο, ίσως θα ήταν καλύτερα κάποιο άλλο στήριγμα κάτω από τους γρανίτες, αλλά πολλά που έχω βρει έχουν περιορισμό στο βάρος που αντέχουν. Θα δοκιμάσω και αυτό που προτείνεις και επίσης υπάρχει η δυνατότητα να προσθέσω ένα μικρό στρώμα φελού κάτω από τα λάστιχα.

Αυτό δεν ξέρω τι θα κάνει. Αυτό που σου πα εμένα μου δουλεύει πολύ καλά, αλλά ξέρεις, άλλο πάτωμα, άλλο βάρος, άλλα υλικά, άλλα ηχεια........trial and error

ρε συ Νικολη ξερω γω γιατι δυσκολο ειναι?..για να μη μπερδευομαι ομως, για δειξε μου ενα να καταλαβω τι ενοεις ακριβως.
Εδω ρε συ ολοκληρο ψαροτουφεκο εχω φτιαξει στα πατακια θα κωλοσουμε?..
Για να ξερεις, φουρνο θες μονο οταν θες να κανεις κατασκευη carbon που να αντεχει στην θερμοκρασια και χρησημοποιεις ειδικη ρητηνη που πολυμεριζεται με την θερμοκρασια και αντεχει τοση θερμοκρασια οση το ψησεις. μαλιστα εχω καμποση ρητηνη τετοια γιατι παλεψαμε να ντυσουμε μια εξατμηση με τον κολητο μου που ειναι εξατμισας. αλλα δε ειναι τιποτα σπουδαιο.
Και 2-3 ειδη ανθρακονηματα εχω.αλλα διαθεσιμο ποιο πολυ για σωληνες, κυλινδρικη καλτσα carbon..

Εννοώ πατάκια 8x8x2
Δεν ξέρω αν είναι εύκολο ή όχι, αλλά ξέρω τι κάνουν στα μηχανήματα.
Επίσης δεν ξέρω πως κατασκευάστηκαν αυτά που έχω ακούσει, αλλά αξίζει τον κόπο μια δοκιμή. Μάλλον μπαίνουν σε κάθετα στρώματα το ένα κάθετο με το άλλο.

αμα εχεις κανα link βοηθαει...ρε φιλε κατα Απριλη να το δουμε το θεμα σου!Γιατι οχι..τωρα εχω ενα καρο αλλα πραγματα μεσα στη μεση!..αλλα βρες μου καμια λεπτομερια η φωτο και θα στο φτιαξω αν μπορω...αλλα μαλλον χλωμο να ναι μονοκοματο carbon παχους 2cm..θα ναι τελειως ξερο, χωρις καθολου αποροφητικες ιδιοτητες..μαλον κατι θα χουν μεσα.Ισως styrofoam.

ρε φιλαρακι αληθεια θα σου φτιαξω μανα μου και αμα κανουν δουλεια χαλαλι σου! δε μου λες, κανει οτιδηποτε carbon Η θελει κανα με μυστηρια πλεξη-μεγαλο καρε κτλ?..αν και πραγματικα νομιζω οτι δεν εχει καμια σημασια..πρεπει να χω περισιο καπου 1-2 τετραγωνικα ανθρακονημα..θα ψαξω να τα βρω..

Απάντηση: Re: Αντικραδασμικά

...αλλα μαλλον χλωμο να ναι μονοκοματο carbon παχους 2cm..θα ναι τελειως ξερο, χωρις καθολου αποροφητικες ιδιοτητες..

Το Carbon όπως και όλα τα υπόλοιπα σύνθετα υλικά έχουν διαφορετικές μηχανικές ιδιότητες από τα κλασσικά υλικά. Ο λόγος που τα κάνει διαφορετικά και ταυτόχρονα καλά αλλά και κακά είναι ότι δομικά φορτίζονται εσωτερικά τόσο οι ρητίνες όσο και οι πλέξεις. Η ρητίνη μακροπρόθεσμα ρέει, και για αυτόν τον λόγο η πλέξη του νήματος παίζει τόσο σημαντικό ρόλο στις μηχανικές ιδιότητες της κατασκευής. Συνεπώς, μπορεί η κατασκευή να φαίνεται άκαμπτη, αλλά στην ουσία έχει απορροφητικές ιδιότητες λόγο του ιξώδους της ρητίνης. Όπως είναι αναμενόμενο, απορροφητικά θα είναι εντελώς διαφορετική η απόδοση ενός σύνθετου με carbon κατακόρυφα (η παραμόρφωση είναι ίδια σε ρητίνη και νήματα) με ένα carbon οριζόντια (η φόρτιση είναι ίδια σε ρητίνη και νήματα).

Re: Απάντηση: Re: Αντικραδασμικά

Όπως είναι αναμενόμενο, απορροφητικά θα είναι εντελώς διαφορετική η απόδοση ενός σύνθετου με carbon κατακόρυφα (η παραμόρφωση είναι ίδια σε ρητίνη και νήματα) με ένα carbon οριζόντια (η φόρτιση είναι ίδια σε ρητίνη και νήματα).
Φιλε Αρη αυτο απο οτι ξερω σιγουρα ισχυει αλλα κυριως σε κατασκευες ποιο εξηλασμενες να πω, οχι τοσο συμπαγεις οπως ενα τακακι 8x8.και εχει να κανει με μηχανικες αντοχες.δε ξερω κατα ποσο εχεινα κανει με αποροφητικες δυνατοτητες σε κραδασμους..και οντως τα φτιαχνουμε μασιφ carbon η κουφιο....και σιγουρα παιζει ρολο η αναλογια ρητηνης και πανιου,πραγμα που ρυθμιζεται απο το ποσο το πρεσαρουμε..μαλιστα..μολις βρω χρονο θα φτιαξω κανενα για πλακα..Νικο θυμησε το μου.

Last edited: