Περίεργο. Σίγουρα δεν προέρχεται από την πηγή σου; Γιατί εγώ έχω άκρα του τάφου σιωπή σε source direct, με συσκευή συνδεδεμένη αναλογικά αλλά απενεργοποιημένη.
Ο θόρυβος εξακολουθεί να υφίσταται ακόμα και με τον ενισχυτή μόνο μαζί με τα ηχεία, δηλαδή χωρίς καμία σύνδεση καλωδίων, αναλογικών ή ψηφιακών και χωρίς άλλο καλώδιο ρεύματος στο πολύμπριζο πλην αυτού του ενισχυτή. Υπενθυμίζω οτι ο θόρυβος υφίσταται μόνο στις αναλογικές εισόδους και γίνεται αντιληπτός χωρίς αναπαραγωγή πηγής σε εντάσεις από -6 έως και +12 (εκεί τελειώνει ο ενισχυτής). Θεώρησα οτι δεν χρειάστηκε να συνδέσω τις πηγές μία μία αφού το πρόβλημα υφίσταται και χωρίς καμία πηγή συνδεδεμένη.
Η εγγραφές των δίσκων του πικάπ γινόντουσαν με τις υψηλές συχνότητες ανεβασμένες και τις χαμηλές κατεβασμένες, μεταξύ άλλων και για να εξαλήψουν το background noise. Αυτό που κάνει η είσοδος phono, είναι να επαναφέρει αυτές τις συχνότητες στο κανονικό τους επίπεδο χρησιμοποιόντας ένα κύκλωμα που λέγετε RIAA equalization και κάνει την παρακάτω διόρθωση στον ήχο που προέρχεται από το πικαπ αυτόματα.
http://en.wikipedia.org/wiki/File:RIAA-EQ-Curve.svg
Λόγο του παραπάνω κυκλώματος που περιέχετε στην είσοδο phono που δεν υπάρχει στις άλλες εισόδους και του equalization που κάνει, αυξάνεται και ο θόρυβος της συγκεκριμένης εισόδου. Γι' αυτό και είναι μεγαλύτερος απ' ότι στις υπόλοιπες εισόδους.
Ο θόρυβος εξακολουθεί να υφίσταται ακόμα και με τον ενισχυτή μόνο μαζί με τα ηχεία, δηλαδή χωρίς καμία σύνδεση καλωδίων, αναλογικών ή ψηφιακών και χωρίς άλλο καλώδιο ρεύματος στο πολύμπριζο πλην αυτού του ενισχυτή. Υπενθυμίζω οτι ο θόρυβος υφίσταται μόνο στις αναλογικές εισόδους και γίνεται αντιληπτός χωρίς αναπαραγωγή πηγής σε εντάσεις από -6 έως και +12 (εκεί τελειώνει ο ενισχυτής). Θεώρησα οτι δεν χρειάστηκε να συνδέσω τις πηγές μία μία αφού το πρόβλημα υφίσταται και χωρίς καμία πηγή συνδεδεμένη.
αντιμετωπίζω και εγω πολυ σοβαρό πρόβλημα βόμβου στο sub μόνο. Είναι τόσο δυνατός που δεν μπορώ σε χαμηλές εντάσεις να έχω ανοικτό το sub. Προφανώς πρόκειται για χαμηλή συχνότητα.
Έκανα διάφορες συνδεσμολογίες και δοκιμές αλλά τίποτα. Επειδή ο βόμβος εξαφανίζεται σχεδόν εντελώς όταν αποσυνδέω την TV (plasma) και από το ρευμα αλλα ταυτόχρονα και από τον ενισχυτή και το dvd, κατέληξα οτι κάτι παιζει με την TV. Αλλά και αυτό δεν είναι σίγουρο, γιατί μπορεί απλά να δρα αν κεραία και να ενισχύει άλλα παράσιτα.
Έκανα το άσχετο: αφαίρεσα τη γείωση από την τροφοδοσία του sub! Ο βόμβος εξαφανίστηκε 100% - απόλυτη ησυχία!!!
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.